Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеАйде пак.
.... В Азия ги въведоха от ден първи.
...........
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Няма да умрат от страх, ще умрат от вируса. Какво е икономиката без хора, с болни и инвалидизирани хора заради болестта?! Знаеш ли колко хора ще пострадат? Имаш ли си изобщо на идея, толкова много ще бъдат, че няма да може да насмогнем да ги погребем. Затова трябва от сега да се вземат мерки, да се спрат всички производства които не са крайно необходими, да се реорганизира икономиката, после ще е късно, ние нямаме ресурса на Китай да го спрем "после". Трябва да го спрем сега, преди да се е разпространил навсякъде. Трябва да се ограничи движението на хората максимално, сега, днес, не утре или в другиден.
Гешев е много прав за мерките които иска да въведе, надявам се да има разумни хора във властта да го послушат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТова, от което повечето хора ще умрат е от страх, нервни сривове, и разстройства+безработицата, и икономически шок+глад. Коронавируса е детето на цунамито, което идва след него.....
Да, нашето общество се поразглези, и се появиха доста на брой капризни мамини синчета, но тежката кризисна ситуация ще мобилизира повечето хора и те отново ще построят обществото въпреки потенциалния глад и лишения, които според мене са малковероятни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЗначи от 2 милиона БГ гастарбайтери, при блокирана европейска икономика, ще се завърнат поне 5%, което е 100К.
Хора, които са непроследими и чиято карантина и придвижване към родните им градове по никакъв начин, не може да бъде обезпечено от към мерки за безопасност!
Обаче, български гражданин, който не попада под мерките за карантина, няма правото да отиде от единия си дом в друг, ако той е в друг град! ЩО ЗА АБСУРД! Трябвало да пише декларация? Дори самото пътуване е окачествено като неразумно!
Това е пореден пример, как допускането на отнемане на свободи от страна на населението, води до крайни извращения!
Голям автогол от страна на отговорните лица! Хората няма да забравят...
Всичко добро беше опропастено!
По принцип лекарския съюз доста по строги мерки е поискал тази сутрин и получи това
Столичните лекари искат забрана за софиянци да напускат домовете си
Столичната лекарска колегия на БЛС изрази недоволството си, че до този момент мерките срещу коронавирус в София не се спазват.
Това заявяват те в отворено писмо до президента Румен Радев, министър -председателят Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, главния прокурор Иван Гешев и Националния кризисен щаб.
По думите им броят на случаите расте, хора, които трябва да са под карантина не я спазват. Масово не се ползвали предпазни средства от населението.
Трябва да се носят маски и лекарите и затова са притеснили и го казват а ние спорим по форуми (заради фалшивата информация за полезността на маските която продължава да се разпространява за да се прикрие че маски няма защото евролидерите се издъниха да позволят производство в китаай на 90%
Относно забраните както го разбирам аз ако имаш втори ДОМ може да отидеш там с лична декларация
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, допълни, уточни Ананиев.
"Излизайки или влизайки от/в града, хората трябва да имат декларация и когато бъдат спрени от униформените на пункта да дадат декларацията на къде пътуват и с каква цел. Така те вече носят своята отговорност", заяви Ананиев.
Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/novi-bezpr...ews734175.htmlLast edited by marketleverage; 20.03.2020, 19:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Въпроса е, че една болест, ако не те убие, после ще те остави, да живееш, в същата диктатура, за която сега мечтаеш....
Коментар
-
Не се заблуждавайте, че може страната ни да се изолира и така да преодолее епидемията.
България не е остров, а отворена страна, както и две трети от света.
Половината българи ходят по различни поводи в чужбина и това няма да спре.
България посещават повече чужденци, отколкото е населението ни.
Това също няма да спре.
Като всеки грип, ще имаме работа и с този ежегодно.
Въпросът е колко време ще е нужно на медицината да създаде някаква
защита - лекарства или ваксини.
Що се отнася до ежедневно затягащите се мерки, те имат само една цел -
да се минимализира и разтегли във времето пика, така, че да не се
струпаме всички пред болниците в кратък период от време.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Никакъв социален експеримент не е, война е, срещу болест, каквато не е имало в най-новата човешка история.
В Италия вече не могат да извозват труповете, това ли искате да стане и в България?! Надявам се от ДАНС да ти виждат адреса и после да те пратят "доброволец" за да имаш възможност да гледаш с очите си.
Данс, пожарникари, каскети и годжита да следят ново влизащите българи. В момента всички нови случаи в Китай са от прибрали се.
Само едно въпросче- Кога според теб ще се изправим от панираната икономическа катастрофа?
Щото мерки не виждам...?!?
По голям от "хляба" няма...
- 1 like
Коментар
-
Важното е че ще има после, защото ако продължаваме така с половинчати мерки, за много хора няма да има "после".
Освен това хората в България първите 2 дни спазваха дисциплината и после пак се отпуснаха. Днес навсякъде щъка народ, повече от половината са без маски, продавачките в хипермаркетите също са без маски.
Тук не говорим, за отделни социаопати, а за голямата част от обществото!
Аз не смятам, че някой има право на чак такава власт, че като върховен съдник, да определи АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНОТО, като единствена алтернатива, ПРЕЗ СРАВНИТЕЛНО ЕДНОЛИЧНИ РЕШЕНИЯ!
Ако ти мен не може да убедиш, защо смяташ, че си прав? Допускаш ли вариант, да не си?
Ако в някакъв хипотетичен сценарий, сме в друга обстановка, не при този вирус и сме само аз и ти, никога не трябва да забравяш, че колкото и да си сигурен, че нещо е за общото добро, колкото и да си сигурен, че нещо е правилно, винаги трябва да се допуска, че човек е само човек и, че винаги има и друга гледна точка! Няма АБСОЛЮТНА ИСТИНА! НЯМА АБСОЛЮТНА ПРАВОТА!
Аз също се пазя, имам и възрастни близки, за които се безпокоя, но все пак и не забравям, че има граници, които не е добре да се прекрачват!
В момента ти отхвърляш всяка една друга гледна точка! Не мисля, че е правилно!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ами властимащите си имат много силно оправдание - спасяване на човешки животи.
Винаги съм се чудил какво е в състояние да пожертва един съвременен разглезен младеж в името на спасяването на живота на някой чужд, непознат човек?
Нека да приемем, че сме на брега на морето, и виждаме някой, който започва да се дави. Нали осъзнавате, че в тази ситуация е върховна наглост някой да каже нещо подобно на следващите точки:
1. Аз няма да го спасявам, защото си разхождам кучето
2. Аз също, защото отивам на дискотека
3. Аз пък играя на карти, така че не ме занимавайте с глупости
4. Аз имам права и свободи, като например правото да не помагам на давещите се
5. Абе паникьори, статистиката няма да се промени с една единствена смърт
Не ми се сърдете, но част от обсъждащите в тази тема правят точно това - искат да не им се разваля кефа, пък дори и този кеф да струва нечий живот. Това според мене е с ранг на морално разложение, което явно е обхванало част от членовете на нашето общество. И именно поради тази причина аз подкрепям щаба в предприетите от него мерки. След като призивите за морал не помогнаха поради моралното разложение на някои членове на обществото, беше крайно време мерките да започнат да се налагат със сила.
Но всичките им действия, конкретно в България ще доведат до
многократно по-големи жертви в човешки живот, отколкото заразата с коронавируса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТова, от което повечето хора ще умрат е от страх, нервни сривове, и разстройства+безработицата, и икономически шок+глад. Коронавируса е детето на цунамито, което идва след него.
Поздрави...
Запомнете какво съм ви казал, щото в темата за имотите след моето предсказание е тишина.
Няма да умрат от страх, ще умрат от вируса. Какво е икономиката без хора, с болни и инвалидизирани хора заради болестта?! Знаеш ли колко хора ще пострадат? Имаш ли си изобщо на идея, толкова много ще бъдат, че няма да може да насмогнем да ги погребем. Затова трябва от сега да се вземат мерки, да се спрат всички производства които не са крайно необходими, да се реорганизира икономиката, после ще е късно, ние нямаме ресурса на Китай да го спрем "после". Трябва да го спрем сега, преди да се е разпространил навсякъде. Трябва да се ограничи движението на хората максимално, сега, днес, не утре или в другиден.
Гешев е много прав за мерките които иска да въведе, надявам се да има разумни хора във властта да го послушат.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Айде пак.
Италия въведе тези мерки след 1000 трупа, Франция и Испания оня ден. В Азия ги въведоха от ден първи.
Япония има по-старо население от Италия, 2 пъти повече население от Италия, на същата територия (демек 2 пъти по-голяма плътност). И има няма 1000 заразени и 20 починали.
Както се казва кой път си избирате.
А иначе днес Италия записва пореден черен рекорд. 6000 заразени само за днес и 600+ починали. Другите растат и те прилично. А тези без мерки още повече растат.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
- 4 Харесвания
Коментар
-
Подобна "карантина"" има във Италия, Франция, Испания, САЩ и никакви протести няма за диктатура, отнеха ни свободата, бла,бла.
Тукашния Балкански Бай Генчо не се бори за свободата си 30 год (и да има нормален живот), ама днес се опъна, че му отнеха свободата да се шляе по улиците (ама иначе мизерния живот не му пречи толкова)
Ама да дойде на протест и само да стои там, не може, скучно е, по-добре да пие кафе с авера и да плюе политиците.
Ако сега няма такава (и даже това не е строга ) карантина, (след месец бройките ще са поне хиляди и като си знаем нивото на здравната система), след месец ПАК ЩЕ трябва да сложим такава или по-драконовска карантина, ама всеобщата картина ще е много зле, а за икономиката тогава да не говорим.Last edited by hazard; 20.03.2020, 19:34.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Важното е че ще има после, защото ако продължаваме така с половинчати мерки, за много хора няма да има "после".
Освен това хората в България първите 2 дни спазваха дисциплината и после пак се отпуснаха. Днес навсякъде щъка народ, повече от половината са без маски, продавачките в хипермаркетите също са без маски.
Коментар
Коментар