Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеС въвеждането на обсадно положение в София гротеската стана пълна. Всеки ден хиляди от околните селища пристигат да работят в и си отиват от София. Защо те да могат да щъкат, а виладжиите, да речем, са затворени в столицата, сякаш е Ухан. Това правителство съвсем изтрещя. Време е да си ходи, щото явно раздува балона на социалното напрежение в повече. У нас все още няма ясно изразена епидемия. А днес дойде пролетта. Засега не сме нито Италия, нито дори Швейцария.... на Балканите.
Радвай се, че не са по-драконовски, дето трябва да бъдат.
Тези хора от провинцията идват да работят в София, за да имаш интернет, хляб, ток, стоки по магазините, лекарства по аптеките..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Борбата с този вирус е на живот и смърт, не може заради нарушаването на "измислени права" да се рискува живота на всички хора. Какво значение ще имат всички тези "свободи, права" и тн. за мъртвите хора, те вода не пият, храна не ядат, икономика не правят.
Правата трябва да се ограничат временно като по време на война, няма друг начин да се справим с това. В момента избора е, днес ли да ограничим всички тези права... или след една седмица. Ние просто нямаме друг избор.... или се ограничават правата или измират огромен брой хора. Те дори не си дават сметка в момента, колко малко струват тези права, когато смъртта дойде до тях и до техните близки. Само след една седмица всички тези хора ще се окажат от всичките си права, само заради глъдка въздух, но няма да има кой да им я даде, защото болниците ще преливат от болни.
Да, цената може да е висока, но точно за това, момента на убеждение, е момента между живота и смъртта!
Искаш да решаваш от името на другите, като твърдиш, че всъщност ги пазиш!
Никой няма право на това!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
За жалост не споделям твоя оптимизъм....
- 2 Харесвания
Коментар
-
За жалост не споделям твоя оптимизъм....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеАз мисля, че ние не сме господари на чуждите животи! Мисля също така, че е крайно несериозно да приемем, че нещо което се налага не през убеждение, а през сила, може да бъде за добро!
Тук не говорим, за отделни социаопати, а за голямата част от обществото!
Аз не смятам, че някой има право на чак такава власт, че като върховен съдник, да определи АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНОТО, като единствена алтернатива, ПРЕЗ СРАВНИТЕЛНО ЕДНОЛИЧНИ РЕШЕНИЯ!
Ако ти мен не може да убедиш, защо смяташ, че си прав? Допускаш ли вариант, да не си?
Ако в някакъв хипотетичен сценарий, сме в друга обстановка, не при този вирус и сме само аз и ти, никога не трябва да забравяш, че колкото и да си сигурен, че нещо е за общото добро, колкото и да си сигурен, че нещо е правилно, винаги трябва да се допуска, че човек е само човек и, че винаги има и друга гледна точка! Няма АБСОЛЮТНА ИСТИНА! НЯМА АБСОЛЮТНА ПРАВОТА!
Аз също се пазя, имам и възрастни близки, за които се безпокоя, но все пак и не забравям, че има граници, които не е добре да се прекрачват!
В момента ти отхвърляш всяка една друга гледна точка! Не мисля, че е правилно!
Борбата с този вирус е на живот и смърт, не може заради нарушаването на "измислени права" да се рискува живота на всички хора. Какво значение ще имат всички тези "свободи, права" и тн. за мъртвите хора, те вода не пият, храна не ядат, икономика не правят.
Правата трябва да се ограничат временно като по време на война, няма друг начин да се справим с това. В момента избора е, днес ли да ограничим всички тези права... или след една седмица. Ние просто нямаме друг избор.... или се ограничават правата или измират огромен брой хора. Те дори не си дават сметка в момента, колко малко струват тези права, когато смъртта дойде до тях и до техните близки. Само след една седмица всички тези хора ще се окажат от всичките си права, само заради глъдка въздух, но няма да има кой да им я даде, защото болниците ще преливат от болни.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Към момента карантината осигурява стабилност и маста хора се пазят. Нямаме бум! След като бяхме едни от първите с карантина, бума сякаш е избегнат. Затягане на мерките без индикация за нарастваща опасност е продукт на криворазбрано упражняване на власт!
Кое е нещото, което считаш че е неправилно?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Всеки, който ме е чел преди, знае, че аз бях сред най-големите радетели за карантината! Защо сега обаче съм толкова яростен?
Въпроса е принципен, а именно принципите са ни съхранили като нация, защото много хора дори и пред ятагана, не са си предали религията!
В случая, аз не смятам, че ще се настани някаква диктатура или, че света на Оруел, ще се роди утре. Всичко ще отмине, но човешкото неразбиране за това какво е свобода, НЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеабе тея тренировка ще правят за полева болница
https://regiona.bg/зала-арена-армеец...Di5hWjTHpQyhNM
чумата тропа на вратата те тренират - абе то фатмака май беше на тренировка под моста като господ раздавал акъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеС въвеждането на обсадно положение в София гротеската стана пълна. Всеки ден хиляди от околните селища пристигат да работят в и си отиват от София. Защо те да могат да щъкат, а виладжиите, да речем, са затворени в столицата, сякаш е Ухан. Това правителство съвсем изтрещя. Време е да си ходи, щото явно раздува балона на социалното напрежение в повече. У нас все още няма ясно изразена епидемия. А днес дойде пролетта. Засега не сме нито Италия, нито дори Швейцария.... на Балканите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
По принцип лекарския съюз доста по строги мерки е поискал тази сутрин и получи това
Столичните лекари искат забрана за софиянци да напускат домовете си
https://news.bg/health/stolichnite-l...movete-si.html
Трябва да се носят маски и лекарите и затова са притеснили и го казват а ние спорим по форуми (заради фалшивата информация за полезността на маските която продължава да се разпространява за да се прикрие че маски няма защото евролидерите се издъниха да позволят производство в китаай на 90%
Относно забраните както го разбирам аз ако имаш втори ДОМ може да отидеш там с лична декларация
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, допълни, уточни Ананиев.
"Излизайки или влизайки от/в града, хората трябва да имат декларация и когато бъдат спрени от униформените на пункта да дадат декларацията на къде пътуват и с каква цел. Така те вече носят своята отговорност", заяви Ананиев.
Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/novi-bezpr...ews734175.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеВсички в тази тема ще бъдат заразени с коронавирус.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 3 Харесвания
Коментар
-
Под бурните аплодисменти на сенаторите канцлера Палаптин с ГОЛЯМО нежелани прие върховната власт на изванредно положение и контрол над Републиката.......Знаеме какво стана после във филма.........
Въпроса е принципен, а именно принципите са ни съхранили като нация, защото много хора дори и пред ятагана, не са си предали религията!
В случая, аз не смятам, че ще се настани някаква диктатура или, че света на Оруел, ще се роди утре. Всичко ще отмине, но човешкото неразбиране за това какво е свобода, НЕ!
Коментар
Коментар