IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Напротив - недоимъка, лишенията и потенциалния глад ще накарат обществото да се мобилизира и да постигне чудеса, които преди това са изглеждали невъзможни. Така е било по време на всички войни, така ще бъде и сега. Недей да подценяваш силата и волята на човешкия дух, които се активират именно във времена като сегашните.

Да, нашето общество се поразглези, и се появиха доста на брой капризни мамини синчета, но тежката кризисна ситуация ще мобилизира повечето хора и те отново ще построят обществото въпреки потенциалния глад и лишения, които според мене са малковероятни.
    Как ще го построят. В перманента карантина ли? Вирусът или ще изчезне от само себе си или ще остане за постоянно. И тогава ще трябва да се реорганизира болничната система и фармацевтиката да му се противопостави. Видимо е, че върлува в замърсени райони или в такива с нездрава влажност. Сега като пекне слънчицето ще го издуха за седмица-две. Некъде през май.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
      С въвеждането на обсадно положение в София гротеската стана пълна. Всеки ден хиляди от околните селища пристигат да работят в и си отиват от София. Защо те да могат да щъкат, а виладжиите, да речем, са затворени в столицата, сякаш е Ухан. Това правителство съвсем изтрещя. Време е да си ходи, щото явно раздува балона на социалното напрежение в повече. У нас все още няма ясно изразена епидемия. А днес дойде пролетта. Засега не сме нито Италия, нито дори Швейцария.... на Балканите.
      Половинчати мерки са по-добри от никакви мерки.
      Радвай се, че не са по-драконовски, дето трябва да бъдат.
      Тези хора от провинцията идват да работят в София, за да имаш интернет, хляб, ток, стоки по магазините, лекарства по аптеките..

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Борбата с този вирус е на живот и смърт, не може заради нарушаването на "измислени права" да се рискува живота на всички хора. Какво значение ще имат всички тези "свободи, права" и тн. за мъртвите хора, те вода не пият, храна не ядат, икономика не правят.

Правата трябва да се ограничат временно като по време на война, няма друг начин да се справим с това. В момента избора е, днес ли да ограничим всички тези права... или след една седмица. Ние просто нямаме друг избор.... или се ограничават правата или измират огромен брой хора. Те дори не си дават сметка в момента, колко малко струват тези права, когато смъртта дойде до тях и до техните близки. Само след една седмица всички тези хора ще се окажат от всичките си права, само заради глъдка въздух, но няма да има кой да им я даде, защото болниците ще преливат от болни.
        Грешката ти е, че смяташ, че единствено твоята гледна точка е правилна! Живееш в общество! Трябва да убедиш другите, а не да им наложиш нещо със сила, само защото си "сигурен", че е за общо добро!

Да, цената може да е висока, но точно за това, момента на убеждение, е момента между живота и смъртта!

Искаш да решаваш от името на другите, като твърдиш, че всъщност ги пазиш!
        Никой няма право на това!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

За жалост не споделям твоя оптимизъм....
          И за съжаление, хората поставени в панически страх и морални дилеми, сами призовават и спомагат случването на най-голямото ограничаване на свободите им и повсеместен контрол от последните десетилетия. Дори идея нямат какво си пожелават

Коментар

Няма страшно! Няма да има диктатура! Всичко ще отмине! Стигнахме далеч в принципното отнемане на свобода обаче!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Аз мисля, че ние не сме господари на чуждите животи! Мисля също така, че е крайно несериозно да приемем, че нещо което се налага не през убеждение, а през сила, може да бъде за добро!

Тук не говорим, за отделни социаопати, а за голямата част от обществото!

Аз не смятам, че някой има право на чак такава власт, че като върховен съдник, да определи АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНОТО, като единствена алтернатива, ПРЕЗ СРАВНИТЕЛНО ЕДНОЛИЧНИ РЕШЕНИЯ!

Ако ти мен не може да убедиш, защо смяташ, че си прав? Допускаш ли вариант, да не си?
              Ако в някакъв хипотетичен сценарий, сме в друга обстановка, не при този вирус и сме само аз и ти, никога не трябва да забравяш, че колкото и да си сигурен, че нещо е за общото добро, колкото и да си сигурен, че нещо е правилно, винаги трябва да се допуска, че човек е само човек и, че винаги има и друга гледна точка! Няма АБСОЛЮТНА ИСТИНА! НЯМА АБСОЛЮТНА ПРАВОТА!

Аз също се пазя, имам и възрастни близки, за които се безпокоя, но все пак и не забравям, че има граници, които не е добре да се прекрачват!

В момента ти отхвърляш всяка една друга гледна точка! Не мисля, че е правилно!

Борбата с този вирус е на живот и смърт, не може заради нарушаването на "измислени права" да се рискува живота на всички хора. Какво значение ще имат всички тези "свободи, права" и тн. за мъртвите хора, те вода не пият, храна не ядат, икономика не правят.

Правата трябва да се ограничат временно като по време на война, няма друг начин да се справим с това. В момента избора е, днес ли да ограничим всички тези права... или след една седмица. Ние просто нямаме друг избор.... или се ограничават правата или измират огромен брой хора. Те дори не си дават сметка в момента, колко малко струват тези права, когато смъртта дойде до тях и до техните близки. Само след една седмица всички тези хора ще се окажат от всичките си права, само заради глъдка въздух, но няма да има кой да им я даде, защото болниците ще преливат от болни.

Коментар

Към момента карантината осигурява стабилност и маста хора се пазят. Нямаме бум! След като бяхме едни от първите с карантина, бума сякаш е избегнат. Затягане на мерките без индикация за нарастваща опасност е продукт на криворазбрано упражняване на власт!
                Аз все пак не разбрах какво толкова те притесняват предприетите мерки?
                Кое е нещото, което считаш че е неправилно?

Коментар

Всеки, който ме е чел преди, знае, че аз бях сред най-големите радетели за карантината! Защо сега обаче съм толкова яростен?

Въпроса е принципен, а именно принципите са ни съхранили като нация, защото много хора дори и пред ятагана, не са си предали религията!

В случая, аз не смятам, че ще се настани някаква диктатура или, че света на Оруел, ще се роди утре. Всичко ще отмине, но човешкото неразбиране за това какво е свобода, НЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                    абе тея тренировка ще правят за полева болница
                    https://regiona.bg/зала-арена-армеец...Di5hWjTHpQyhNM
                    чумата тропа на вратата те тренират - абе то фатмака май беше на тренировка под моста като господ раздавал акъл
                    Не е тренировка, репетиция е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                      С въвеждането на обсадно положение в София гротеската стана пълна. Всеки ден хиляди от околните селища пристигат да работят в и си отиват от София. Защо те да могат да щъкат, а виладжиите, да речем, са затворени в столицата, сякаш е Ухан. Това правителство съвсем изтрещя. Време е да си ходи, щото явно раздува балона на социалното напрежение в повече. У нас все още няма ясно изразена епидемия. А днес дойде пролетта. Засега не сме нито Италия, нито дори Швейцария.... на Балканите.
                      Нали идеята е да не се превръщаме в Италия - това осъзнаваш ли го?

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

По принцип лекарския съюз доста по строги мерки е поискал тази сутрин и получи това
                        Столичните лекари искат забрана за софиянци да напускат домовете си

https://news.bg/health/stolichnite-l...movete-si.html

Трябва да се носят маски и лекарите и затова са притеснили и го казват а ние спорим по форуми (заради фалшивата информация за полезността на маските която продължава да се разпространява за да се прикрие че маски няма защото евролидерите се издъниха да позволят производство в китаай на 90%

Относно забраните както го разбирам аз ако имаш втори ДОМ може да отидеш там с лична декларация

През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, допълни, уточни Ананиев.

"Излизайки или влизайки от/в града, хората трябва да имат декларация и когато бъдат спрени от униформените на пункта да дадат декларацията на къде пътуват и с каква цел. Така те вече носят своята отговорност", заяви Ананиев.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/novi-bezpr...ews734175.html
                        Към момента карантината осигурява стабилност и маста хора се пазят. Нямаме бум! След като бяхме едни от първите с карантина, бума сякаш е избегнат. Затягане на мерките без индикация за нарастваща опасност е продукт на криворазбрано упражняване на власт!

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                          Гледаме ли фиаско с коронавируса

Добре е да се замислим, преди да се съсипе всичко...

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                            Всички в тази тема ще бъдат заразени с коронавирус.
                            Дано си вързал червен конец на лявата си ръка, да си провесил мента пред прозореца, да си разпилял орехова шума в ъглите та стаите, да си фърил две, три глави лук под леглото и да си обезопасил периметъра на кочинката с пръст от русалски гробища, щот инак тази клетва, която си я написал, при теб и при най-близките ти ще се върне.
                            Наздраве!
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Има декларирана ПАНДЕМИЯ от СЗО преди седмица.
                              Какви липса на свободи, какво подобие на мисли за диктатура спохождат малките егоистични щрауси в БГ ?
                              Неговия пясък си е негова крепост, никаква глобализация не е възможна на Балканите явно !

Коментар

Под бурните аплодисменти на сенаторите канцлера Палаптин с ГОЛЯМО нежелани прие върховната власт на изванредно положение и контрол над Републиката.......Знаеме какво стана после във филма.........
                                Всеки, който ме е чел преди, знае, че аз бях сред най-големите радетели за карантината! Защо сега обаче съм толкова яростен?

Въпроса е принципен, а именно принципите са ни съхранили като нация, защото много хора дори и пред ятагана, не са си предали религията!

В случая, аз не смятам, че ще се настани някаква диктатура или, че света на Оруел, ще се роди утре. Всичко ще отмине, но човешкото неразбиране за това какво е свобода, НЕ!

Коментар

Working...
                                X