Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

  Липса / или много слаба/ инвестиционна култура. Възможно, и не обяснявам „като за прости”. Това е, според мен. Простият отговор е този. Мога и по-обстойно но, ще задълбаем. А темата уж, е друга.
  Почнах да преглеждам от началото всички постове да не пропусна някой важен. И ще каза само това по твоя "проблем" с инвеститорите.

  Причините да няма инвеститор в твоя проект са две според мен без да коментирам качествата и реалната ефективност на продукта . Първата е трудната реализация на самата идея в реални специфичини условия при всяко домакинство АКО липсва проточен бойлер или въобще нужда от бойлер например при наличие на централна топла вода. Втората е погрешното ти допускане че фактора ефективност или икономия в такъв поррядък е съществена причина някой да закупи твоето решение.

  Липсата на широкоразпространение на проточните бойлери въпреки тяхната ефективност и в някой случаи икономия трябва да ти говори че освен икономията има други съществени причини в основата на избора на решение от даден клиент.

  В резултат потенциалните ти клиенти са силно ограничен на брой домакинства. Това решение ако наистина е ефективно би било екзотично решение при определени специфичини условия.

  за да има инвеститорски интерес е необходимо или продукта да има потенциал да се превърне в масов или да е толкова иновативен гейм чейнджър че да има възможност да се продавава рядко но много скъпо.
  Липсата на предпоставки за една от двете възможности в случая води до слаб или никакъв инвеститорски интерес.

  Имай пред вид че изобретатели не липсват както по света така и в България. Тоя сайт не е критерии за количеството изобретатели в България.
  Изборетения има милиони които не виждат бял свят или страдат от липса на инвеститорски интерес въпреки че в много случаи дори са гениални.
  Това не е ок за хора като теб които са вложили доста време и усилия да измислят начин да спестят енергия например ...аз те разбирам напълно....но инвеститора иска да печели пари това не е фондация с благотворителна цел "дай да подкрепим изобретателите" . И ако инвеститорите не виждат ясен начин да спечелят много пари при примерен риск особенно на такъв етап от даден проект....то не можеш да прехвърляш вината на инвеститорите.

  Инвеститор в начален етап на проект за продукт който още не е произведен и не е ясно как ще се приеме от пазара...трябва да вижда веднага възможност всеки вложен долар да го направи 1000. Защото риска и процеса от прототипа до пазара е много скъп , бавен и труден. Това може да не ти се вижда честно щото ти си го измислил и си дал жвиота си а някой с пари...идва и взема цялата печалба но.....

  Така работи просто системата при Мишовия капитализъм.

  Ако имаше държавно финансиране за иновации което да отделя пари за такива изобретатели и разчита от 100 един поне да направи бестселър може би нещата щяха да са по лесни от гледна точка за достъп до финансиране. Но в дивия капитализъм на теория Мишо може да избори 20 начина да се сдобиеш с пари но на практика е много трудно.

  Финансите са тези които движат света....икономиката и теорията е ентартаймънт на практика.....без значение дали ни харесва.


  Коментар


  • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
   На кого от комунистите им пречеше секса, че да го забраняват. Беше забранена всякаква еротика. Може би това беше основната причина за недоволството. Не социализма. Хората материлано си живееха сносно. Бяха им отнети две свещени права. А именно еротиката и правото да изразяват мнението си.
   Забравяш идеологическите основи на строя- класовата борба. Еротиката е буржоазна работа, а горкият пролетариат е подложен на оскотяване и сексуална/и не само/ експлоатация А мненията трябва да са колективни, имаш ли мнение вече не си наш, а враг..

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
    Знам, знам, ще кажете, че прекалявам, че сте “пораснали бизнесмени”.

    И това е важно. Езикът е важен. Ако думата може да бъде заместена в изречението с “той” се пише пълен член, ако може да се замести с “него”, се поставя непълен член.

    Писна ми келеши с много високо самочувствие и тук да бъркат “и” с “й”. Езикът е важен. Той е част от успеха.
    А защо? Всеки може да казва какво трябва. За да му обърнат внимание обаче, трябва и да обясни защо това трябва.
    А защо е важен езика?
    А защо зрелостниците не мога да пишат правилно?
    Ей това са въпросите. Моите отговори са свързани с хъшовете. А твоите?
    http://prntscr.com/jkoap1
    Те хъшовете един сайт не могат да поддържат а ти за образование говориш
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

    Коментар


    • И отделен пост за секса, че да не гори мокрото покрай сухото
     Има нещо, което може да свърже всички възможни отговори на въпроса кой съм аз. И това е секса. Може би това е най-силната връзка и взаимодействие. Можеш да изучаваш, да бъдеш изучаван, да чувстваш и да пораждаш чувства у другия. Можеш и да се правиш на различни хора. Например на чичо доктор или на водопроводчик Може да наблегнеш на качеството а може и на количеството. Накрая при Свети Петър, тоя с най-многото бройки да печели състезанието и т.н. Не знам защо, ама ми изниква в главата филма "Усещане за жена" Че секса или за да не се превръща поста ми порнографски връзките с другите са на-важното в този живот. И далеч, далеееееч на второ място било ферарито. Опитвах се да обяснявам преди да почнат да ме трият, че регулациите са много по-важни от строя. На кого от комунистите им пречеше секса, че да го забраняват. Беше забранена всякаква еротика. Може би това беше основната причина за недоволството. Не социализма. Хората материлано си живееха сносно. Бяха им отнети две свещени права. А именно еротиката и правото да изразяват мнението си. Очевидно е, че разбиранията за успех са различни за различните индивиди. В този смисъл целта на управляващите трябва да е да осигури на всеки да постигне собствените си разбирания за успех. Стига да не пречи и застрашава другите и да си плаща данъците - демек своя дан на обществото в което живее.
     Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

     Коментар


     • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
      Знам, знам, ще кажете, че прекалявам, че сте “пораснали бизнесмени”.

      И това е важно. Езикът е важен. Ако думата може да бъде заместена в изречението с “той” се пише пълен член, ако може да се замести с “него”, се поставя непълен член.

      Писна ми келеши с много високо самочувствие и тук да бъркат “и” с “й”. Езикът е важен. Той е част от успеха.
      и с й се заменя нарочно. По този начин мурзилките се разпознават по форумите.

      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

       Кой съм аз? Много интересен въпрос. Един от най-важните за мен. Викаш истина е в което вярваме. А това в което вярваме ни прави различни. Та пак да питам кой съм аз? Ето някои различни възможни отговори.
       -Аз съм това на което се правя и затова трябва много да внимавам на какво се правя - цитат от любимия ми писател. Това мога да го преведа, че няма Бог. Всичко е напълно случайно. Имам само един живот и много избори как да го изживея. Трябва да прочета максимално много книги, за да видя всички възможни избори и да направя моя. Да реша на какъв да се направя, за да изживея живот, какъвто съм преценил, че е най-добрия избор.
       -Аз съм това което чувствам и затова трябва да внимавам какво чувствам. Същото като първото ама по-нематериално.
       - Аз съм това което виждам и затова трябва много да внимавам какво виждам. Тоест аз съм това, както аз възприемам света. Ние всички сме Бог. Вечен ум, който винаги го е имало и винаги ще го има. Разделени сме на безкрайно множество части за да можем да се самонаблюдаваме и самоанализираме. Абе с две думи учението на Буда.
       Твоето обаче някак не ми се връзва.
       - Аз съм това което другите виждат в мен? Това би следвало да ми внушава, че съм пратен от Бог да му свърша някаква работа. Затова трябва да внимавам какво върша и как се представям пред Него или другите хора. Поне аз така го разбирам де. Ако не съм прав кажи и обясни.
       Сори, че пак намесвам Бог, ама няма как. Секса вече разбрах да не го намесвам, че почват да ме трият и не е приятно.
       What I Learned (How to Succeed)
       (and have a Long and Happy Life)


       • Stay in the game. That’s often all you need to do – don’t quit. Stick around! Don’t be a quitter!
       • Don’t burn bridges (behind you)
       • Remember – Life has no blessing like a good friend!
       • Try to be nice and say “thank you” a lot!
       • Stay informed/KEEP LEARNING!
       • Study -- Stay Educated. Do Your Home Work!! Keep learning!
       • Cultivate friends of all ages – especially younger
       • Run Scared -- over-prepare
       • Be proud -But not conceited. Know your own worth.
       • Plan ahead but be prepared to allow when opportunity presents itself.
       • Turn Problems into Opportunities. Very often it can be done. Problems create opportunities for change -- people willing to consider change when there are problems.
       • Present yourself well. Clean, clean-shaven, dress “classically” to age. Beware style, trends. Look for charm. Good grammar. Don’t swear so much -- it’s not cute.
       • But be open to change -- don’t be stuck in mud. Be willing to consider what’s new but don’t blindly follow it. USE YOUR HEAD - COMMON SENSE.
       • Have some fun - but not all the time!
       • Be on the side of the Angels. Wear the White Hat.
       • Have a fall-back position. Heir and the spare. Don’t leave all your money in one place.
       • Learn a foreign language.
       • Travel a lot -- around the world, if possible.
       • Don’t criticize someone in front of others.
       • Don’t forget to praise a job well done (but don’t praise a poor job)
       • I don’t like to lose -- but don’t be a poor loser if you do.
       • It helps to have someone to love who loves you (not just sex).
       • Keep your standards high in all you do.
       • Look for the big picture but don’t forget the small details.

       Коментар


       • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

        Интересно твърдение събрало 3 лайка което означава много на фона на участниците.

        Проблема за това че не е вярно е, че вътрешното усещане е подвластно на мнението на околните. Което означава че истинско вътрешно усещане няма - ако няма обратна подходяща връзка от заобикалящите те обстоятелства. Пак ще повторя тезата си ..че човек всичко което знае за себе си е това което другите мислят за него. Малко е еретично това но помислете. Дали в действителност знаете кои сте вие всъщност? Всичко което правите дава отражение на околните хора и обстоятелства....те реагират някак си и тази обратна връзка дава информация на вас самия дали сте добър...лош..умен и т.н.. и най вече успешен.

        ПС: Благодаря че подържате темата жива до като аз не мога.
        Кой съм аз? Много интересен въпрос. Един от най-важните за мен. Викаш истина е в което вярваме. А това в което вярваме ни прави различни. Та пак да питам кой съм аз? Ето някои различни възможни отговори.
        -Аз съм това на което се правя и затова трябва много да внимавам на какво се правя - цитат от любимия ми писател. Това мога да го преведа, че няма Бог. Всичко е напълно случайно. Имам само един живот и много избори как да го изживея. Трябва да прочета максимално много книги, за да видя всички възможни избори и да направя моя. Да реша на какъв да се направя, за да изживея живот, какъвто съм преценил, че е най-добрия избор.
        -Аз съм това което чувствам и затова трябва да внимавам какво чувствам. Същото като първото ама по-нематериално.
        - Аз съм това което виждам и затова трябва много да внимавам какво виждам. Тоест аз съм това, както аз възприемам света. Ние всички сме Бог. Вечен ум, който винаги го е имало и винаги ще го има. Разделени сме на безкрайно множество части за да можем да се самонаблюдаваме и самоанализираме. Абе с две думи учението на Буда.
        Твоето обаче някак не ми се връзва.
        - Аз съм това което другите виждат в мен? Това би следвало да ми внушава, че съм пратен от Бог да му свърша някаква работа. Затова трябва да внимавам какво върша и как се представям пред Него или другите хора. Поне аз така го разбирам де. Ако не съм прав кажи и обясни.
        Сори, че пак намесвам Бог, ама няма как. Секса вече разбрах да не го намесвам, че почват да ме трият и не е приятно.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

        Коментар


        • Знам, знам, ще кажете, че прекалявам, че сте “пораснали бизнесмени”.

         И това е важно. Езикът е важен. Ако думата може да бъде заместена в изречението с “той” се пише пълен член, ако може да се замести с “него”, се поставя непълен член.

         Писна ми келеши с много високо самочувствие и тук да бъркат “и” с “й”. Езикът е важен. Той е част от успеха.
         Почти половината пълнолетни българи имат проблеми с правилото за пълния и краткия член в езика ни. 53% от хората у нас са на мнение, че не е нужно да си чел много книги, ...

         Коментар


         • Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
          Темата е обречена на неуспех. Да спориш с българи конструктивно е като да водиш преговори с някое племе в Африка или некъв диктатор. Всички са прави,всички знаят и всички ти скачат като изразиш критика. Отписал съм всякакви инциативи в бг. Форума го използвам да ударя някоя псувня на император или да покажа нестандартно мислене, ама да говоря за успех и щастие тук. Omg
          Мисля че ми идва малко в повече когато някой прави заключение че всичко българско е шиийт. Въпреки че си за съжаление в много случаи си прав.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
           Успехът е вътрешно усещане за конкретния индивид. Затова няма външен измерител и не може да се правят сравнения. Благодаря за вниманието.
           Интересно твърдение събрало 3 лайка което означава много на фона на участниците.

           Проблема за това че не е вярно е, че вътрешното усещане е подвластно на мнението на околните. Което означава че истинско вътрешно усещане няма - ако няма обратна подходяща връзка от заобикалящите те обстоятелства. Пак ще повторя тезата си ..че човек всичко което знае за себе си е това което другите мислят за него. Малко е еретично това но помислете. Дали в действителност знаете кои сте вие всъщност? Всичко което правите дава отражение на околните хора и обстоятелства....те реагират някак си и тази обратна връзка дава информация на вас самия дали сте добър...лош..умен и т.н.. и най вече успешен.

           ПС: Благодаря че подържате темата жива до като аз не мога.
           Last edited by Iv_max; 21.05.2018, 01:42.

           Коментар


           • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

            По настървеност повече ми прилича на Баш Майстора с вероятната разлика, че онзи се впускаше в поредица от начинания...
            Баш Майстора правеше пари...
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Между другото разговор с грък или турчин на същата тема дава същия горд резултат. Голем бабаитлък пада и там

             Коментар


             • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Ами...малко сурово, ама пък сега, в Сибир, е пролет, гъби, риба, дивеч...няма да умрат от глад, 'баси.
              Хахаха това е добро. Но пък виждам, че младите поддържат живи добрите балкански плажни традиции за увеличаване на населението на целокупната европа, така че няма да им придирям толкоз )))))

              Коментар


              • Няма проблем, че са в група. Особено и ако ти също си в група. Даже по-добре. По-лесно да се запознаеш и по-лесно се чупи леда. Но това не е тактика за секс същата вечер ако това имаш предвид. После трябва да се видите на саме.


               Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

               Кво, почвате да ги черпите ли. Тези са по - трудни , наблягат основно на алкохола пък и се движат в група , трябва да ги отделиш от стадото. Рускините също наблягат на алкохола , но и на други работи.

               Коментар


               • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                Визирам роман на Стайнбек. Но естествено, първо следва да се различава “и” от “й” в даден текст.

                Този Кирил не го знам кой е. Разбрах само, че вече трима души тук изказаха негативно мрънкане, а един го загатна. Обаче никой не предложи решение.

                Дайте, решения, джентлемени. Как да поправим ситуацията?
                Ами...малко сурово, ама пък сега, в Сибир, е пролет, гъби, риба, дивеч...няма да умрат от глад, 'баси.
                Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

                Коментар

                Working...
                X