Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Ив: няма да е пердута каузата - ако ме турите Дуче.

  Супертрейдъров - Русия отдавна не е социалистическа, но е по-капиталистическа от европейските държави . В периодът през който минава - така и трябва да е - но не е ного добре за по-бедната част от населението. Неслучайно Вова - като основна цел на тоя си мандат - визира борбата с бедността. САЩ и сателитите им усърдно му помагат, елиминирайки сериозна част от външната конкуренция на руският бизнес. Русия има нужда от време за да дръпне - защото първо - преодоля тежък преход от система към система, после - пое и изплати дълговете на целият СССР, накрая - преодоля тежките последици от управлението на алкохоликът и щатска подлога - Елцин. Русия има потенциал да стане могъща и ЩЕ стане могъща - Сам Клемънс преди 120 години и Пи Джей преди 25 уверено предсказаха това. Щатско-еврейският елит също разбира, че така ще е - затова са тия отчаяни атаки срещу Русия. Защо мислиш, че само Китай се управлява от мозъчен тръст? Не скиваш ли как Вова сума години вече прави американците и еврогейците разногледи по всички фронтове - и те - каквото и да правят - още по-зле му се намърдват на чепът? Да не мислиш, че Вовата е чак такъв мегагений? Явно има силни и мъдри съветници. А Доналд не го подценявай - той се бори отчаяно - и далеч не винаги успешно с толкова силна и враждебна вътрешна опозиция - с каквато нито един американски президент в историята не се е. Направо ми е жал за него Ето - искаше да извади американските войски от Сирия и регионът - веднага: провокация - УЖ газова атака, после - ракетен удар и т.н.
  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

  Коментар


  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
   Освен това забележи, че живеем във времена подобни на 30-те години. Години когато се надига фашизмът, т.е. национал-социализмът. Национал-социалистическа Германия има своите икономически успехи.

   Виж речта на Хитлер, която пуснах. Много форумци тук звучат доста национал-социалистически, вероятно без да го осъзнават. А може и дори да го осъзнават, но да не им пука. Някои може би са горди с това.

   Не е шега работа това . Пътят към Ада е осеян с добри намерения...

   Ето го линкчето пак:

   https://www.youtube.com/watch?v=1k6W...&feature=share
   За всичко си има причина.
   Причината за такива настроения са естественни когато се появят достатъчно на брой критична маса хора които не са ОК с капитализма в настоящия си вид.

   За да бъде ясно отново....аз лично НЕ ИСКАМ и не смятам че правилното нещо което хората трябва да направят е да се върнат към социализма или още по зле към националсоциализма. Ако прехода от социализъм към капитализъм е ужасен....прехода от капитализъм към социализъм ще бъде още по ужасен. Въобще преходите са голям стрес. И обикновенно пътя на такъв преход е война. Това никой разумен човек не трябва да го допуска.

   Обаче това не пречи...едно общество да се развивие към по добро взимайки доброто от кой да е строй без предрасъдаци.

   Всъщност обществата както и хората се развиват най бързо, плавно и лесно когато не страдат от предрасъдаци. Има такива примери Норвегия, Дания, Швеция.....и най вече ШВЕЙЦАРИЯ.
   Всъщност идеала спред мен за развито общество е Швейцария. Не знам дали осъзнавате кое е най сериозната разлика между Швейцария и останалия свят? Няма да се впускам в анализ само ще ви накарам да си спомните ...имате ли представа кой управлява Швейцария? Да сте чули някаккви швейцарски политици да казват нещо ? Да сте чули новини за тях?
   Единственното което чувате за швейцария са изказвания на бизнес хора...+ референдумите.
   Швейцария при все че живея там и съм лично запознат...е повод за една отделна тема.

   Коментар


   • Прочее, спомням си, като ученик, статистиката отчиташе двуцифрен ръст и у нас, при това системно, а не епизодично. А тогава, бяхме в "соца".
    Следователно, отговорът на въпроса в заглавието е "Да. Може."
    -Друг въпрос, кога и доколко. Повтарям: В "свободния капитализъм', огромните индивидуални печалби се изваждат от масовото потребление, което е Основната Спънка пред растежа такъв, какъвто се цели днес, тук и сега.
    Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

    Коментар


    • Отдалеч подушвам,как ей сега ще те обвинят в "комунизъм".
     Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

     Коментар


     • Вижте сега.

      За да има смисъл темата...е необходимо човек да се абстрахира от примерите в познатата ни история и настояще и да помисли върху принципите.

      Аз това се опитах да ви кажа. Ако не разбираш или нямаш мнение за реалните причини довели до състоянието в което са бивши социалистически и настоящи капиталистически държави не можеш да оцениш реално принципте върху които може да се изгради дадено общество.

      Ако се заровим в съществуващи примери - ще се отплесне темата която е квато е написана - прочетете я пак.

      Така че, аз чакам аргументи извън такива като - ама вижте кво е в България, Русия и където ще да е....следвоателно щом е така значи социализма е бич а капитализма мед и масло.

      Ей това което Пирамид каза: "Значи, цялата хитрост е да не се стимулира безкрайното отваряне на ножицата богати/бедни. Особено, в дребни икономийки като нашата." има принципен смисъл.

      Императора го разбирам хъса му да оправи несправедливостите особенно в България - но това е казуса пердута. Иначе принцпипно за почти всичко а е прав от чисто човешка гледна точка а в това което не е прав че например социализма унищожава конкуренцията няма смисъл да се коментира.

      Аргумента на Мъней с клипа е убийствен. какво доказва той?.....че в Русия извън големите градове е ужас. Което е вярно. Интересно е че при СССР не беше ужас там. Всъщност ужаса при всяка бивша социалистическа държава дойде когато за една вечер искахме да минем от социализъм в капитализъм. Тук единствения въпрос който принципно е важен е въпроса ЗАЩО това се случи така? Интересно е защо моней не потърси причините за това в капитализма...а обвинява социализма или управлението? Щото повече резон има в това. Обаче аз знам прекрасно че ако човек не разбира причините довели до това състояние до момента....шанса да ги разбере в близко време клонят към нула и продати това няма коментирам това.

      Относно последния коментар на Мъней - в съвремения свят - богата държава означава СИЛНА държава. Първо военно силна и след това икономически силна.

      Един от ключовете за бараката го спомена бертрам със цитата М. Тачър - Социализмът свършва, когато свършат чуждите пари!. Но тук същественното е защо Чуждите пари са по важни от собствените пари?

      Че ние от този капитализъм няма да се върнем в социализъм дори и препоръките на Императора нямат шанс - това е ясно. Единственото което е нужно да се спасяваме по единично.

      Най- интересното сега за мен е кво ще стане със Севрна Корея . Това е последния рубеж на социализма в стария си вид. Схемата е много прозрачна. Северна корея иска да бъде силна с ядреното си оръжие за да може да наподоби на Китай в развитието си.
      Тук има шанс за малко по различен изход от социализма.

      Единия вариянт е конфорнтация или война в която се сваля режима - настъпва "капитализъм" унищожава се всичко , хората мизерстват, повече от сега, следващите 100 години но има "демокрация" начело със западен лидер + големи компании които вкарват мерцедеси в столицата но регионите си оставят като в клипа на Мъней. Значи тая схема нашите майки и бащи пък и някой от вас са я изживяли на собствен гръб.

      Другия вариянт Северна Корея изтъргува правилно заплахата която е създала, икономиката и се освобождава, санкциите падат, режима се запазва и чисто социалистическа с държавен монопол започва да се развива. В тази ситуация е интересно дали останалия свят ще си позволи да остави този експеримент.Щото ако го остави е напълно възможно да видим създаването на едно много щасливо и силно общество под формата на тоталитарна Северна Корея.
      Не трябва да се забравя нито за секунда че ние се смеем на Северна Корея че не могат да пътуват , нямат интернет, нямат коли, носят значки с лидера си и ходят на манифестации обаче имат яко здравеопазване, нямат престъпност, всеки има жилище, безплатно образование и почти няма безработица.
      Основния въпрос е сега....ако изведнъж им позволят икономиката да почне да се развива без западна намеса т.е без приватизация....да произвеждат квото могат и да го изнасят и с парите си купят коли, долче габана и дънки ливайс....и постепенно станат достатъчно богати и щасливи ....Ще дойде ли момент в който свободния интернет + свободата да пътуват станат безпроблмени поради факта че контрола на правителстовото над тях се видоизмени от принуда - в благосъстояние и те да искат да се върнат след като пътуват не щото правителството ги принуждава а защото у тях е най хубаво?

      Предстои да видим.

      Коментар


      • Освен това забележи, че живеем във времена подобни на 30-те години. Години когато се надига фашизмът, т.е. национал-социализмът. Национал-социалистическа Германия има своите икономически успехи.

       Виж речта на Хитлер, която пуснах. Много форумци тук звучат доста национал-социалистически, вероятно без да го осъзнават. А може и дори да го осъзнават, но да не им пука. Някои може би са горди с това.

       Не е шега работа това . Пътят към Ада е осеян с добри намерения...

       Ето го линкчето пак:

       https://www.youtube.com/watch?v=1k6W...&feature=share
       Last edited by Money; 09.04.2018, 12:52.

       Коментар


       • Не си прав. Темата я пуснах аз и целта ми съвсем не е реабилитация. Освен това има “социализъм”/“комунизъм”, който е успешен за сега - Китай. Така че въпросът е резонен.

        Коментар


        • Изобщо не съм учуден, че е пусната подобна тема. ..............никога няма да свършат. При пълен фалит на съществуващата социалистическа система, при държави с еднакъв език и име, разделени на две части и с жизнено равнище с разлика в пъти капитализъм/социализъм, с гладория, беднотия, смазване и оскотяване на човешката личност в жалките остатъци от соцсистемата, Дори не погледнах кой я е пуснал. Защо - ясно ми е. Целта е реабилитацията на соца. Накръст прочетох коментарите. Жалка история. И това са го писали хора с висше образование!? Резултати нула за соца. И то с неговата възможност за тотална принуда. Не ща и да чуя за какъвто и да било социализъм.
         Last edited by rover; 09.04.2018, 12:33.
         Партия была, есть и будет есть!

         Коментар


         • И аз казвам че може, но това можене не е по-различно от моженето на Япония, Сингапур или Южна Корея. Или Ирландия.

          Истинският тест идва когато по БНП на глава от населението достигнат най-богатите страни в света (ако изобщо успеят). А после какво?

          Не е задължително да е с чужди пари. Ръстът може да е съвсем истински, но той е само догонващ.


          Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

          100% може, но няма да е се постигнат трайни резултати или както казва М. Тачър - Социализмът свършва, когато свършат чуждите пари!
          Last edited by Money; 09.04.2018, 12:22.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
           Нова тема, евентуално да дообсъдим въпроса с икономическия растеж.
           Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
           100% може, но няма да е се постигнат трайни резултати или както казва М. Тачър - Социализмът свършва, когато свършат чуждите пари!
           това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

           Коментар


           • Ив, прати това на твоя руски милиардер:

            https://www.youtube.com/watch?v=9tIH...&feature=share

            Коментар


            • Значи, цялата хитрост е да не се стимулира безкрайното отваряне на ножицата богати/бедни. Особено, в дребни икономийки като нашата.
             Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

             Коментар


             • Императорът - ти бъркаш държавния монополизъм със социализъм, защото при нас го бяха маскирали като социализъм. Монополизма си е висша форма капитализъм, държавата се превръща в еднолична фирма и се управлява като такава.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Frosty - най вече от мениджмънта - управлението на държавата, то не е за неуки хора. Китай се управлява от мозъчен тръст, те измислят решенията и само виж как Тръмп ще стане смешен. Това което се пише в медиите е само част от истината - отговора не е само с мита а с вдигане на конкуретноспособността чрез убийственно ниски данъци в Китай и там ще се работи и ще се произвежда, това не е САЩ където ти слагат данък на собственото ти жилище по голям от месечна заплата, в Китай тези данъци са символични а ДДС е 11 процента като реално средно се плаща около 5.

               D.Y.F-091066

               Коментар


               • Iv_max - комунизма и социализма са противоположни. При комунизма както в Китай се върви в посока да имат всички и да има за всички, при социализма се казва - няма да има за всички и затова трябва да се преразпределя. Много е просто и социализма е противоположност на комунизма. Социализма може да направи най богатата държава в Света бедна като България, държавата се казва Русия.

                D.Y.F-091066

                Коментар

                Working...
                X