IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове - архив до 01.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ех, тоя жужъл пълен с walkthrough-та! :-) Ама айде следващата задачка без чиитове! :-)
    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Айде да не плачете - това видях, когато бях на гости на чичко жужъл
      Ми нека възрастта на пътниците е П1, П2 и П3 (съответно за всеки от тях)
      Боцманът знае своята възраст (Б), което значи, че неговата забележка "Инфото не ми стига" означава, че има повече от едно решение на системата:

П1.П2.П3 = 2450
      П1 + П2 + П3 = 2Б

раздробяваме 2450 на прости множители и се получава, че:
      2450 = 1.2.5.5.7.7
      тука има малко повече смятане и достигаш до извода, че двата възможни варианта са П1 = 5, П2 = 10, П3 = 49; и П1 = 7, П2 = 7, П3 = 50
      откъдето следва че Боцманът е на 32 години
      Боцманът освен това знае и възрастта на Капитана (К)
      оттук трябва малко проста логика
      ако К > 50 то думите на капитана "аз съм най-възрастен на кораба" нямаше да помогнат
      не е възможно и К < 50 - тогава капитанът не би бил най-възрастен на кораба
      ерго капитанът е на 50, бозманът на 32, а пътниците на 5, 10 и 49

Коментар

• Първоначално изпратено от Пес
        Ти пък псуваш по-малко от мен :lol:

п.п. bobi75, ами боцмаана къде го заряза?

Да! Кептън е 50, Боци е 49, а останалото е бебе! :-) Магаре боб яде!
        BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Ти пък псуваш по-малко от мен :lol:

п.п. bobi75, ами боцмаана къде го заряза?

Коментар

• Червената шапчица, разказана от каруцар
            Еба да го оба, оная майката вика на Червената капа да въри да носи на баба си качамак със зеле у горътъ, у къщата й. Каскета тръгнал да го оба, ама го срещнал вълка и му кай дека е тръгнала. Оная му вика, че е тръгнала къде баба си, нал й е унука, и й носи качамак със зеле, да го ебъ у гъзъ. Тогава вълка, да го еба в детето, тръгнал по прекото, стигнал пръв и зел да лопа на портата. Пъкнала бабата и оня я изел, деба тая женка парлазирана. Еба й се мамата, начи. Тогава вълка зел дрехите на дъртата и ги навлекъл и се завил у леглото й. Тогава иде Червената капа, деба нейната пичка тясна, влезла у дома и гледа баба си с ей такива очи, ей такива уши, бе ебала си е майката. И почва да я пита, деба нейната мама проста, що има такива очи, що има такива уши, бе пита я, сякаш си нема друга работа, да й го тура отзаде, мама й деба. И вълка по едн време зел, че я изел. Та като се наял зел, че заспал и по едно време дошъл авджията и му ебал мамата с бриникето. После зел че му разпорил тумбака и оттам пъкнали Червената капа и бабата, да й го тура у устата.
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
              Първоначално изпратено от Пес
              Първоначално изпратено от nECA
              Капитанът и боцманът на един пътнически кораб вървят по палубата. Между тях протича следният разговор:
              Капитанът: Произведението от годините на тези 3ма пътници е 2450, а сборът - удвоената твоя възраст. Познай на колко години са.
              Боцманът: Не мога да позная.
              Капитанът: Аз съм най-възрастният.
              Боцманът: Вече мога.

Въпрос: На колко години е капитанът?
              Aбе адаш, ти съвсем за мезе ни взе... ако капитана е най-стар, а се взима удвоената възраст на боцмата, требе да има неродено :lol:
              Отговорът е 48! :-)
              50. въпроса опира на това как 2450 може да се раздели като произведение на 3 ЦЕЛИ числа. Ако капитанът е най-вързастният, може да е само на 50 години и две деца по 7 години

Коментар

• Ами направо (ако не се удря в улея - тогава няма шанс да го познаеш :lol
                A по въпроса с капитана - ако се приеме, че са само капитана, боцмана и един човек, няма начин - защото сумата на К+Б ще е по-голяма от 2Б - нали капитана е най-стар. Ако има трима пътника освен К и Б - разлагаш 2450=50х49=5х5х2х7х7 и налучкваш - тука си признавам - погледнах в жужъл - има отговор, и той е 50

Коментар

Не е 48, а 50...и това при условие, че в пътниците не влиза капитана и боцмана :lol:
                  Toва е нещо като "Кои са частите на рибата? Глава, тяло и опашка или глава и опашка? " Програмистки хумор
                  Хмм, смята се с квадратно уравнение за x, y и с-константа! И после се нагажда според условието единя да е най-стар и годините му да са положително число!
                  Разбира се, който е забравил как се смятат детерминанти, налучкват, като моя милост! ;-)

Ето и закачка от мен - пускаме топче по наклонен криволичещ улей! Предпоследния завой на улея е ляв! Топчето в коя посока ще излезе от улея?

Коментар

• Не е 48, а 50...и това при условие, че в пътниците не влиза капитана и боцмана :lol:
                    Toва е нещо като "Кои са частите на рибата? Глава, тяло и опашка или глава и опашка? " Програмистки хумор

Коментар

Първоначално изпратено от nECA
                      Капитанът и боцманът на един пътнически кораб вървят по палубата. Между тях протича следният разговор:
                      Капитанът: Произведението от годините на тези 3ма пътници е 2450, а сборът - удвоената твоя възраст. Познай на колко години са.

Aбе адаш, ти съвсем за мезе ни взе... ако капитана е най-стар, а се взима удвоената възраст на боцмата, требе да има неродено :lol:
                      Отговорът е 48! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nECA

Коментар

• Новата ЦоцаЦола

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
                            Първоначално изпратено от psycoholic
                            Първоначално изпратено от Bobi75
                            немеца гледа рибка в зелената къща, пуши ротманс и льока кафе
                            Хахаха, а не гледа ли БФБ, както ние, дето льокаме ракийка в панелката и гледаме Дойче Бьорсе колко е позеленяла?
                            Края на търговията. Измъчени брокери седят, тъпо зяпащи в търговския терминал.Влиза един брокер и казва:
                            "Момчета барчето вече затвори."
                            Другите брокери:
                            "Даа?.. И на колко затвори?
                            гледат през прозореца как вали снежец...
                            - глей, глей как падат снежинките...
                            - чай още малко да паднат... и почваме да купуваме...
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от dinko
                              Здравейте, аз съм Динко, брокерът на "Златен лев" и безспорната "звезда" на деня. Първо, искам да благодаря на всички, които се отзоваха на молбите на своите брокери (т.е. на моите молби) и бяха готови да си отменят сделките. БЛАГОДАРЯ!!! Искам да благодаря и на тези, които не си отмениха сделките и да им пожелая тези подаръци да ги реализират на 2000 лв (поне). А за загубата (шестцифрена) приемам помощи, като номерът за sms-и ще го напиша по-късно!!! За по-несхватливите, последното е шега. За да внеса окончателна яснота, това беше чисто брокерска грешка. Колеги брокери - ВНИМАВАЙТЕ!
                              Dinko SUPER STAR
                              Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                                Първоначално изпратено от Bobi75
                                немеца гледа рибка в зелената къща, пуши ротманс и льока кафе
                                Хахаха, а не гледа ли БФБ, както ние, дето льокаме ракийка в панелката и гледаме Дойче Бьорсе колко е позеленяла?
                                Края на търговията. Измъчени брокери седят, тъпо зяпащи в търговския терминал.Влиза един брокер и казва:
                                "Момчета барчето вече затвори."
                                Другите брокери:
                                "Даа?.. И на колко затвори?
                                Не е препоръка.

Коментар

Working...
                                X