Ех, тоя жужъл пълен с walkthrough-та! :-) Ама айде следващата задачка без чиитове! :-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове - архив до 01.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Айде да не плачете - това видях, когато бях на гости на чичко жужъл
Ми нека възрастта на пътниците е П1, П2 и П3 (съответно за всеки от тях)
Боцманът знае своята възраст (Б), което значи, че неговата забележка "Инфото не ми стига" означава, че има повече от едно решение на системата:
П1.П2.П3 = 2450
П1 + П2 + П3 = 2Б
раздробяваме 2450 на прости множители и се получава, че:
2450 = 1.2.5.5.7.7
тука има малко повече смятане и достигаш до извода, че двата възможни варианта са П1 = 5, П2 = 10, П3 = 49; и П1 = 7, П2 = 7, П3 = 50
откъдето следва че Боцманът е на 32 години
Боцманът освен това знае и възрастта на Капитана (К)
оттук трябва малко проста логика
ако К > 50 то думите на капитана "аз съм най-възрастен на кораба" нямаше да помогнат
не е възможно и К < 50 - тогава капитанът не би бил най-възрастен на кораба
ерго капитанът е на 50, бозманът на 32, а пътниците на 5, 10 и 49
Коментар
-
Червената шапчица, разказана от каруцар
Еба да го оба, оная майката вика на Червената капа да въри да носи на баба си качамак със зеле у горътъ, у къщата й. Каскета тръгнал да го оба, ама го срещнал вълка и му кай дека е тръгнала. Оная му вика, че е тръгнала къде баба си, нал й е унука, и й носи качамак със зеле, да го ебъ у гъзъ. Тогава вълка, да го еба в детето, тръгнал по прекото, стигнал пръв и зел да лопа на портата. Пъкнала бабата и оня я изел, деба тая женка парлазирана. Еба й се мамата, начи. Тогава вълка зел дрехите на дъртата и ги навлекъл и се завил у леглото й. Тогава иде Червената капа, деба нейната пичка тясна, влезла у дома и гледа баба си с ей такива очи, ей такива уши, бе ебала си е майката. И почва да я пита, деба нейната мама проста, що има такива очи, що има такива уши, бе пита я, сякаш си нема друга работа, да й го тура отзаде, мама й деба. И вълка по едн време зел, че я изел. Та като се наял зел, че заспал и по едно време дошъл авджията и му ебал мамата с бриникето. После зел че му разпорил тумбака и оттам пъкнали Червената капа и бабата, да й го тура у устата.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от psycoholicПървоначално изпратено от ПесПървоначално изпратено от nECAКапитанът и боцманът на един пътнически кораб вървят по палубата. Между тях протича следният разговор:
Капитанът: Произведението от годините на тези 3ма пътници е 2450, а сборът - удвоената твоя възраст. Познай на колко години са.
Боцманът: Не мога да позная.
Капитанът: Аз съм най-възрастният.
Боцманът: Вече мога.
Въпрос: На колко години е капитанът?
Коментар
-
Ами направо (ако не се удря в улея - тогава няма шанс да го познаеш :lol
A по въпроса с капитана - ако се приеме, че са само капитана, боцмана и един човек, няма начин - защото сумата на К+Б ще е по-голяма от 2Б - нали капитана е най-стар. Ако има трима пътника освен К и Б - разлагаш 2450=50х49=5х5х2х7х7 и налучкваш - тука си признавам - погледнах в жужъл - има отговор, и той е 50
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПесНе е 48, а 50...и това при условие, че в пътниците не влиза капитана и боцмана :lol:
Toва е нещо като "Кои са частите на рибата? Глава, тяло и опашка или глава и опашка? " Програмистки хумор
Разбира се, който е забравил как се смятат детерминанти, налучкват, като моя милост! ;-)
Ето и закачка от мен - пускаме топче по наклонен криволичещ улей! Предпоследния завой на улея е ляв! Топчето в коя посока ще излезе от улея?BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПесПървоначално изпратено от nECAКапитанът и боцманът на един пътнически кораб вървят по палубата. Между тях протича следният разговор:
Капитанът: Произведението от годините на тези 3ма пътници е 2450, а сборът - удвоената твоя възраст. Познай на колко години са.
Въпрос: На колко години е капитанът?BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Първоначално изпратено от nECAКапитанът и боцманът на един пътнически кораб вървят по палубата. Между тях протича следният разговор:
Въпрос: На колко години е капитанът?
Коментар
-
Първоначално изпратено от AladdinПървоначално изпратено от psycoholicПървоначално изпратено от Bobi75немеца гледа рибка в зелената къща, пуши ротманс и льока кафе
"Момчета барчето вече затвори."
Другите брокери:
"Даа?.. И на колко затвори?
- глей, глей как падат снежинките...
- чай още малко да паднат... и почваме да купуваме...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от dinkoЗдравейте, аз съм Динко, брокерът на "Златен лев" и безспорната "звезда" на деня. Първо, искам да благодаря на всички, които се отзоваха на молбите на своите брокери (т.е. на моите молби) и бяха готови да си отменят сделките. БЛАГОДАРЯ!!! Искам да благодаря и на тези, които не си отмениха сделките и да им пожелая тези подаръци да ги реализират на 2000 лв (поне). А за загубата (шестцифрена) приемам помощи, като номерът за sms-и ще го напиша по-късно!!! За по-несхватливите, последното е шега. За да внеса окончателна яснота, това беше чисто брокерска грешка. Колеги брокери - ВНИМАВАЙТЕ!Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от psycoholicПървоначално изпратено от Bobi75немеца гледа рибка в зелената къща, пуши ротманс и льока кафе
"Момчета барчето вече затвори."
Другите брокери:
"Даа?.. И на колко затвори?Не е препоръка.
Коментар
Коментар