If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чак толкова сложно не е за разбиране , поиграл си си да ги изведеш и си ги написал , верно твоето решение е доста по прегледно... Но за това са Неграмотните
Минчо Минчев: Проектът "Атака" се роди като идея за съюз между левите и десните български патриоти. Представяхме си "Атака" като една птица с две крила... Ние - лявото, Волен - дясното. Но се оказа, че работата не е в крилата, а в главата.
Николай Бареков: Както винаги, в двигателите май се оказва проблемът.
М.М.: Не, не. От дистанционното управление...
Разговор между лидера на "Нова зора" Минчо Минчев и водещия Николай Бареков по bTV
Life won't wait for you.
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Двама математици се срещнали и единият попитал другия :
-Ти нали имаш три дъщери ?
-Да, имам три дъщери .
-На колко години е всяка от тях?
-Сборът от годините им е 13 , а произведението е като номера на къщата отсреща .
-Но това не ми е достатъчно !
-Тогава имай в предвид ,че най-голямата от тях има куче.
Първо намираме всички възможни комбинации със сбор 13:
1+1+11
1+2+10
1+3+9
1+4+8
1+5+7
1+6+6 -> няма най-голяма
2+2+9
2+3+8
2+4+7
2+5+6
3+3+7
3+4+6
3+5+5 -> няма най-голяма
4+4+5
Търсим две или повече еднакви произведения, защото само тогава нямаше да му помогне номера на къщата отсреща. И те са 36, като едното от тях отпада, защото няма най-голяма дъщеря.
И така за верен отговор остава единствено 2,2,9
ПП. Логиката я имаше в отговора на Хайърсъзов, но не на тази задача, а на подобна(обърната), където е известно произведението и се търсят два еднакви сбора... явно някъде в нета е намерил отговора и се е опитал да го приложи директно, без да го разбере...
изборът е логически - по статистика 8-10 годишните най-силно желаят куче и започваш с една голяма дъщеря от 10 години надолу с две малки и се получават десетина комбинации с произведение 36
Колчо Слепеца написа:
-Да, имам три дъщери .
-Сборът от годините им е 13 , а произведението е като номера на къщата отсреща .
Вие не разбирате от майтап - Колчо нали е сляп и без да иска е пропуснал да напише номера на къщата в условието. ))
-Да, имам три дъщери .
Аз пък знам колко е номера на къщата отсреща, ама няма да ви кажа! Бау!
аз не се справих...
а отговор си има...
Има си разбира се. Законът в Щатите не позволява да си имаш куче ако си под 11 г. Следователно, 11х1х1=11 това е номерът на къщата отсреща!
Много сте зле бе пичове Аз на две Виенски бири ви казвам, че това не е задача на която да дадете отговор, защото не знаете колко е номера на къщата отсреща. Трябва само да отговорите защо първоначалната информация не е достатъчна за решаване на задачата и каква нова информация привнася уточнението.
А именно: Има НАЙ-ГОЛЯМА дъщеря..... Айде наздраве
Това не пречи да си има най-голяма и пак другите да са на различна възраст...
Иначе 9 , 2 , 2 е оДговора
А що да не е 8-3-2? Нали това ти казвам - не се търси отговор от вас, щото не сте там за да ВИДИТЕ номера на къщата!!!! BTW, никъде не казвам че другите две са на еднаква възраст.
Учителя по математика отсъствал и го заместил учителя по физическо. Влизат учениците в час, сядат и даскала пише задачата на дъската:
Летели 3 самолета, единия зелен, другия на дясно, с колко км. летял третия?
Иванчо почнал упорито да вдига ръка и учителя го попитал
- Кажи Иванчо, какъв е отговора?
- Отговора не го знам, ама искам да Ви питам, Вие сте на 28 години нали?
- Ха, да Иванчо, как позна?
- Еми аз съм на 14 и баща ми постоянно ми вика че съм полуидиот...
Коментар