IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове - архив до 01.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• този минфин ще ни радва повече от предишните.... :-) :-) :-)
    кой би предположил, че зад сериозната фасада се криел веселяк по душа...

Дянков отчете, че е свил сивия сектор наполовина", съобщава „Сега"

Първите резултати от борбата с мафията вече са налице, обяви вчера вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. Сивият сектор във вноса и търговията със земеделска продукция вече е намалял с 60%, похвали се вчера във Велико Търново вицепремиерът. Укриването на данъци в сектора на горивата пък само за седмица паднало с 30% по негови данни.

Коментар

• тва не е много за тази тема, ама са описани и клинични случаи
      бих могъл да я пейстна и в темата за животозастраховането, ама Импето е яхнал метлата тези дни та не искам да го дразня допълнително!!!

Жена се отрови с кафе и кола
      11 септември 2009 / News.dir.bg
      Със силно сърцебиене, тежест в гърдите, безпокойство и страхова напрегнатост 23-годишна жена постъпила в Клиниката по токсикология на Военноморската болница във Варна във вторник вечерта.

През деня тя поела обичайната си дневна доза от десетина кафета и 2 литра кола, които в този момент се оказали непосилни като количество за младия организъм и тя се оказала с остра психоза, пише в. "Позвънете новини".
      Предисторията на влизането на младата жена в Токсикологията показва, че в продължение на година, а може би и повече, тя е поемала конските дози от напитките. Редовният им прием освен зависимост, предизвикали и реакция на организма. Запознатите с проблема твърдят, че това е вид „модерно" друсане - с кофеин. „Човек се изпълва с енергия и възбуда, но после остава една напрегнатост, която при системна злоупотреба води до увреждания на сърцето и до психотични състояния", катерогична бе началникът на Токсикологията д-р Снежа Златева. Сънят на младата жена се оказало, че бил не по-дълъг от 2-3 часа за денонощие, появили се и ритъмни нарушения на сърцето. При прегледа токсиколозите установили токсично увреждане в областта на сърцето, която подава електрическите импулси. „Говорим за зависимост към психостимуланти като кафе, черен чай, кола. Това са вид легални дроги, които съдържат психоактивни вещества, към които се развива зависимост. Механизмът на зависимост е един и същ - да се приемат все по-големи количества. На същия принцип са енергийните напитки, които съдържат около 3 дози кафе в 1 опаковка", каза д-р Златева. Тя допълни, че спирането им също води до абстинентен синдром. И редовното пиене на кафе сутрин и следобед, също е вид пристрастяване, които човек не възприема като зависимост, допълват специалистите. Преди година-две в клиниката с остра интоксикация постъпил мъж, който за един ден успял да смели, свари и изпие 1 килограм кафе. Естествено, организмът му не издържал. Токсиколозите са категорични, че тези случаи са редки, но са имали и опит за самоубийство с цял буркан нескафе, който пациентът изпил за отрицателно време.

Коментар

• :-) :-) :-) абе тва ми е №1 в класацията за седмицата...

Пуйки пасат канабис, издават баба
        BLITZ - 11 Септември 21:37
        Дрогирани пуйки издадоха баба наркопроизводител в монтанското село Габровница, съобщи "24 часа".
        Комшии на 68-годишната Еленка М. забелязали, че пуйките й много буйстват. Надникнали в градината и видели съмнителните растения, от чиито стръкове кълвели домашните птици.

След сигнал полицията предприела специализирана операция в дома на баба Еленка.

Какви са били резултатите от преждевременната жътва на дрогата?

/БЛИЦ

Коментар

• http://milom.blog.bg/

Коментар

• Скандалната шампионка в бягането на 800 метра от световното първенство по лека атлетика в Берлин Кастер Семеня се оказа... хермафродит!

18-годишната южноафриканка спечели златния медал със смазващо превъзходство и това, заедно с мъжествената й фигура, предизвика подозрение дали не е мъж.
            изт: днес.бг

Коментар

• Лего-носталгия по 8-битовата епоха стана видео хит в You Tube

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_den...hit_v/?ref=rss

Коментар

• "Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) никога не се е поддала на политически натиск в областта на енергетиката и ВиК сектора".

Това обяви днес председателят на регулатора проф. Константин Шушулов по време на тържеството по случай 10-годишния юбилей на комисията.

Днес изтича и мандатът на Константин Шушулов.

“Имали сме разговори, но никога решенията на комисията не са били налагани отвън”, каза той.

“Най-красноречивият пример е, че не сме разрешавали на монополистите да поддържат високи цени”, посочи Шушулов.

“Ние не сме социална институция. Има три комисии за защита на потребителите, но независимо от това ние винаги сме защитавали интереса на потребителите”, добави още досегашният председател на регулатора.

Той пожела успех на своя следовник – Ангел Семерджиев, и му пожела да запази независимостта на ДКЕВР.

Коментар

• Цитат от днешната статия за изменението на индексите:

На 9 септември 2009 г., точно преди 6 месеца, развитите пазари регистрираха най-ниската си стойност за последните години. На същия ден Хърватска, Естония, Латвия, Литва, Гърция и Турция също отчетоха дъната си. В България това се случи по-рано, още на 24 февруари 2009 г.

Коментар

• Най-големите изцепки на известни личности
                    10 Септември 2009 | 13:44

Бившият щатски президент Джордж Буш оглави класацията на най-неправилните изрази в свои речи в изследвано направено онлайн сред 4 000 души. Щатският президент е следван от Арнолд Шварцнегер и Доналд Ръмсфелд.

В класацията на победителите попадат още имена като френската футболна легенда Ерик Кантона и друг бивш американски президент - Бил Клинтън.

1.Буш заема първата позиция в не особено положителната за него класация благодарение на умотворението си в реч - "Нашите врагове са иновативни и находчиви и така сме ние. Те никога не спират да мислят за нови начини да навредят на нашата страна и нашия народ, нито пък ние."

2. Второто място е заето от бившия културист, актьор и губернатор на Калифорния - Арнолд Шварценегер, който по време на предизборната си кампания през 2003 г., заяви загадъчно: "Мисля, че гей браковете трябва да бъдат между мъж и жена."

Останалата част от топ 10 на проучване, поръчано от застрахователно дружество, са:

3. Доналд Ръмсфелд, през февруари 2002 г.: "Доклади, които казват, че нещо не се е случвало винаги, са интересни за мен, защото както знаем, има известни знания; има неща, които ние знаем, както знаем. Ние също така знаем, че има известни неизвестни, тоест да кажем ние знаем, че има някои неща, които ние не знаем. Но също така има неизвестни неизвестни: тези, които не знаят, че ние не знаем. "

4. Мъри Уокър, коментар по време на моторни състезания: "Водещата кола е абсолютно уникална, с изключение на една зад нея, която е идентична."

5. Джон Мотсън, футболен коментатор: "За тези от вас, които гледат черно-бели телевизори, Спърс играят в жълто."

6. Министър-председателят на Великобритания Гордън Браун, обяснявайки бюджетните планове на правителството през тази година: "Общите разходи ще продължат да нарастват и ще видим нулев процент ръст през 2013-14 година."

7. Бил Клинтън, през 1998 г. по време на изслушвания във връзка с инцидента Моника Люински: "Това зависи от това какъв е смисълът на думата „е". Ако „е" означава „е и никога не е било", това е едно нещо. Ако това означава „няма", това е напълно вярно заявление."

8. Ерик Кантона, 1995 г.: "Когато чайките следват траулер, това е, защото те смятат, че сардините ще бъдат хвърлени в морето."

9. Джордж Буш, юли 2001 г.: "Знам в какво вярвам. Аз ще продължа да изразявам това, в което вярваме и това, в което аз вярвам. Аз вярвам в това, което смятам, че е правилно."
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Заглавието на филма "Лъвът се готви за скок ми" в Гугъл ми го преведоха така - "Дзверот се куми да рипне" , а надписа на табелката на ЖП прелезите -"Спри ! Ослушай се , огледай се! Ако не иде влак - премини !" в Гугъл ми го превеждат така - "Сопри ! Опули се, одзвери се ! Ако не иде воз - усвет!".
                      Its only worth what someone else is willing to pay!

Коментар

• Пощенски гълъб по-бърз от интернет?

Човекът - мрънкало по природа
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Когато на България спрат парите по САпард Софикс пада, а когато ги пуснат Дакс пада!
                          BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Google Translate вече превежда правилно "Аз съм българче" на македонски език

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_den...z_sum/?ref=rss

Коментар

• Данъчните на Европейския съюз се срещнаха в Париж

НАП е сред най-ефективните европейски данъчни администрации. Основните й успехи са в сферата на противодействието на ДДС измами и диалога с бизнеса. Това стана ясно на срещата на ръководителите на данъчните администрации на 27-те страни членки на Европейския съюз, която се проведе в последните два дни в Париж. Участие в събитието са взели и официални представители на Европейската комисия.
                              ...............

http://insurance.profit.bg/news/?cat...=1&sn_id=87354

Аз поне паднах от смях. Това е най-забавното нещо, което съм чувал за България. Освен ако не се окаже грешка в превода.

Коментар

• http://www.vbox7.com/play:fdebcfc9

Коментар

Working...
                                X