If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...не-е-е, не беше той ... след него Пералнята обаче на ... беше доста.. Веднъж съм го виждал тоя човек тогава (някъде около него време пак) и останах изумен, че си бе купил над 20 леки коли.. или поне така се хвалеше.
Може и така да е, чел съм го отдавна
А един случай от началото на 90 те тук.
В първата компания в която участвах тогава, капитала ни бе даден на заем от лелята на единия от колегите ми, бивша банкерка и собственичка тогава на няколко финансови къщи. Една вечер лелята си пийна в офиса и нали и бяхме любимци извади разписка под която стоеше подписа на тогавашния финансов министър
Тоест, дали му 40 000 лева подкуп (средно голяма сума тогава), но му дали и разписка той глупакът взел, че подписал.
Не знам дали и днес пази този експонат на политическа глупост.
Аз го знам така....Търговеца - обзалагам се на 25 К златни лева че ще позная кога ще подпишете договора ...
Министъра -.Съгласен ,кога..
Търговеца - утре .
Министъра - губите баса ... днес.
Може и така да е, чел съм го отдавна
А един случай от началото на 90 те тук.
В първата компания в която участвах тогава, капитала ни бе даден на заем от лелята на единия от колегите ми, бивша банкерка и собственичка тогава на няколко финансови къщи. Една вечер лелята си пийна в офиса и нали и бяхме любимци извади разписка под която стоеше подписа на тогавашния финансов министър
Тоест, дали му 40 000 лева подкуп (средно голяма сума тогава), но му дали и разписка той глупакът взел, че подписал.
Не знам дали и днес пази този експонат на политическа глупост.
Емил Захаров - известен в началото на 20 век търговец на оръжие (продавал е всичко - от оръдия Круп, картечници Максим, оръжия на Викерс, патрони и подводници) един ден е в кабинета на министър от малка балканска страна и се провежда горе долу (не помня подробности) следния разговор.
Захаров:
- Обзалагам се за 25 000 златни франка господин министър, че днес е вторник.
- Не, четвъртък е! Губите облога - министъра.
Аз го знам така....Търговеца - обзалагам се на 25 К златни лева че ще позная кога ще подпишете договора ...
Министъра -.Съгласен ,кога..
Търговеца - утре .
Министъра - губите баса ... днес.
"Според мен корупцията е стигнала до това ниво,на което е била във Франция през 19 век по времето на Луи Филип. Тогава един бизнесмен предлага на един министер да му свърши някаква работа,за която ще му даде 20000 фр. при условие ,че на никой няма да каже. Министерът му отговорил:-Ти ми дай 40000фр и на който си искаш кажи!"
Емил Захаров - известен в началото на 20 век търговец на оръжие (продавал е всичко - от оръдия Круп, картечници Максим, оръжия на Викерс, патрони и подводници) един ден е в кабинета на министър от малка балканска страна и се провежда горе долу (не помня подробности) следния разговор.
Захаров:
- Обзалагам се за 25 000 златни франка господин министър, че днес е вторник.
- Не, четвъртък е! Губите облога - министъра.
На балканите Захаров е дейтвал доста умно. Доставил е например почти без пари 2 подводници на първата от балканските страни, а после е отивал при комшиите и е казвал - Ето, съседите ви вече се въоръжиха при което им продавал вече скъпо.... И така във всяка балканска страна. България разбира се също - на 30 октомври 1914 г. щабът на флота приема проект за морската ни отбрана, в който се предвижда д оставката на две подводници с водоизместване по 240 тона на обща стойност 2 600 000 лв. (златни)
А след това започва Балканската война, после Междусъюзническата война, а после Първата световна война, при което концернът на който Захаров е представител, продава огромно количество оръжие на всичко воюващи страни, като няма значение кой с кого воюва, защото компаниите са със слети капитали, Круп имат акции на Викерс, те пък са купили Максим и т.н., която и страна да победи, все едно.
"Според мен корупцията е стигнала до това ниво,на което е била във Франция през 19 век по времето на Луи Филип.Тогава един бизнесмен предлага на един министер да му свърши някаква работа,за която ще му даде 20000 фр. при условие ,че на никой няма да каже.Министерът му отговорил:-Ти ми дай 40000фр и на който си искаш кажи!" # 27
# 22:10
# 25 окт, 2010 http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/1...re_si_e_u_nas/
Като във вицовете за радио Ереван румънското финансово министерство попита данъчните власти в България за броя на фирмите, регистрирани от румънски граждани в съседната държава, пише днес румънският вестник "Курентул".
Запитването от румънците дойде, след като се разпространиха информации, че подобни компании са хиляди на брой.
[/url]
искали са да кажат: хиляди (и то доста хиляди) румънски леки автомобили са регистрирани у нас ..и ще бъдат прави. там да видят какво куца
Като във вицовете за радио Ереван румънското финансово министерство попита данъчните власти в България за броя на фирмите, регистрирани от румънски граждани в съседната държава, пише днес румънският вестник "Курентул".
Запитването от румънците дойде, след като се разпространиха информации, че подобни компании са хиляди на брой.
Отговорът на българските власти е, че в България работят 284 фирми с румънски капитал.
"От отговора, получен от българските власти става ясно, че към месец юли 2010 г. са били регистрирани и работят в България 284 търговски дружества с управители/съдружници румънски граждани.
Датата, от която тези дружества са започнали дейността си, не е упомената. http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3355251
Служител, който току що е получил заплатата си от счетоводителя:
- Дали сте ми 50 лева по-малко!
- Всичко е точно, предишния път ви дадох 50 лева повече, а си замълчахте?!
- Да, тогава направихте една грешка, но сега правите втора и не мога повече да си затварям очите!
Коментар