IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Свинете умряха на 09.09.2016 - може да е някаква комунистическа Коледа тогава, знам ли Много поздрави от Селския
    навремето (преди половин век) на "голямата къща" си спомням, че се скандираше:

уефски - свине
    свине - свине -свине
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
      ТОМАС ЛАФЧИС
      Вербуван от Първо главно управление на ДС през 1980 г. като агент под псевдонима „ВИСОКИЯ”.

ВЛАДИМИР ГРАШНОВ
      Син на комунистическия министър Марин Грашнов, майка му е личен аптекар на Тодор Живков.
      Резидент на ДС в Австрия като търговски представител.

ТОДОР БАТКОВ
      Нещатен служител в ДС, управление III. Привлечен със заповед № 120/ 20.09.1977 г. и се води на отчет от полк. Колев.

ГЕОРГИ МАРКОВ
      Доносник към Втори отдел на Държавна сигурност и на Шесто управление в периода 1971 – 1976 с псевдоними „Николай“ и „Стефан“

ХРИСТО ДРУМЕВ
      Агент на ДС с псевдонимите Драганов и Борил. За сътрудничеството си е получавал възнаграждение. Пише донесения срещу 2 жени, въз основа на които те попадат в затвора.

СПАС РУСЕВ
      Служител на УБО, шофьор на Стоян Марков, един от икономическите експерти на Тодор Живков.

ГЕОРГИ ПОПОВ
      Привлечен в Държавна сигурност със заповед No 5/ 20.03.1989 г. Псевдоним: "Китин". Има документи, че е получавал финансови възнаграждения за доносите си.
      само техни хора се допускат до обора

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

за всяко прасе идва Коледа
        Свинете умряха на 09.09.2016 - може да е някаква комунистическа Коледа тогава, знам ли Много поздрави от Селския
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Бад-че, друго си е да викаш на Левскарите, че са отбора на ДПС, а да имаш за собственик Инджов - ковчежника на ДПС - кеф, а? И от всички деятели на Левски, само тези ли успя да изкопаеш?
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Аз само да питам как така с 40 милиона дългове и не плащане към НАП не сте фалирали????
            за всяко прасе идва Коледа

Коментар

Аз само да питам как така с 40 милиона дългове и не плащане към НАП не сте фалирали????Знаеш ли в А окръжна кво шоу ше си правите
              Ми ей на, не сме фалирали - личи си, че си Енжинер - цифрите ти го говорят, ама в друг вид. Глей си там Буковлък и Победа Малчика и не се бутай в А група

Коментар

• ТОМАС ЛАФЧИС
                Вербуван от Първо главно управление на ДС през 1980 г. като агент под псевдонима „ВИСОКИЯ”.

ВЛАДИМИР ГРАШНОВ
                Син на комунистическия министър Марин Грашнов, майка му е личен аптекар на Тодор Живков.
                Резидент на ДС в Австрия като търговски представител.

ТОДОР БАТКОВ
                Нещатен служител в ДС, управление III. Привлечен със заповед № 120/ 20.09.1977 г. и се води на отчет от полк. Колев.

ГЕОРГИ МАРКОВ
                Доносник към Втори отдел на Държавна сигурност и на Шесто управление в периода 1971 – 1976 с псевдоними „Николай“ и „Стефан“

ХРИСТО ДРУМЕВ
                Агент на ДС с псевдонимите Драганов и Борил. За сътрудничеството си е получавал възнаграждение. Пише донесения срещу 2 жени, въз основа на които те попадат в затвора.

СПАС РУСЕВ
                Служител на УБО, шофьор на Стоян Марков, един от икономическите експерти на Тодор Живков.

ГЕОРГИ ПОПОВ
                Привлечен в Държавна сигурност със заповед No 5/ 20.03.1989 г. Псевдоним: "Китин". Има документи, че е получавал финансови възнаграждения за доносите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Слабички са Левски каквито и шоу програми да правите,това е истина и факт и нито Шишо ,нито Боко е виновен.Ти хубаво ги защитаваш ,но истината
                  е че много работа имат докато станат отбор от средно ниво поне да влезе в групите на ЛЕ .
                  Че аз да съм казал, че са силни? Да ви се смях за директивата миналата седмица - смях се, докато тук някои превъзнасяха свинята от сик! И точно Боко и Шиши са виновни - те доубиха ЦСКА< те се пробват да затрият и Левски, но засега не им се получава на 100%. И причната е проста - агитките, говорил съм го много пъти

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                    нека някой ме поправи, но мисля, че това е първия път когато горе-долу се пълни гейарена след раждането на новия "плешив сектор"

като е толкова хубаво на този стадион защо не се пълни всеки мач
                    На теб ти е простено, ти не следиш Левски, просто си хейтиш - секторът се е пълнил много пъти, само тази година поне 3 пъти. Иначе Герена с кабриото се напълни и на откриването, и с Хайдук, и с Лудогорец при първия мач на Безделио. Самият факт, че вече са изплатени половината пари за сектора, а той се самоизплаща (всички приходи от сектора отиват директно за строителя), и вече от 14 милки дълговете за него са 7, би следвало да говори много. Но това е друга тема, много по-важно е да се хейти.
                    П.С. А секторът е единствен по рода си у нас - ходил съм на всеки един стадион от сегашната А група без този в село Бистрица, та знам

Коментар

Аз само да питам как така с 40 милиона дългове и не плащане към НАП не сте фалирали????Знаеш ли в А окръжна кво шоу ше си правите
                      най-вероятно и те ще пуснат акции за феновете.

Коментар

Я, припознавачи на борда - момци, какво стана с директивата, какво стана с Шиши, с Боко? Дейба, толкова сте смешни, че дори не ми е весело да ви напсувам, както правех с някогашните чорбари. Вие сте просто припоци без отбор и толкова, щото ви убиха на 09.09, т.е. почти самио се убихте с това припознаване на Литекс.
                        Иначе за мача, а аз никога не бягам от теми, защото за нас, интелигентните хора, т.е. левскарите, неудобни теми няма - слаб, плах, безидеен, насран от пълните трибуни, дошли да ги подкрепят, говеда-наемници. Ние си направихме шоуто, чудесен кетъринг около стадиона, чисти тоалетни с течаща вода и сапун вътре, повторения на мониторите на полувремето, безалкохолна бира - европейска работа, недостъпна на никой друг стадион у нас. Та толкова - директивата все някога ще излезе, та все някога ще сте прави, като го повтаряте всяка година, а цесека умре! Както и ботевъ!

Коментар

Я, припознавачи на борда - момци, какво стана с директивата, какво стана с Шиши, с Боко? Дейба, толкова сте смешни, че дори не ми е весело да ви напсувам, както правех с някогашните чорбари. Вие сте просто припоци без отбор и толкова, щото ви убиха на 09.09, т.е. почти самио се убихте с това припознаване на Литекс.
                          Иначе за мача, а аз никога не бягам от теми, защото за нас, интелигентните хора, т.е. левскарите, неудобни теми няма - слаб, плах, безидеен, насран от пълните трибуни, дошли да ги подкрепят, говеда-наемници. Ние си направихме шоуто, чудесен кетъринг около стадиона, чисти тоалетни с течаща вода и сапун вътре, повторения на мониторите на полувремето, безалкохолна бира - европейска работа, недостъпна на никой друг стадион у нас. Та толкова - директивата все някога ще излезе, та все някога ще сте прави, като го повтаряте всяка година, а цесека умре! Както и ботевъ!
                          Слабички са Левски каквито и шоу програми да правите,това е истина и факт и нито Шишо ,нито Боко е виновен.Ти хубаво ги защитаваш ,но истината
                          е че много работа имат докато станат отбор от средно ниво поне да влезе в групите на ЛЕ .

Коментар

• 107 ГОДИНИ КРАСОТА ВЯРА БОРБА

Днес Ботев (Пловдив) чества своята 107-годишнина от създаването на отбора. Той е учреден на 11 март 1907 година, но е трябвало това да се случи още на 5 март същата година.

Вижте разказа на "канарчетата" защо това не се е случило:

"Уважаеми ботевисти,

На 11 март 1912 година нашите предци учредяват футболен клуб "Ботев", но този акт има и своята доста интересна предистория.

Още на 5 март 1907 година е направен опит за създаването на Ученически футболен клуб "Христо Ботев" с искане за съдебна регистрация, което искане е отхвърлено. В мотивите на съда като отговор на официалното писмо, което му е изпратено, е описано, че подобно желание не спазва изискванията на Закона. В отговора от 17 април 1907 година, е описано, че подобно дружество е можело да бъде регистрирано само като доброволческо или въздържателско, но не и като отделно юридическо лице. В писмото ясно е казано, че подобна спортна дейност може да бъде развивана само от членове на вече регистрирани и действащи спортни дружества.

Това е важно да се знае, тъй като по времето на тези събития, а и дълги години след това официален представител на спорта в Пловдив и областта е дружеството "Тракийски юнак", член на Съюза на българските гимнастически дружества "Юнак". Под неговата егида са се провеждали всички официални спортни състезания.

Представяме на Вашето внимание препис на документа:

До г-н Иван Пухтев

Господин Пухтев, с настоящето ви уведомяваме, че искането ви за регистрация на Ученически футболен клуб "Христо Ботев" е отхвърлено. Искането ви с № 24137 от 5 март на 1907 година не спазва исканията на Закона. Вашето дружество - Футболен клуб може да бъде регистрирано само като доброволческо или въздържателско, но не и юридически. Спортна дейност може да развивате само към вече регистрирани и действащи спортни дружества, като техен член.

Източник: botevplovdiv.bg

17 април 1907 година Съдебен секретар

С този анонс се отправяме към следващия значим документ от историята на Ботев Пловдив, който има пряка връзка с предходния.

В съдебно решение на Пловдивския окръжен съд от 25 юли 1942 година става ясно, че по същото време е имало казус дали единствено Спортен клуб "Ботев" има правото да носи това име. На свое закрито заседание съдът e приел предоставените му доказателства и е обявил за недопустимо съществуването на друг спортен клуб, дружество или друго със същото име.

По-интересна е обосновката на съда, в която се казва, че взетото решение е на базата на предоставени документи, съгласно които Ученическият футболен клуб "Христо Ботев" , макар и нерегистриран съгласно тогавашния Закон, е бил допуснат до дейност като колективен член и секция към Дружество "Тракийски юнак" през 1909 г. Същият ученически футболен клуб, със същото наименование, членове и дейци, е развивал дейност до 1912 година, когато е регистриран съгласно тогавашните разпоредби и закони от Пловдивски областен съд като самостоятелно юридическо дружество.``

Изхождайки от горното, съдът е постановил, че приема "Ботев" за правоприемник на Ученическия футболен клуб "Христо Ботев" и това, че е първи по време и по право от 1909 година и само той може да се назовава така.`

Представяме на Вашето внимание препис на документа, който можете да видите в автентичния му вид и в галерията към този материал:

От Пловдивския окръжен съд до Спортен клуб "Ботев"

Препис по съдебно решение

На свое закрито заседание втори състав на Пловдивски окръжен съд с Председател Георги Атанасов и членове Антон Костов и Боян Миронов, след прегледа на представените доказателства и документи реши:

По гражданско дело №812 /Г/ от 16-ти май на 1942 година, относно правото на именуване на Спортен клуб "Ботев", като единствен с това име в гр. Пловдив и негов досегашен носител, то Спортен клуб "Ботев" остава в това си право и е недопустимо съществуването на друг спортен клуб със същото наименование.

РЕШЕНИЕТО се взе на основа на:
                            1. Представен документ решение на Пловдивски областен съд, с което Ученическият футболен клуб "Христо Ботев" , макар и нерегистриран съгласно Закона, е допуснат до дейност като колективен член и секция към Дружество "Тракийски юнак" през 1909 г.
                            2. Същият ученически футболен клуб, със същото наименование, членове и дейци, развива дейност до 1912 година, когато е регистриран съгласно тогавашните разпоредби и закони от Пловдивски областен съд като самостоятелно юридическо дружество.
                            Приемайки, според предоставените доказателства, настоящият клуб С.К. "Ботев" за правоприемник на Ученически футболен клуб "Христо Ботев", и това, че е първи по време и по право от 1909 година, само той може да се назовава така. Не се допуска съществуването на друг юридически клуб, дружество или друго с това име.

Решението на Съда е окончателно и не може да се обжалва.

Пловдив

25 юли 1942 година".

Коментар

• нека някой ме поправи, но мисля, че това е първия път когато горе-долу се пълни гейарена след раждането на новия "плешив сектор"

като е толкова хубаво на този стадион защо не се пълни всеки мач

Коментар

• Я, припознавачи на борда - момци, какво стана с директивата, какво стана с Шиши, с Боко? Дейба, толкова сте смешни, че дори не ми е весело да ви напсувам, както правех с някогашните чорбари. Вие сте просто припоци без отбор и толкова, щото ви убиха на 09.09, т.е. почти самио се убихте с това припознаване на Литекс.

Коментар

Working...
                                X