IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Чи аз не те командвам бре Урева орталъка че изтърва пляжя, а като дава дядо боже те мързи. Аз ако бях тъдява нямаше да пропусна
    Няма да отида и толкус !!! 20 градуса вода. Найш кога ???
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Немаш ли си вабрика да си я командваш ???
      Чи аз не те командвам бре Урева орталъка че изтърва пляжя, а като дава дядо боже те мързи. Аз ако бях тъдява нямаше да пропусна

Коментар

30 градуса на 20 вода хортуват за днес
        Немаш ли си вабрика да си я командваш ???
        tnm

Коментар

Добро утро tnm
          Добро утро чета

Не моеш ме подкокороса !!!
          30 градуса на 20 вода хортуват за днес

Коментар

Добрутро!
            Мечо, след като излови глиганите в гората, да отива на пляж
            Добро утро tnm
            Добро утро чета

Не моеш ме подкокороса !!!
            tnm

Коментар

• Добрутро!
              Мечо, след като излови глиганите в гората, да отива на пляж

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШЕН ДЕН

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Днес и т'ва правих на Ламята за обяд - пипер ( ама пресен ) - накълцан на ситно и задушен под капак на тиган - в една купичка през т'ва време объркваш 3-4 яйца с чер пипер, сол, чесън, магданоз и натрошено сирене.

Къкрят под капак чушляците на 150 градуса и кат' омекнат и вземат да се късат с шпатулата кат' ги натиснеш намаляш на мин. котлоня и люсваш т'ва от купичката.

Яйца се прайкат на 60-70 градуса, както пише в дебелите книги, дет' ги е писал Русото
                  Какво е съотношението чушки - яйца? Примерно за 3-4 яйца колко големи пиперки?
                  Аз бих сложил и малко лук при чушките.
                  Утре ще направя тази манджа на малките. Само да ми кажеш за 10 яйца(4 порции) колко чушки се кълцат, че пропорцията да е добра?

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                    Вдъхнових се от последните постове и си направих (и я изядох) салата от 1 към едно печен червен пипер и сирене.
                    Днес и т'ва правих на Ламята за обяд - пипер ( ама пресен ) - накълцан на ситно и задушен под капак на тиган - в една купичка през т'ва време объркваш 3-4 яйца с чер пипер, сол, чесън, магданоз и натрошено сирене.

Къкрят под капак чушляците на 150 градуса и кат' омекнат и вземат да се късат с шпатулата кат' ги натиснеш намаляш на мин. котлоня и люсваш т'ва от купичката.

Яйца се прайкат на 60-70 градуса, както пише в дебелите книги, дет' ги е писал Русото

П.П. Ма, ти си преяла с тая салата да ти кажа ли? От утре те искам кат' Буда да ядеш по едно листо на ден само - хихи
                    -------------------------------------------------------------

То затова и Асенката каза директно на Мечката, че е пълен тъпак, щот' маха пържоли всеки ден, ама разбирал от Буда дет' къпал с години на по 2-3 листа от смокиня и тогава създава философската си школа, която превзема Индия първо.

Е, как да стане да разбереш на някого философията кат' оня висял на 2 листа на ден, освен ако не си пълен тъпоъгълник, дет' с 2 прочетени цитата на копи/паста разбрал от Тибет, Буда до Брус Ли и Джеки Чан.

Чатка ги всичките момчето - даже по-добре от самите тибетци, Шао-Линци, Буди и т.н. - въпреки, че са съвсем различни учения - момчето е "спец" по всичко ( ъъ .. смигам )
                    Last edited by marandi; 25.09.2013, 23:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Едно любопитство ме е обхванало, четейки те - кой измива посудата след твоите произведения. Щот ми се струва, че бая цапаш?
                      Тц ... кат' готвя всичко после е почистено и само се сервира

П.П. Почти не цапам смея да твърдя.

Коментар

Дано не се повтарям. Баба и дядо навремето гледаха ПРАСЕТА на село. Като им сипеха булашика и ако имаше извътре домати, най напред тях изяждаха с голям кеф.
                        Пък праситата у Добруджа се скъсваха да ядат коприва. Беше им като деликатес.
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

Няма абсолютно зло. Мое да се ползва за компреси и дезинфекция
                          Този път си праФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Бау-бау, добри 'орица

Аз па к'ва леща спретнах на Ламята не е истина напра'у - връткам вариантите според сезона и лятоска му прайкам арабски стил, а зимъска в по-хард вариант - хихи
                            ------------------

Ма, накратко изкисвате лещата за час, час и половина в студена вода - причините са две: да падне скорбялата и да не се пени и да набъбнат зрънцата, че после бързо се сварява. Сменята водата поне 3-4 пъти за този интервал време - арабелите я киснат по 4 часа да ги плющя, ма те разбират от кухня - Русото нямаше толкоз време да се плющя по гърба.

Докат' се кисне пущината небрежно клъцвате глава лук на кубчета и морков тоже в една купичка. Отделно в една чиния се изнася - ся я правих с печен пипер от консерва - демек накълцаните пиперки. 10 едри скилидки чесън в отделна паничка и 1 домат ( с пресен я мейдвах тоя път пак в отделна паничка ).

И после почва сеира:

1. Задушавате под капак в тенджерата за 2-3 мин. в сгрята мазнина лука и моркова - като се пуснат трябва да изцвърчат и веднага намалявате котлона наполовина от макс-а.
                            2. След 3-4 мин. ръгате печения пипер и яко бъркане за още 1-2 мин.
                            3. 1 суп. лъжица червен пипер и яко бъркане за 1 мин., че е деликатен и загаря, ма сме свалили огъня вече.
                            4. Лещата с гореща вода от бойлера се люсва инвитро в тенджерата, че така се пести време и ток, па хлора от водата се разгражда от температурата - вдига се огъня нагоре да кипне по-бързо и щом кипне веднага се сваля на мин. само да къкри.
                            5. Като заври се ръга 1-2 лъжици от домашния зеленчуков бульон и се оставя.
                            6. След 15 мин. се добавя чер пипер, чубрица и чесънът.
                            7. След още 10 мин. се добавя нарязаният домат на кубчета за още 10 мин.
                            8. Като се свали от котлоня - щедро магданоз и объркване.

------------------------------

По-бавно става така по тая технолоджи, ама Ламята ще си оближе веждите после.

П.П. Аз па нещо не съм гладен хич - ама го пратих да отиде до магазина за 2-3 карначета и да му ги спретна чугунения тиган - стават кат' на скара/барбекю, че то постна леща гризе ли се да'е ....

Ха, наздраве и успех на волей довечера!

Германци, германци - колко да са германци да'е ... - я, да помисля
                            Едно любопитство ме е обхванало, четейки те - кой измива посудата след твоите произведения. Щот ми се струва, че бая цапаш?
                            Мечо

Коментар

• Вдъхнових се от последните постове и си направих (и я изядох) салата от 1 към едно печен червен пипер и сирене.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Човек не може да помечтае .......Толкова си прагматична....
                                Ахъъъ ... и меркантилна. Та в тази връзка - какво стана с многото излишни пари, които трябваше да спечелиш?
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X