Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНемаш ли си вабрика да си я командваш ???Урева орталъка че изтърва пляжя, а като дава дядо боже те мързи. Аз ако бях тъдява нямаше да пропусна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение30 градуса на 20 вода хортуват за днесБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДобро утро tnm
Добро утро чета
Не моеш ме подкокороса !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДобрутро!
Мечо, след като излови глиганите в гората, да отива на пляж
Добро утро чета
Не моеш ме подкокороса !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеДнес и т'ва правих на Ламята за обяд - пипер ( ама пресен ) - накълцан на ситно и задушен под капак на тиган - в една купичка през т'ва време объркваш 3-4 яйца с чер пипер, сол, чесън, магданоз и натрошено сирене.
Къкрят под капак чушляците на 150 градуса и кат' омекнат и вземат да се късат с шпатулата кат' ги натиснеш намаляш на мин. котлоня и люсваш т'ва от купичката.
Яйца се прайкат на 60-70 градуса, както пише в дебелите книги, дет' ги е писал Русото
Аз бих сложил и малко лук при чушките.
Утре ще направя тази манджа на малките. Само да ми кажеш за 10 яйца(4 порции) колко чушки се кълцат, че пропорцията да е добра?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеВдъхнових се от последните постове и си направих (и я изядох) салата от 1 към едно печен червен пипер и сирене.
Къкрят под капак чушляците на 150 градуса и кат' омекнат и вземат да се късат с шпатулата кат' ги натиснеш намаляш на мин. котлоня и люсваш т'ва от купичката.
Яйца се прайкат на 60-70 градуса, както пише в дебелите книги, дет' ги е писал Русото
П.П. Ма, ти си преяла с тая салата да ти кажа ли? От утре те искам кат' Буда да ядеш по едно листо на ден само - хихи
-------------------------------------------------------------
То затова и Асенката каза директно на Мечката, че е пълен тъпак, щот' маха пържоли всеки ден, ама разбирал от Буда дет' къпал с години на по 2-3 листа от смокиня и тогава създава философската си школа, която превзема Индия първо.
Е, как да стане да разбереш на някого философията кат' оня висял на 2 листа на ден, освен ако не си пълен тъпоъгълник, дет' с 2 прочетени цитата на копи/паста разбрал от Тибет, Буда до Брус Ли и Джеки Чан.
Чатка ги всичките момчето - даже по-добре от самите тибетци, Шао-Линци, Буди и т.н. - въпреки, че са съвсем различни учения - момчето е "спец" по всичко ( ъъ .. смигам )Last edited by marandi; 25.09.2013, 23:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЕдно любопитство ме е обхванало, четейки те - кой измива посудата след твоите произведения.Щот ми се струва, че бая цапаш
?
П.П. Почти не цапам смея да твърдя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДано не се повтарям. Баба и дядо навремето гледаха ПРАСЕТА на село. Като им сипеха булашика и ако имаше извътре домати, най напред тях изяждаха с голям кеф.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНяма абсолютно зло. Мое да се ползва за компреси и дезинфекцияТози път си праФ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБау-бау, добри 'орица
Аз па к'ва леща спретнах на Ламята не е истина напра'у - връткам вариантите според сезона и лятоска му прайкам арабски стил, а зимъска в по-хард вариант - хихи
------------------
Ма, накратко изкисвате лещата за час, час и половина в студена вода - причините са две: да падне скорбялата и да не се пени и да набъбнат зрънцата, че после бързо се сварява. Сменята водата поне 3-4 пъти за този интервал време - арабелите я киснат по 4 часа да ги плющя, ма те разбират от кухня - Русото нямаше толкоз време да се плющя по гърба.
Докат' се кисне пущината небрежно клъцвате глава лук на кубчета и морков тоже в една купичка. Отделно в една чиния се изнася - ся я правих с печен пипер от консерва - демек накълцаните пиперки. 10 едри скилидки чесън в отделна паничка и 1 домат ( с пресен я мейдвах тоя път пак в отделна паничка ).
И после почва сеира:
1. Задушавате под капак в тенджерата за 2-3 мин. в сгрята мазнина лука и моркова - като се пуснат трябва да изцвърчат и веднага намалявате котлона наполовина от макс-а.
2. След 3-4 мин. ръгате печения пипер и яко бъркане за още 1-2 мин.
3. 1 суп. лъжица червен пипер и яко бъркане за 1 мин., че е деликатен и загаря, ма сме свалили огъня вече.
4. Лещата с гореща вода от бойлера се люсва инвитро в тенджерата, че така се пести време и ток, па хлора от водата се разгражда от температурата - вдига се огъня нагоре да кипне по-бързо и щом кипне веднага се сваля на мин. само да къкри.
5. Като заври се ръга 1-2 лъжици от домашния зеленчуков бульон и се оставя.
6. След 15 мин. се добавя чер пипер, чубрица и чесънът.
7. След още 10 мин. се добавя нарязаният домат на кубчета за още 10 мин.
8. Като се свали от котлоня - щедро магданоз и объркване.
------------------------------
По-бавно става така по тая технолоджи, ама Ламята ще си оближе веждите после.
П.П. Аз па нещо не съм гладен хич - ама го пратих да отиде до магазина за 2-3 карначета и да му ги спретна чугунения тиган - стават кат' на скара/барбекю, че то постна леща гризе ли се да'е ....
Ха, наздраве и успех на волей довечера!
Германци, германци - колко да са германци да'е ... - я, да помисляЩот ми се струва, че бая цапаш
?
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЧовек не може да помечтае .......Толкова си прагматична....?
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар