If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
хахааа, ти като статистиците и киселото зеле със свинско
ама на масата, дечицата ще хапнат съотношение чушки-яйца в бърканицата, точно толкова, колкото и двете големи ...деца
за чушки с яйца, конкретно, обичам и двата варианта с привес на едното, но при омлет с пържени картофи, ми харесва да преобладават яйцата
Метни горе и малко риган )
Бе, той на 2 пъти в тиган ще прави по 2 порции, бря. Оттам ще регулира за киндерите пропорциите.
Риган е хубаво директно с домат да се смесва и после да смесва с останалото - мое мнение - иначе ще освини останалите продукти - представи си яйце с риган как звучи примерно? Или чушки с риган?
ама на масата, дечицата ще хапнат съотношение чушки-яйца в бърканицата, точно толкова, колкото и двете големи ...деца
за чушки с яйца, конкретно, обичам и двата варианта с привес на едното, но при омлет с пържени картофи, ми харесва да преобладават яйцата
О'К, към рецептата на Маранди ще добавя настърган домат и малко риган. Утре ще кажа какво се е получило
Зависи колко ти е голям пипера - пълниш тиганя да се запълни 1 пръст и толкоз. За киндерите по 1 яйце е добре.
Аз в тая смес на разбити яйца и магданоз слагах, освен сиренето, чесънът, черния пипер и солта при яйцата - понеже вече си намален котлон на 60-70 градуса и няма как да прецакаш магданоза.
Магданозът не обича висока температура и му се скапват всички качества, които има, а е много полезен. Хващал съм се за главата като ровя за рецепти как запържват магноз с лук примерно още в началото някои пишман-готвачи - па пускат и рецепти из нет-Я
Нищо общо със северния елен, демек - хихи
Ха, наздраве!
Аз много обичам пресен магданоз и точно защото като се готви си губи качествата го слагам преди сервиране директно в чиниите, нарязам на ситно и да не е мокър защото като е мокър му се губи уханието. Иначе в манджите докато се готвят слагам магданоз, ама за цвят.
Аи наздраве, че отивам да досглобявам мъката
... Значи ще сложа по 1 яйце на дете и 2 на голям - общо 6. Пък чушки - имаме много - ще сложа максимално.
...
Това е супер. Ще го направя както Маранди казва с настърган домат отгоре.
Иначе за броя пиперки питам за съотношението с яйцата. Защото ако едното е повече ще е пиперки с яйца и сирене, а ако другото е повече ще е омлет с пиперки и сирене. А за апетита - в зависимост от апетита увеличавам или намалявам пропорционално всички продукти. При мен е за 4-ма - 2 големи и две детски порции. Доколкото разбрах Маранди повечко чушки и по-малко яйца. Значи ще сложа по 1 яйце на дете и 2 на голям - общо 6. Пък чушки - имаме много - ще сложа максимално.
Вече се облизвам за утре, че днес имаме манджа
Ориентира се веднага
Зависи колко ти е голям пипера - пълниш тиганя да се запълни 1 пръст и толкоз. За киндерите по 1 яйце е добре.
Аз в тая смес на разбити яйца и магданоз слагах, освен сиренето, чесънът, черния пипер и солта при яйцата - понеже вече си намален котлон на 60-70 градуса и няма как да прецакаш магданоза.
Магданозът не обича висока температура и му се скапват всички качества, които има, а е много полезен. Хващал съм се за главата като ровя за рецепти как запържват магноз с лук примерно още в началото някои пишман-готвачи - па пускат и рецепти из нет-Я
миии, пропорцията зависи от...апетита ))
правиш нещо като чушки пане(преди нарязването) и преценяваш кой колко иска, ако нормално са по 2чушки - слагаш и от тях 10
наистина, ако ги запържиш леко преди добавянето на яйцата ще имат много приятен вкус ), а накрая след яйцата, ако сложиш едно настъргано прясно доматче ще стане много свежарско
Хубав ден на всички!
Това е супер. Ще го направя както Маранди казва с настърган домат отгоре.
Иначе за броя пиперки питам за съотношението с яйцата. Защото ако едното е повече ще е пиперки с яйца и сирене, а ако другото е повече ще е омлет с пиперки и сирене. А за апетита - в зависимост от апетита увеличавам или намалявам пропорционално всички продукти. При мен е за 4-ма - 2 големи и две детски порции. Доколкото разбрах Маранди повечко чушки и по-малко яйца. Значи ще сложа по 1 яйце на дете и 2 на голям - общо 6. Пък чушки - имаме много - ще сложа максимално.
Вече се облизвам за утре, че днес имаме манджа
Аз па след малко ще почвам половин кило пилешки дроб - предния път го правих кавър на дроб по селски и Ламята си облиза веждите - собсвеноръчно опустоши 3 кила тенджера.
Ама, днес ме мързи - па има и половин тенджера леща и само ще ги нарежа на кубчета в брашно и бам в тиганя с горещо олио - стават с поглед.
През това време на другия котлон в оребрен чубунен тиган едри шайби лук - да се запекат - стават кат' на скара с уникален вкус.
Накрая се събират 2-те ( паниран дроб и печен лук ) и воала - идеално мезе за лещата - хаха
П.П. Нямам пресен домат в момента, иначе щях да му смеся лука и домата на шайби пак минати кат' на скара и само се обръщат шайбите, че само дроб и лук ще е малко сухо, ама ще си разтиква с леща.
Какво е съотношението чушки - яйца? Примерно за 3-4 яйца колко големи пиперки?
Аз бих сложил и малко лук при чушките.
Утре ще направя тази манджа на малките. Само да ми кажеш за 10 яйца(4 порции) колко чушки се кълцат, че пропорцията да е добра?
миии, пропорцията зависи от...апетита ))
правиш нещо като чушки пане(преди нарязването) и преценяваш кой колко иска, ако нормално са по 2чушки - слагаш и от тях 10
наистина, ако ги запържиш леко преди добавянето на яйцата ще имат много приятен вкус ), а накрая след яйцата, ако сложиш едно настъргано прясно доматче ще стане много свежарско
Значи опичаш 20 пиперки, обелваш ги и ги почистваш от семките без да ги режеш.
Грабваш една чиния ( плоска ) с брашно и почваш да ги овалваш в него. Аз ги правя така, че е най-бързо, но ако ти се цапа и после да чистиш 10 мин. кухнята - може да ги панираш с яйце.
Демек - първо валяш в брашното - после ги топиш в разбито яйце - после пак в брашното и така хакваш в сгорещен тиган предварително мазнина - да изцвърчат на 180 градуса директно, понеже те вече са опечени и само гониш ефект-а на панировката да хванеш.
Ма, аз ги правя само с брашно, че по-мързеливо. Като станат златисто-кафеникави ги вадиш.
През това време грабваш един буркан стерилизирано домати - ръгаш ги в блендера и с пресни става, ама трябва да ги обелиш. Добавяш щипка-две риган, чер пипер, сол, ако са пресни домати и малко вода. Пускаш копчето за 20-30 сек.
Приготвяш си 10-15 скилидки чесън накълцани на ситно и като свършиш с пиперките да ги панираш - в същия тиган хакваш доматите с подправките и чесъна за 5-7 мин. да покъкрят на слаб тиган + половин лъжичка захар, ако са кисели доматите.
И после слагаш по една чиния на всеки - той си слага, колкото панирани пиперки му се хапват и в купичка ти е изнесен доматения сос и си ги полива с лъжица, колкото му харесва.
Хрупа се както топло, така и студено.
П.П. Ха, кажи после как е минала манджата първата като я направиш - ама са постни и сега е студено - става за предястие - за наяждане трудно
Ама 10 яйца са множко и ще накъртва - затова те избазиках, че това са 4 омлета все едно - намали ги на 6-7 средни - на Ламята бяха дребни и затова се паднаха все едно по 2 на порция. Успех!
Какво е съотношението чушки - яйца? Примерно за 3-4 яйца колко големи пиперки?
Аз бих сложил и малко лук при чушките.
Утре ще направя тази манджа на малките. Само да ми кажеш за 10 яйца(4 порции) колко чушки се кълцат, че пропорцията да е добра?
Добро утро, бандата!
Ти с 10 яйца, по-скоро омелет с плънка от чушки ще направиш, бря бебе - хихи
Много рецепти има за т.нар. лятни манджи с чушки - аз ги въртя постоянно, че Ламята много ги мори.
П.П. Ами, ако се насочиш към такъв вариант - по-добре опечи първо пипера, обели го и го накъсай на ивички и го накълцай ( по-приятен става варианта ).
Т.е. първо печен и после леко запържен пипер - иначе става директно пържен и е леко твърд, ама засякох Ламята да си го пържи и си нагласил 4 яйца и беше късно за реакция - демек бутнах го от печката, че прави глупости.
Ами, количество чушки да ти запълнят един тиган за голям котлон равномерно по дъното 1 пръст и по 3 яйца на бъркалка - това са ти 2 порции по половин тиган и по 30-40 гр натрошено сирене.
П.П.П. Аз лук само с пипер не бих сложил ( поне домат ще му трябва за лука да го балансира накрая ) - с чесън само си тича много, но па ако не пробваш как ще разбереш какво ще стане.
Ся ще ти напиша аз как най-много харесвам, ама в другия пост, че тоя стана много дълъг
Коментар