Първоначално изпратено от mechobikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТова, не е компатибилизъм. Ако премахнем ГНЪСНАТА дума, която не си пасва с изложението ти, всичко което казваш е вярно и издържано от субективистка гледна точка. Но не е по темата. Субективно погледнато компатибилизъм означава нещо едновременно да съществува и да не съществува спрямо една и съща гледна точка. Ако примерно разглеждаме единствено и само теб, а не съседите ти, проблема хем да съществува, хем да не съществува. Съгласен съм, че в един момент можеш да си мислиш, че съществува проблем, а в друг, че не съществува, но не можеш да си мислиш едновременно, че съществува и не същестрвува проблем.и аз мисля, че не е логично да съществува. След някакви размишления човек може да стигне до извода, че нещо което е мислел, че съществува всъщност не съществува, противното би изглеждало като психическо отклонение
Poli Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениетнм-чева е няма ли и едно коняче а след конячето......Взера получих критика че не знам от къде си.Мислех си за Варна....а дали е така
П.П. Тц, не е така.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от фръцла ежкова Разгледай мнениеНе сено реших да дам пример с нещо, което никому не се харесва
На мен ми тече казанчето от около 10 дни. Требе да купя поплавък, но понеже съм си взел сложен кенеф, предполагам че и поплавъкът е сложен. Което ме кара да си мисля, че водата, която хабя няма да ми покрие разходите за ново поплавък + галимацията по подмяната му, с двете ми леви ръце. И за това ще плащам
Коментар
-
Първоначално изпратено от фръцла ежкова Разгледай мнениеАми бих развила следната теза...наличен е някакъв проблем, който от обективна гледна точка съществува за повече от едно лице, но от субективна гледна точка ти не възприемаш наличното като проблем следователно за теб не съществува, защото не оказва влиянието, което би оказал върху други. Примерно какво да е една сметка за сградна инсталация / парно или нещо подобно...за една част от живущите в блока това е голям проблем поради липсата на средства да удовлетворят исканията на топлофикационното дружество или пък поради нежелание, защотоо друга част от хората въобще не плащат, което автоматично увеличава и техните сметки или поне те така си мислятНо на теб или което и да е лице, изпълняващо ролята на "лирическия герой" у днешния казус
му е все едно тъй като е "над тези неща" има достатъчно налични средства да покрива всякакви сметки, и предпочита да не се затормозява с излишни ядове и е възприел това като своя философия.
Следователно за теб не съществува проблем! Вадиш и даваш както обикновено колкото се изисква и това по никакъв начин не прави денят ти по-различен от останалите, следователно онова, което за едни е проблем по някакви субективни причини за теб не е!
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеФръц, мноу те молИа не казвай, че се занимаваш с Топлофикация, щото веднага те намразвамно реших да дам пример с нещо, което никому не се харесва
Poli Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗа компатибилизма. Основния въпрос е възможно ли е едно нещо едновременно хем да съществува, хем да не съществува. Аз мисля, че не е възможно.Но на теб или което и да е лице, изпълняващо ролята на "лирическия герой" у днешния казус
му е все едно тъй като е "над тези неща" има достатъчно налични средства да покрива всякакви сметки, и предпочита да не се затормозява с излишни ядове и е възприел това като своя философия.
Следователно за теб не съществува проблем! Вадиш и даваш както обикновено колкото се изисква и това по никакъв начин не прави денят ти по-различен от останалите, следователно онова, което за едни е проблем по някакви субективни причини за теб не е!
Коментар
-
Първоначално изпратено от фръцла ежкова Разгледай мнениеМечи за какво ще "философстваме" днесдай да правим сухи тренировки
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеБез ФИЛОСОФИЯ си загубена вовеки векофффффффффффдай да правим сухи тренировки
Коментар
-
Първоначално изпратено от фръцла ежкова Разгледай мнениеДобро утро групатаСпорен ден и много усмихнат!
Благодаря ти Вал, вчерашното ми мърморене няма нищо общо с романтични щенияпо принцип си говоря за взаимоотношения между приятели, между колеги... е такивИ работи. Понякога има хора, за които си бил готов на много и те са имали равностойно поведение на твоето ама нещата се променят...а пък ние сме едни балкански субекти, които се адаптират към всЕкакви ситуации
Преди беше много важно сега просто отчитам като факт, може да ми стане неприятно ама минава и заминава
Днес жицата е на почит и уважение
Sonata Arctica - Shy - http://www.youtube.com/watch?v=JxZcFArCeKs
Sonata Arctica - Paid in Full - http://www.youtube.com/watch?v=i7yyQe7Kp0cБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Добро утро групатаСпорен ден и много усмихнат!
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеАко наистина го мислиш това- болднатото, е много тъжно.
Това, че някой не отговаря на твои романтични щения, не е основания за подобни мисли. Все пак знаеш как е и от другата страна.Когато има истинска емоционална обвързаност, а не само едностранни копнежи, нещата се запазват и отвъд териториалните отдалечености. А ако си отказала да следвате някакъв общ път или леко да дадеш заден, за да му се случат нещата, естествено е да има и известен обрат и преосмисляне.
Права си за приоритетите. Виж къде е стоял този казус в твоите такива. Вероятно не е бил нито на първо, нито на второ място.
Споко, ще се появи твоят човек.
За теб:
http://www.youtube.com/watch?v=1p5jkTbZkN4
http://www.youtube.com/watch?v=k4CNw7WE4Swпо принцип си говоря за взаимоотношения между приятели, между колеги... е такивИ работи. Понякога има хора, за които си бил готов на много и те са имали равностойно поведение на твоето ама нещата се променят...а пък ние сме едни балкански субекти, които се адаптират към всЕкакви ситуации
Преди беше много важно сега просто отчитам като факт, може да ми стане неприятно ама минава и заминава
Днес жицата е на почит и уважение
Sonata Arctica - Shy - http://www.youtube.com/watch?v=JxZcFArCeKs
Sonata Arctica - Paid in Full - http://www.youtube.com/watch?v=i7yyQe7Kp0cPoli Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЗа теб кафето ще е с добавка - торта
Коментар
Коментар