IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ...

Според мен в такива случаи според мен трябва преди всичко да се потърсят субективните и лични причини и гледна точка, а едва впоследствие да се прилагат съответните точки, алинеи, членове, параграфи и т.н. И все пак работата и това заради което си там, винаги трябва да са на първо място. Успех, Наивник!
    Last edited by kev; 31.10.2013, 08:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Ами пробвах с мир. Ни ще
      Утре почвам да извършвам проверки на свършената работа през 15 минути

Процедурите трябва да са изпипани в подробности - до край, иначе Съдът може да го възстанови...и дано - заедно с трудовия договор да си му дал и подписана от него Длъжностна характеристика... /но няма пречки - Дл. х-ка да му бъде дадена по всяко време, както и същата да претърпи промени по определени клаузи, а и да е еднаква за лицата, извършващи една работа, или - назначени на една длъжност..., ама - и да е съгласувана със Синдиката.../, май много станаха "ако"-тата, но не ми се правят още предположения...

Ето един примерен алгоритъм, който е достатъчно изчерпателен, но иначе доста добре обхваща материята, където казусът се решава с отделните етапи от налаганите от работодателя наказания /забележка - предупреждение за уволнение - уволнение/:

http://magazine.askana.com/ver_05/ar...php?art_id=425

...но, ако сметнеш, че казусът има морална страна /деца - това - онова/, тогава - в деня на връчване на заповедта за уволнение /последният стадий от взаимоотношенията ви/ - то:

...връчваш му заповедта, а преди да се разделите - му казваш, че си решил да направиш жест на добра воля по някакви причини, при условие, че веднага ти попълни молба /заявление/ за напускане по взаимно съгласие, катоу разясняваш, че така той, след освобождаването му от работа - ще има право да се регистрира на борсата, да получава обезщетението си за безработица, през което време - да му търсят работа, или да се преквалифицира по разни европейски проекти и т.н...

Ако се съгласи да подпише молбата си за напускане по вз. съгласие - няма да има основание да те съди за това, че нямаш предизвестие към него, от друга страна - ти ще скъсаш заповедта за уволнение /която си изработил според сламката горе/ - ще си стиснете ръцете - той доволен, че се е разминал с вписване на уволнение - като основание за прекратяване на труд.договор /пречка за почване на всяка друга работа/, но доволен, защото около година ще получава обезщетението си за безработни и ще се мотае по улиците /докато търси.../ ...., а ти доволен, защото децата не са останали с безработен родител, т.е. - няма да имаш скрупули и ще спиш спокойно...

...а, ако е дама - може да те "възнагради" и с нещо качествено накрая - качествена кифла искам да кажа.../за разлика от 50-те некачествени, които произвежда, ама - то и качеството й би било такова, де.../...

Уж нямаше да пиша, ама - както в оня виц - може да се похвали, че: от дума на дума - уважиха по особен начин жената на моя мъж....
      If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

Вервай ми, 11-та година подкарвам. Никога не съм бавил заплата и с ден. На часа баМкомата е зареден
        Извинявайте,че дълбая в неприятни теми,но много се дразня от цялата ситуация.
        Погледнах си дъжностната характеристика.
        Надявам се и Наивник да си е опекъл нещата добре и да се е застраховал не само с договор,но и с длъжностна характеристика към договора на обсъждания индивид.
        Та в длъжностната ми характеристика има раздел "Отговорности" с 5 подточки,като третата гласи
        "Материални и финансови (по опазване имуществото и активите на фирмата) - носи отговорност във връзка с опазването на повереното му имущество.Отговаря за вреди,причинени на работодателя във връзка с извършваната дейност - разхищение и похабяване на материали,резервни части,приспособления,енергия или увреждане на друго имущество по негова вина"

Петата подточка гласи:
        "За резултатите от трудовата дейност - носи отговорност за качеството на извършваната работа,за своевременното изпълнение на задълженията и за спазване на трудовата и технологична дисциплина.Отговаря за качеството на произвежданата продукция и за допуснати отклонения от изискванията на технологичните инструкции" (подчертах с червено за да наблегна точно на този пасаж)

Исках да кажа,че договора не дава,но длъжностната характеристика ти дава много поле за действие.Въпросът е дали ти самият желаеш този развой на събитията
        Всъщност нямаш опцията "желаеш",щото си потапяш сам лодката (нЪл си морски човек )

Успех
        Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• И умната с алкохола.
          Особено във Варна.

Четох някъде, че във Варна имало 3-ма отровени с фалшив алкохол за една седмица.
          Отделно още 3-ма на някакъв кораб в пристанището, от които 2-ма умряли. Те ясно - изпили са спирта на магнитния компас, ама другите откъде са купили ментето?
          Ей това се чудя - след като има такива случаи, защо не информират откъде и какво е купено, че да се пазят хората?

Коментар

Ми разучавай законодателството и да мятаме износите
            Ма тя хубавата и тук е толкоз, че и доста повече
            Нашите тъпанари не успяха ли да защитят името "ракия"?
            Ако не са - големи тъпанари са. То това сливово бренди сигурно е жестока ракия, ама някак си бренди не звучи добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
              Абе кво им се церемоните на такива
              На банкомата може,на работа не може
              Вън от портала и толкоз!
              Вервай ми, 11-та година подкарвам. Никога не съм бавил заплата и с ден. На часа баМкомата е зареден

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                $20 за 700 грама. Колкото и столичная, баси. Ама то няма голям пазар за наши ракии та затова. Виж турските, гръцките, че дори и сръбските са по-еФтини
                Ми разучавай законодателството и да мятаме износите
                Ма тя хубавата и тук е толкоз, че и доста повече

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Ъъъ, то и аз така. Ама би било добре да има и сняг, де
                  Бе то и в Дубай има сняК ама ...... ...таааа ДА,ама и да си е 20+ градуса

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                    Koлко струва сливовата, че нещо тази година не съм се интересувал?
                    $20 за 700 грама. Колкото и столичная, баси. Ама то няма голям пазар за наши ракии та затова. Виж турските, гръцките, че дори и сръбските са по-еФтини

Коментар

Що бре ...кво толкова има .....всяка фирма си има политика на управление ......"оспорва политиката на фирмата,предлагаме компромисен вариант,който бе отхвърлен и пректратяваме взаимоотношенията"
                      Лесно,та лесно

Чудесно есенно време ,топло и слънчево,идеално за пикници и разходки
                      Дано задържи така ......докъм март,ако може щот,да ти кажа честно,ме боли нейде за земеделието
                      Ъъъ, то и аз така. Ама би било добре да има и сняг, де
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Да ви кажа, че Бай ви Факи си купи две шишета троянска сливова от местния магазин, и сега ще се забавлява с едното.
                        Бе малко скъпа, ама няма'се стискаме сега.

Както и да е, едно наздраве от мен на пиющите.
                        На не пиющите също.
                        Koлко струва сливовата, че нещо тази година не съм се интересувал?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Братчед, аз изключително много уважавам българското законодателство. Мдъъъ..., много го уважавам
                          Що бре ...кво толкова има .....всяка фирма си има политика на управление ......"оспорва политиката на фирмата,предлагаме компромисен вариант,който бе отхвърлен и пректратяваме взаимоотношенията"
                          Лесно,та лесно

Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          П.П. В Добруджа да не паднал метър сняг, който евентуално да изиграе ролята на пречка за извършване на някои неотложни селскостопански дейности!?
                          Чудесно есенно време ,топло и слънчево,идеално за пикници и разходки
                          Дано задържи така ......докъм март,ако може щот,да ти кажа честно,ме боли нейде за земеделието

Коментар

• Да ви кажа, че Бай ви Факи си купи две шишета троянска сливова от местния магазин, и сега ще се забавлява с едното.
                            Бе малко скъпа, ама няма'се стискаме сега.

Както и да е, едно наздраве от мен на пиющите.
                            На не пиющите също.

Коментар

Абе кво им се церемоните на такива
                              Вън от портала и толкоз!
                              Братчед, аз изключително много уважавам българското законодателство. Мдъъъ..., много го уважавам

П.П. В Добруджа да не паднал метър сняг, който евентуално да изиграе ролята на пречка за извършване на някои неотложни селскостопански дейности!?
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Абе кво им се церемоните на такива
                                Вън от портала и толкоз!

Коментар

Working...
                                X