IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Ми земи си котарак, кат мен
    Сега ще има кой да го гледа, но съм го оставял и за 3 дни. Много храна, много вода кенеф и готово.
    Като се прибрахме, само се прави на обиден и засегнат 3 дни. После му мина
    Нашата котка няколко пъти годишно стои сама по десетина дни (срам ме е да кажа, че е оставала и по 15 ) - по същата схема "леген с храна, два - с вода и всички врати - отворени".

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Ха, сега си погледни процента на собствени жилища в Швейцария и цените на здравните им услуги.

П.П. Демек, предлагаш да изкараме 90% от БГ на квартири под наем?

Ай, мисли малко преди да натрапваш чужди модели, плийз - хихи
      Ай не ми слагай думи в устата, като кака си Съни. Не натрапвам чужди модели, а привеждам аргументи в полза на управление чрез пряка демокрация.

Всъщност, ти като ми нападаш аргумента, хвърляш кал отгоре си. След като в България има по голям процент собствени жилища, това е още по добре за евентуална пряка демокрация в България.

След като пряката демокрация превърна швейцарците от хора без собствени жилища, живеещи в планинска и неплодородна страна, в благоденстващ и преуспяващ народ, то следва, че в равнинна и плодородна страна като България, където хората имат собствени жилища, ще е много по лесно това да стане. Единствено представителната олигархия ни дърпа назад и прави така щото да ни управляват крадци.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Швейцария - пряка демокрация, най ниската престъпност в света, стабилна валута, големи заплати, свобода, никакво социално напрежение, никакви бунтове
        Ха, сега си погледни процента на собствени жилища в Швейцария и цените на здравните им услуги.

П.П. Демек, предлагаш да изкараме 90% от БГ на квартири под наем?

Ай, мисли малко преди да натрапваш чужди модели, плийз - хихи

Коментар

• Хубав викенд!

Massive Attack - Splitting the Atom

Коментар

• Добро утро tnm
            Добро утро антикомунисти

Да живеят пряката демокрация и швейцарският начин на живот !!!
            tnm

Коментар

• Швейцария - пряка демокрация, най ниската престъпност в света, стабилна валута, големи заплати, свобода, никакво социално напрежение, никакви бунтове
              tnm

Коментар

• Демек, накратко:

Мечка, ти си гъзолизец - 1000 години преди това е имало БГ империя и тя е била топ 3 на Европа и света.

П.П. Разбира се, че ти няма да гледаш какво са правели твоите деди, а ще ни мяташ разни шашки от преди няма и 200 години.

Тия предатели кат' тИбя са най-кофти. Винаги, дрънкащи за чуждото и никога за родното.

Та, кажи ми к'во сравняваме в момента с Швейцария? Че живият в планината, че по пътищата им серат крави - или че всеки 4-ти е емигрант там?

"Великата" демокрация да'е .... - дет' трябва да си побъркан да отидеш там.

П.П. Мечка, казах ти, че си телефонен измамник - и го потвърждаваш.

Що не ми опишеш Куба, където здравеопазването е безплатно и мацка на 20 години струва 10$? Там, демокрация ли е?

Коментар

Маранди, ми то няма нужда от история бре. И географията върши работа.

Започва на Ш и завършва на вейцария

Швейцария разбираш ли ???
                  Аз разбирам всичко прекрасно - ама ти не разбираш сякаш?

Попрочети си за Швейцария в експозе и после те чакам да ми отговориш защот датите за обявяване на независимост + признаване за независимост се разминават толкова годинки? ( столетки )

Де факто като махнеш тия дати ще видиш още малко столетки ( демек 1848 г. ) - за строй на управление все още не шпрехам.

П.П. И риторично да те питам? Кой иска да живее в планински район осран навсякъде с лайна по пътя? ( риторично ).

Чети си ся: ( мИчтЪтЪъ ... ко представлява ) - пардон Швейцария.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%...80%D0%B8%D1%8F

Крави и лайна по планински пътища.

П.П.П. Тия, когато са тръгнали да стават държава - преди това имаш от 1000 години само Кубрат, Аспарух, Тервел, Омуртаг, Крум ......

След 1000 години ще се пръкне твоята Швейцария на лайната по пътищата. И с 25% емигранти наблъскана.

Ай, наблъскай 25% от населението с емигранти да видим какво ще стане тук в низините?

Поздрави!

П.П. Ъъ ... понеже не четеш, ама в линк-а ще видиш от 8 милки население има още 2 милки емигранти = 25% ( всеки четвърти ).
                  Last edited by marandi; 16.11.2013, 05:41.

Коментар

• Маранди, ми то няма нужда от история бре. И географията върши работа.

Започва на Ш и завършва на вейцария

Швейцария разбираш ли ???
                    tnm

Коментар

Пряка демокрация е, когато суверена решава. Това ще рече, когато собственика решава. Собственика е решил да назначи МАМУН за директор, може би поради липса на хора. Сега МАМУН е пряката демокрация.

В държавата суверен (собственик) е народа. Следователно народа, чрез преки мажоритарни избори или чрез жребий следва да решава.

Няма и не може да има друг вид демокрация, освен пряката. Представителната демокрация е демокрация само на думи. По същество, това е олигархично управление. Справка - последните 24 години.
                      Мечка,

понеже си доста семпъл по история ти пращам справка за т.нар. демокрация. Ако искаш и ще те препитам колко време е просъществувала?

----------------------------------------------------------

Остракизъм

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%...B7%D1%8A%D0%BC

Цитат:
                      .....................................
                      Остракизмът не е форма на съд - всеки гласува според мнението си, без да се обсъждат аргументи за гласуването.

.......................................
                      Чрез тази демократична форма на прогонване на политически противници, атиняни се лишават от множество най-способни граждани, сред които и такива пълководци като Милтиад (спечелил битката срещу персите при Маратон), Темистокъл (спечелил битката срещу персите при Саламин), Кимон (стратег в битката при Саламин), Аристид (участник във всички важни битки в гръко-персийските войни, стратег в битката при Платея).

В резултат на прочистването от способните граждани, "Златният век" на класическата атинска култура трае по-малко от петдесет години.

------------------------------------------------------------

П.П. Когато се подготвиш малко повечко по История, ще те тествам пак

И понеже си объл - ще те помоля да ми кажеш за демокрация издържала над 200 години подред? Епоха и период - по твой избор!

Демек за сетен път да си избиете/прокудите Елита на нацията - за т'ва ли шпрехаш

Че то вече Елита ви го няма отдавна в БГ? ( само за 20-сет години "демокракация" му еВахте майката ). Останаха ви льохманите да си ги гледате .... - ( ъъ ... демократично )

Ония за 50 години си еВали вървите - па вие за 25 години. Още "демокрация" искаш ли?

Поздрави!
                      Last edited by marandi; 16.11.2013, 02:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Не е вярно, че котките обичали само дома. Напротив, изключително критични са към тези, с които се "свързват". Моята котка обичаше мен и е сменила доста домове без да страда от носталгия . Тъгата и е била по мен и другите членове на фамилията, а не към някое конкретно място или припек на тераса.
                        Съгласен съм Котьо обича жена ми, щот го храни и чисти. Мем не уважава, щот знае кой плаща
                        Вчера го настъпих без да искам. Разсърди ми се и след около час ме нападна изненадващо в гръб. Днес ме заобикаля на солидно разстояние. Да видим кога ще спре да ми се сърди

Коментар

• Не е вярно, че котките обичали само дома. Напротив, изключително критични са към тези, с които се "свързват". Моята котка обичаше мен и е сменила доста домове без да страда от носталгия . Тъгата и е била по мен и другите членове на фамилията, а не към някое конкретно място или припек на тераса.

Коментар

Ама ти за да разбереш, че е умна мисъл, значи имаш акъл в главата си. И според мен човекът е много умен и много прав.
                            Твай пак Насим Талебов. Кефи ме

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Тва не е моя мисъл. На некъв умен е
                              Ама ти за да разбереш, че е умна мисъл, значи имаш акъл в главата си. И според мен човекът е много умен и много прав.
                              tnm

Коментар

Грешката е вярна !!!
                                Тва не е моя мисъл. На некъв умен е

Коментар

Working...
                                X