Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Добра нощ , Кръчма !
    Като се има предвид , че животът е миг от вечността , не разбирам що се занимавате с глупости , а не си пиете пиенето !
    Опитах да ви покажа , че дадено кредо , в случаят /кеф, цена няма / , важи и за 20 и за 2000 евро , пък даже в други , не става въпрос и за пари . Щото смисълът , не е в парите /нещата , хората и т.н ./ , а в отношението ни към тях !
    И всеки си има мечти ! И слава богу - различни сме ! Та и те са ! Ма няма лошо да си ги творим и да им се радваме , сбъдвайки ги .

    Са да изляза от ролята на лелка , да пусна вефа , да ви кажа - Наздраве ! И да ви пожелая топла нощ !


    https://m.youtube.com/watch?v=27K6LE_ttho

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

      Здрасти, по ред на номерта, с което приключвам темата, за да не дразня мажната - мажна, кеф цена няма, брат - може да е клиширано, но е факт. както е факт, че всичко после пак отива на едно и също място и ухае по същия начин (да вляза в кафявата тема).

      Наздраве!
      Наздраве , Груев ... има много технологии да ти извадят от джоба иляда евро ... самият ти се нагласяш с мотото "кеф цена няма " , пък после ония ше те "обгрижат" ... ... ама пак казвам , имал си бол пари , платил си ...въпрос на гледна точка . И въобще не споделям кредото ти , че един ден , кат доде да се отчиташ за земните си дела , ше е ама много голем минус , ако не си посетил тоя ресторант , и не си шарил иляда евро ...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
        Груйю, благодаря за труда да споделиш информация от първа ръка!
        Имаше ли музикален фон, някой Моцарт и Салиери на невидимия роял?
        Долиташе ли дискретен аромат от кухнята? Има ли градина траторията, в каква географска обстановка се намира? Преджоби ли ви охрана на входа? Колко пълна беше залата, каква публика?
        Кой следващ ресторант(кухня) си набелязал? Япония? Оная опасна риба-таралеж, при която, ако вие с жената се отровите, майсторът си прави харакири моментално? Нека да е на сребърната ви сватба, и не бързай да хапваш пръв.
        Здрасти, по ред на номерта, с което приключвам темата, за да не дразня мажната - мажна, кеф цена няма, брат - може да е клиширано, но е факт. както е факт, че всичко после пак отива на едно и също място и ухае по същия начин (да вляза в кафявата тема). Ма то и защо ли живеем изобщо, като накрая всички пак сме в двата отредени квадрата, независимо какви палати сме обитавали преди. Има едно цигане - Софката Маринова - ако се беше родила в Щатите, с нейния глас щеше да е поне на нивото на Тина Търнър (естествено, ако не я бяха утрепали в някое гето преди това), та тя беше казала една простичка фраза, цитирам: Човек, каквото си сложи горе и долу, това му е. Ми това му е, мажна

        Та да, фон имаше, класическа музика, но не от роял. Аромат от кухнята нямаше, всичко беше максимално обрано и като обстановка и като светоусещане - всъщност самата тоалетна (вратата ѝ) беше така слята с интериора, че неможеше да я видиш, без помощ от някой сервитьор. Градина няма - нещо като 4 сепарета с по 3 маси всяко, намира се в Модена, на малка уличка в края на центъра. Нямаше преджобване, всичко беше, както казах, максимално дискретно, като те обгрижваха от първата до последната минута по ненатрапчив начин така, че да се почувстваш специален и да си дадеш парите с кеф. Публиката беше шушляци като мен и дедаци със стари баби, нямаше мутроприсъствието и кича, които така обилно бликат по "елитните" ресторанти на нашите географски ширини и дължини.

        Япония ми е дестинация - да, тук позна, сега събирам левчета (по 1 и 2) в една касичка. Събрах около 5 бона, но се наложиха няколко дребни ремонта вкъщи и заминаха. Сега пак събирам - накрая ще ги извадя кеш от БФБ и ще ида така Япония ми е мечта, но ще ми трябват поне 10 дни там, а с моето харчене и скъпотията в самата държава, това значи като минимум по 1000 лева на ден джоб-парасъ, отделно полетите, спането и транспорта с шинкасен. И то утече. Няма да е тази или следващата година, но все някога ще се случи. Иначе тази риба няма да я пробвам, щото се опасявам готвача вместо сепуку да не се направи секуру после

        Наздраве!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Рекох да разкажа и ще шрихирам изживяването в Остериа Франческана - начи бяхме в ресторант с 12 маси (не баш 12-те стола на Илф и петров, ама нещо подобно). Като бяхме отделени в 4 отделни като ъгълчета по 3 маси в ъгълче. Не знам колко сервитьора имаше, но бяха над 15 за тези 12 маси. Имаш възможност за избор от меню или да си поръчаш тейстинг меню за 290 евро на калпак, съчетано или свино по 400 евро бутилката или пък с уайн пеъринг (всяко ястие ти го носят с различна напитка според вкусовите му характеристики) за 190 евро на калпак. Почнах с по един аперитив и просължихме напред с 12-степенното меню. Истински съжалявам, че не мога да кача снимки от телефона, а нямам фейсове и прочие инстаграми, от които да го сваля, така че оставате с беглите описания, за които нямам особено време

          Стартирахме с невероятен хляб, ама наистина невероятен - много хрупкава коричка и супер мека среда, без да е глетав или нещо от сорта, наистина хляб-мечта, щом ме впечтали. И протдължихме с някакъв комплмент - сладолед от фоа гра, сардини на чипс, пармезан на пръчка и макарон от заек - уникални. После донесоха едно нещо, дето не го разбрах точно какво е, но имаше някакъв мус от масло отгоре на нещо като филийка - доста вкусно. След това имаше подобие на стриди с вода от краствица и паста от скариди. Продължихме с гризини по 50 сантиметра - много хрупкави и вкусни, след което донесоха някакъв трибют към Ню Йорк - ябълка с печена змиорка - много ефектно. Последва ориз алденте с пресен лаврак и пържен калкан с хайвер от леща. След това донесоха едно японско - уагьо и много интересна зеленчукова палитра от мини зеленчуци - броколи, карфиол, брюкселско зеле и разни други с нарязани трюфели и някакъв особен сос. Дойде ред и на фаворита ми - гъби смръчкули със сос от нещо си и пяна от сладък чесън - абсолютно имаше вкус на шкенбе чорба, направо ми събра очите. Донесоха и печено еленско с маринов лук и конфотюр от череши, както и нов хляб - този път от картофено тесто и прословутото файв ейджис ъф мармиджано реджано. За финал имаше 4 ястия - някакъв много интересен сладолед със сорбе от малини и кафе, баба (неаполитански десерт) с рикота и чери домати, мадленки (вид сладки) и финалът беше с плато от шоколад с фоа гра, трюфели с течен шоколад и пълнени шокобалончета с вишни. Жената бумна и едно кайве и те това беше като за хиляда и няколко евро и три часа и половина лакърдии,

          Обаче сервиса беше невероятен - винаги ти дават нож, лъжица и вилица, винаги идват по три сервитьора (двама поднасят храната, третия ти обяснява какво е), плюс сомелиер, който ти налива и ти казва откъде е виното и защо е избрани точно то. Знам, че не може да се опише, хеле пък без да приложа картинки, но пожелавам на всеки да пробва - определено си е изживяване, което си заслужаваше всяко евро. поне за мен Е, и нашата скара и ракия си е супер, но класата си е класа - казвам го без превземки. Ми наздраве!
          и накрая сичко ойде у тоалетната ... всеки сам избира за какво да си харчи парите разбира се ... за мене това тук е като да си палиш пура със стодоларова банкнота и да се гавриш със съдбата .

          Коментар


          • Имаш да разказваш и за млафоценеца.
            Успя ли да го опиеш, като отговорен кум, до сваляне на страха му от първата брачна нощ?

            Коментар


            • Груйю, благодаря за труда да споделиш информация от първа ръка!
              Имаше ли музикален фон, някой Моцарт и Салиери на невидимия роял?
              Долиташе ли дискретен аромат от кухнята? Има ли градина траторията, в каква географска обстановка се намира? Преджоби ли ви охрана на входа? Колко пълна беше залата, каква публика?
              Кой следващ ресторант(кухня) си набелязал? Япония? Оная опасна риба-таралеж, при която, ако вие с жената се отровите, майсторът си прави харакири моментално? Нека да е на сребърната ви сватба, и не бързай да хапваш пръв.
              Last edited by R1a1; Вчера, 17:08.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Рекох да разкажа и ще шрихирам изживяването в Остериа Франческана - начи бяхме в ресторант с 12 маси (не баш 12-те стола на Илф и петров, ама нещо подобно). Като бяхме отделени в 4 отделни като ъгълчета по 3 маси в ъгълче. Не знам колко сервитьора имаше, но бяха над 15 за тези 12 маси. Имаш възможност за избор от меню или да си поръчаш тейстинг меню за 290 евро на калпак, съчетано или свино по 400 евро бутилката или пък с уайн пеъринг (всяко ястие ти го носят с различна напитка според вкусовите му характеристики) за 190 евро на калпак. Почнах с по един аперитив и просължихме напред с 12-степенното меню. Истински съжалявам, че не мога да кача снимки от телефона, а нямам фейсове и прочие инстаграми, от които да го сваля, така че оставате с беглите описания, за които нямам особено време

                Стартирахме с невероятен хляб, ама наистина невероятен - много хрупкава коричка и супер мека среда, без да е глетав или нещо от сорта, наистина хляб-мечта, щом ме впечтали. И протдължихме с някакъв комплмент - сладолед от фоа гра, сардини на чипс, пармезан на пръчка и макарон от заек - уникални. После донесоха едно нещо, дето не го разбрах точно какво е, но имаше някакъв мус от масло отгоре на нещо като филийка - доста вкусно. След това имаше подобие на стриди с вода от краствица и паста от скариди. Продължихме с гризини по 50 сантиметра - много хрупкави и вкусни, след което донесоха някакъв трибют към Ню Йорк - ябълка с печена змиорка - много ефектно. Последва ориз алденте с пресен лаврак и пържен калкан с хайвер от леща. След това донесоха едно японско - уагьо и много интересна зеленчукова палитра от мини зеленчуци - броколи, карфиол, брюкселско зеле и разни други с нарязани трюфели и някакъв особен сос. Дойде ред и на фаворита ми - гъби смръчкули със сос от нещо си и пяна от сладък чесън - абсолютно имаше вкус на шкенбе чорба, направо ми събра очите. Донесоха и печено еленско с маринов лук и конфотюр от череши, както и нов хляб - този път от картофено тесто и прословутото файв ейджис ъф мармиджано реджано. За финал имаше 4 ястия - някакъв много интересен сладолед със сорбе от малини и кафе, баба (неаполитански десерт) с рикота и чери домати, мадленки (вид сладки) и финалът беше с плато от шоколад с фоа гра, трюфели с течен шоколад и пълнени шокобалончета с вишни. Жената бумна и едно кайве и те това беше като за хиляда и няколко евро и три часа и половина лакърдии,

                Обаче сервиса беше невероятен - винаги ти дават нож, лъжица и вилица, винаги идват по три сервитьора (двама поднасят храната, третия ти обяснява какво е), плюс сомелиер, който ти налива и ти казва откъде е виното и защо е избрани точно то. Знам, че не може да се опише, хеле пък без да приложа картинки, но пожелавам на всеки да пробва - определено си е изживяване, което си заслужаваше всяко евро. поне за мен Е, и нашата скара и ракия си е супер, но класата си е класа - казвам го без превземки. Ми наздраве!
                Иляду евро за 3.5 часа прави 286 евро на час,па сте и двамата с жената делим на две става 143 евро на час ВАЖИ


                Другия път вземи децата и се замотайте повече и часовата ставка ще падне значително.
                Last edited by Todor Sabev; Вчера, 13:09.

                Коментар


                • Добро утро , Кръчма !

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    Рекох да разкажа и ще шрихирам изживяването в Остериа Франческана - начи бяхме в ресторант с 12 маси (не баш 12-те стола на Илф и петров, ама нещо подобно). Като бяхме отделени в 4 отделни като ъгълчета по 3 маси в ъгълче. Не знам колко сервитьора имаше, но бяха над 15 за тези 12 маси. Имаш възможност за избор от меню или да си поръчаш тейстинг меню за 290 евро на калпак, съчетано или свино по 400 евро бутилката или пък с уайн пеъринг (всяко ястие ти го носят с различна напитка според вкусовите му характеристики) за 190 евро на калпак. Почнах с по един аперитив и просължихме напред с 12-степенното меню. Истински съжалявам, че не мога да кача снимки от телефона, а нямам фейсове и прочие инстаграми, от които да го сваля, така че оставате с беглите описания, за които нямам особено време

                    Стартирахме с невероятен хляб, ама наистина невероятен - много хрупкава коричка и супер мека среда, без да е глетав или нещо от сорта, наистина хляб-мечта, щом ме впечтали. И протдължихме с някакъв комплмент - сладолед от фоа гра, сардини на чипс, пармезан на пръчка и макарон от заек - уникални. После донесоха едно нещо, дето не го разбрах точно какво е, но имаше някакъв мус от масло отгоре на нещо като филийка - доста вкусно. След това имаше подобие на стриди с вода от краствица и паста от скариди. Продължихме с гризини по 50 сантиметра - много хрупкави и вкусни, след което донесоха някакъв трибют към Ню Йорк - ябълка с печена змиорка - много ефектно. Последва ориз алденте с пресен лаврак и пържен калкан с хайвер от леща. След това донесоха едно японско - уагьо и много интересна зеленчукова палитра от мини зеленчуци - броколи, карфиол, брюкселско зеле и разни други с нарязани трюфели и някакъв особен сос. Дойде ред и на фаворита ми - гъби смръчкули със сос от нещо си и пяна от сладък чесън - абсолютно имаше вкус на шкенбе чорба, направо ми събра очите. Донесоха и печено еленско с маринов лук и конфотюр от череши, както и нов хляб - този път от картофено тесто и прословутото файв ейджис ъф мармиджано реджано. За финал имаше 4 ястия - някакъв много интересен сладолед със сорбе от малини и кафе, баба (неаполитански десерт) с рикота и чери домати, мадленки (вид сладки) и финалът беше с плато от шоколад с фоа гра, трюфели с течен шоколад и пълнени шокобалончета с вишни. Жената бумна и едно кайве и те това беше като за хиляда и няколко евро и три часа и половина лакърдии,

                    Обаче сервиса беше невероятен - винаги ти дават нож, лъжица и вилица, винаги идват по три сервитьора (двама поднасят храната, третия ти обяснява какво е), плюс сомелиер, който ти налива и ти казва откъде е виното и защо е избрани точно то. Знам, че не може да се опише, хеле пък без да приложа картинки, но пожелавам на всеки да пробва - определено си е изживяване, което си заслужаваше всяко евро. поне за мен Е, и нашата скара и ракия си е супер, но класата си е класа - казвам го без превземки. Ми наздраве!
                    Наздраве ! И в твоя случай , "кеф, цена няма" , си е супер актуално .

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                      Май леко дискриминационни нотки съзирам...

                      АКО - така - може да получиш инфото, АКО - иначе - няма смисъл...

                      Ако доматките са на привършване - има други плодове /знаем, че доматите са плодове/, наздраве!

                      https://www.youtube.com/watch?v=X-77txuiVXs
                      Това си му идва отвътре . И tnm , се оплака

                      Коментар


                      • Груйчи, начи, разглезваш по-умната част от кръчмата....
                        В другият живот, кога предлагам среща на Ким Бейсинджър ( разбира се , преди да ми танци на прозореца ), ще запазя място в тоз расторант или поне ще да е такова върховно менюто....Но след такива благинки, секса ще е излишен... .( начи отпада като идея..)

                        Наздраве !

                        Коментар


                        • Рекох да разкажа и ще шрихирам изживяването в Остериа Франческана - начи бяхме в ресторант с 12 маси (не баш 12-те стола на Илф и петров, ама нещо подобно). Като бяхме отделени в 4 отделни като ъгълчета по 3 маси в ъгълче. Не знам колко сервитьора имаше, но бяха над 15 за тези 12 маси. Имаш възможност за избор от меню или да си поръчаш тейстинг меню за 290 евро на калпак, съчетано или свино по 400 евро бутилката или пък с уайн пеъринг (всяко ястие ти го носят с различна напитка според вкусовите му характеристики) за 190 евро на калпак. Почнах с по един аперитив и просължихме напред с 12-степенното меню. Истински съжалявам, че не мога да кача снимки от телефона, а нямам фейсове и прочие инстаграми, от които да го сваля, така че оставате с беглите описания, за които нямам особено време

                          Стартирахме с невероятен хляб, ама наистина невероятен - много хрупкава коричка и супер мека среда, без да е глетав или нещо от сорта, наистина хляб-мечта, щом ме впечтали. И протдължихме с някакъв комплмент - сладолед от фоа гра, сардини на чипс, пармезан на пръчка и макарон от заек - уникални. После донесоха едно нещо, дето не го разбрах точно какво е, но имаше някакъв мус от масло отгоре на нещо като филийка - доста вкусно. След това имаше подобие на стриди с вода от краствица и паста от скариди. Продължихме с гризини по 50 сантиметра - много хрупкави и вкусни, след което донесоха някакъв трибют към Ню Йорк - ябълка с печена змиорка - много ефектно. Последва ориз алденте с пресен лаврак и пържен калкан с хайвер от леща. След това донесоха едно японско - уагьо и много интересна зеленчукова палитра от мини зеленчуци - броколи, карфиол, брюкселско зеле и разни други с нарязани трюфели и някакъв особен сос. Дойде ред и на фаворита ми - гъби смръчкули със сос от нещо си и пяна от сладък чесън - абсолютно имаше вкус на шкенбе чорба, направо ми събра очите. Донесоха и печено еленско с маринов лук и конфотюр от череши, както и нов хляб - този път от картофено тесто и прословутото файв ейджис ъф мармиджано реджано. За финал имаше 4 ястия - някакъв много интересен сладолед със сорбе от малини и кафе, баба (неаполитански десерт) с рикота и чери домати, мадленки (вид сладки) и финалът беше с плато от шоколад с фоа гра, трюфели с течен шоколад и пълнени шокобалончета с вишни. Жената бумна и едно кайве и те това беше като за хиляда и няколко евро и три часа и половина лакърдии,

                          Обаче сервиса беше невероятен - винаги ти дават нож, лъжица и вилица, винаги идват по три сервитьора (двама поднасят храната, третия ти обяснява какво е), плюс сомелиер, който ти налива и ти казва откъде е виното и защо е избрани точно то. Знам, че не може да се опише, хеле пък без да приложа картинки, но пожелавам на всеки да пробва - определено си е изживяване, което си заслужаваше всяко евро. поне за мен Е, и нашата скара и ракия си е супер, но класата си е класа - казвам го без превземки. Ми наздраве!
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Добро утро и честит празник на Петковците ! ( И на Тарантул, щот и той "Петко" с мъжете)

                            По стар български обичай, днес се заплождали създанията от женски пол ( кози, овци, крави и ....мадами...)

                            Усмихнат и спорен ден !

                            пп Нооо, Тарантул ще почива....
                            Голям празник, че и пълнолуние довечера. Арахната отдавна не му се е обаждал ишиаса, подаграта и язвата. Чудя се, дали да му спретна некое весело преживяване. Много храчи напоследък по мен, ще трябва да му се набият обръчите.
                            Наздраве, 4i40!

                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

                            Коментар


                            • Добро утро и честит празник на Петковците ! ( И на Тарантул, щот и той "Петко" с мъжете)

                              По стар български обичай, днес се заплождали създанията от женски пол ( кози, овци, крави и ....мадами...)

                              Усмихнат и спорен ден !

                              пп Нооо, Тарантул ще почива....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                                туй са последните домати , мари ... в комбинация с новата рикийца ......слънчевите очила при мъжа и жената имат различно значение , ако не си омъжена , няма смисъл да ти обяснявам ... питай габровката на лични , тя да те светне малко ...

                                Май леко дискриминационни нотки съзирам...

                                АКО - така - може да получиш инфото, АКО - иначе - няма смисъл...

                                Ако доматките са на привършване - има други плодове /знаем, че доматите са плодове/, наздраве!

                                https://www.youtube.com/watch?v=X-77txuiVXs

                                Коментар

                                Working...
                                X