IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

До "Танц с дракони" ги има в Читанката. Аз от там ги четох.

Все още обичам да чета книжни книги. Това ми е любимото отмаряне - дразнителите вън от бърлогата, аз излегната в спалнята, дебелото псе лежи в краката ми докато чета някое произведение. И междувременно фърлям по едно око у Кръчма, че да не изтърва поредното опиване.

Навремето купувах много книги. Бях редовен клиент на антикварните книжарници. Почти всички книги на Майн Рид са ми от там. Що пари съм потрошила за книги, не ми се мисли. Но ..., нямаше как да занемаря библиотека, събирана от няколко поколения. По-кльощавият ще е този, който ще спре да пазарува книги.
    Наздраве!

1-2 чувала пратих на рециклиране ... технически бяха и вече стари, после други 2-3 куфара занесох подарък на библиотеката в по-малко село, да четат местните старчоци вместо да играят карти и много кашони замъкнах, за да запазя на съхранение, без да мога още да им намеря място, но и това ще стане. Надявам се, да има смисъл...
    наздраве на четящите ...и на списващите

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Груич, ако не си чел "Ленко" и "Овчарчето Калитко", трябва седиш пред кръчмето и да питаш кога ще извадят лимонадата за малките. И не се уповавай на това, че и Начко не ги е чел, що пък той ги е прескочил поради зрелост когато са излезли от печат.
      Тоя Ленко не го знам кой е, но овчарчето си е класика - той беше, дето не успя да консумира любовта сис с другарката Горица, щото ги погребали под Братската могила - малее, къв развой беше, че даже им вярвах тогава, какво въстание са вдигнали срещу фашисткия окупатор - мисля, че съм я чел на 7-8 години тази книжка, тип топузче.

Като малък четях всичко, предполагам, че имам поне 1000 прочетени книги, повечето книжлета, докато удари демокрацията - особено ми бяха любими чисто историческите, тези за географските открития, индианците и Дивия Запад, плюс френските класици. Ама немаше ни джиесеми, ни интернет, а Азис беше още васко пеераза

Наздраве!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Все още обичам да чета книжни книги. Това ми е любимото отмаряне - дразнителите вън от бърлогата, аз излегната в спалнята, дебелото псе лежи в краката ми докато чета някое произведение. И междувременно фърлям по едно око у Кръчма, че да не изтърва поредното опиване.

Навремето купувах много книги. Бях редовен клиент на антикварните книжарници. Почти всички книги на Майн Рид са ми от там. Що пари съм потрошила за книги, не ми се мисли. Но ..., нямаше как да занемаря библиотека, събирана от няколко поколения. По-кльощавият ще е този, който ще спре да пазарува книги.
        Наздраве!

MИ не успявам да се справя с тези читанки, киндъли и прочие - искам си книга, дето мирише на книга и като я пипнеш, е книга. Също като с жените - искам реална жена, а не кукла или киберсекс Обаче аз съм динозавър вече, а светът се променя...

У дома също има много книги, но в новия ми дом нямам дори лавица с такива - всичко е в една огромна ракла под дивана. Не знам децата как ще са, но засега не се кефят на приказки и тяхното четене, искат да си гледат простотийки на телефона или таблета. Времена!

Наздраве - поне уискито е непреходно
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Хе, при мен е малко по-различно. Понеже бях много умен и постоянно размазваш конкуренцията на олимпиади и градски първенства, и идват да ни награждават - на мен, като пълен отличник и бъдещ дружинен председател - луксозна книга за партизанското движение, а на втория, щото е калъф - "Билбо бегинс или дотам и обратно". Бахти, как ме изнервиха само, че даже го и показах, та после ме викаха да ме порицаят, че така съм излагал училището пред другарите Весели времена, сега книги никой не чете, а аз чакам оня малоумник Мартин да издаде последните две книги на "Песен за огън и лед" преди да умре, че сериалчето е хубаво, но аз си искам книгите. Обаче едва ли ще ги дочакам, за съжаление

Хапнах един сандвич с риба тон за спомена и сега реанимирам и ме мързи.
          наздраве!
          Груич, ако не си чел "Ленко" и "Овчарчето Калитко", трябва седиш пред кръчмето и да питаш кога ще извадят лимонадата за малките. И не се уповавай на това, че и Начко не ги е чел, що пък той ги е прескочил поради зрелост когато са излезли от печат.

Коментар

Тцъ, бре! Непоклатима съм кат планина, бърза като вятъра и непроходима като гъста гора. А кога плячкосвам и грабя съм като огън
            Наздраве, Мрънкало!
            Планината, коя потъна, вятърът, де стихна, гората, изгоряла от огъня на вещерката. Ти си си самодостатъчна при самозатапване и автозабиване. Наздраве, Дрънкалке Звънка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Хе, при мен е малко по-различно. Понеже бях много умен и постоянно размазваш конкуренцията на олимпиади и градски първенства, и идват да ни награждават - на мен, като пълен отличник и бъдещ дружинен председател - луксозна книга за партизанското движение, а на втория, щото е калъф - "Билбо бегинс или дотам и обратно". Бахти, как ме изнервиха само, че даже го и показах, та после ме викаха да ме порицаят, че така съм излагал училището пред другарите Весели времена, сега книги никой не чете, а аз чакам оня малоумник Мартин да издаде последните две книги на "Песен за огън и лед" преди да умре, че сериалчето е хубаво, но аз си искам книгите. Обаче едва ли ще ги дочакам, за съжаление

наздраве!

Наздраве!

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

Една от любимите ми детски книги. Първенството държи "Островът на съкровищата" - тя е първата подарена лично на мен книга. По повод 9-тия ми рожден ден. До 8-мия ми подаряваха кукли.
                Наздраве, хаджи!

наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Добро утро!

С възрастта , идват и спомените
                  Наздраве!

Наздраве, Lelq!

Сетих се за едно стихотворение

В далечни спомени се губя
                  Какво ли намеря там?
                  Дали животът, който любя
                  ще затрепти с неверен плам?
                  .....

Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Бравос , ено време сичко беше истинско ... и пиенето и жените ...
                    Добро утро!

С възрастта , идват и спомените
                    Наздраве!

Коментар

... и мъжете.
                      Наздраве, чужденеций!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Непокланима, ама потъваща. Бавно и безславно. А мойте нерви отдавна са лоясали, та са особено еластични. Наздраве, Потънала гемио!
                        Тцъ, бре! Непоклатима съм кат планина, бърза като вятъра и непроходима като гъста гора. А кога плячкосвам и грабя съм като огън
                        Наздраве, Мрънкало!

Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ама май и тебе те гепиха на къс пас. А за хладилника може да не работи по 1-2-3 и т.н. причини - 1) На много студено място го държиш и се усеща че няма смисъл да работи, щото отвън е по-студено от отвътре Един вид ти пести ток еко-модел
                          2) "Поизветряло" му е работното вечещество. 3) Старичък е вече, нали знаеш, всичко тече, всичко се променя, младите остаряват и не вършат същата работа и т.н.
                          И аз лислех, че е от студа, но набързо се стопли, а той само си бълбука. Тая зима все разни щети по тая вила.

Коментар

не знаеш колко си прав, евала от мен

Коментар

Кака непоклатима кат Айерс Рок. Тука - така нервите си няма как да ги изтърва.
                              Наздраве!

П.П. Фънимавай с твоите
                              Непокланима, ама потъваща. Бавно и безславно. А мойте нерви отдавна са лоясали, та са особено еластични. Наздраве, Потънала гемио!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                Айде че много тихо стана у кръчмата да ви подкарам малко Сега го слушам и се смазвам от кеф... ако някой го е пускал преди мен да извинява.

https://www.youtube.com/watch?v=aZObv6QgRXc

Коментар

Working...
                                X