IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде, компания, отивам да се поокалям в градината на село, че и картофи да поизкараме, щото много се заседяхме тая седмица. Ще ни се отрази добре разкършването, приятен уикенд!

http://www.youtube.com/watch?v=haTqZN6qwO8
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Споко, бря Мечков

Тукашната историческа школа се води топ на БГ-то и щом Русото понякога се запенваме в спорове с тях - смятай.

Демек, казваш му не ме интересува какво сте открили като фактология, артефакти, извори и прочие. Питам за една пиклива логика. Как може да изведете подобен извод от еди-какво си.

Т.е. кел-файда от източниците кат' те не могат да ги навързват правилно. Още 2000 уникални източника да излязат, те пак няма да направят читав извод.

Засега единственият светъл лъч е Пламен Павлов, доста модерен млад историк, който студентите му обожават. Дано запали малко искрици тук-там.

Чиърс!
      Чиърс !!!

Там е работата, че няма такива документи и не може да има. Не можеш да напишеш "славянска" азбука и "славянски език" ако няма дума славянски.

От времето на вселенския събор, който обсъждахме миналия път няма как да са останали документи, на които пише "славянски език" и "славянска азбука", защото не е имало дума "славяни", а не е имало дума "славяни", защото такива не са съществували. Никога не са съществували. Съществували са българи.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Марантичка благодаря,че ме подсети ме подсети за еньов ден) както не мога да ходя ще взема да се раходя ))
        Голям кулинар си станал, браво, направо ми се привиждат сега панагюрски яйчица със студения кисел сос ))
        ...като изключа един период, в който нщо се беше разпенил, винаги ми е било интересно да те чета, поздрави
        http://www.youtube.com/watch?v=p27KM...feature=fvwrel

На всички усмихнат ден

Коментар

• Пфу ..

Русото дали не се опече, докато спретна нещо на стaрчoка-разбойник - хихи

Днес, маха на обяд от пилето с грах и морков и то остана за още 1 порция довечера да си сипи.

И днес кат' се развихрих, салата краставици с копър, оцет и малко зехтин.

Праснах му 300 гр. малини, със 100 мг сладолед, 6 лъжички захар, кофичка кисело мляко, 300 мл вода и 3 лъжици сладко от вишна. Демек едно фрешче му спретнах от литър и половина и ся мръзне в хладилника.

Вече и яйцата по панагюрски са му готови, то там хиляди рецепти, ама накратко 6 яйца във вода със малко сол и оцет, отделно му забърках сос кисело мляко с чесън и отделно малко червен пипер с краве масло за най-отгоре.

И тъкмо изключих роботи и котлони - има да омия 2-3 паници и прибора и после ще го сервитьосам след 1-2 кат' изстинат яйцата.

П.П. Фонда и аз чиляк, че в тия жеги не мога да ям, се отчетох с 2 ракии и малко от салатката ми от краставици. Довечера кат' се скрие слънцето може да перна 2 яйца по панагюрски - поне да си ги опитам - хихии

Че тати все ми вика ти все готвиш, а нищо не ядеш и как да му обясня, че лятото не ям, особено па на слънце. Чак вечер ( през нощта ).

Чиърс-а дан' забрайкам

П.П.П. Наточил се днес първо волей, после футбол и утре да не забравите, че Еньов ден не се бачка

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Във връзка с твърдението на ника diletant, който на лични ми се представи, че уж бил преподавател по история и твърдеше, че на латински имало дума за славяни и тази дума била slavorum.

Както ви казах, не на мене тия. Попитах една позната, дългогодишна преподавателка по латински език дали аджеба Дилетантина не лъже като дърт циганин.

Ето отговора и дословно

"slavorum e падежна форма; ако има дума за славянин, то тя трябва да е 'slavus', а множественото число в именителен падеж е 'slavi'. Често в класическия латински се измисля липсваща дума и се нагажда да изглежда като латинска, допускам, че тази дума е средновековна, защото в най-авторитетните латински речници на класическия латински я няма."

Анадънму Дилетантино !!!
            Споко, бря Мечков

Тукашната историческа школа се води топ на БГ-то и щом Русото понякога се запенваме в спорове с тях - смятай.

Демек, казваш му не ме интересува какво сте открили като фактология, артефакти, извори и прочие. Питам за една пиклива логика. Как може да изведете подобен извод от еди-какво си.

Т.е. кел-файда от източниците кат' те не могат да ги навързват правилно. Още 2000 уникални източника да излязат, те пак няма да направят читав извод.

Засега единственият светъл лъч е Пламен Павлов, доста модерен млад историк, който студентите му обожават. Дано запали малко искрици тук-там.

Чиърс!

Коментар

• Във връзка с твърдението на ника diletant, който на лични ми се представи, че уж бил преподавател по история и твърдеше, че на латински имало дума за славяни и тази дума била slavorum.

Както ви казах, не на мене тия. Попитах една позната, дългогодишна преподавателка по латински език дали аджеба Дилетантина не лъже като дърт циганин.

Ето отговора и дословно

"slavorum e падежна форма; ако има дума за славянин, то тя трябва да е 'slavus', а множественото число в именителен падеж е 'slavi'. Често в класическия латински се измисля липсваща дума и се нагажда да изглежда като латинска, допускам, че тази дума е средновековна, защото в най-авторитетните латински речници на класическия латински я няма."

Анадънму Дилетантино !!!
              tnm

Коментар

• Абе, ти си имал мозък в главата си!
                Само не разбрах що се прави на идиот в темата с процентите!?
                Хубав ден и продължавай да се занимаваш с това, което ти е силата!

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                1. При референдум на национално ниво няма възможност всички желаещи да се изкажат. Но е редно важни национални въпроси да се решават точно така, защото иначе има голяма възможност за зла умисъл.

2. Сигурно има много по добри начини отколкото на последните президентски избори.

3. Не би могла напълно. Но донякъде, при следните условия.
                - Мажоритарни избори за депутати, като всеки депутат е гласуван от различен район. Ако страната се раздели на толкова района колкото са депутатите и всеки район гласува за един човек от района. Тогава е възможно избирателите да вземат що годе информирано решение. Както и при обсъждането на кандидатурите има по голяма възможност да се чуят и мненията на умните. Тогава всеки район би могъл по всяко време по определена процедура да отзовава избраника си, ако има съмнения за несправяне.
                - Национални и местни избори за съдии, прокурори и полицейски началници.

И други неща в този дух.

На местно ниво обаче мисля, че логиката ми е вярна.

Коментар

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
                  Сус денгил!!! ))
                  Ооо !!! Насъл сън Аян ефенди ???
                  tnm

Коментар

• Добрутро! Пак няма да има живот днес Жегаааа Да ме прощават баир бодалите, но ще им разваля рахатлъка с малко автотуризъм в планината. Само се чудя на Алеко или на Боровец да се метна

Коментар

• Сус денгил!!! ))
                      Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Добро утро tnm
                        Добро утро приятели

ЕеЕеЕеЕ и замириса на море
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                          Мечо, с интерес прочетох последните ти мнения, и бих казал че звучат логично, правилно и морално. Но у мен спонтанно възникнаха няколко въпроса относно това, което предлагаш и замисляйки се над тях не можах да си дам за себе си еднозначен отговор Най- важните от тях са:

1.Как ще се провежда гласуването (референдумът) по даден въпрос (закон, казус), тъй че да се вземат предвид мненията на всички имащи правото да го изразят.

2.Кой все пак ще конторилира и съблюдава процесът на гласуването и впоследствие отчитането на мненията, така че да няма недоволни, и такива които си мислят че резултатите са манипулирани и нагласени.

3.Не би ли могла сегашната система (на представителната демокрация) да изпълнява пълноценно идеите и задачите за които говориш - при все че се делегират представителни права на определена личност от достатъчно на брой избиратели, които в последствие биха могли да упражнят над нея своята воля на несъгласие (ако не са доволни) или на респект(ако са удовлетворени)!?

Сетих за нещо интересно по т.3, което случайно чух от водещия по една радиостаниция преди време докато шофирах, и много ми допадна. Та ставаше въпрос за погото* и как вокалът на една група (забравих коя) е загубил живота си след подобно изпълнение, и той (водещият) сподели следното:
                          "Колко хубава е идеята и нашите избори за Парламент да се извършват по този начин: Кандидатът за властта се засилва от една платформа и се хвърля с главата напред, а отдолу го чакат избирателите... Ако достатъчно от тях разперят ръце и го уловят, то той печели избора, в противен случай...

*пого - агресивна форма на танц, при която членове на публиката (и понякога изпълнителите) скачат, блъскат се и се бутат едни в други. Свързва се най-често с метъл, пънк музиката и алтернативния рок, но далеч не се среща само при тях.
                          1. При референдум на национално ниво няма възможност всички желаещи да се изкажат. Но е редно важни национални въпроси да се решават точно така, защото иначе има голяма възможност за зла умисъл.

2. Сигурно има много по добри начини отколкото на последните президентски избори.

3. Не би могла напълно. Но донякъде, при следните условия.
                          - Мажоритарни избори за депутати, като всеки депутат е гласуван от различен район. Ако страната се раздели на толкова района колкото са депутатите и всеки район гласува за един човек от района. Тогава е възможно избирателите да вземат що годе информирано решение. Както и при обсъждането на кандидатурите има по голяма възможност да се чуят и мненията на умните. Тогава всеки район би могъл по всяко време по определена процедура да отзовава избраника си, ако има съмнения за несправяне.
                          - Национални и местни избори за съдии, прокурори и полицейски началници.

И други неща в този дух.

На местно ниво обаче мисля, че логиката ми е вярна.
                          tnm

Коментар

• Мечо, с интерес прочетох последните ти мнения, и бих казал че звучат логично, правилно и морално. Но у мен спонтанно възникнаха няколко въпроса относно това, което предлагаш и замисляйки се над тях не можах да си дам за себе си еднозначен отговор Най- важните от тях са:

1.Как ще се провежда гласуването (референдумът) по даден въпрос (закон, казус), тъй че да се вземат предвид мненията на всички имащи правото да го изразят.

2.Кой все пак ще конторилира и съблюдава процесът на гласуването и впоследствие отчитането на мненията, така че да няма недоволни, и такива които си мислят че резултатите са манипулирани и нагласени.

3.Не би ли могла сегашната система (на представителната демокрация) да изпълнява пълноценно идеите и задачите за които говориш - при все че се делегират представителни права на определена личност от достатъчно на брой избиратели, които в последствие биха могли да упражнят над нея своята воля на несъгласие (ако не са доволни) или на респект(ако са удовлетворени)!?

Сетих за нещо интересно по т.3, което случайно чух от водещия по една радиостаниция преди време докато шофирах, и много ми допадна. Та ставаше въпрос за погото* и как вокалът на една група (забравих коя) е загубил живота си след подобно изпълнение, и той (водещият) сподели следното:
                            "Колко хубава е идеята и нашите избори за Парламент да се извършват по този начин: Кандидатът за властта се засилва от една платформа и се хвърля с главата напред, а отдолу го чакат избирателите... Ако достатъчно от тях разперят ръце и го уловят, то той печели избора, в противен случай...

*пого - агресивна форма на танц, при която членове на публиката (и понякога изпълнителите) скачат, блъскат се и се бутат едни в други. Свързва се най-често с метъл, пънк музиката и алтернативния рок, но далеч не се среща само при тях.
                            Last edited by kev; 22.06.2012, 22:20.

Коментар

• Мисля, че проблема, не са глупавите решения, а злонамерените решения. Злонамерени решения се появяват когато се появи възможност един да решава заради друг (представителна демокрация). Тогава задължително злодея, който има възможност за силови въздействия и манипулации (полиция и медии), прави така щото да преобладават мненията от лявата страна на графиката.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                                Да, благодаря, така разбрах.

Но, от друга страна, не напразно се усъмних, дали нямаш предвид "мода" като подражание, като обществено явление.

...........

Както и да е, съгласен съм с мода в твоя смисъл - но това мода, средно - колко е добре, ако имаме предвид, че животът тече и се променя постоянно?

Модът винаги изостава по определение, а, отгоре на това, може да бъде повлиян и от неистинни фактори.

?
                                Затова казвам, че приемам за вярно.

В същност идеята ми е, че в групата, когато няма лидери и всички решения се вземат след дебат и гласуване, първоначално определящо ще е мнението на тези от средата на графиката, но ще се чуват мненията на всички. След като решението е взето и изпълнено вече от позицията на свидетели на станалото всички ще знаят, чии мнения са били най правилни. Постепенно, хората като виждат, че определени членове дават по добри идеи, ще започнат да се вслушват в тях все повече и повече. Така по естествен начин ще започнат да преобладават мненията от дясната страна на графиката.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X