IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Аристотел е ученик на Платон. Той плюе Платон. Разбира се не следва еднозначно, че плюе и Аристотел. Не знам, мислех, че Манков, може да има по подробни знания за древността и да помогне.

А освен това не виждам какво може да помогне в спора това, дали истината зависи от човека или е обективна.

Пък и не само при спор. И в науката също. Според мен и двете виждания са приемания, които нито могат да бъдат доказани, нито отхвърлени. Просто игра на ума, която няма практическа стойност.
    нека ти кажа защо си в грешка,ама първо малко ИСТИНСКА ИСТИРИЯ,защото ако диркетно кажа,че знанието ти е контролирано с цел,ще ме помислиш за куку:

не,манков няма как да ти помогне в случая,точно пък ако ЗНАЕ... в случая колкото повече знаеш за тези неща (академично) ,толкова в по голяма грешка си...
    проблема е не в това,че всички академици са тъпи,а всъщност има конспирация,имаща за цел да направи хората коне с капаци-не да бъдат креативни и да виждат истинската истина,а да бъдат послушни и манипулирани......
    знам,че ти звучи абсурдно,НО не просто не знаеш нещата,които аз знам.
    систематичното прокламиране на индактив ризънинг в последните 100 години НЕ е случайно,а е свързано колкото и да ти е странно с .... фройд,въпреки,че той няма нищо общо с тази конспирация ,а фримасоните и целта е съвсем друга..... но базирана на фройдовото виждане,че капитализма и демокрацията са политикоикономически строй,който е обречен на колапс поради хищничесткото подсъзнание и невъзможността на човека за самоконтрол,което ще доведе до постепенна деградация на обществото заради моралните му норми.....
    и точно по това фройдово време се появяват и новите философи,пропагандиращи други строеве,които тогаващното общество харесва.... имаш нитше,маркс ,енгелс и т.н. ,в следствие на което появата на социялизъм,комунизъм,фашизъм,анархизъм.....
    и разбира се разпадането на християнската вяра,която до тогава е помагала на дирижорите ......
    фримасоните са контролирали англия и новия свят ,а сащ е тяхната нова атлантида и наистина най честното и справедливо за времето си място с разединение на властта , НЕпозволяващо за времето си авторитаризъм , уважаващо човека като човек,а не като роб , изграден модел на философията на джон кок и няколко други фримасони.и всико е текло добре,докато не се появяват фройд и философи,които ти изброих по горе.....
    и тогава масоните решават,че за да съществува капитализма и демокрацията и да им се изгради идеята за новия свят,атлантида и равноправие между хората,хората още не са готови за това и трябва да има контрол над тях.....
    плана в доктирината им е на база контол над знанието.... и го екзекутурат по много елегантен начин..... ужким ти дават всичкото знание,само че ти скопяват ризънинга... тва става с изваждане на тривиума от академичното образование,щото бил "ненужен" ...... тривиума е едно от нещата,за които не се говори много и не случайно- едно време академизъма се е състоял от 2 части -тривиум и квадрилиум... квадрилиума е образуванието,което ти знаеш в днешно време,ама трувиума не знаеш.....
    или тогава е граматика ,логика и риторика.....граматиката е нужда за да знаеш езика... то е наизустяване,което е нужно-в него няма абстрактно и пространствено мислене, няма развитие на креативността,а просто база.... която се учи и днес..... фатката е,че другите 2 НЕЩА ДНЕС НЕ СЕ УЧАТ,или по скоро се учиат,но не и в училищата в които ВИЕ УЧИТЕ
    да си учил логика или риторика?да познаваш някой,който е учил? щото тва са нещата,които ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ,преди да учиш квото и де е друго
    знаеш силата на истинската логика,но не знаеш на риториката-целта на риториката не е толкова да си добър оратор,а съвсем друга- конбинирането на думи в контекст е равитие на кеативността!
    тези неща се развиват в основното училище .... там е конспирацията и има училища,които не са за ПРОСТОЛУДИЕТО и се пазят в тайна
    там учителя не ти пише оценката върху това,колко добре си му назубрил урока,а на това ,колко добре НЕ си го назубрил....там целта НЕ е да си сугласен,а да си НЕсъгласен.... учителя пуска леки грешки в знанието и учениците трябва да ги открият..... защото това развива скептицизма,а скептицизма е основата на ИСТИНСКОТО ЗНАНИЕ..... и една случайност тук забелязваш ли? в мейн стрийн академикс и медийното "пространство" през десетилетията е набито в главите на хората,че скептицизма е нещо лошо .... да не мислиш,че е случайно един от най важните фундаменти на знанието,вместо да се тренира навсякъде,дори и в училище,е набит в главите на хората като нещо лошо или ненужно? няма случайности мечо...няма ... нали ви показах преди време кво е наистина анархията,до тогава всички си мислехте,че е нещо лошо..... да не си мислиш,че и това е случайно?не забелязваш ли как кога някъде има бунт или размирици, по СНН и ББС ви казват-анархисти счупиха няколко едиколкоси витрини,а тия чупещите витрини и палещите коли ако ги питащ,ще ти кажат,че НЕ са анархисти
    тия неща не са "случайни" ..... после от снн ,бтвито копира материяла и слушаш как във франция анархисти днес подпалили едиколкоси коли ......
    ето ти как се развива контрола върху теб,без дори и да знаеш..... и ТУК ИДВА И ТВОЯ ЛЮБИМЕЦ АРИСТОТЕЛ ... и не само твой любимец,ами и на днешните академици
    триото догматици сократ/платон/аристорел са свързани с един друг фундамент на ИСТИНСКОТО знание ..... освен скептичност имаш и релативност
    хем преди говореше за "проблема" на човешкия мозък да линейничи,хем си привърженик на аристотел
    да започнем от А и Б :
    всички древни цивилизации са знаели,че земята се върти около слънцето и т.н. ,докато не се пъква аристотел..... той "доказва" , че всички планети и слънцето се въртят около земята......
    на пръв поглед няма голямо значение ще кажеш- сгрешил е,ама грешката е човешка ,пък не е голям праз,че се е объркал.....
    ами голям праз е мечо,голям праз е ,ама праза не е съврзан с тази му КОНКРЕТНА грешка,ами с ризънинга ,използван за да я допусне.... ризънинг,който е абсурден ,НО използван в момента в съвременния академизъм......
    тва мечо се казва индактив ризънинг .... той позволява навилзане в теорията на конформейшън байасис......
    конформейшън баяс обширно понятие и мога да ти изпиша няколко тома книги само за него ,но тва което на теб ти трябва в момента да осмислиш е,че позволение на доказателство на теория ,спрямо търсене на факти за доказателство,вместо търсене на факти за отричане.... или тва мечо е антискептицизъм,който в последното столетие е НАРОЧНО набиван в главите на хората като добро,а скептицизма като лошо.....
    тва е търсене на джъстификация,че си прав,вместо търсене на дъстификация,че си грешен......
    пример :
    " имотите ще се качват вечно ,защото са актив"
    тук имаш атнискептицизъм с конформейшън баиъс ... защо?
    защото имота е актив счетоводно,но не и ИКОНОМИЧЕСКИ ....имаш два различни домейна и използваш терминология от единия домейн за джъстификация на постоянен ръст в другия домейн....
    тва ти е аристотеловия модел на индактив ризънинг .... АНТИплатоническия модел е:
    " това,че имотите се осчетоводяват като актив не е достатъчно доказателство,че те вечно ще се качват"

друг пример:
    " имотите ще се качват вечно,защото до сега са се качвали"
    тва е индакшън също,използван от днешното академично общество..... АНТИдогматичния ризънинг е :
    "това,че имотите до сега са се качвали НЕ означава,че ще продължават да се качват в бъдеще"
    забелязваш ли разликата? едното е абсолютизиране,другото е АНТИабсолютизиране,което е вид релативност . първото е самочувствие за знание,второто е самочувствие за незнание....
    първото е вяра в истината ,второто е невяра,че има каквато и да е истина....

са ше кажеш,много ясно ,че имотите не могат да се качват вечно..... същото и ще кажат стотиците хиляди икономисти,които закагаха,че ще има вечен ъп и вкараха света в най голямата криза,без дори да има и световна война
    щото точно балона в имотите е причина за днешната криза......
    ОБАЧЕ,имаш една случайност
    евробанките по непотвърдени данни са изгубили между 1 и 2 ТРИЛИОНА долара от деривативи върху американския ипотечен маркет,и още около 1/2 трилион в НЕлевъриджд ипотеки в места като източна европа и дубай......
    разбираш ли магнитута на всичко това?американски и английски хедж фондове и инвест. банки тотално ограбиха и разрушиха финансовата система на цял континент-европа,чиито банки в момента са отдавна инсолвънт и макат,че се крепят на свети крепки с подаръци от ЕЦБ,която от своя страна задлъжнява към фед със суапове,икономическите последствия за в бъдеще са,че ЕС ще е роб на сащ и англия ...
    тва разбира се никъде няма да го прочетеш,защото е тайна,но дори и да не ми вярваш,само си припомни "па па па" на райфа,която даваше заеми до 120% от стойността на имота,без дори да иска доказателство за доход
    как може това да се случи мечо?
    ами свързано е с аристотел,платон и сократ.... свързано е със съвременния академизъм- произведи тъпунгери със самочувствиече знаят всичко, и не ти трябва нищо повече.....
    повече от 20 години в сащ бе работено по тази хиртинка и не бе случайно,ама никък тва,което стана...... играта идва не от другаде,ами от АКАДЕМИЧНИТЕ СРЕДИ..... и се казва модърн портфолио тиъри..... специялно измислена в сащ , от хора,които знаят абсурда й ,но прокламирана и изучавана в момента във всеки един ТОП университет.......
    и въпреки вече имащите доказателство,че тва е един голям абсурд,тази шарлатанщина продължава да се изучава.......
    аре,че се изморих да пиша..

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Обобщавам ти "прозренията" от последните 2 дни.

1. Форумът ти пречи ( пускали ти вируси ).
      2. Участниците, а най-вече участничките му също ти пречат, защото те отсвирват вече в движение и докато се появиш.
      3. Те те отсвирват - ти продължаваш и си просиш боя.
      4. Откри нов танц ( може да се пробваш за Оскар ) - Еленино хоро танц - при музика на Бузики ( освен да се замълчи на подобен "подвиг" .... )
      5. БългариТЕ, жениТЕ, мъжеТЕ и т.н. <- има ли нещо да не ти пречи на теб в твоя живот.

П.П. 6. По-добре да не се срещаме на живо ( приятелски съвет ), понеже се уливаш, а такива влизат в специализирани заведения.

Ако те питам къв чеп дириш тук кат' всичко дет' мърда по Планетата ти пречи ( форум, участници и т.н. ) - и те не можеш каза. Затова имаш жълт картон - да си го знаеш.

Продължи още малко за червен, понеже следя и реакциите от мацките във форума и си на червена линия вече ..

Ще те успокоя, че досега няма 1-но позитивно мнение към теб, извън формата на форума ( а, по други канали ), а ти продължаваш да се правиш на "двИздъ". Още малко ще те изтрая ....

Бат Маранди-и-и,

Учудвам се, дет с това голямо сърце /на палчето не моа ти стъпа/ така му се върза на Зарко!!!!??

Отпусни душата!Ти можеш!
      Единствените други, това са взиращите се в козите.
      Ма на него му теба и мъжкото разбиране.
      Най паче.
      Не дай боже и от такъв като тебе!
      Уау!

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
        Единия казва ама виж Титаник например какво еврейско има там?Другия отговаря а айсберг ,как ти звучи!"
        Това (айсберг) е антисемитски лаф, известен от преди повече от два века.

Най-известният е на Илф и Петров в "Златния телец".
        Илф е евреин, прочее.
        Last edited by vmаnkov; 09.08.2012, 21:07.
        Свободен във виелицата.
        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Щом е комплект, требе да е фул.
          А ако е такъв, той не вървеше ли с мадама?
          Ми ако песа е женски, мое ли да се счита за мадама?
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Непоискано мнение!
            Зарко, не ти прави чест да бъдеш груб към някой, който се държи отзивчиво с теб!
            Зарко не е груб към никой!
            Просто никога не е бил такъв.

Търсете под другата круша.

Коментар

"във всяка една трагедия стоят евреите, спорят двама приятели.Единия казва ама виж Титаник например какво еврейско има там?Другия отговаря а айсберг ,как ти звучи!"

http://www.dnes.bg/redakcia/2011/04/...ameri.116130,6
              Бе, хора!

Немците са използвали цианиден газ само за обезпаразитяване на дрехите на новопристигналите в лагера.

Хора, не е имало газови камери за убийства на лагерниците в конц-лагерите на национал-социалистическа Германия.
              Това е доказано. Не е имало газови камери за убийство.
              Еврейска лъжа е, че са немците са убивали конц-лагеристи в газови камери.
              Свободен във виелицата.

Коментар

• Доста противоречия откривам в постовете ви, ама хайде, от мен да мине.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Ако паднем от руснаците, значи евреите са го завербовали !!!
                  "във всяка една трагедия стоят евреите, спорят двама приятели.Единия казва ама виж Титаник например какво еврейско има там?Другия отговаря а айсберг ,как ти звучи!"

http://www.dnes.bg/redakcia/2011/04/...ameri.116130,6

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Досещам се какво ѝ харесваш - събраните палци на краката.....нали ???
                    И по грозни са ми отказвали........

Коментар

Е да де!

То и за това избягвам да се зацуцвам като вас по разни
                      Ама верно има неква изкилиферчена връска тука!

Това "зацуцване" малко хора знаят и разбират като дума.

А аз, на времето, изпълних една научна творба за този наш термин.

З листа, 6 страници наукоподобен труд върху явлението "зацуцване" - по следите на една наша научна конференция, с доста весели изпълнения.
                      Писани на ръка, със съответните илюстрации за логика

Last edited by vmаnkov; 09.08.2012, 20:51.
                      Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                        ...даН прозвучи обидно..., вече се примирих с обективната си оценка на сексист... /аз не съм способен да обидя жена..., просто - се раздавам, но не и повече от това, което получавам насреща, а дамите - не по-лошо от нас следят, за да не бъдат прецакани... "безнаказано", де.../..., та - даН обидя няОго/няОя, но - е достатъчно те да ТИ обръщат необходимото "такова внимание"... АПсолютно достатъчно!

Е,
                        Аз ко написах по-долу?
                        Скива ли?
                        По-съм тарикат от теб!
                        Аз давам всичко и изведнъж. Просто - тотално разкриване и отдаване.
                        Вопще не сметам какво ми се връща.
                        Щот ми е по-важно моето даване.Така си чеша крастата.
                        И нема значка дали ми е подчинена или клиентка/работодател/
                        Или такваз дето.....онова нещо.....интимно.
                        И взиращите се в козите са обезоръжени тотално.Заебават метлите и посягат към прахосмукачката.
                        Е!
                        Тотална грешка!
                        Те точно в тоа момент се усират.И ако си садист -
                        наблюдаваш поредното женско сриване.От небесата, та до под кривата круша!
                        Щот, мен ако ми требе некой да ми бута прахосмукачката, ще цаня леля Пена от съседния вход.Дето с това се препитава.Пък има и три виши.За сто лева месечно.
                        Ако искам допълнителна опция - треньор по аеробика, требе да кихна още 300.

Ма, нье в това вопроса!

Напомням:
                        "Що го тури бе?
                        Ми, да го звадя? - мълви притеснено Асан.
                        - Нье вопроса да го звадиш!
                        Вопроса е що го тури!

Коментар

• [QUOTE=4i40;1059294701]Има поне 6 вида тикви - аз съм кратуна...

пп Лек за цирозен черен дроб !!! Всяка вечер по една сурова семка от кратуна преди лягане - може да се дъвче, гълта цяла или кой както иска....[/QUOTE]

Това не е шега !!!
                          Ако не помогне , няма да навреди.....

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            Дай адрес и веднага ти изпращам дебелото псе. Ама върви в комплект с един дивак, който на Преображение Господне навърши 14 години и малко го тресе пубертета.

Щом е комплект, требе да е фул.
                            А ако е такъв, той не вървеше ли с мадама?

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              а сега малко по-сериозно-интервю с един Българин
                              http://www.fakel.bg/index.php?t=2061
                              Приемам първата част на интервюто като наливане на вода в моята мелница.
                              Съгласна съм и с втората, напомня за ето тази статия:
                              http://www.ivremena.com/статии/америка

Поколения наред са възпитавани, а и се възпитават така, че всеки опит за критично мислене да бъде санкциониран или саморедактиран. Шаблонност. По тази причина няма значими произведения в коя да е област.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                                а сега малко по-сериозно-интервю с един Българин
                                http://www.fakel.bg/index.php?t=2061
                                Милом, този наистина е умен човек !!!

"Струва си.
                                България страда от болестта сталинизъм – тя е тежка, хронична, изразява се в тотализирано съзнание и в неспособност на човека да съществува като индивид. Бедата на политическата ситуация е във факта, че хората продължават да гласуват в стилистиката на сталинизирана държава, да дават своя вот за колективистични, утопични, обречени модели. Те са жертви на демагогия, която, като ги деформира, ги превръща в свой електорат. Оздравяването може да мине единствено по пътя на десталинизацията в съзнанието и на изтръгването на всякакви структурни, които генерират колективен сталинизъм в него.

Комунизмът е патология, диагноза, но преди терапията, анамнезата трябва да бъде ясна.
                                Анамнеза означава припомняне, тя налага процедура на възстановяване на историческите факти с безпощадна яснота, съпоставянето им и намиране на тяхната релевантност спрямо днешния момент. Пътят напред е невъзможен, ако с абсолютна строгост не бъде теглена чертата на равносметката – какво наистина е било?! Анамнезата изисква чувство за история, за истинност, тя е абсолютно условие за правилната диагноза. Комунизмът с неговата геноцидна жестокост не бива да бъде забравян, не бива да бъде оставен да се разтвори в обща, мъглява формула на някакво антифашистко движение, на някакъв опит за построяване на справедливо социалистическо общество и т.н. Анамнезата на комунизма е анамнеза на патология, която е взела повече жертви от всички войни, епидемии и жестокости преди него, повече и от фашизма."
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X