If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Трилогията-роман "Ейглетиерови" е задължителна защото касае проблемите на едно съвременно френско семейство ,актуални в БГ едва след настъпването на декорацията от 1989 г. .
При комунизма беше негласно забранена ,въпреки че беше издадена в малък тираж около 1970 г. . Причината за забраната беше,че синът чукаше мащехата си - а за ония години това беше табу ...Пък днес това е ежедневие и вероятно романът ще мине за безинтересен .
Троая е известен в БГ повече с измислените си романи за Петър Първи и Екатерина Велика -падаше си русофил- отколкото с гореспомената трилогия
Благодаря за предложението ще се възползвам да прочета
Биографиите на велики личности са интересни, но не знам дали по същият начин бих погледнала на тях като литература сега.( Това относно Троая) Все пак съм ги чела като тийн.
животът на Жорж Санд ме е впечатлил преди години...
Трилогията-роман "Ейглетиерови" е задължителна защото касае проблемите на едно съвременно френско семейство ,актуални в БГ едва след настъпването на декорацията от 1989 г. .
При комунизма беше негласно забранена ,въпреки че беше издадена в малък тираж около 1970 г. . Причината за забраната беше,че синът чукаше мащехата си - а за ония години това беше табу ...Пък днес това е ежедневие и вероятно романът ще мине за безинтересен .
Троая е известен в БГ повече с измислените си романи за Петър Първи и Екатерина Велика -падаше си русофил- отколкото с гореспомената трилогия
Правиш ли разлика между това да извършиш деянието и да говориш и да извършиш деянието и да не говориш.Това да чукаш мащехата си или родата си няма нищо общо с обществения строй и се е вършело и през комунизма.Изобщо комунистите едно говореха но друго вършеха.
Биографиите на велики личности са интересни, но не знам дали по същият начин бих погледнала на тях като литература сега.( Това относно Троая) Все пак съм ги чела като тийн.
То и аз тогава повечето неща съм чела ала когато остане малко време е приятно с топло ароматно капучино да прелистиш нещо, което харесваш
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
...ауууу, че любвеобилна тая (Те)мида..., ми толкова много хора да са я "сразили", пък тя - дори не е успяла да вдигне меча..., много сме озадачени, някак..., вероятно превръзката на очите не помага много..., но то пък - голям зор тВа - да си "безпристрастен"и да си съдел безпристрастно..., пожелание (неизпълнимо), а пристрастието именно е водещо навсякъде...
С извинения, ако някой се е почувствал обиден ...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар