Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеНе съм го чел ! Но ако имам нужда , ще прочета оригинала на Елин Пелин . "Утехата" за Хайтов е ,че не е само той дето преписва наготово . Най-лошото при него ,че се изложи напълно като се хвана да изследва делото и гроба на "Левски" ....Накрая нищо не доказа и даже се оказа че инфото за Кунчев , го е имало през цялото време в Националната библиотека . Но или не са му го давали , или той не се е сетил къде да рови ...Нейсе....
Може да не е хубаво, че е крал идеи, но ги е използвал майсторски. Особено "Засукан свят". Майсторлъка си личи. Каквото и да се опиташ да промениш няма как да стане по съвършен. Ще го развалиш.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТова грубото няма нужда е за да е смешно, и за да подчертая че това е един от философските проблеми на битието, за които разсъждавам най-много.
Иначе примерите ги прочетох с КЕФ. Много са показателни и добре поднесени. Проблема е, че за да разбере човек подобни разсъждения е необходимо да може да се погледне отстрани и да може да разсъждава върху преживяното от самия него като наблюдател. Не е леко да се постигне, но си струва.
няма да вземам отношение по цитираните по-горе автори, че пак ще ме питат ти защо си "храцал" тоя или оня
По принцип смеха е голяма работа, особено в личен план и със себе си. Обикновено моя Руса милост го охарктеризира като мислено хващане за дрехата ми на гърба, горе за "яка-та/ както му викат" и все едно някой те дръпва в съзвездие Орион ( примерно ) да седнеш до него ти казва: "Ха, сега се виж колко си Рус!" като се видиш отстрани.
Аз затова не спирам да се смея със себе си, затова и нося на майтап в личен план отвсякъде, щот' едва ли има по-голяма шматка от мИня или поне аз не съм я срещал още
Развеселихте ме за пореден път - много сте свежи! Чиърс!Last edited by marandi; 08.01.2012, 14:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНавярно си прав. Да допуснем, че наистина е така. Ако можеш абстрахирай се от това и прочети разказа (ако не си го чел). Много е силен.....
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеИ кое му е хубавото - че сюжета и стилът са крадени от Елин Пелин ли ?
Хайтов е масова култура - нищо повече. В годините на интернационализма, беше патриот по поръчка (демек-лъжепатриот) за да нивелира общественото недоволство. То беше даже цял кръжец от псевдо-интелигенти : той , Вера Мутафчиева,проф. Кольо Генчев и пр. "светила" които имаха за задача да промиват редовно съзнанието на хората с глупостите си , за да не би случайно тълпата да се усети и да почне да мисли....
http://www.youtube.com/watch?v=aQR-L...e2RVAAAAAAAAAAБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеАсенчо, аз също като теб - недолюбвам и твоите, но и МОИТЕ - дълги постове, но - съдба - не съм "надарен" в тая посока - кратко и ясно да изразявам мислите си...... (давам ти идея за твой отговор...)
Затова съм приел за себе си правилото - чета в началото, докато разбера тезата ТИ, натам са разни опити за доказването й, които пропускам...
Та, в случая - напълно съм съгласен с твърдението за "качествата на форумният герой", защото РЕАЛНО няма герой с качества, на които бихме могли да подражаваме, още повече, ако някой от нас е виртуално представен в някакви мъгли и дим от САМОВЕЛИЧАЕНЕ...
Мисля, че очакваше и тоя отговор, нали?
Поздрави!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение....
Тоя разказ на Хайтов най го харесвам
Хайтов е масова култура - нищо повече. В годините на интернационализма, беше патриот по поръчка (демек-лъжепатриот) за да нивелира общественото недоволство. То беше даже цял кръжец от псевдо-интелигенти : той , Вера Мутафчиева,проф. Кольо Генчев и пр. "светила" които имаха за задача да промиват редовно съзнанието на хората с глупостите си , за да не би случайно тълпата да се усети и да почне да мисли....
http://www.youtube.com/watch?v=aQR-L...e2RVAAAAAAAAAAДоказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение......
например,ако НЕ убиеш мухата,после студентката моа да използва лаптопа и да се залюби с някой форумен герой,който има в пъти повече комплекси и от двама ни с теб,ама да се представя за който НЕ Е и тогава студенката да страда до края на живота си за тва,че не си убил мухата с нейния лаптоп..... не казвам,че точно така ще се случи,казвам,че не знаеме "паралелните" истории-демек много често тва което изглежда,че е лошо може да е добро,и обратното.....
ще ........ (давам ти идея за твой отговор...)
Затова съм приел за себе си правилото - чета в началото, докато разбера тезата ТИ, натам са разни опити за доказването й, които пропускам...
Та, в случая - напълно съм съгласен с твърдението за "качествата на форумният герой", защото РЕАЛНО няма герой с качества, на които бихме могли да подражаваме, още повече, ако някой от нас е виртуално представен в някакви мъгли и дим от САМОВЕЛИЧАЕНЕ...
Мисля, че очакваше и тоя отговор, нали?
Поздрави!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Това грубото няма нужда е за да е смешно, и за да подчертая че това е един от философските проблеми на битието, за които разсъждавам най-много.
Иначе примерите ги прочетох с КЕФ. Много са показателни и добре поднесени. Проблема е, че за да разбере човек подобни разсъждения е необходимо да може да се погледне отстрани и да може да разсъждава върху преживяното от самия него като наблюдател. Не е леко да се постигне, но си струва.Last edited by mechobikov; 08.01.2012, 10:35.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеи аз така си мислех... убаво съм те "рамкирал" ...
при тебе го нема "ако изгори къщата,дано поне да изгори и на съседа плевнята" .... ама ако знаеш само колко хора са такива.... а най много са тези,коио твърдят,че НЕ СА!
що се отнася до мухата ,студентката и лаптопа,евалата за креативното ти изказване,ама не се знае,вярно ли е,или не.......
например
„С гледане, сине ако се разбираше лошото от хубавото, аз щеше да съм сега окръжен управител. Щеше да отида в шумата… Ама тогава през шумата хубаво се не видеше – кое е лошо и кое добро.“,
„Жалят ни хората: каква беда, каква беля! Чувам ги да си приказват „Остарял е, казват, Милю и кантарът му не лови. Затова се е ухилил. Господ да пази!“ Аз чаткам броениците и не давам пет пари, че ми е ясно: мътната вода рано или късно ще спре. Рано и или късно пак ще дойде бистра!
А тя дойде не от един, а от три чучура цели. Като разчиствахме пепелището на къщата, бутнахме дувара и на старата, дядо Ангелачкова къща, и се намери там в едно бакърче – какво мислиш? Дядовото Ангелачково имане! Трийсет империала от австрийските и сто лири!
Ха сега върви да ми кажеш кое е за лошо и кое за добро! Аз това му казвам на моя Ангелачка: „Светът е, казвам, сине, много засукан и заплетен, за да познаеш ти кое е за хубаво и кое – за лошо.“" - Засукан свят
Тоя разказ на Хайтов най го харесвамБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеФразата и образа на аватара са от филма Реджеп Иведик. Откривам у себе си някои качества на главния герой, но умея до голяма степен да се контролирам и не бих убил муха с лаптопа на бедна студентка..
На конкретния въпрос отговора е твърдо точка 2, но за делото мога да симулирам точка едно, а също и "искрено вярващ". За пред обществото де. Себе си не мога да излъжа..
при тебе го нема "ако изгори къщата,дано поне да изгори и на съседа плевнята" .... ама ако знаеш само колко хора са такива.... а най много са тези,коио твърдят,че НЕ СА!
що се отнася до мухата ,студентката и лаптопа,евалата за креативното ти изказване,ама не се знае,вярно ли е,или не.......
например,ако НЕ убиеш мухата,после студентката моа да използва лаптопа и да се залюби с някой форумен герой,който има в пъти повече комплекси и от двама ни с теб,ама да се представя за който НЕ Е и тогава студенката да страда до края на живота си за тва,че не си убил мухата с нейния лаптоп..... не казвам,че точно така ще се случи,казвам,че не знаеме "паралелните" истории-демек много често тва което изглежда,че е лошо може да е добро,и обратното.....
ще ти го обясня по друг начин:
с теб се разхождаме зимата в супер луксозния ,тих НО кумуникативен и на добра дестинация,столичен квартал лозенец:
и както си одиме и виждаме едно мръзнещо и гладно коте,което почва да се умилква покрай нас.
ти избликваш в състрадание,взимаш го и казваш,че ще нахраниш и подслониш за зимата....
аз обаче го взимам от ръцете ти,и го убивам......
ти си бесен- къв изверг съм аз,и колко добър си ти....
дали е така?
на пръв поглед да,ама ако задълбаеме,тогава е да,ама не съвсем:
ако котето уживее,през живота си ще изяде да речем 100 мишки,20 врабчета,10 гълъба и не знамсиколкоси още животинки....
или погледнато през очите на всички тях-ти си изверга-спасявайки един живот ,с допринесъл за смъртта на хиляди други,а пък аз ще съм светеца-убивайки котето,съм спасил хиляди животни
странно,а?не случайно в таоизма се прокламира действие,чрез бездействие-щоо няма добро или лошо,освен в главите ни..... турчина като е трепал българи е бил герой в очите на турците,но в очите на българите е бил изверг.... бъларина като е трепал византийци,в учебника по история ще ти кажат къв голем герой е бил,ама за гърците си е бил изверг
чувал ли си ,че разликата между убиец и герой се оценя от броя на жертвите му?
убий един човек и ще си убиец,убий 1000 човека и ще си герой...... за първото се влиза в затвора,за второто се дават медали!
тук е и проблема с тази философия-някой път опитите да се направи добро,всъщност са НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО!
доказателства- най изчепатените философии са последните религии- тва са ти хрисиянството и неговия недък и издънка- мохамеданството ... мохамед е плагият на христос толкова,колкото и христос е плагият на моисей ... християните отричат семитството,ама се дупят на стария завет.... плюват евреите като неверници,въпреки,че христос е бил еврейн.. същото и с мохамеданите- плюят християните,ама се клатят на дева мария и христос-за тях са светии,както и за християните е моисей....
кво е характерно за тези изчепатени религии? ами че са тръгнали да "помагат" на всички и в "битката" си да защитят човечеството,че да го спасят от греховете му,са правили най големите извращения и по масови убийци от мохамеданите са само... християните!
невероятно ,НО факт!
целта оправдава средствата е нож с две остриета...
американците като са бомбандирали япония са избили стотици хиляди японци.... ама са спрели войната... а японците са казвали,че ще воюват докато не останат 20% от населението!
кво е щяло да стане,ако не бяха бомбандирали хирошима и нагазаки?ами ако и японците бяха направили атомна бомба,кво щеше да стане?
ако американците бяха продължили да се бият с япония,сега япония по добре ли щеше да е,или сега япония е по добре,въпреки използването на ядрено оръжие?
тва са въпроси,на които няма как да си отговорим,само да гадаем.....според мен американците са били прави,според други ,дори айнщайн,американците са били грешни!
та неубиването на мухата с лаптопа ,погледнато през мойта призма и през тази на таоисма е правилното решение..... ама имаш религии,където се смята,че машините са дявола- в техните очи,нечупенето на лаптопа на студентката само по себе си е грах!
кой прав,кой крив..... само моа да гадаеме,но НЕправенето на нещо лошо не е достатъчен критерий,че лошото действие може да доведе до нещо по добро....
спасявайки котето,което в твойте очи е благородно дело,е добро в нашите очи,ама не и в очите на гълъбите и врабчетата.... ако ти кажа да утрепеш 100 гълъба и врабчета,ще си помислиш,че съм изверг,но чрез спасяването на котето ти пак ги убиваш,ама индиректно,обаче в мозъка ти постъпката е отъждествена благородно,защото си спасил малкото и жално ,гладно коте.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеспоред мои наблюдения,точно хора,които твърдят и натекват,че нямат комплекси,са хора,които имат комплекси и подсъзнателно го разбират,но съзнателно го отричат,за тва и ни надуват главите,колко са НЕкомплексирани и щастливи....
рядко съм срещал хора,които твърдят,че имат комплекси или директно си парадират с "недъзите" и въпреки това,че тези хора са рядкост,съм направил достатъчно наблюдения,че в повечео случаи точно тези,които твърдят,че имат някъв недъг,всъщност го нямат!
психичен проблем ,престава да бъде психичен,когато човека осъзнае тва качество като проблем!
тебе като те наблюдавам,си поредния пример за това- викаш,че имаш комплекси,ама при теб най НЕ се наблюдават никакви такива
агресивността може и да я имаш,но в твоя случай не смятам,че е породена от идиотщина или комплексарщина,а просто от несъгласие с "обществото" в определени моменти.....
демек тва ти качество често се определя като дървенофилософщина,но в голяма рядкост тва е и качеството на истинския философ.
я да е питам нещо:
има два вида НЕверници в христа .... едните са неверни неверници,другите са верни неверници :
1.верния неверник- неговата философия е,че не вярва в християнството,но защото ако вярва,нищо не губи,обаче ако не вярва,моа па по случайност да е вярно и да гори в ада,съответно той предпочита да лицемерничи.той е прагматичния верник,или аз им викам на такива неверни верници..... или той вярва,въпреки,че не вярва.
2. неверния неверник е тоя,който също не вярва в бог,но допълнително не моа да го подхлъзнеш да предаде възгледите си с "заплаха" от рода,вервай или ще одиш в ада.демек той отсоява възгледите си и не се поддава на манипулации.
ти от кои си? от религиозните прагматици,или от непрагматичните атеиси?и едните и другите си имат и плюсовете и минусите..... но тва е "завоалиран" тест,издаващ кой си ти,защо си такъв и как може да се лансираш,спрямо АЗът си.
п.п.
само не ми казвай,че си истински вярващ,щото психоАНАЛиза ми отива на кино..
На конкретния въпрос отговора е твърдо точка 2, но за делото мога да симулирам точка едно, а също и "искрено вярващ". За пред обществото де. Себе си не мога да излъжа..Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАгресивен съм и имам комплекси
рядко съм срещал хора,които твърдят,че имат комплекси или директно си парадират с "недъзите" и въпреки това,че тези хора са рядкост,съм направил достатъчно наблюдения,че в повечео случаи точно тези,които твърдят,че имат някъв недъг,всъщност го нямат!
психичен проблем ,престава да бъде психичен,когато човека осъзнае тва качество като проблем!
тебе като те наблюдавам,си поредния пример за това- викаш,че имаш комплекси,ама при теб най НЕ се наблюдават никакви такива
агресивността може и да я имаш,но в твоя случай не смятам,че е породена от идиотщина или комплексарщина,а просто от несъгласие с "обществото" в определени моменти.....
демек тва ти качество често се определя като дървенофилософщина,но в голяма рядкост тва е и качеството на истинския философ.
я да е питам нещо:
има два вида НЕверници в христа .... едните са неверни неверници,другите са верни неверници :
1.верния неверник- неговата философия е,че не вярва в християнството,но защото ако вярва,нищо не губи,обаче ако не вярва,моа па по случайност да е вярно и да гори в ада,съответно той предпочита да лицемерничи.той е прагматичния верник,или аз им викам на такива неверни верници..... или той вярва,въпреки,че не вярва.
2. неверния неверник е тоя,който също не вярва в бог,но допълнително не моа да го подхлъзнеш да предаде възгледите си с "заплаха" от рода,вервай или ще одиш в ада.демек той отсоява възгледите си и не се поддава на манипулации.
ти от кои си? от религиозните прагматици,или от непрагматичните атеиси?и едните и другите си имат и плюсовете и минусите..... но тва е "завоалиран" тест,издаващ кой си ти,защо си такъв и как може да се лансираш,спрямо АЗът си.
п.п.
само не ми казвай,че си истински вярващ,щото психоАНАЛиза ми отива на кино.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДокато го няма Космо избързвам да кажа една история от тийнейджърските години. Едно момиче от тайфата ни покани у тях си на рожден ден. Беше голяма купонджийка. Предварително ни обработи, че нейните старци само ще се погрижат за яденето и пиенето и ще се разкарат. Бяхме по на около 14тина години. Партито си почна съвсем като хората. Рожденичката си прие подаръците. Майка и подреди масите. Баща и остави пиячка, след което двамата се извиниха културно и наистина се разкараха. На секундата скъсахме синджиря. Изпотрошихме всичко що имаше за изпотрошаване. Изпоцапахме и обърнахме всичко с главата надолу. Някои се изпонапиха за пръв път и не винаги успяваха да отидат до където трябва за да избълват отровата. Накрая на купона повечето гости се бяха разотишли и бяхме останали няколко човека. Имах чувството, че приятелката ни е в голяма беда и като се върнат нейните ще я нарежат на тънки резени за да умре бавно и мъчително. Както си седяхме тя с натъжено лице каза:
- Офф, сякаш не всички успяха да се поотпуснат и да се забавляват както трябва.
доста свежо поднасяне на тинеджърските години. И да го бях мислил с години - едва ли щях да го измисля по-добре!
Чиърс!Last edited by marandi; 07.01.2012, 15:28.
Коментар
Коментар