IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ха честито

Спартак (Варна) отбелязва 95-годишен юбилей

Спартак 1918 (Варна) отбелязва днес 95-годишен юбилей, съобщиха от клуба. Клубът е основан под името Български сокол. На 28.08.1918 г. е учредителното събрание, на което малкият Милан Георгиев вдига в ръка перо от сокол, което намерил по пътя на идване и предлага името да бъде Сокол. За първи председател е избран Нягол Колев. Приема се и Устав на клуба. Малко по-късно, за да може да се регистрира, е взето решение клубът да носи името Български сокол, защото по същото време във Варна има ловно дружество "Сокол". Цветовете на футболния екип са синьо и бяло, които са непроменени и до днес.

В първия футболен състав на клуба са вратарят Димитър Стаматов - Хаяра, защитниците Иван Петров, Георги Георгиев - Гунчо, халфовете Никола Ковачев, Янко Марков, Ради Марков /капитан/, Димитър Чафкаров и нападателите Антон Костов, Нягол Колев, Георги Вълчев - Норгото, Кирил Мирчев - Дудула, Михаил Тунчев и Георги Станев, съобщава официалният сайт на Спартак.

През 1924 г. Български сокол се обединява с Шипка, под името Шипченски сокол. През 1945 г. Шипченски сокол се обединява с Левски и Радецки, под името Спартак. През 1969 г. Спартак се обединява с Локомотив под името ЖСК-Спартак. През 1985 г. футболът се отделя от другите спортове на дружество ЖСК-Спартак се обособява футболен клуб Спартак". През 2010 г. Спартак се преименува на Спартак 1918 и се обединява с Владислав, под името Спартак 1918. В своята история клубът постига значителни успехи.

През 1932 г. под името Шипченски сокол, печели шампионската титла на България. Тогава, на финала на държавното първенство в София, варненци побеждават Славия /Сф/ с 2:1 след продължения и стават държавни първенци и носители на Царската купа. Клубът два пъти е вицешампион - през 1931 и 1933 г. Три пъти клубът бронзов медалист в първенството - през 1929, 1955, 1984 г. Спартак два пъти е финалист за националната купа - през 1961, 1983 г., два пъти участва в европейските клубни турнири. През 1961 г. Спартак става първият български отбор за КНК и втори след ЦСКА, представял България в Европа.

Коментар

• Life won't wait for you.

Коментар

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            http://www.interestingarticles.com/f...msey-6205.html
            A днес вкара два гола ....
            Мдааа
            Да му мисли Башар Асад... ,но кой е другия?
            Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              съгласен съм с теб - Пепи не става и той и Колчето си го знаеше това, ама пусто се надяваше на нещичко. Е, наситина е все още много рано за крайни оценки, но да видим - принципно харесвам Машината и миналата година си бяха абсолютния хегемон. А Пепи си е Пепи - просто луд калитар да има Меси в състава си и да не му пречи, като подчини играта на отбора около него. Вижда се колко струват Барса без Меси, което винаги съм твърдял, само дето не ми се влиза в тъпи колизии с някои пловдивски форумисти, дето са далечко от истината понякога

Колкото до мача в петък - очаквам Байерн да се пробва да мачка и да играят открит футбол. дали ще с еполучи, е отделен въпрос, но бих се пробвал с бърз гол за Челси до 20-тата минута, примерно от някоя контра. За картоните - ба ли гу, сигурно ще има, но най-вероятно няма да играя нищо и ще си гледам тъвъто с кеф
              Абе още се надявам, ама все по-малко...
              Надеждата ми е Замер да се намеси...
              По-страшното е това
              http://www.gol.bg/bayern/2013-08-28/...dynkata.155520
              Той не вижда ПРОБЛЕМА... За него сме играли добре...
              Хави Мартинес резерва ли ще е цял сезон ???
              Факт е че водехме мача и владеехме топката и инициативата, ама всъщност точно там е проблема. При такова владеене на топката НЕ ПРАВИШ НИЩО СМИСЛЕНО с нея...
              Някъде съм виждал токва нещо.
              10000 паса на 30 кв. метра и НИЩО....
              Както и да е ... Поживьом увидим, дет казват русняците...
              ...
              Честно казано за петък не съм много много оптимист ...
              Жозето е сериозен човек и желае тази купа...
              Жозепа е "гениален треньор" и ако го осени ретроградната идея да пусне Нойер - вратар,Лам и Алаба като бегове, Данте и Боатенг - защитници, Кроос и Мартинес в центъра (Швайни се контузи вчера) Рибери и Робен по крилата, Мюлер/Гьотце зад Манджата може и да направим нещо смислено ...
              Уфффф ...
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                Колчо, сори бате ама на всички беше ясно, че така ще стане!
                И аз като ти казвах, че тази година ще сте по-зле не го казвах с лошо, ами просто това което пишеш го очаквах да се случи! От тези първи мачове, такива родилни мъки докато вкарате гол не сте имали при Хайнкес!
                Поне може да се радваш, че Алкантара се контузи и сега 2 месеца няма да може да се експериментира с него...виж без 9ка как ще играете не ми е ясно след като през последните сезони Клозе, Олич, Гомез и Манджукич си вкараха едни от най-важните голове!

ПП За вчера съм доволен защото го бях играл Фрайбург +2.5 в една колонка! Мислех за 0-1, 0-2 ама и 1-1 ми върши работа!

ПП2: А иначе в петък, както Пеп и Мауриньо се мразят единствено овър картони може да се случи и някое тъпо 1-1!
                съгласен съм с теб - Пепи не става и той и Колчето си го знаеше това, ама пусто се надяваше на нещичко. Е, наситина е все още много рано за крайни оценки, но да видим - принципно харесвам Машината и миналата година си бяха абсолютния хегемон. А Пепи си е Пепи - просто луд калитар да има Меси в състава си и да не му пречи, като подчини играта на отбора около него. Вижда се колко струват Барса без Меси, което винаги съм твърдял, само дето не ми се влиза в тъпи колизии с някои пловдивски форумисти, дето са далечко от истината понякога

Колкото до мача в петък - очаквам Байерн да се пробва да мачка и да играят открит футбол. дали ще с еполучи, е отделен въпрос, но бих се пробвал с бърз гол за Челси до 20-тата минута, примерно от някоя контра. За картоните - ба ли гу, сигурно ще има, но най-вероятно няма да играя нищо и ще си гледам тъвъто с кеф
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                  ...
                  Дамм,
                  знам, че повечето Бундеслигата не ви грее особено, ама аз да си се оплача...
                  Лошите ми предчувствия за "големия треньор" за жалост започват да се сбъдват...
                  ......
                  Петък идва
                  Колчо, сори бате ама на всички беше ясно, че така ще стане!
                  И аз като ти казвах, че тази година ще сте по-зле не го казвах с лошо, ами просто това което пишеш го очаквах да се случи! От тези първи мачове, такива родилни мъки докато вкарате гол не сте имали при Хайнкес!
                  Поне може да се радваш, че Алкантара се контузи и сега 2 месеца няма да може да се експериментира с него...виж без 9ка как ще играете не ми е ясно след като през последните сезони Клозе, Олич, Гомез и Манджукич си вкараха едни от най-важните голове!

ПП За вчера съм доволен защото го бях играл Фрайбург +2.5 в една колонка! Мислех за 0-1, 0-2 ама и 1-1 ми върши работа!

ПП2: А иначе в петък, както Пеп и Мауриньо се мразят единствено овър картони може да се случи и някое тъпо 1-1!

Коментар

• ...
                    Дамм,
                    знам, че повечето Бундеслигата не ви грее особено, ама аз да си се оплача...
                    Лошите ми предчувствия за "големия треньор" за жалост започват да се сбъдват...
                    Не че е станало нещо кой знае какво.
                    Не че е трагедия, че не бихме вчера и загубихме две точки ...
                    НЕ ...
                    Просто отборът започва да губи облика си... Облика, който миналата година показа на всички как точно се играе футбол. На голяма скорост, точни и силни пасове, много движение без топка, много голове и тотално смазване на противника от самото начало на мача. (единствено Борусия ни се опъна на финала... Респект..)
                    А какво става сега ?
                    Купихме Гьотце и Алкантара, Гуардиола е треньор.
                    Нямало да налага стила на Барса в Байерн ?
                    Абе ждрольо, получи от Хайнкес перфектно работеща машина. Дълга скамейка и сплотен колектив. Какво правиш бе ???? Рушиш... Това правиш...
                    Започва да прозира лицето на един комплексар, който държи да убеди всички, че е гениален треньор, който може да измисли някакви гениални неща и ТРЯБВА да промени НЕЩО... Заради самата промяна, независимо дали е необходимо или не...
                    Резултат ?
                    За момента, може би с изключение на Нойер никой не знае на коя точно позиция играе ...
                    Вчера Данте обиколи целия терен ... Лам влиза резерва на мястото и позицията на Гьотце, а Рибери сменя Швайни .... ???????
                    Четирима халфа, нападателя и двама крайни бранители се бутат в половината на противника и не успяват да покриват контрите ...
                    ГНУСНОТО цъкане на двуметрови пасчета и липса на удари...
                    Желание ВСИЧКИ да влязат стопката във вратата...
                    Ебаааааси гениалната схема ... Ебааааси чудото ....
                    До момента съм жестоко разочарован от качествата на Гуардиола.
                    Да видим. Все още е рано да се дават кардинални оценки, но сигналите определено не ми изглеждат добре.
                    Петък идва
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Снощи невероятната атака на гранда от Мърсисайд вкара цели 4 гола! Де Хея, Видич и Рио няма да могат да спят спокойно до неделя ...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                        http://www.interestingarticles.com/f...msey-6205.html
                        Греъм - той и в първия мач вкара, така че или проклятието се е мултиплицирало * 3 или вече е паднало

Коментар

• http://www.interestingarticles.com/f...msey-6205.html
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Не, че съм им фен, но има истина.

http://brato.bg/9454-%D0%B8%D0%B3%D1...1%D0%BA%D0%B8/

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение

Да не забравяме и каква "дузпа" не дадоха на Ашлито.
                              Ама нали е англичанин едва ли ще го оплюят порядъчно, докато Суарез си го отнася и за по-убедителни изпълнения
                              Тоя направо е смешен.Трябваше да го изгонят не за симулация а за олигофрения
                              Life won't wait for you.

Коментар

• http://sporta.bg/?load=Football::Art...244&id=1067036

Няма такъв смях!!! Те толкова само на тренировките ходят.
                                Ама иначе си става домакински мач за Ботев.

Коментар

Working...
                                X