Първоначално изпратено от Mitac
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Защо ще им показваш какво е сапун, като нямат вода?
В образованието е разковничето, мисля че kork го каза някъде по-долу в темата. Едно дете не знае дали иска или не иска да ходи на училище. Родителите му решават вместо него. А целта е не да променим родителите му, защото всички ще се съгласят, че това е невъзможно. Целта е да променим децата им.
Сигурно съм много наивна, щом казваш. Но продъжавам да твърдя, че предпочитам цивилизованото решаване на проблемите. Както и предпочитам икономически най-издържаното им решаване. И така ще бъде винаги, нищо че може да съм циганка, че може да живея до гето или пък съм виждала ромите само на картинка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MitacИмам чувството че някой от вас са виждали цигани само по телевизията.
Краси в Германия , Франция и Испания са правят постоянно такива програми за интегриране, но за съжаление неуспешно.
Циганите в България имаха най-добрият шанс да се интегрират по Тошово време, ама не искат.Ти не разбираш ли те не искат това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Имам чувството че някой от вас са виждали цигани само по телевизията.
Краси в Германия , Франция и Испания са правят постоянно такива програми за интегриране, но за съжаление неуспешно.
Циганите в България имаха най-добрият шанс да се интегрират по Тошово време, ама не искат.Ти не разбираш ли те не искат това.Няма значение колко ще загубиш, важното е да спечелиш повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MitacПървоначално изпратено от ИмператорътДиректоров - не съм те обидил, поне не съзнателно.
Повтарям ти въпростъ на Митаков - да ги милваме ли? Или да ги поканим в домовете си со хляб и сол и прасе, само мир да има?
Митакът - като стана Император, ще те турна Министър на Вътрешните работи. :-)
А аз ако стана диктатор ще те направя главнокомандващ армията -армейски генерал и ще ти подаря позлатен шмайзер с мноооого патрони.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от KrasimiraОпитах няколко пъти, ама няма кой да чуе... Предлагам няколко прости неща.
Инвестиции в:
- образованието на ромите. Не с пари на ръка, а с икономическа принуда да влязат в клас.
- здравеопазване
- хигиена
Проблемът няма да се реши за ден два, но когато ги научиш как да си изкарват хляба нещата ще тръгнат далеч по-добре. Те не могат да правят нищо, не го ли разбираш! Как да работят като в това си положение не знаят как да си вържат обувките?
Здравеопазване... смешно. Не си ли търкалят и сега по болниците безплатно - с нашите пари? Какво повече да направим - директно да ги заселим в болниците ли? Какво по-конкретно предлагаш?
Хигиена... още по-смешно. Ще обикаляш по гетата да ги учиш какво е сапунът и за какво служи ли? Или за всяко хъхрещо семейство да назначим по един българин-теляк да ги къпе ли?
Да сме ги учели да си изкарват прехраната... Да, ама ТЕ НЕ ИСКАТ !!! Нищо не можели да правят... и да копаят на нивата ли не могат? Като не могат да си връзват калеврите - да ходят боси... и маймуна може да се научи да копае и да връзва обувки. Но самата ти ги изкарваш непълноценни и не получовеци като мене, ами полумаймуни някакви направо...
Сега те разконспирирах Красимира... ти не си глупава или пристрастна, просто непоправимо наивна и добродушна... ти въобще хъхрещ виждала ли си, освен по телевизията?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътДиректоров - не съм те обидил, поне не съзнателно.
Повтарям ти въпростъ на Митаков - да ги милваме ли? Или да ги поканим в домовете си со хляб и сол и прасе, само мир да има?
Митакът - като стана Император, ще те турна Министър на Вътрешните работи. :-)
А аз ако стана диктатор ще те направя главнокомандващ армията -армейски генерал и ще ти подаря позлатен шмайзер с мноооого патрони.Няма значение колко ще загубиш, важното е да спечелиш повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DirectorПървоначално изпратено от ИмператорътДобре - предложи нещо смислено...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от MitacПървоначално изпратено от DirectorНа тази смес и трябва само една искра за да избухне. Искрата обикновено е някаква провокация от някой такъв като вас, плюещите. Ако седиш върху буре с взривоопасна смес, не бих казал, че да произведеш искра е най-разумното нещо
Коментар
-
Опитах няколко пъти, ама няма кой да чуе... Предлагам няколко прости неща.
Инвестиции в:
- образованието на ромите. Не с пари на ръка, а с икономическа принуда да влязат в клас.
- здравеопазване
- хигиена
Проблемът няма да се реши за ден два, но когато ги научиш как да си изкарват хляба нещата ще тръгнат далеч по-добре. Те не могат да правят нищо, не го ли разбираш! Как да работят като в това си положение не знаят как да си вържат обувките?
Коментар
Коментар