Първоначално изпратено от Императорът
Така императоре... ти продължаваш май да биеш един и същи барабан... моля те извади от речника си тая дума "нисш"...
Може би си прав, че не съм имал много вземане-даване с роми, щото израснах в част на България, където нямаше много а след това доста време прекарах и прекарвам извън България.
Но този списък който ти написа, същите неща могат да се кажат за един Българин, от един американец или един западно- европеец. Знаеш ли колко пъти са ме питали абе що живеете така в България? що търпите тия неща и тн.. И Въпреки, че Запада е на светлинни години от нас (и тук наистина си избирам думите внимателно) по отношение на икономическо и социално развитие, никои не си позволява да твърди , че разликата между нас (българите) и тях е на базата на някакъв генетичен дефект. Не знам ти приятелю, от къде намери основания да правиш такива заключения за ромите.
И недей да минаваш с този номер за социалните помощи, защото ти не си много по-различен от циганите в това отношение. Получил си безплатно начално и средно образование, радваш се на (сравнително) добри и горе-долу безплатни здравни услуги, безплатен университет, децата ти най-вероятно ще получат сравнително добро средно образование пак безплатно и тн.. В САЩ, тези неща, които ти приемаш като даденост, щяха да ти костват значителна част от заплатата ти.
Циганина , вместо тия неща получава ток и вода и живее в некви мизерни караванки... така че не ми казвай че той се облагодеталства толкова много повече от тая социална системата, от колкото ти.
Представям си само как един образован, амбициозен ром, (колкото и на брой да са те) как се чувства, като чете такива неандерталски постове от твоя страна. Не само че поставяш всички роми под общ знаменател - голяма част от българите го правят.
И оня буги - автобуса да ги подминавал.... Ако искате да направим и места в автобусите за роми ... а? някъде по задните седалки...да видим как запдания свят който е заблуден със своя пишман-хуманизм и не иска да разбере "реализма" на Императора как ще реагира....
Коментар