IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това е цитат от Националната стратегия за детето 2008-2018г.:
    Една от групите, чиито права се нарушават и за дискриминацията на която рядко се говори, е тази на децата момичета. Много често в някои райони и етнически групи те от ранна възраст биват включвани в домакинската работа и грижата за по-малки братя и сестри за сметка на времето, което трябва да отделят за образование. Ранните бракове, които са практика в някои етнически групи, също водят до изключване на момичетата от образователната система. В резултат се прекъсва развитието на момичетата, те остават предимно вкъщи и не могат да се реализират като пълноценни личности. С цел да се изгради чувствителност и нетърпимост към нарушаване правата на момичетата, да се разработят и наложат в практиката подходи за работа по преодоляване на проблема и за да се намали броят на момичетата с нарушено право на развитие, следва да се направи следното:
    3. Промяна на нагласите към мястото на момичетата и жената в семейството и обществото и гарантиране правото на развитие и равнопоставеност чрез:
    3.1. разработване на "карта на проблема" - регионите, социалните и етническите групи, в които са нарушени правата на момичетата;
    3.2. разработване на адекватни подходи за повишаване чувствителността на различни нива - семейство, общност, за преодоляване на проблема;
    3.3. наблюдение и контрол от страна на институциите за спазване на правата на момичетата - от страна на системата за закрила на детето и местните власти;
    3.4. налагане на рестриктивни мерки към семействата, нарушаващи или допускащи нарушение на правата на момичетата;

3.5. разработване и прилагане на поощрения към семействата, които променят трайно дискриминационното си отношение към момичетата.

Питам само къде е комисията по дискриминацията между половете?
    tuka ima-tuka nema

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
      177 непълнолетни родили в Сливен за 10 месеца
      27 октомври 2009 / News.dir.bg
      От началото на годината в Областната болница в Сливен е имало 177 непълнолетни родилки, съобщи завеждащият родилното отделение д-р Соня Михайлова.
      По данни на здравното заведение всички невръстни майки са от ромски произход, предаде БТА. Според д-р Михайлова има момичета, които на 16-годишна възраст раждат второ и дори трето дете.
      Тя припомни, че на 22 октомври в болницата роди 11-годишно момиче и постави поредния шокиращ "рекорд", като най-младата родилка. Майката и детето все още са в родилното отделение и се чувстват добре.
      По-рано днес роднини на родилката, която се казва Кортеза, нахлуха в болницата и опитаха да я приберат вкъщи, след като беше съобщено, че тя ще бъде изпратена в социален дом. Полицията обаче не ги допусна. В крайна сметка от отдел "Закрила на детето" се съгласиха момичето да се върне вкъщи, след като майка му подписала декларация. Семейството обаче ще бъде наблюдавано.
      "В крайна сметка от отдел "Закрила на детето" се съгласиха момичето да се върне вкъщи, след като майка му подписала декларация. Семейството обаче ще бъде наблюдавано."

Ха! Тия си правят майтап с нас! Щели били да наблюдават! Ами аз сега не мога да намеря разлика межди тоя случай и Владо Кузов Даже неговите циганета май бяха по-големи от тази булка.. 177 непълнолетни родили , а 177 месеца държавните (полови) органи спят
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• 177 непълнолетни родили в Сливен за 10 месеца
        27 октомври 2009 / News.dir.bg
        От началото на годината в Областната болница в Сливен е имало 177 непълнолетни родилки, съобщи завеждащият родилното отделение д-р Соня Михайлова.
        По данни на здравното заведение всички невръстни майки са от ромски произход, предаде БТА. Според д-р Михайлова има момичета, които на 16-годишна възраст раждат второ и дори трето дете.
        Тя припомни, че на 22 октомври в болницата роди 11-годишно момиче и постави поредния шокиращ "рекорд", като най-младата родилка. Майката и детето все още са в родилното отделение и се чувстват добре.
        По-рано днес роднини на родилката, която се казва Кортеза, нахлуха в болницата и опитаха да я приберат вкъщи, след като беше съобщено, че тя ще бъде изпратена в социален дом. Полицията обаче не ги допусна. В крайна сметка от отдел "Закрила на детето" се съгласиха момичето да се върне вкъщи, след като майка му подписала декларация. Семейството обаче ще бъде наблюдавано.

Коментар

• А бе, за тази, Хортензия, или там как беше, що народ може да го отнесе, че прикрива престъпление - родители, приятели, лекари, (все един път е отишла на преглед, щото после има далавера), акушери, районен инспектор, сега наистина - какво трябва, за да се самосезира прокуратурата, малката "принцеса" да почне да псува, ли?
          И друго ми дойде на ум - гледам, по центъра на нашето голямо село пак са се появили просяци, от тези с доста сериозни физически проблеми, в т.ч. с открити рани. Имаше някаква наредба, ама май е променена, при това още от бившия кмет и настоящ бащица.
          И това ще мине ...

Коментар

• Re: Желязко я харесал на детската площадка

Първоначално изпратено от novobranec2
            Първоначално изпратено от divedi
            Желязко я харесал на детската площадка

Невръстната родилка Кортеза говори български език. Изреченията й излизат накъсани, с големи паузи. “Майка ми и баща ми работят в Испания. Имам по-малък брат. Оставиха ни при баба”, обяснява тя.

Ходила в близкото училище до 4-ти клас. И да, можела да чете. Ето и името ще си напише, за да покаже.

Желязко, бащата на детето й, я харесал, докато си играела в квартала на детската площадка. Той е 19-годишен. “Ами после почнахме да ходим. Обичам го”, просто отговаря Кортеза. Един ден Желязко я взел и я закарал в своята къща.
            http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=261657
            Тия сапунки на кого му минават? На Закрила за детето ли?
            Явно минават и пред прокуратурата защото ето колко дни минаха и нищо!!!
            Законите в България не важат явно за циганите и за главния прокурор на републиката.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Re: Императорът

Първоначално изпратено от supertrader
              Не мога да разбера какво ви бъркат циганите , виж мангалите е друга работа но има и много бели и всякакви цветове мангали. Има мангалски закони и те нямат нищо общо с циганите.Проблема с отглеждането на човеци при липса на условия е решим с помоща само на държавата , закрилят се тези деца и се дават на хора които ще се грижат за тях и ще ги образоват и отгледат здрави. Нищо им няма генетично , те са със същите способности и възможности като другите хора. Циганите не са генетично увредени а социално и не от социален тормоз а от мечешки грижи и социални услуги.Просто долно качество на социалните услуги и от Европа правят много зле като насаждат поддържането на такова качество на социалните услуги за циганите.Ненормална работа - да не си плащат битовите разходи , да се дават социални помощи и пари по комунистически на ниво държава си е ерозия на държавността. Комуни - комунизъм са нещо много добро но ниво семейство , човек е същество което е създадено да живее и се чуства добре в комуна , но държава комуна не може и не бива да се създава защото тя е бедствие. На ниво държава трябва да функционира само монетарно общество и то добре изградено не като сегашната монетарна система - схема на Понци. Та от Европа ни дават акъл да превърнем държавата си в комуна за циганите понеже тях ги гони яко дъжавен комунизъм и все още имат пари и парите им - еврото се приемат. Е затова скоро няма да имат пари , то еврото им вече ще тръгне да залязва!!! Хракерно е ч тези омистичски дърави - САЩ , ЕС и Русия здраво напират монетарната баница твърдо да се разпредели и да не се прерапредля постоянно съобразно генерирания БВП.Сорос е радетел на тази идея , направо ми е чудно как го изпуснаха този в кризата - срива сега да го разорят акулите които я инициираха.
              Кога съм рекъл лоша дума за циганите? За мен циганинът е нормален човек (малко по-мургавичък и може би по-простичък), който си работи, плаща данъци и сметки и живее човешки, а децата му ходят на училище до 11-12 клас, понякога учат и висше. Мангалът обаче е нисша твар, нечовек, стоящ морално по-ниско и от животното !!! Проблемът на смотаната държава е, че на циганите им дере кожата, както и на нас, за да храни и толерира мангалите !!!
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Re: Желязко я харесал на детската площадка

Първоначално изпратено от divedi

Невръстната родилка Кортеза говори български език. Изреченията й излизат накъсани, с големи паузи. “Майка ми и баща ми работят в Испания. Имам по-малък брат. Оставиха ни при баба”, обяснява тя.

Ходила в близкото училище до 4-ти клас. И да, можела да чете. Ето и името ще си напише, за да покаже.

Желязко, бащата на детето й, я харесал, докато си играела в квартала на детската площадка. Той е 19-годишен. “Ами после почнахме да ходим. Обичам го”, просто отговаря Кортеза. Един ден Желязко я взел и я закарал в своята къща.
                Тия сапунки на кого му минават? На Закрила за детето ли?
                tuka ima-tuka nema

Коментар

• Желязко я харесал на детската площадка

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    Първоначално изпратено от Jekata
                    Импе, айде честит имен ден!

Благодаря !!! :-)

Новобранец - нищо не пречеше да изберем БНС например... нали се сещаш тогава какво щеше да става сега с хъхрещата гнус ?!? КОЙ можеше да ни забрани ?!? Но не - Българинът е тъп и гласува за Бойко чекиджията !!!
                    Здравей, Импе!
                    Знаеш ли колко хора нямат време да се запознаят с точните идеи и цел на дадена партия? Аз съм един от тях. Нямам време да си губя времето. За това се решава кардинално. Щом досега нищо не се е оправило, значи трябва да изберем обратното на следващите избори, а не междинен вариант, като сега. Ако искаш погледни какво написах във форума за имигрантите в ЕС. Честно казано, симпатизирам вече на десните.
                    tuka ima-tuka nema

Коментар

• Императорът

Не мога да разбера какво ви бъркат циганите , виж мангалите е друга работа но има и много бели и всякакви цветове мангали. Има мангалски закони и те нямат нищо общо с циганите.Проблема с отглеждането на човеци при липса на условия е решим с помоща само на държавата , закрилят се тези деца и се дават на хора които ще се грижат за тях и ще ги образоват и отгледат здрави. Нищо им няма генетично , те са със същите способности и възможности като другите хора. Циганите не са генетично увредени а социално и не от социален тормоз а от мечешки грижи и социални услуги.Просто долно качество на социалните услуги и от Европа правят много зле като насаждат поддържането на такова качество на социалните услуги за циганите.Ненормална работа - да не си плащат битовите разходи , да се дават социални помощи и пари по комунистически на ниво държава си е ерозия на държавността. Комуни - комунизъм са нещо много добро но ниво семейство , човек е същество което е създадено да живее и се чуства добре в комуна , но държава комуна не може и не бива да се създава защото тя е бедствие. На ниво държава трябва да функционира само монетарно общество и то добре изградено не като сегашната монетарна система - схема на Понци. Та от Европа ни дават акъл да превърнем държавата си в комуна за циганите понеже тях ги гони яко дъжавен комунизъм и все още имат пари и парите им - еврото се приемат. Е затова скоро няма да имат пари , то еврото им вече ще тръгне да залязва!!! Хракерно е ч тези омистичски дърави - САЩ , ЕС и Русия здраво напират монетарната баница твърдо да се разпредели и да не се прерапредля постоянно съобразно генерирания БВП.Сорос е радетел на тази идея , направо ми е чудно как го изпуснаха този в кризата - срива сега да го разорят акулите които я инициираха.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                        Импе, айде честит имен ден!

Благодаря !!! :-)

Новобранец - нищо не пречеше да изберем БНС например... нали се сещаш тогава какво щеше да става сега с хъхрещата гнус ?!? КОЙ можеше да ни забрани ?!? Но не - Българинът е тъп и гласува за Бойко чекиджията !!!

Коментар

• Малко не по темата, но съм забелязъл, че на много места и масово форумците пишат ДЖАГАЛИ!
                          Всъщност думата е ГАДЖАЛИ, което означава в превод ЧАЛМАЛИИ!
                          Така българите са наричали турците по време на турското робство, справка уникалната българска книга Тътени на Цончо Родев.
                          Ех, защо и сега българския дух не е същия!

Коментар

• Импе, айде честит имен ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                              Новобранец - на нечовеците НЕ МОГАТ да се създадат долбри условия за живот, защото те СЪСИПВАТ всичко, което им се дава !!! Даваха им безплатни жилища - какво направиха те с тях? И да - наглите европейци ни натискат да търпим издевателствата на тая сган, за да не ги налазят !!! Според мен да плюем на пишман-хуманистите и сами да се погрижим за страната си и бъдещето на децата ни - само притежателите на законно ловно оръжие в България са над 250 000, а и други имат законно и незаконно бойно - просто трябва да им устроим една хубава Вартоломеева нощ - всички ние нормалните хора - българи, турци, арменци и т.н., ама такава, че на другия ден нечовешкият вид Psevdohomo sapiens mangalikus да бъде вписан в Червената книга на изчезващите видове !!! Какво ще направят от Брюксел - война ли ще ни обявят? Най много да ни изключат от организацийката си, която ни се бърка във вътрешните работи така нагло, както СССР не си позволяваше на времето - дреме ми на самолета !!!
                              Импе, и аз това се чудя. Щото те не могат да го оценят, а само да го осерат. Нямат образование и не искат да го получат даже на готово. Аз сега с единия крак съм на Острова, с другия тука. Струва ми се, че децата ще са по-добре там. Много народ сега се е наточил да гласува за десните в Англия. Още от сега спорят да поставят условие на ЕС да не им се бърка във вътрешната политика, щото очакват десните да спечелят, но президентът на ЕС ще е либерал. И то Тони Блеър. Сега ще започнат да си прехвърлят топката. На нас кой ни пречи да си изберем десните? От там нататък проблема няма да е толкова остър.
                              tuka ima-tuka nema

Коментар

• Новобранец - на нечовеците НЕ МОГАТ да се създадат долбри условия за живот, защото те СЪСИПВАТ всичко, което им се дава !!! Даваха им безплатни жилища - какво направиха те с тях? И да - наглите европейци ни натискат да търпим издевателствата на тая сган, за да не ги налазят !!! Според мен да плюем на пишман-хуманистите и сами да се погрижим за страната си и бъдещето на децата ни - само притежателите на законно ловно оръжие в България са над 250 000, а и други имат законно и незаконно бойно - просто трябва да им устроим една хубава Вартоломеева нощ - всички ние нормалните хора - българи, турци, арменци и т.н., ама такава, че на другия ден нечовешкият вид Psevdohomo sapiens mangalikus да бъде вписан в Червената книга на изчезващите видове !!! Какво ще направят от Брюксел - война ли ще ни обявят? Най много да ни изключат от организацийката си, която ни се бърка във вътрешните работи така нагло, както СССР не си позволяваше на времето - дреме ми на самолета !!!

Коментар

Working...
                                X