If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)
Само не се опитвай да изкараш хъхрещите диваци кротки и набожни християни, защото това е смешно, те са зверове, а не хора. Единственото по-смешно нещо е мангалите да се правят на правоверни, при положение, че в Шериатът черно на бяло е написано, че на крадците им се секат ръцете... а те не вършат друго, освен да крадат.
И ако зависеше от мене, на заловените в кражба турчеещи те хъхряци, точно това щеше да им е наказанието. М***алът така и така отказва да работи, като му се отсекат лапите, поне няма да може да краде и да убива.
Мани ти, ама си е истина. масова ДЕМ***АЛИЗАЦИЯ!!!
Обаче толкова много ме мързи да работя, че предпочитам държавата да ми го подари!
Но пък личната ми хигиена и култура са колкото на средностатистическо прасе и ще направя негодно за живеене предоставеното ми жилище за няколко месеца.
Тогава държавата ще е ДЛЪЖНА да ми осигури ново, нали?
В противен случай ще пусна жалби, че ме дискриминират до който се сетя и после ще дойда да живея у вас, а ти ще ми чистиш.
Става ли
Ами на преброяването трябва да се пишеш "мангал", иначе нямаш шанс...
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Сега ще изкарат ромите че са се самонастанили. Ами слад като няма къде да живеят, отишли са на улицата. Това е резултата от липсата на всякаква жилищна политика у нас. Ако им се бяха осигурили някакви нормални жилища никой нямаше да спи по улиците на столицата ни.
Полицията в София провери случай на самонастанили се роми в градинката при „Кристал”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В центъра на София няколко роми са се възползвали от изоставените заведения от открит тип в градинката при „Кристал” и са се настанили в тях. Около тях има събрани накуп дюшеци и юргани в един ъгъл на постройката. Остра и силно неприятна миризма се усеща в този район. Полицаите се натъкнали на гледката, връщайки се от друг случай в центъра на столицата. Те обясниха, че нямат основание да задържат ромите, че не са гонители, а могат само да уведомят организации, които се занимават с такива случаи. Служителите на реда уточниха, че могат само да проверят документите на тези хора – да се види откъде са дошли, дали са от София, имат ли къде да живеят. След направената проверка се установило, че ромите имат у себе си лични карти, както и че са дошли от провинцията. Циганите изглеждаха в неадекватно състояние. Присъствието на полицаите ядоса новите жители на градинката и те започнаха да се карат помежду си.
Дано успеят.И в началото на Дондуков да се настанят и пред парламента.Да опикаят и осерат всичко наоколо.Да видим колко ще струват неземните имоти там?Вече нямам търпение да дочакам развръзката.Края на третата българска държава наближава с бесни темпове.
Обаче толкова много ме мързи да работя, че предпочитам държавата да ми го подари!
Но пък личната ми хигиена и култура са колкото на средностатистическо прасе и ще направя негодно за живеене предоставеното ми жилище за няколко месеца.
Тогава държавата ще е ДЛЪЖНА да ми осигури ново, нали?
В противен случай ще пусна жалби, че ме дискриминират до който се сетя и после ще дойда да живея у вас, а ти ще ми чистиш.
Става ли
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Сега ще изкарат ромите че са се самонастанили. Ами слад като няма къде да живеят, отишли са на улицата. Това е резултата от липсата на всякаква жилищна политика у нас. Ако им се бяха осигурили някакви нормални жилища никой нямаше да спи по улиците на столицата ни.
Полицията в София провери случай на самонастанили се роми в градинката при „Кристал”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В центъра на София няколко роми са се възползвали от изоставените заведения от открит тип в градинката при „Кристал” и са се настанили в тях. Около тях има събрани накуп дюшеци и юргани в един ъгъл на постройката. Остра и силно неприятна миризма се усеща в този район. Полицаите се натъкнали на гледката, връщайки се от друг случай в центъра на столицата. Те обясниха, че нямат основание да задържат ромите, че не са гонители, а могат само да уведомят организации, които се занимават с такива случаи. Служителите на реда уточниха, че могат само да проверят документите на тези хора – да се види откъде са дошли, дали са от София, имат ли къде да живеят. След направената проверка се установило, че ромите имат у себе си лични карти, както и че са дошли от провинцията. Циганите изглеждаха в неадекватно състояние. Присъствието на полицаите ядоса новите жители на градинката и те започнаха да се карат помежду си.
Перунов, радвам се, че ни забавляваш с такива новини.
какво стана - взе ли си у вас някое хъхряшко семейство, тъй с 10-12 чаавета, за да го интегрираш?
И на оная мръсна еврок.рва Рединг и препоръчвам същото.
Само не се опитвай да изкараш хъхрещите диваци кротки и набожни християни, защото това е смешно, те са зверове, а не хора. Единственото по-смешно нещо е мангалите да се правят на правоверни, при положение, че в Шериатът черно на бяло е написано, че на крадците им се секат ръцете... а те не вършат друго, освен да крадат.
И ако зависеше от мене, на заловените в кражба турчеещи те хъхряци, точно това щеше да им е наказанието. М***алът така и така отказва да работи, като му се отсекат лапите, поне няма да може да краде и да убива.
Новината, че 35-годишна ромка завършва първи клас, е добра. Въпреки че е прецедент в Добричка област. Особеното в случая е, че никой не е накарал жената насила да седне на чина и да заляга над уроците. Историята й е близка до историите на много циганки, които, притиснати от нещата на живота, не са имали възможност нито да учат, нито да завършат дори първи клас. Какво като вече е майка на две деца, а самата тя учи. Жената е проумяла, че за да има дори и нископлатена работа, трябва да завърши поне основно образование.
Похвално е, че оценките й са добри, а и смята да продължи с учението. Решила е и шофьорска книжка да извади, което означава, че се прицелва към осми клас.
Случаят доказва, че не всички роми са мързеливи и мечтата на живота им не е да се прехранват само от социални помощи. Също така все повече ромски семейства проумяват, че децата им трябва да ходят на училище, за да не останат аутсайдери. И то благодарение не толкова на специалните програми за ромско включване, а на уроците от самия живот. На всеки вече е ясно, че печелят по-образованите. Така че по-добре късно, отколкото никога.
Планове за действие в подкрепа на ромите ще трябва да се създадат във всички страни от ЕС, обяви европейският комисар за правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг, цитирана от Франс прес.
В интервю за френската телевизия ТеВе 5 Рединг, която през септември предизвика полемика с критиките си към Франция за експулсиранията на роми заяви:
"В Европа се прави твърде малко за решаването на тези проблеми, а отпусканите на европейско ниво пари не се използват", изрази съжаление Рединг.
Тя бе категорична, че не съжалява за нищо при спора, който я противопостави на френския президент Никола Саркози.
Преди няколко месеца Рединг сравни експулсиранията на роми от Франция с депортиранията на евреи по време на Втората световна война.
"Не съжалявам за това. То послужи като пробуждане на Франция и цяла Европа.
Ако се наложи бих го направила отново и смятам, че бе от полза. Има си правила и ценности и всяка държава, малка или голяма, трябва да ги прилага", категорична бе Рединг.
Столичният ромски квартал “Факултета” е с площ колкото едно село, но тук има цели девет храма. В тях няма традиционните за българската църква ритуали и не се палят свещи, а се свири и пее във възхвала на Исус.
“Има някои, които казват: “Защо хвалите името в чалгджийски стил?” Ние казваме: “Защото на нас така ни харесва, така Бог ни учи”, казва Дякон Сашо от църквата „Живот и светлина".
Евангелската църква придобива все по-голяма популярност сред ромите през последните години и за стотици жители на “Факултета” неделя сутрин вече е време за служба. Нито една правителствена програма, неправителствена организация, а още по-малко православната църква, досега са успявали да достигнат до душите на толкова много хора в гетата и да отправят послание, което да бъде чуто.
Църквата се издържа с доброволни дарения. Всеки два толкова, колкото може и иска.
Много ми е интересно как ще има новини на "език" в който има не повече от няколкостотин, до хиляда думи, половината от които са синоними на кражба или аванта?
Заслушайте се, когато полумаймуни хъхрят близо до вас, за да се убедите, че те нямат думи за числа, поне за числа по-големи от десет !!!
Иначе не се учудвам, за пореден път мухобойко показва, че е мръсна циганска подлога !!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
„Атака" и ВМРО, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с такъв експеримент.
„Ако искат, можем да направим и на ромски език програми. Без това има толкова много канали", заяви министър-председателят по време на гостуването си в предаването „Времена и нрави" с водещ професор Юлиан Вучков. Думите му бяха в отговор на критиките, които Вучков отправи към него за новините на турски по БНТ.
„Преди изборите заявихте, че ще спрете тези емисии", упрекна професорът, а Борисов отговори, че това ще доведе до повече вреди, отколкото ползи. След което добави идеята за програми на цигански.
Реакции
От партия „Евророма" веднага прегърнаха идеята и разпратиха съобщение. В него се казва, че лидерът на формацията Цветелин Кънчев ще поиска среща с Борисов за да обсъдят възможността за новини на цигански.
Самият председател на формацията обаче изрази скептицизъм пред РЕПУБЛИКА.
„Само това ни трябва. Ние още се опитваме нашите хора да ги научим на български", обясни Кънчев, но допълни, че това не е партийната, а неговата лична позиция.
Той разясни, че в ромския език има четири диалекта, които са много различни и програмите и новините на ромски няма да се разбират от всички цигани.
От ВМРО също взеха отношение по въпроса.
„При цялото ми уважение към премиера, едно такова изказване е необмислено и необосновано", коментира Ангел Джамбазки, зам.-председател на партията. Той обясни, че за да се интегрира една група в дадено общество не трябва да й се позволява да „живее в катуни и да й се правят програми".
От „Атака" отказаха коментар, тъй като не били слушали премиера при проф. Вучков.
а защо вече толкова години режима за изкупуване на скраб е толкова "удобен" за маймуните, та и бомби да закарат в депото - няма да ги върнат?
ушевите като ги е страх да заприщят мангустите, защо аджеба не са проверили къде отиват микробусите със скраб, та да предотвратят продажбата на КРАДЕН материал?
или по скоро ушевите са били разположени там за да пазят мангустите от някой добросъвестен българин с по голямчка сопа?
Коментар