IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Протест на роми за жилища
    Пон., 28/03/2011 - 13:00

Цигани се вдигнаха на бунт заради жилища в Перник. Ромите се събраха пред сградата на областната управа в града с искането да им бъде разрешено да закупят домовете, в които живеят. При протестиращите слезе заместник-областният управител на Перник Георги Шарлачки. Жилищата са собственост на "Мини Перник в ликвидация". Циганите живеят в тях повече от 10 г. До сега обаче те не са плащали наем. Затова от мината разлепили в пет ромски махали, че жилищата се обитават незаконно. "Искат от нас да платим наеми с 10 г. назад. Цялата история обаче е много бюрократична. Години наред ходихме в мината и в "Жилфонд" да си плащаме наемите, които са от 6 до 12 лв. на месец. Но от там ни връщаха с мотива, че те не събират пари. Затова не сме си платили", поясни ромският лидер Валери Василев. Заради жилищния проблем през 2002 г. циганите изпратили писмо до енергийния министър и до министър-председателят с молба да им бъде разрешено да си купят апартаментите. Тогава били определени базисни цени от 500 до 1000 лв. за жилище. Ромите пуснали молби за закупуване, но до този момент не им разрешили. "Сега нямаме толкова пари накуп. Затова искаме жилищата да бъдат закупени от общината, а на нас да ни бъде разрешено да ги изплатим разсрочено", обясни Василев. Шарлачки обеща да организира среща с представители на общината, на областната администрация, на миналата в ликвидация и на ромските квартали, за да се реши проблема. От мината не коментираха протеста.

Коментар

• [B]Предвид спецификата на обитаемостта..[/B]

няма какво да се добави.
      има апартамент в добро състояние-след месец няма...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Знам, че има, но искам да знам де крие Равонов и на моят въпрос не отговаря?
        Никъде не се крия, за разлика от теб не мога да вися по форумите по цял ден, защото имам работа. Иначе, по въпроса, ами нали всички приехме програмата за ромското включване, защо после се дърпате като не искате да се създадат условия за включването чрез изравняването на стандарта и условията на живот на малцинствата? Добре че поне държавната ни политика е ясна, първо да се търси изравняване на живота и стандарта, после на образованието, така че малцинствата да разберат когато са дискриминирани и да могат да си търсят своите права и свободи.
        Ето още един добър пример за включването:

Община Силистра дарява на роми нови 6 апартамента в квартал „Карото”

Нови 6 апартамента предстои да бъдат дарени на семейства от роми, (само)настанени в жилища в кв. „Дръстър”, известен повече като „Карото” в село Калипетрово. Единствено разходите за вписване и ДДС върху режийните разноски ще бъдат за сметка на приобретателите. Общо 15 души ще бъдат вписани като собственици на имотите. За сделките предстои Общинският съвет да вземе решение за всеки от имотите. Този процес на даряване на апартаменти в район, в който живеят представители на един-единствен етнос, продължава в община Силистра вече 2 години. Над 200 000 лева са дължими от самонастанили се техни събратя в над 300-та апартамента в няколко блока в квартала. 33 от тях вече бяха дарени преди две години. Новопредложените са в добро състояние. Пазарните им цени са от 16 011 до 24 578 лева, но за тях няма други купувачи, предвид спецификата на обитаемостта.

Коментар

• Знам, че има, но искам да знам де крие Равонов и на моят въпрос не отговаря?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Аз мисля, че е бял продажник.

Нормалните и интелигентни цигани защитават МОЯТА позиция. Ако щеш вярвай, но е така - имам опит от други публични форуми.
            Равонов има още един ник.
            Няма да ти казвам кой е.
            Ще го познаеш....

Работата с мангустите е изпусната много отдавна.
            има-нЕма 20-22 години.

Бъди здрав, Импе и отстоявай позицията си.

Коментар

• И искам Равонов много ясно и точно да обясни в прав текст:

- Защо учители да ходят да преподават по къщите на здрави и прави циганета, а не на болни и деца (например от ДЦП), които са трудно подвижни?

- Защо дори сега има безплатен училищен транспорт за малки мангали, но не и за горепосочените болни деца, които родителите им бутат с инвалидни колички до училищата?

- За да научат въшливите циганета още от малки, че имат етнически привилегии ли ?!?!? Или защото родителите им плащат много големи данъци?

Коментар

• Така е равоне, ти си си чист българин, само дето не си убеден за себе си, а се мислиш за еничарче, иначе защо IP-то ти води към централата на ДПС на Стамболийски ерм?
                Както и всички други "славянски" богове, като перуни, ствери и тем подобни, които ще застъпят на смяна вероятно утре.
                И айде холан стига с тоя хрисим тон, че вече не си и смешен дори.

Коментар

• Апропо - не съм съвсем наясно какви са тия "ромчета" - т.нар. "патрончета" по 200 грама ли?

Бял или червен ром?

Или всъщност говорим за ЧААВЕТА ???

Коментар

• Аха, с една дума искаш назначения на чиновнически длъжности по етнически принцип, с една дума привилегироване на кандидати за работа на база етнос.

Прочети Конституцията и ще видиш, че предложението ти е противозаконно... да не говорим, че хъхряците нищо не са дали на тая държава и това общество, за да искат власт или каквото и да е.

А малките мангали могат да получат частни учители по домовете, но ако си ПЛАЩАТ за тях.

Съгласен съм само за едно - че Български граждани не трябва да бъдат дискриминирани според етническата си принадлежност - И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТНЕТИ ВСИЧКИ ПРОТИВОЗАКОННИ ПРИВИЛЕГИИ НА МАНГАЛСКИТЕ ИЗРОДИ - ЗАЩОТО ТЕЗИ ПРИВИЛЕЖГИИ ОЗНАЧАВАТ САМО ЕДНО - РАСОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ НЕХЪХРЯШКИ ПРОИЗХОД.

Иначе е ясно защо мангалите искат да се намърдат най-вече в социалните служби - за да дават още и още аванти на дивите си съплеменници, които ние ще плащаме. Напомнянето към престъпникът борисов, че така ще спечели гласове е излишно - колкото и да е тъп той, вероятно и сам го разбира.

Коментар

• Импе, не ти върви да ме наричаш продажник. И то защото се опитвам да покажа че не е справедливо да се дискриминират наши съграждани заради тяхната етническа принадлежност. И не съм ром, а съм си българин, но не споделям твойте откровено фашистско-ксенофобски идеи. Не е ли по-добре всички заедно да сме един народ, да живеем и да се обичаме като братя, за да се развива държавата ни, а не само да се делим и цепим?
                      Ето още едно добро интеграционно предложение, за да бъде помогнато за ограмотяването на хората от малцинствата у нас:

Ромчетата с учители вкъщи, родителите им - във властта
                      Понеделник, 28-ми Март 2011

Партия ДРОМ ще предложи на правителството създаване на изнесено обучение на ромските деца по домовете, обяви вчера пред “24 часа” лидерът й Илия Илиев. Идеята той заимствал от методи за работа с малцинствата във Франция, Англия и Италия. Според модела ромчетата на 5 годинки ще се обединяват в махалите по групи от 10 и при тях всеки ден ще ходи учител, който да ги готви за първолаци. “Така децата ще се адаптират много лесно и след това ще ходят с желание и на училище”, категоричен е ромският водач.
                      Инициативата на партията му била и в помощ на правителството, което така щяло да си вдигне подкрепата. Илиев щял да занесе на премиера Бойко Борисов списъци с всички роми с висше и средно образование по общини. От тях управляващите ще могат да си избират кадри за ръководни длъжности по институциите, каквито изисквания има според резолюция за малцинствата на Съвета на Европа от февруари. Списъците ще са готови до 3 месеца.
                      Целта е ромите да получат зам. областни управители, позиции в министерства, агенции, общини и най-вече в социалните служби.

Коментар

• Аз мисля, че е бял продажник.

Нормалните и интелигентни цигани защитават МОЯТА позиция. Ако щеш вярвай, но е така - имам опит от други публични форуми.

Коментар

• Импе,
                          не се ядосвай.
                          Равонов е интелигентен мангал.

Коментар

• Равонов, това са глупости. Никой не може да задължи работодателите да наемат 15% хъхряци, 10% турци, 0.8% арменци и прочее. Представи си като работодател едно училище например или научен институт - как да назначи 15% хъхряци, при положение, че им трнябват подготвени специалисти с висше образование, а гнусотиите не могат да четат и пишат, често и да говорят членоразделно?

Също и в местната власт - като какъв да назначиш неграмотният мангал?

За здравната помощ - аз пък виждам как цели болници са пълни с мръсни мангали, които никога не са плащали осигуровки, но ползват здравни услуги. Кой е дискриминиран в случаят - отвратителният нечовек, който е лекуван безплатно, защото е обгорял, крадейки жица (виж долният ми пост) или аз - който му плащам лечението, плащам нанесените от него щети, а за капак и ще го храня цял живот, задето се е осакатил при кражбата?

И аз искам циганорите да са равноправни:
                            - Да плащат сметките си за ток и вода;
                            - Да плащат осигуровки;
                            - Да плащат данъци;
                            - да бъдат наказвани според Наказателният кодекс, когато нарушават законите;
                            - Да не им се позволява да имат етнически партии.

И преди да искат да работят в офис и да влязат в държавната администрация, отвратителните човекоподобни първо трябва да се научат да четат, да пишат, да говорят членоразделно и да се къпят.

Апропо - въпросната ДРОМ е противоконституционна и това е очевидно. Защо досега не е разформирована, а престъпникът Илиев не е вкаран в затворът?

Равонов - май в трудовият ти договор не влиза да спамиш в защита на хъхряците пхрез почивните дни, ърм?

Коментар

• Браво, ето че малцинствата у нас най-после започват да се пробуждат, защото вече не искат да търпят дискриминацията срещу тях. Само с приказки интеграция и включване не се прави. Трябва да се подобрят условията на живот на ромите, да се открият нови работни места и да се подобри стандарта им на живот до този на мнозинството у нас, да се почувстват и те равноправни:

И ромите готвят масови протести
                              17:36 27-03-2011
                              Христина Рафаилова

Ромите готвят масови протести в цялата страна, ако правителството не предпиреме адекватни мерки за интеграцията на малцинството. Това съобщи пред “Новинар” лидерът на партия ДРОМ Илия Илиев. В момента представители на политическата сила провеждат срещи във всички областни градове. Инициативата е провокирана от искането на ЕК от края на миналата година за нови програми за интеграция на ромите. На всяка от срещите хора от общността отправят призив към властта за ефективна политика за включването на хората от малцинството в обществото и структурите на местната и централната власт.
                              Едно от основните искания е в общините да има квота при наемането на работа за хората от малцинствата. Според Илиев, тя трябва да съвпада с тази, която важи на национално ниво, т.е. да бъде 15%. От общността настояват да имат техни представители основно в социалните служби. По думите на Илиев, в много малко области и общини работят представителите от етническата група. Исканията за квота са провокирани от масовата дискриминация спрямо ромите от страна на институциите. Като основен проблем, ромите посочват отказа от достъп до здравеопазване. Хората се оплакват от пераменента дискриминация в системата на здравеопазването. "Често им бива отказвана медицинска помощ или им се налага да чакат с часове, за да бъдат обслужени в здравното заведение”, заяви лидерът на партията.
                              Също така от ДРОМ ще предложат на кабинета да се въведат данъчни облекчения за фирмите, които наемат роми на работа. От партията заявиха, че ако правителството не вземе исканията им под внимание, най-вероятно ще организират протести, за да провокират адекватна политика за интеграция на етническата група.

Коментар

• Комунизъм - ама само за някои, при това на етнически принцип.

А ето какво правят в замяна на безплатният ток - МАНГАЛИ ЗАПОЧВАТ ДА КРАДАТ ЖИЦА ОТ 9-ГОДИШНИ:

http://www.dnes.bg/stranata/2011/03/...na-jici.114604

Сега ще бъдат хвърлени десетки хиляди от нашите осигуровки за лечението на това мръсно същество, после ще му дадат и ТЕЛК, та по-успешно и доходно да паразитира цял живот на гърба ни, като ТЕЛК-ът разбира се няма да му пречи да продължи да краде, граби, може би и да убива тия, дето го хранят. След 4-5 години ще почне и да прави подобни нему изроди на конвейер, та още по-успешно да ни грабят.

Все повече и повече се убеждавам, че няма надежда, ама абсолютно никаква, хъхряците да станат хора - не и по тоя начин - со кротце и со благо, че е неизбежен провалът на т.нар. "интеграция" и в един момент ще лъсне дилемата - или ние или те.

Само лагери за мангалите - там да бъдат държани далече от хората и да работят - извършителите на тежки престъпления - в мини, тухларни и каменоломни, останалите - по нивите - който откаже да работи - бой с камшик и лишаване от храна, докато се разработи или пукне, при опит за съпротива - куршум. Чааветата в интернати, тия, които навършат 12 и се провалят в образованието - да заминават при родителите си и да хващат мотиките, тия които се справят и за които има надежда да се очовечат - продължават до 12 клас, учейки полезен занаят.

Това е - нямаме избор.

Разбира се малкият процент нормално живеещи, работещи и спазващи законите цигани не е нужно да бъдат третирани по този начин, защото те са достойна част от обществото, а не вредители.

Коментар

Working...
                                X