IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобул - нови цени от 0.19 на минута!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре че Торбалан ви посочи конкретните факти, доказващи че РИБАтел с нищо не са по-добри! Вижте линковете долу. При гласовите услуги, и РИБАтел доят като останалите - независимо дали си говорил 1, 10 (например ако си социално слаб) или 30 секунди!

Нещо повече, Банго показва че за досегашните абонати на Мтел (огромното мнозинство със старите тарифни планове) минималното време е 15 сек, т.е. РИБАтел те чарджва два пъти по-скъпо за "добре дошъл"

Разлика при предплатените относно минималното отчитане между РИБАтел и Мтел няма. При Глобул минималното е 60 сек, но пък цените им са по-ниски.... А и предплатените услуги не са за най-активните потребители, от които операторите печелят най-добре. Така че ако РИБАтел желае в този век да излезе на печалба, ще продължава да дере кожи от фиксираните и да кроссубсидира. И ще продължава да пести от китайска техника.

Коментар

• Торбалан, старите абонаментни планове на М-тел, без включени минути, отчитат с минимум 15 сек. Това са Икономичен, Стандартен и т.н. Новите, тези с предплатени минути отчитат минимум 30 сек. Но ако си нов абонат, не можеш да сключиш договор на плановете с 15 сек. отчитане, както ако си минал на новите не можеш да се върнеш отново на стар.
      При предплатените карти, новите пакети с по-ниска цена на разговорите при Глобул, отчитат минимум 60 сек. Даже не те питат искаш ли:

"За тези от Вас, които по някаква причина не желаят да ползват предплатените мобилни услуги на компанията при новите условия, е налице възможността да преустановят ползването им.
      GloBul ще счита, че потребителите, които след 21 ноември 2005 год. продължават да ползват посочените услуги, приемат новите условия и ще ги спазват добросъвестно."

http://globul.bg/bg/programa_bc.html

Коментар

• Браво Bango

Bango, това е възможно най-доброто изказване до момента. Абсолютно те подкрепям!!!

Коментар

• Да, при Глобул и Вивател е същото - до 30-тата секунда те дерат еднакво, независимо дали си говорил 1 или 30 сек

http://www.globul.bg/bg/postpaid_pr.html

http://www.vivatel.bg/bg/personal_tarrifs.php?t=20

Коментар

• Прочетох мненията надолу и мисля има някакво объркване. Вижте тук http://mtel.net/mobiltel/prices/new_...e237f0492917c& - последната т. 10 най-надолу.
            Не знам другите как са, но Мтел отчита до 30-тата (не до 60-тата) секунда минималната такса. После е пропорционално до секундата естествено.
            Т.е. мисля че съществена разлика между операторите няма, поне в това отношение.

Коментар

• По въпросът за минималното отчитане от 60 сек., често се случва при повикване, отсрещната страна да е извън покритие или с изключен апарат, или паднала батерия. Тогава ти се включва "гласова поща", а поне 80%, от моите познати към М-тел имат такава, но не я ползват. Преди 1-2 години Мтел, активира на всичките си клиенти пощите, без да ги пита и много хора хем не я ползват, хем не я махат. Едни ги мързи, други незнаят как, а трети са с фирмени карти и нямат право сами за изключват пощата. При абонат на Мтел извън покритие или с изключен тел., тя се вклюва директно и те набутва с минималното ти време за отчитане. Ако си на 60 сек. минимум и трябва спешно да се свържеш с абоната и за 1ч. го набереш 10 пъти, ето ти 600 наразно профукани секунди, без да си оползотворил и 1.
              Има хора и фирми с сериозни дейности, които използват телефона за проверка на наличности и номенклатури. Заявката се дава за 10-15 сек. и след няколко минути, пак за същото време разговор, се връща резултата.
              Същото се получава и при фирми с доставка до входа на клиента. Щом пристигне шофьора с товара или пратката, той звъни на клиента и за 5 сек. му съобщава че е долу и чака взимането на пратката. Няма какво да си говорят 60 сек.
              Затова е хубаво да има всякакви програми. 15 сек, 30 сек, 60 сек. Така всеки според нуждите си ще прецени коя го устройва. А нашите оператори пробутват все по-дълги минимуми, и при промяна не дават да се връщаш на старото отчитате, ако е било с по-малко сек.

Коментар

• А доенете на фиксираните линии от все още практическия монополист БТК (с което се кроссубсидира мобилния им) коя офшорка или чужд фонд подпомага? Или да попитаме по-компетентно приятелката на кмета на София в СИБанк?

Не знам защо някои си мислят, че бизнесът е благотворително занимание - от страна на немислещи за печалби чужди инвеститори, стараещи се да угаждат и да оставят пари чрез ниски сметки на българския потребител... Или може би специално чуждестранните собственици на БТК (и оттам РИБАател) са някакъв нов вид благородни филантропи?

Аз се радвам на конкуренцията, която направи и цените на най-новия оператор на нашия пазар вече не най-ниски (както показва прочита на новите тарифи на Глобул). Очаквайте и още по-ниски цени от Глобул и от другите оператори! Аз вече писах чий абонат съм и защо не мисля да не се местя въпреки че не съм влюбен в оператора си

Така че по фактор цена Рибател с нищо не може да впечатли вече. Остават останалите им космически предимства - огромното покритие и безупречните китайски станции!!!

Коментар

• ВНМ, то да беше само случая с МТел и Австрийския телеком, добре, но резултатите на ДСК лежали в основата на рекордно добрите резултати на унгарската ОТП, Пощенска банка на гръцката Евробанк и т.н. А тук някой като Кро се радват, че ги доят като холандски крави.

Коментар

• Ако не съм бил разбран правилно - това безобразно дръкнаме и напъване на всяка цена да измислиме още нещо безсъдържателно за казване (само и само да не ни помисли Cro за социално слаби) силно ме отвращава. Шапка свалям на един колега НЕ СОЦИАЛНО СЛАБ който каза не - ГСМ не ми трябва и досега няма. Дей тази сила и у мене!

Коментар

• половината ми разговори са много кратки въпрос кратък отговор край
                      "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                        Така че това с отчитането на минута не означава, че трябва да говориш минута, а че всяко обаждане ти се таксува минимум минута.
                        Точно така е. Затова писах, че нормален разговор под минута рядко има
                        Не е нормално да говориш като риба, освен ако не си социално слаб - но явно на такива разчита РИБАтел. Трудно ще им е обаче, защото цените им вече не са най-ниски.

Коментар

• 0 сек:
                          --
                          Здрасти мой човек , как са жената децата? Как е колата? Оправи ли? ... аааа добре. Добре и аз така. не . За това и аз. абе айде остави ги. ..Ейй страшно .Сериаозно. и Ти? А Той ? Баси. Так. Еми к'во ш'е му се обясняваш. Нема к'во да му се обясняваш на тоя. Така така.
                          --
                          65 сек

......
                          ...
                          ..
                          200 сек
                          Знаеш ли искам да те питам ти имаш ли възможноста да ...
                          Ок? Добре - ще се видим на място да се разберем
                          215 секунди.

...
                          Иначе за нова година къде ще ходите? Пак ли там. Аха. Е хубво.
                          ...
                          300

Коментар

• Аз все още съм на 15 сек. отчитане, но и на минута да бях, пак голям процент от разговорите ми нямаше да са повече от 10 сек. Така че това с отчитането на минута не означава, че трябва да говориш минута, а че всяко обаждане ти се таксува минимум минута. Има разлика.

Коментар

• krasii - ще ме прощаваш, но ако на такива мизерстващи клиенти които трескаво затварят преди 30-тата секунда разчита РИБАтел, скоро няма да излезе на печалба.

Впрочем внимавай и теб как те лъже РИБАтел! Ако говориш "около" 30 секунди, ще те порежат... При предплатените услуги на РИБАтел разговори до 30 сек се таксуват като пълни 30 сек!

При Мтел е както при Глобул - до 60 сек се таксуват като пълна минута... Изводът е че разликата при предплатените тарифи е в диапазона 31-59 секунди. Мтел и Глобул насърчават разговори от поне 1 минута, а РИБАтел разчитат на по-бедните клиенти.

За нормално говорещите очевидно вече РИБАтел не представлява интерес нито като цени, нито разбира се като технически характеристики - слабо покритие, китайски станции....

Коментар

• за мен това намаление на цените си е живо увеличение,защо;
                                моите разговори обикновенно продължават около 30 секунди по цените до момента това са около 35 стотинки
                                след намалението за същата услуга ще плащам приблизително 45 стотинки е какво е това пак ни правят на будали
                                гърците са лукав народ

Коментар

Working...
                                X