If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То хубаво като идея да направят референдум в цялата държава , да се влееят в Русия.....да не вземе резултата да изнена ЕС , като гледам как проруските партии устоичиво печелят почти всички избори там
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
това с референдума е куца работа... представете си, че бай Тошо не беше организирал голямата екскурзия... и ни спретнеше сега Ердоган един референдум дето да отцепи 1/3 от България, защото е населена с 2 милиона турци(примерно)
за мен, за да има тежест подобен референдум трябва да се гласува в цялата държава, чиято териотиялна цялост е засегната.
ми то може утре Кърджали да си направят референдум и да минат към Турция...а онези като пратят 50К аскер.... кво праим тогава....
Ясно, че Путин не иска да изпусне черно море, но влезе прекалено остро... сега ще си бере плодовете на тая дивотия. Не казвам, че за ЕС ще е лесно... и за двете страни ще е трудно.
Поредният, който праща Кърджали в Турция. Разбира се, теб няма да те питам, за чий и защо я драскаш тая дивотия, както и дали някога си стъпвал там, че ги приказваш тия тъпотии...
това с референдума е куца работа... представете си, че бай Тошо не беше организирал голямата екскурзия... и ни спретнеше сега Ердоган един референдум дето да отцепи 1/3 от България, защото е населена с 2 милиона турци(примерно)
за мен, за да има тежест подобен референдум трябва да се гласува в цялата държава, чиято териотиялна цялост е засегната.ми то може утре Кърджали да си направят референдум и да минат към Турция...а онези като пратят 50К аскер.... кво праим тогава....
Ясно, че Путин не иска да изпусне черно море, но влезе прекалено остро... сега ще си бере плодовете на тая дивотия. Не казвам, че за ЕС ще е лесно... и за двете страни ще е трудно.
Бертрам ,ако правят референдум в цялата страна ,тогава цялата страна ли ще минава към Русия....
Крим е автономна област ....
Ами пред 3 месеца три украйнски града на Запад обявиха независимост....
Сега се стрелян бандеровци и руснаци на ЮГ ... кой е виновен...
ЕС и Щатите...
След референдума ще стане още по страшно...
При подписване асоциране с ЕС .. Путин ще вземе и още региони... няма да остави Харков и Донецк....
Според теб дай да направим референдум и да пратим циганите в Германия..... доброволно.... а турците в Турция...
Не знам в БГ да има автономни райони и областни...като Косово и Крим...
Европа е 10 пъти по-голяма икономика от Русия. При реципрочни мерки 20 процента спад в Руския БВП би бил максимум 2 процента за ЕС. Според мен Европа може да си позволи това за да си разреши стратегическите проблеми с един азиатски диктатор.
Има някакво объркване в тебе. На два пъти цитираш мен а питаш равновесие. Затова си позволих да отговоря. С него сме водили доста спорове, но понякога сме от една страна на барикадата. Последно спорихме за ФИБ. Приемам, че тези дни ви е доста тежко и затова сте объркани. Лека и не се впрягайте.
А, ти па!!! Ххахахаххахахахах Тежко и горко за майданците, ние си вземаме своето, вярно само 26хил.км2, ама стратегически Дувайте еврогейове и десни боклукчии..
за мен, за да има тежест подобен референдум трябва да се гласува в цялата държава, чиято териотиялна цялост е засегната.
ми то може утре Кърджали да си направят референдум и да минат към Турция...а онези като пратят 50К аскер.... кво праим тогава....
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Европа е 10 пъти по-голяма икономика от Русия. При реципрочни мерки 20 процента спад в Руския БВП би бил максимум 2 процента за ЕС. Според мен Европа може да си позволи това за да си разреши стратегическите проблеми с един азиатски диктатор.
Има някакво объркване в тебе. На два пъти цитираш мен а питаш равновесие. Затова си позволих да отговоря. С него сме водили доста спорове, но понякога сме от една страна на барикадата. Последно спорихме за ФИБ. Приемам, че тези дни ви е доста тежко и затова сте объркани. Лека и не се впрягайте.
За мен проблемът е, че Европа и Щатите дължат толкова много, че на практика не могат да си позволят почти нищо, като финансов ресурс за глупости, ако и имагинерно взет „на заем“.
А, Русия няма дългове!
Единствените две незадлъжнели страни в ЕС са България и Естония, а Щатите са клиничен случай.
Що не се спретне „цивилизования свят“ да му докажем на Путин, че можем и без да взимаме залъка на бедните, с нови непокрити заеми (освен с оръжие) да се развиваме или поне да се престане с разработки на спец. служби за дестабилизиране на конкурентни държави, с всякакви средства.
Нямаме ли капацитет просто да се стремим към конкурентноспособна икономика, в която не всичко е пари, но може честно да се правят кинти, без кални номера!
Сори, но за мен, от средство парите се превърнаха в цел, оправдаваща на практика всяко решение. Резултатите от подобно мислене не са обнадеждаващи и трябва да се намери баланс, който да позволява предприемачеството и да не допуска робството .
Има достатъчно екологични, духовни и интелектуални казуси, които поставят любимите кинти на по-заден план, където би трябвало да им е мястото!
Сега ша ти кажа но отговора няма да ти хареса!
2 000 000 Украински гастербаитери има в Русия , от които само 3000 са излези на протест, защото всички останали таиничко се надяват Русия да прибере цяла Украина да не им се налага повече да гастербаитерстват в чужда държава
ОК, сега разбрах. Мерси за информацията.
Защо да не ми хареса отговора. Щом им харесва в Русия да ходят там. Важното е да са щастливи, нали така?
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
"И аз съм руснак вече !!!! На новата Руска империя и липсваше досега глобална идея, аналог на амриканската "демокрация". Е, имат я вече - защитници на белите, хетеросексуални, нелицемерни, защитници на семейните ценности, данъкоплатци. Ако това е дефиницията за руснак, то и аз съм руснак! А европеец никога не съм бил, защото харесвам жени."
Единия казва милиони, а другия няколко хиляди (предполагам толкова са били на парада). На кого да вярвам, объркахте ме.
Решете спора между ви и ми кажете кое е вярното.
Сега ша ти кажа но отговора няма да ти хареса!
2 000 000 Украински гастербаитери има в Русия , от които само 3000 са излези на протест, защото всички останали таиничко се надяват Русия да прибере цяла Украина да не им се налага повече да гастербаитерстват в чужда държава
шистов газ в Европа + петрол под 80$ за поне година и
Не е толкова просто това.
Шистовия газ ще се добива в Европа или ще се внася от САЩ?
За Петрол 80 $ питал си другите петролни компании по света , какво мислят по този въпрос?
Петрол 80 $ много ще му се зарадват в BP например.
И кой ще даде фира пръв ?
Както правилно отбелязвам бъдещето ще покаже , ще има щети но няма да са само на сметката на Русия а и на всички останали.
Колко трябва да си промит да си мислиш че процеса на наказанието ще е едностранен ...... и преди ви обяснявах вноса в Русия е 300 милярда , и то главно от големите срани от ЕС , първото нещо което ще напарви Русия е да го огрничи с което ще резне от БВП на ЕС , според западнофилите имащи склонноста да умаволажават руските възможности - 1% , според мен поне 5 % .....вероятно също не съм обективен и истината е някъде по средата ....2-3% което на фона умрелия ръст на европата пак ще ни върне здраво в рецесията ...
Европеиците добре го осъзнават това и затова и икономическите санкции които ще бъдат последвани от реципрочни Руски ч не са желани и от Брюксел. До сега на тоя фронт само вербални интервенции ...
Щети, вреди и пропуснати ползи ще има за всички, но предлагам да се спре с филиите и фобиите, защото е по-сложно, отколкото ни се иска. Русофобите не винаги са западофили .... и обратно.
Близо половината от руските авоари са в долари, това по статистика, предполага се, че още 10 - 13 % свободно циркулират от ръка на ръка. Това е сериозна съпричастност към световната финансова система и вероятно за един кагебеец не е повод за радост, защото го ограничава в иначе виртуозните му хрумвания срещу САЩ и Европа.
Днешната путинова еуфория с навлизането в Крим и Украйна напомня /на запознатите/ на пияните участници в преврата срещу Горбачов - след смелите планове за градеж на съветска империя, се оказват в панделата. До голяма степен се очаква подобна перспектива и сега. И да не се стигне до затвор, пораженията ще са финансови, а в тая точка болката е осезателна на фона на спадаща икономика и постоянно намаляване на потребността на Европа от руския газ.
Понякога никой не може да причини някому такава щета, каквато сам може да си реализира. Единодушни сме, че бъдещето ще покаже.
шистов газ в Европа + петрол под 80$ за поне година и половина = Лилипута си отива... въпросът е на негово място да не дойде още по-нагъл КГБист или по-лошо направо генерал, че тогава оръже ще дрънка
Хубаво ма са изчерпаеми ресурси и цената им е склонно да се покачва колкото и да ни се иска да падне.
Да не говорим че себестоиността на новите залежи е все по голяма защото лесния нефт и газ се изчерпва и при новите нашодища се добива от все по дълбоко и при все по лоши условия.
Тоест няма как да пада надолу много защото просто ще спре добива в някои кладенци като нерентабилен и по пазарни причини пак нагоре цената.
Коментар