IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• FOREX-Валутна търговия

ПП
    Абе добре че в последно време в нищо не съм сигурен, че прибирам по някоя и друга печалбица, иначе нямаше да ме има вече в тоя форум :-)

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Ха нямери се кой да го каже - дето се хвалеше на времето при курс 9100 че си стиска евро от 83инещо :-) и дето обичаше да държи позиции по 30-40 дена :-)

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

aaa - 50-60 pipsa se pribirat ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!, ako si siguren w trenda, из4акай retrace 20на pipsa и пак влизай.

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Ама ти за това си на печалба, щото си прибираш печалбичките
          И аз го шортнах, но нормалната ми стратегия е - Бум профит стоп колкото да си избия комисионните и чакам чудеса от храброст - тоест 300 пипсово движение - или поне 150. Порадвам се порадвам се на 40-60 пипса нереализирана печалба и по някое време хоп гледам кк почват да се стопяват и право към стопа ми и аз хоп го преместя назад където си е бил когато съм открил позицията(скоро не съм го правил,но по рано)и хоп от 60 пипса печалба 25/45 загуба - еми трудно се печели така

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

ПП
            Обаче поради отвратителната липса на движение от 300 пипса се бориме за да хванеме 150 пипса в едната посока и после с удвоения капитал 100 пипа в другат, което обаче е доста по трудно от хващането на 300пипсово движение :-)

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

OK,
              Докато не пробие 50д МА сме къси ), Ще ги избутаме тия 300 пипса, ако трябва и на 10на пъти ).
              Та аз ще играя така, (ве4е съм го направил) short eur от 50дн. МА и закривам на 20д. МА, Ако пробие 20дн. МА пак short eur.

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Гледай сега,
                Аз имам ясни цели - друг е въпросът колко са реални :-)
                На мене ми трябва 300 пипса движение за да покриеме загубите и да остане печалба за разиграване
                Вадя вложеният капитал ,които така и така съм събрал някак си и директно го прехвърлям към насдак, където ще си разцъквам със удоволствие и усмивка
                А останалата печалба вече мога да си я играя и едно към едно за един долар печалба, но да спра да пуша по 1 и1/2 кутии на ден, щото вече почнаха да ми пречат
                Друг е въпроса, че нещо скоро време не се задава движение от 300 пипса. Даже и големите аналитици вече не ги споменават тия нива от 8450 или пък 9060, но и това ще стане
                Трети вече е въпроса - Ще ли бъдеме тогава във вярната посока или пак ще напъваме срещу вятъра.

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Ама това е идеята, аз даже играя с 20 -30% маргин, риска е съществено по малък, оттам и психологическите проблеми при играта намаляват.
                  Е вярно , печалбите са много по малки, но и загубите.
                  Според мен маргина е свързан изцяло с психологията. Който има железни нерви може да играе и на 0.5% (1%) маргин. Аз ги нямам.
                  Освен това като игаеш с по голям маргин /по малки суми/ можеш да усредняваш, добавяш към позицията , да държиш позиция с доста пипсове на загуба /това последното не е много разумно , но аз съм се изваждал 2 пъти/.
                  Пък и съгласно математиката , в подобни игри /с вероятности/ е най печелившо да играеш с възможно най-малкия риск. Аз ако имах мноого пари, бих играл без никаквъм маргин - 1:1 , само с мой капитал, Ама все още нямам достатъчно ). Така че помисли, Важното е да се печели в дългосрочен план, а това с 1% маргин не ми се струва възможно.

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Стояне
                    И аз това смятам и се чудя защо се прецаках, като още тогава си направих сметката, че 10 пипса са ми по изгодни (ако им бях по изгодни на Делтата, нямаше да упгрейдват към 5 +лев), ще го преживея - и без това в последно време съм се съсредоточи върху еврото
                    Стефчо
                    НЕ МОГА, ама не мога да си представя че ще играя на 5% маржин
                    Сигурно ти много професионално смяташ пипсовете, а аз много не професионално играя за пари и до сега успях да натрупам такива загуби, каквито по никакъв начин не виждам как мога да ги избия на оандата
                    Значи ако хванеме с теб едно и също движение и играеме с едни и същи пари, аз ще спечеля 5 пъти повече от тебе
                    Знам че и за загубите важи същото, но в крайна сметка нали сме се хванали да играем за печалбите, а не за загубите
                    Когато реша да търся по малки печалби при по малък риск ще те викна да ходиме на борсата, там нещата със сигурност са доста по спокойни и по сигурни
                    Хайде сега трупай капитали, щото на борсата ще бръмчиме за 1-2% и трбват солидни средства за да си заслужава (пък и комисионните в повечето случай не зависят от обема, а са на сделка)
                    Uspehi

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

До Тошо
                      Тошо, при Делтасток има смисъл да играеш на 5 пипса + 1лв. само ако търгуваш с евро и паунд, и то с много големи суми. При франка и йената, за да си на "нула" трябва да избиваш съответно 13 и 11 пипса. Така, че по-добре е си се върни на 10 пипса и без комисионна.

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Toшо,
                        ако мислиш да играеш сериозно зережи ги делтасток и си направи аккоунт на оанда. Супер са - eur/usd - 3 пипса спред , понякога даже 2 пипса, от време на време до 5 пипса. Няма комисионни, няма ролловер, даже понякога плащат лихва върху позицията /съответно и взимат/. Системата им е много стабилна, аз не я затварям по 20на дена.
                        Абе направо СУПЕР. Още не съм теглил пари , ама ако върви като през тая седмица другия месец ще изтегля около 300$ за проба.

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Абе гледам го тука тоя кабел и се чудя, кой дава долар и 4335 за кабел
                          Обаче няма рисков капитал да го шортя :-(

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

п.с.
                            Относно профита, от няколко месеца се боря с един проблем. Като спе4еля пари (стигал съм и до 100%), започвам да правя мнооого глупости и рисковани сделки. Като си позатрия парите, почвам пак да мисля и да внимавам ). Та така в крайна сметка около 18% за година ( не ми се казва като сума щото няма и $1000 ). Но засега играя само за тренировка, възнамерявам след известно време да се занимавам само с форекс-а и евентуално на борсата /ама там нямам никакъв опит/

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Даа. профита ми падна много поледното тримесе4ие на 2001г. Ама се надявам пак да потръгне. Ина4е че по4ерпя, няма проблем, само шефа ми да се разкара от БГ. (до края на месеца), пък ще направим сбирка )

Коментар

• FOREX-Валутна търговия

Хе хе Стефане - аз и 8770 неможах да дочакам за реверса :-)
                                Трябва някой път да пиеме по една бира заедно, много ни съвпадат идейте - обаче ти ще черпиш, щото аз вече не мога да си го позволя :-)

ПП Ама като гледам назат и ти по рано говореше за 30% годишен профит, пък в последно време за 18% :-(

Коментар

Working...
                                X