IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Валутна търговия - FOREX

Мама може и да ми дърпа ушите, обаче обърнах еврото за надолу вече (само корекцийка ще търсиме към 8845)
    И тва много го мразя, обаче скъсих USD/JPY, ама незнам точно защо

Коментар

gele, и ти ли си short USD/JPY ? аз в момента местя стопа на 131.15 В 11.00 часа това ниво беше съпротивата(последния по голям откат) и за тва.
      успех

Коментар

forexboy,
        eto taka stava pazara, kato edni sa za nadolu, a drugi za nagore hahahah

Коментар

Геле,
          ще го бъде ЕВРОТО,
          ако не покачи още малко ще направи известна корекция до към .8830-40,
          пък и да качи още малко пак ще има корекция.
          Така поне го виждам аз.

Успех на всички!

Коментар

Тошо, май това евро няма да го бъде, освен нещо Гриинспан ако не го подпомогне

Коментар

Мерси Тошка, и на теб успех!

Коментар

Браво Геле
                Устоя на напъна - сега трябва да устоиш и на печалбата
                Аз отдавна съм в евро - сега ще видиме до къде и аз ще издържа :-)

Коментар

очаквам тази вечер 3- 8 часа или утре ,сряда между 17-19 долара да падне към йената към 130.2
                  short USD/JPY 131.20 S.L. 131.40 ,таргет не слагам ,че може да иде до 129

Коментар

bank dealer,
                    Напълно съм съгласен че е по добре с български брокери да се работи.
                    Щото така или иначе "всички са маскари" Но българските имат много предимства,включително и споменатото от теб и Тошо.А що се отнася до некоректни брокери ,по наблюдение на разведката, най-много измамници има сред американските.От чуждестранните англоезични за предпочитане са скандинавски и английски.

Коментар

Тоше, ЙЕ-НА-ТА-А-А-А!!

Коментар

???????????????????????

Коментар

Forex,traderi,znaete li koga еврото ше стигне паритет с $?
                          Когато в пьрвата седмица на 2003 Еврото запо4не сас спад!
                          http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

Прочетох с интерес разсъжденията на някои от участниците в този форум и реших да драсна някой ред, защото някои от тях будят откровено недоумение у мен(отдавам го на слабо познаване на материята)
                            1. Има два типа фирми предлагащи форех услуги на клиентите си - едните са брокери и за всяка сделка си взимат комисиона, другите са маркет-мейкъри и обикновено работят без комисиона с определен спред, като поемат риска да управляват позициите на клиентите си, като ги затварят при натрупване на по-големи позиции директно на пазара, но при по-нисък спред. Смятам че на този етап всички български фирми предлагащи форекс са брокери(без значение дали предлагат услугите си през интернет или по телефона), тъй като нямат необходимата ликвидност, работят с малки суми и нямат директен достъп до пазара.
                            2. Мисля за положително че BG фирми са инвестирали средства, за да разширят диапазона на услугите си, като доста голям кръг от хора в BG ще имат достъп до нещо ново. Искам да подчертая че форекса не се използва само за спекулация - всички вносители и износители имат нужда от него, за да се хеджират, от което и ние печелим. Недоумявам защо отново се отрича нещо създадено или дистрибутирано в BG от български фирми. Явно участниците в този форум не са наясно,че чужденците напр. в Англия се третират като "non private customers" и им се откриват "non segregated accounts", което ще рече че средствата по тях не се отделят от тези на фирмата и при фалит клиента се нарежда в редицата на кредиторите. Какво да кажем за предлагащите мини търговия - основно фирми базирани в Щатите, зад които стоят руски, албански или бог знае какви капитали, които са създадени в последните няколко години и не са регулирани практически от никого (в USA много малко хора се занимават с форекс, а в приоритета на CFTC са валутните фючърси)Повечето от тях казват че ще ти открият segregated account ако внесеш мин. 25 000$.
                            3. Не виждам, защо трябва да се търси каква е далаверата на финансовата къща и ДА СЕ РАЗГАДАВА ПЪЗЕЛА. Нас като клиенти би следвало да ни интересува качеството на услугата и сигурността на средствата. От казаното до тук става ясно че тези средства не са съвсем защитени за разлика от търговията с акции, където парите са в клирингова къща. От тук нататък остава да решите дали е по-лесно и прозрачно за вас да си откриете сметка в BG или в чужбина. За мен няма разлика, като мисля, че е прав Тошо че е по-добре да си търсиш парите в BG и да сключиш договор в офис, а не виртуално с факсово копие като потвърждение.

Коментар

Удивително е как губим способността си да говориме конкретно за това което имаме предвид.
                              Въпроса не е в това кой как изпълнява нарежданията на клиентите си и как печели, а в това как гарантира сметките на клиентите си - тоест нашите парички.
                              За разлика от брокерите на фондовият пазар, които явно са задължени да застраховат сметкте на клиентите си, при форех брокерите не съм срешнал някой да застрахова.
                              Така че дали договора ще е с нашия или чуждия брокер мисля че е все тая - фалира ли брокера - сбогом на паричките - А стигне ли се до затруднения в изплащанията, аз поне лично предпочитам да мога да отида в офиса на брокера и лично да си защитавам интересите, отколкото да пиша емаили и да чакам отговор.
                              Друг е въпроса че в БГ още витаят духове на фараони и хората не без основание, се страхуват че винаги могат да бъдат измамени.

Иначе дали затварят на вън или не - ми това му е работата на брокерая - да поема рискове
                              Поздрави и успехи

Коментар

Seafoam, парите на БГ клиентите НЕ отиват по сметка на БГ брокера! Те са по такава само тук, в България. В момента, в който клиента види парите си и започне да търгува с тях, трябва да отпадне всякакво минало съмнение относно коректността на БГ брокера, защото той е изпълнил задълженията си и е превел парите на своя клиент при foreign брокера. А това наистина е задължение, защото повечето чужди брокери изискват от представителите си единствено те да им превеждат парите на клиентите. Това се налага поради факта, че по някакъв начин трябва да се знае чий клиент е новия и кой представител ще получава пари от него, и още някои други причини. Така, рискът идва единствено от чуждия брокер, ако естествено, българския е бил коректен до този момент и е изпълнил задълженията си. Що се касае до застраховка на парите - за FOREX брокерите не съм чувал някой да ги застрахова. При акциите има SIPC, но при валутните брокери единствено регулирането на дейността им от съответния за страната орган и задължението да държат клиентските пари отделно от фирмените, друго успокоение май няма.
                                Навник, не смятам, че е от такова значение да се знае на кой НЕрегулиран пазар си купил или продал - все пак валутния трейдър не купува и не продава РЕАЛНО валутата => няма пазар, а има маркет мейкър който предлага "нереални" сделки срещу обещанието да плати на трейдъра разликата ако ги е купил наистина ))

Коментар

Working...
                                X