If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
sme6ko - той пазара ги изкоментира почти... Лоши на база на консенсуса, но добри на база на предходното тримесечие...
За мен това е обяснението защо пазара се върна на нивата отпреди новините...
Коментар
sme6ko
prognozki
08:30 GDP-Adv. Q1 1.6% 08:30 Chain Deflator-Adv. Q1 2.5% molia za komentar na novinite
Коментар
amteur
prognozki
И да си продължа: ако съм прав корекцията трябва да бъде към 1,0950, където с=0,618 от а
Коментар
amteur
prognozki
Ако гледаме Елиът поскъпването 1,0820-1,1050 вероятно е вълна B от 2, така че предстои нов спад преди покачване и незнам дали то ще стане тази седмица.
За американските фондови индекси: B_H e напълно прав в констатациите си, че индексите, мерещи настроението са на страшно ниски нива, показващи ниска стешен на страх у инвеститорите в бъдещето, респективно екстремен оптимизъм. Дори съответния индекс на настроението за Nasdaq 100 е на нивата от началото на 2000 г., точно преди началото на мечия пазар.
За да имаме обаче обръщане на тренда и по-конкретно оформяне на връх на пазара трябва да се изпълнят и някои други условия. За мен това са:
(1) RSI на VIX да спадне под 30 - това вече е изпълнено и показва, че VIX е oversold, т.е. пазарът е overbought.
(2) VIX да слезе с над 10% под 10-девната си експоненциална средна - това също беше изпълнено онзи ден.
(3) Да станем свидетели на обръщане на тренда при VIX, т.е. трябва да видим бял candle на графиката - това още не е изпълнено. Това ще покаже, че инвеститорите, които сега в мнозинството си са бикове, започват да осъзнават, че са сбъркали в прекалено оптимистичните си прогнози, последното трябва да доведе до затваряне на дългите позиции и натиск надолу върху цените на акциите.
Критични нива за SPX са - 904 = 40-седмичната експоненциална средна. Ако SPX слезе под 904 с ясен пробив, това ще е сигнал за обръщане на тренда също.
Да RT, явно съм се объркал, благодаря че ме поправи,
ако искаш тук може да споделиш мнението си за индексите, което искаше от теб В_Н във вашата тема.....
Коментар