If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Системата" на Бънигърл, както и много други подобни има описани във форума на Moneytec http://www.moneytec.com/forums/index.php.
Аз не виждам никаква полза в система с пресичане на две МА - идея от зората на техническия анализ. Хора да откриват позиция по нея обаче явно има достатъчно. Познавам и една Нина, ама не знам тя да е измислила някава система за правене на милиони ...
Демото има смисъл само ако се ползва както би си ползвал реалните сметки. След като мислиш да рискуваш $500, защо да тренираш на $50000 ? 20тина дена ли мислиш да търгуваш, че да си правиш заключения за толкова време върху едно демо, което може винаги да пуснеш отново с една и съща начална сума?
В полза на моята теза,ще добавя,че никога не можеш да се научиш
да губиш пари ако не си губил,а всеизвестно е,че играчите във
форекса знаят как се губи и то много добре.Извинявам се предварително ,за това,че със своя скромен опит се опитвам да
давам акъл.Много бих се радвал,ако отношение по темата вземат
много по-опитни играчи от мен,защото повярвайте ми-учавствувал съм
в доста ралични бизнеси,но за пръв път-споделянето на опит няма
задни мисли/КОНКУРЕНЦИЯ/.
Конкуренция няма, но има други чувства !
Тук почти нищо не е така, както изглежда. Част от тези, които казват. че играят демо всъщност играят реално. Част от тези, които казват, че играят реално, всъщност играят на демо. Постват се сделки, които никога не са играни, а това което се играе не се поства навреме. Повечето въпроси са глас в пустиня - няма кой да отговори. Пускат се реплики за Бъни или Нина, но никой не казва къде да ги четем ( очевидно Бъни е неоткриваема, но дайте линк към НИНА !!! )
За да съм докрай обективен ще кажа, че лично аз контактувам с двама много добри трейдъри, които са отговаряли на всички ми въпроси досега, критикували са играта ми и са ме съветвали ! Дано тук или в Зоната се подвизават повече като тях !
Някога играех реално - печелих и губих ( тотала ми беше положителен ). Сега съм на Демо ( Усъвършенствам стратегии на слабо позната за мен платформа ). От 01.11 влизам в конкурса на СТС и това ще е последното ми демо ( без аначение от резултата ). От тази дата ще поствам всичките си сделки, веднага щом ги направя. Ще се радвам да получавам съвети и критики от доказалите се специалисти ( не гарантирам, че ще се всушам в тях , но със сигурност имам какво да науча !
Въпреки,че съм само от 10 месеца на този пазар.Препоръчвам ти
ПРАВИЛО 12.Изключително вредно е игра на ДЕМО повече от месец.
/Никой не се научил да играе ПОКЕР-от игра на клечки/.
Срещнали се двама пилоти в отвъдното:
- Здрасти приятел! Как попадна тук?
- Баща ми купи смолет и се разбих в скалите!
- Как така си се ударил при съвремнната техника с която е оборудвам съмолета!
- Е да така е! Неповярвах на това което пише в наръчника че трябва да се упражнявам първо на симулатор няколко години за да усвоя техниката и технологията на летене ето защо обърках копчето за катапулта със копчето за колесника!...
Радвам се ,че предизвиках дискусия във форума,защото след
десет месеца във форекса едно от нещатата,които са ми били от
полза е четенето на форумите,а нали е и събота.
В полза на моята теза,ще добавя,че никога не можеш да се научиш
да губиш пари ако не си губил,а всеизвестно е,че играчите във
форекса знаят как се губи и то много добре.Извинявам се предварително ,за това,че със своя скромен опит се опитвам да
давам акъл.Много бих се радвал,ако отношение по темата вземат
много по-опитни играчи от мен,защото повярвайте ми-учавствувал съм
в доста ралични бизнеси,но за пръв път-споделянето на опит няма
задни мисли/КОНКУРЕНЦИЯ/.
Правило 15: фЛорекса е игра на инсайдери. В тази игра ДОБРИТЕ ТРЕЙДЪРИ ИМАТ ПРАВИЛА, ИМАТ И ПРИЯТЕЛИ. ТЯХНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ГЕНЕРАЛНО СА ПОЛОЖИТЕЛНИ. Другите трейдъри (недобрите) използват правило 10 и се успокояват взаимно, в тихите есенни вечери.
Правило 16: Да живей, живей труда! (Казал Бай Ганю и легнал под сянката на дървото)
Както винаги, надявам се да съм бил крайно ясен, хахаха
Абе за летенето инструктор и то добър има начин да се намери.
Ама има ли начин да се намери инструктор за фЛорекса???
При това ас. При това най-добрия.
Правило 14: Отхвърлете всякакво идолопоклонничество.
Срещнали се двама пилоти в отвъдното:
- Здрасти приятел! Как попадна тук?
- Баща ми купи смолет и се разбих в скалите!
- Как така си се ударил при съвремнната техника с която е оборудвам съмолета!
- Е да така е! Неповярвах на това което пише в наръчника че трябва да се упражнявам първо на симулатор няколко години за да усвоя техниката и технологията на летене ето защо обърках копчето за катапулта със копчето за колесника!....
Правило 13а: неспазвай правило 12 .. тренирай на симулатора дълго време преди да минеш към реалното летенето!
Правило 13б: намери си инструктор и гледай да е най-добрия ас в летенето!
добър ден
интерисува ме д/и
стоповете ми издържаха в петък точно на 1 пипс
днес си затворих 20 % от позицията на нула
останалите ми са на около 115 .35 средна цена
стоповете са на 116
проблема е че играя на демо за 100 % печалба , която трябва да направя до четвъртък
идеята е за 10 дена да се постигне този резултат
на 3 стигнах до 20 %
даваики си сметка че с това темпо целта е неизпълнима си понатоварих доста сметката но... в момента тези 20 % са почти стопени
имам 2 варианта
1 .да чакам да тръгне към 115
2 . да затварям на загуба
в създалата се ситуация си правя извод , че ако затворя нямам по добра идея , а и кризата маи поотихна
другия извод е че си е тъпо да се играе за 100% за 10 дена
последният извод е , че играта всеки ден с по няколко сделки си е начин за добри приходи , но при условие че се търсят не повече от 40 % за 10 дена
успех на всички
Когато прочетох това се амбицирах и аз да пробвам подобно постижение ( с образователна цел ) Е, не успях....стигнах до 96 % !
Направих следните изводи :
1. Наистина е глупаво да гониш подобен резултат за това време.
2. Ако все пак рещиш да играеш така махни стоповете и разчитай на корекциите ( стига да имаш достатъчно марджин ниво )
3. В опозиция на някои мнения в последно време системата на Бъни работи безотказно при подобен стил на игра !
4. Не се заигравай с Франка ако не го познаващ по добре от интимната ти приятелка ( така се заплетох в него, че ако не беше днешната "логична" и чакана от мен вълна можеше и да се удавя )
5. НИКОГА не играй срещу тренда ( дори и при лов на скалпове ) - ако спазвах тази точка щях да стигна стоте процента.
6. Чети внимателно сигналите и прогнозите на другите, но вярвай само на собствената си преценка ( ГЛУПАКЪТ СЕ УЧИ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРЕШКИ, УМНИЯТ ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ ! )
7. Намери брокер, който да изпълнява поръчките ти почти толкова бързо, както Демото ( Аз все още го търся )
8. Никога не затвяряй позиция, която е над 20 пипа загуба ( на другия ден ще съжаляваш )
9. АКСИОМА : Вълните са в морето !!! ( след двегодишна игра осъзнах тази проста истина преди една седмица )
10. В тази игра няма правила, няма приятели, няма добри и лоши трейдъри - има само положителен и отрицателен акаунт !
11. Купи долари днес на текущо ниво и в понеделник ще имаш 100 пипа печалба
добър ден
интерисува ме д/и
стоповете ми издържаха в петък точно на 1 пипс
днес си затворих 20 % от позицията на нула
останалите ми са на около 115 .35 средна цена
стоповете са на 116
проблема е че играя на демо за 100 % печалба , която трябва да направя до четвъртък
идеята е за 10 дена да се постигне този резултат
на 3 стигнах до 20 %
даваики си сметка че с това темпо целта е неизпълнима си понатоварих доста сметката но... в момента тези 20 % са почти стопени
имам 2 варианта
1 .да чакам да тръгне към 115
2 . да затварям на загуба
в създалата се ситуация си правя извод , че ако затворя нямам по добра идея , а и кризата маи поотихна
другия извод е че си е тъпо да се играе за 100% за 10 дена
последният извод е , че играта всеки ден с по няколко сделки си е начин за добри приходи , но при условие че се търсят не повече от 40 % за 10 дена
успех на всички
Когато прочетох това се амбицирах и аз да пробвам подобно постижение ( с образователна цел ) Е, не успях....стигнах до 96 % !
Направих следните изводи :
1. Наистина е глупаво да гониш подобен резултат за това време.
2. Ако все пак рещиш да играеш така махни стоповете и разчитай на корекциите ( стига да имаш достатъчно марджин ниво )
3. В опозиция на някои мнения в последно време системата на Бъни работи безотказно при подобен стил на игра !
4. Не се заигравай с Франка ако не го познаващ по добре от интимната ти приятелка ( така се заплетох в него, че ако не беше днешната "логична" и чакана от мен вълна можеше и да се удавя )
5. НИКОГА не играй срещу тренда ( дори и при лов на скалпове ) - ако спазвах тази точка щях да стигна стоте процента.
6. Чети внимателно сигналите и прогнозите на другите, но вярвай само на собствената си преценка ( ГЛУПАКЪТ СЕ УЧИ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРЕШКИ, УМНИЯТ ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ ! )
7. Намери брокер, който да изпълнява поръчките ти почти толкова бързо, както Демото ( Аз все още го търся )
8. Никога не затвяряй позиция, която е над 20 пипа загуба ( на другия ден ще съжаляваш )
9. АКСИОМА : Вълните са в морето !!! ( след двегодишна игра осъзнах тази проста истина преди една седмица )
10. В тази игра няма правила, няма приятели, няма добри и лоши трейдъри - има само положителен и отрицателен акаунт !
11. Купи долари днес на текущо ниво и в понеделник ще имаш 100 пипа печалба
Незнам защо при тоя импулс избягах толкова рано но имам предчувствие което не се обосновава на никакви индикатори може и да греша но и няма да рискувам с дълги от тук
Коко, ти да си жив
Аз пък сутринта не затворих от лакомия къси USD/CHF от 1.29/28/2750 (общо бяха към 350п на плюс по едно време) и сега си ги гледам на 160-70п минус
И понеже съм тъп и упорит, и понеже всички поръчки евентуално излизат на печалба (все някога), дълги EUR/USD от 1.2055
Успех
ХЕХЕ щеше да ми удари ТП и в кабел и в евро е малко избързах, незнам защо но мисля че ще ти излезе поръчката още в понеделник че има път надолу има ама очите ми са вперени в една селл зона 2230-2250 от където ще съм пак къс а иначе и аз малко удължих
Хайде приятна почивка
Коментар