IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• eur/usd

chicago pozdravlenia za euroto - i samo nagore

Коментар

• ?

Куки,мерси приятелю!
      Аз се "осрах" с кабела днеска.... много нерви ми се събраха по едно време, и скочих без да се "огледам" за шибания влак...
      Дълъг съм от 1.5945 без стоп,няма да затварям...
      Много гадно го разбродадоха днес!
      Изпуснах да скоча и на еврото....

Лека почивка

Коментар

• ?

$,
        Следя корекцията на цялото движение от 1.1931 (което е очевидния връх) и го разглеждам като импулсиевно движение след спада от 1.1070 до 1.0500.
        На тая база 1.1384 беше корекция от 38.2% на цялото движение, което ниво бе пробито на 07.07.2003, а 50% от него - 1.1216, пробито на 15.07... Там около 1.1210-1.1230 се събират още няколко важни нива, които не са толкова интересни, но са причина за очакванията ми, ако около 1.1216 се оформя съпротива, то тя да бъде чрез краткосрочно импулсивно движение надолу, и затова взех решение да влизам на 1.1150, както и писах във форума в неделя, ако не греша.
        Стопа ми беше около 1.1060, а 1.1730 и нагоре към 1.25. Ако е интересно защо 1.1060 - ами на 1.1047 (ако горната идея е вярна) е 61.8% от гореспоменатото движение до 1.1931, и моите очаквания са, че ако това ниво бъде пробито, може да се оформи огледална тенденция за импулсивно движение надолу, която ако наистина бъде огледална, да замъкне долара към 0.9785.
        Понеже никога не се опирам само на технически анализ, а фундаменталните фактори не дават такива индикации за средносрочно движение под паритета, бях решил да отворя на 1.1150 със споменатия стоп, а под 1.10 да скъсявам докъдето удържа.
        В интерес на истината, преди малко затворих позицията на 1.1290 за да спя спокойно през почивните дни - 140 пипса са си 140 пипса. При това за 3 дни, не мисля че е зле.
        А в неделя срещу понеделник пак ще откривам дълги позиции, просто не исках да стоят през уикенда, а не че съм се уплашил, че бъркам посоката.
        Повечето от детайлите на тези мои разсъжения не съм писал във форума, ясно по какви причини, коментирал съм ги с Dany (пишещ тук рядко като Hamlet-Datski) и отчасти с fido-dido.
        Извинявам се на форума, че пиша нещо постфактум, но просто отговарям на моя добър приятел от форума, $.

Коментар

• --

За тоя юнак дето се заяждаше днес - сбърках и си платих цена, надявам се че ти поне си заел правилната позиция и си спечелил нещо
          Другата седмица ще избиваме загуби, вместо да трупаме печалби - случва се, такава е играта
          Приятна почивка на всички

Коментар

• ?

Куки,това някаква стратегия/ориентация ли е... или просто мнение?
            Не се заяждам,стана ми интересно! - аз не съм обърнал внимание на това....

Коментар

• PESHO KARAIVANOV

ne vigdam ni6to lo6o v tova decata i infaltilnite da izraziavat mnenie no vse pak da psuva6( taka li vi u4at v u4ili6te) ???????????Predlagam utre i v nedelia napsuvaite se na volia ( napalnete foruma s pisania ....dano vi olekne) i v ponedelnik novi hora vse pak 6te ste porasnali ........ s 2 dni dano ste me razbrali priatni zabavlenia

Коментар

• eur/usd

ами какво да става - на колкото отвори седмицата, на толкова и ще я затвори...
                аз съм доволен от стратегията си за седмицата....
                наздраве и приятен уикенд.

Коментар

• eur/usd

kakvo stava s toq dolar bre?

Коментар

• PESHO KARAIVANOV

tz tz tz, usd/jpy e egati razocharovanieto osobeno na fona na vsichkite jap izkazvania ot sutrinta

Коментар

• PESHO KARAIVANOV

Give the man some peace, would ya

Коментар

• PESHO KARAIVANOV

Ostavete choveka na mira.Ne vijdate li,che mu se takova familiqta!

Коментар

• eur/usd

na 1h chart MA100 e 1.1220
                          za $/chf: na 1h chart MA e 1.3756
                          Drugoto sa podrobnosti.
                          Pri weekly close okolo 1.1250/60 - adios $

Коментар

• EUR/USD

sell 1.1195 s/l 1.1235 Target 1.1125/next 1.1050/next 1.1000
                            GL

Коментар

• GBP/CHF

buy 2.1710 s/l 2.1650 Target 2.1860/next 2.2080/next 2.2200/next 2.2500/next 2.3780/next 2.3400
                              GL

Коментар

• GBP/CHF

driverf1 преди повече от месец беше заявено че EUR/GBP ще бъде фиксиран около 0.85 EUR/GBP
                                От тук на сетне можеш да седнеш с калкулатор в ръка и да го преизчислиш през суиси.Но не това е
                                водещото в определянето ми на курса.Значи от 8г. търгувам основно в този крос и трябва да ти
                                кажа че ми е любимата двойка.Той си има свой пулс и ритъм.За да влезна в пазара първо разглеждам
                                графиките на USD/CHF , GBP/USD , EUR/CHF и най-накрая на GBP/CHF.В тази позиция са ми около 70%
                                от сделките . EUR/USD почти не търгувам, а го използвам само за ориентир.Предпочитам на падащ $
                                да продавам USD/CHF и да купувам кабели.Но се отплеснах.Та значи мотивите ми са следните:
                                1.На падащ $ - шорт в GBP/CHF
                                2.Еврото очаквам да достигне 1.50 докъто кабела не го виждам над 1.75-1.80
                                3.Във месечната графика фибо ми показва следното 2.30 = 61.8% от хай 3.4119 от юли85 и лоу -
                                1.7550 от ноември 95 , 50% =1.95 и 32.8 % отива на 1.6000
                                4.Във седмичната графика нещата не са много по-различни
                                5.В дневната вече пробихме 50% на движението от 1.08 до 1.26 и продължаваме да вървим на долу
                                6.Освен технически анализ има още 2 основни фактора които влият на пазара , а те са икономически
                                и политически.Тех.анализ е следствие на предходните и аз никога не залагам на него.
                                7.През септември,октомври като възникне поредната икономическа криза в Латинска Америка , всички
                                вкупом ще се хвърлят да купуват евра и суиси и да продават $ като луди.Защо мислиш лоу е точно
                                през 95-та.Ами много просто - тогава беше Мексиканската криза.Между другото тогава и марката
                                направи хай срещу $ - ДЕМ/$=1.3435
                                Доста още мога да пиша по въпроса,но първо че ми омръзна и второ трябва да пътувам в провинцията
                                А се надявам да си сложил стоп на дългите GBP/CHF

Коментар

Working...
                                X