If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
а на тези на които не им се спи от Standard & Poor"s:
Thursday, 31-Jul-03
Currency Trade Recommendations :
EUR-USD Buy at 1.1200 Target 1.1300 Stop at 1.1170
USD-JPY Buy 120.00 Target 120.90 Stop at 119.70
GBP-USD Sell at 1.6145 Target 1.6025 Stop at 1.6180
USD-CHF Buy at 1.3675 Target 1.3785 Stop at 1.3635
--------------------------------------------------------------------
20:00 GMT - MMS NY - 31-Jul - EUR-USD extended the steady decline from 1.1551 to 1.1225/30.
A test of key 12-month bull channel support near 1.1195 is till possible with a loss there increasing
the risk of eventual sub 1.1109 levels. However, an oversold bounce is due and this would be an ideal place for it.
20:00 GMT - MMS NY - 31-Jul - GBP-USD has corrected over 38% of the previous 1.5720-1.6311 advance
at 1.6090, the 1.6050/55 area probed. Risk remains for a deeper set-back with the 50% retrace
at 1.6015/20 targeted. A near-term reaction higher is possible first, but over 1.6115 is needed to trigger
1.6145-6175
Завтра ожидается выход следующих данных:
в 06:00 GMT - индекс розничных продаж (Retail sales real) в Германии за июнь (предыдущее значение +0.8% за год);
в 07:00 GMT - индекс цен на недвижимость в Великобритании по данным компании Halifax за июль (предыдущее значение +0.6% за месяц, +21.9% за год);
в 07:45 GMT - индекс деловой активности (PMI index) в Италии за июль (предыдущее значение 47.6);
в 07:50 GMT - индекс деловой активности (PMI index) во Франции за июль (предыдущее значение 45.9);
в 07:55 GMT - индекс деловой активности (PMI index) в Германии за июль (предыдущее значение 45.0);
в 08:00 GMT - индекс деловой активности (PMI index) в Европе(12) за июль (предыдущее значение 46.4);
в 08:30 GMT - индекс деловой активности (CIPS manufacturing index) в Великобритании за июль (предыдущее значение 49.);
в 12:30 GMT - количество новых рабочих мест (Nonfarm payrolls) в США за июль (прогноз +5000, предыдущее значение -30000); безработица (Unemployment rate) в США за июль (прогноз 6.4%, предыдущее значение 6.4%); индекс среднего почасового заработка (Average hourly earnings) в США за июль (прогноз +0.3%, предыдущее значение +0.3%); индекс личных доходов (Personal income) в США за июнь (прогноз +0.3%, предыдущее значение +0.3%); индекс личных расходов (Personal spending) в США за июнь (прогноз +0.4%, предыдущее значение +0.3%);
в 13:45 GMT - окончательное значение индекса настроений потребителей Мичиганского университета (Michigan sentiment index) в США за июль (прогноз 90.3, предварительное значение 90.3);
в 14:00 GMT - индекс деловой активности Института менеджмента (ISM index) в США за июль (прогноз 51.7, предыдущее значение 49.8); индекс затрат на строительство (Construction spending) в США за июнь (прогноз +0.3%, предыдущее значение -1.7%).
Info,здравей,аз използвам следните индикатори:MA20 ;MA50 ;Bollinger Bands ;Parabolic SAR ;MACD ;
Stochastic Slow ;Momentum и RSI .
От там нататък започваш наблюдения и сравнения и сам ще установиш кои работят добре и кои зле.
Последното изречение ти го пиша по простата причина,че всеки вижда като цяло можеби до 70%
едно и също,а останалите 30% е индивидуализма при всеки.Ако аз считам,че за мен един индикатор е
добър,за теб може да не е и обратното.Така също ти можеш да забележиш нещо,което аз немога да видя.
Изграждаш си стратегия за участие на пазара и напред,като незабравяш от време навреме да я
актуализираш,имам предвид да не допускаш грешките които си правил.
Успех на всички.
„Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
Джеси Ливърмор
Info, често се случва сам да не си повярваш.
Просто месеца ми не беше лош и реших че е по-добре да си натисна малко парцалите.
Над 3 месеца съм мечи настроен и предпочетох да пропусна евентуален профит от къса позиция, отколкото после да ми се разбие опита за изграждане на по-дългосрочна стратегия.
Спрях се, защото фундамента също спомогна за въпросното движение, което все пак е една индикация, че пазара в момента "поема" по-добре благоприятните за долара новини.
Според мен в момента важно е дали денят (и месеца) ще затвори над 1.1280. Ако е над - ще купувам при всички положения. Ако е под - ще трябва да избирам да скъсявам или да чакам нива около 1.1150 или малко по-надолу за покупка.
Иначе - радвам се, че съм успял да ти помогна с прогнозата си, но не ми се предоверявай, защото следващия път е много вероятно да греша - както виждаш, самия аз невинаги събирам смелост да се доверя 100% на това, което виждам...
$, реших да почина и да отметна малко други неща дето ме чакат. А утре - с нови сили. Дори може и в понеделник, ако затворим днес под 1.1280
Здравейте,Куки,извинявай,че чак сега ти пиша.Нямаше ме в града няколко дена.За това което си
ме питал е много късно да ти отговарям.
Към Delko: Според мен не трябва да се променят стойностите,трябва да добавиш още някой и друг
индикатор и накрая да се опитваш да разчиташ на графиките,кога ти показва истина и кога лъжа.
Понякога лъжата също е истина самоче дефазирана във времето.
Успех.
„Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
Джеси Ливърмор
Коментар
delko
kukuvicata
Привет на всички.
Използвам индикаторите MOMENTUM,RSI,MA,MACD но много често се получава дивергенция между тях и курса.
Трябва ли да се променят стойностите им в зависимост от периода 1час,4часа,дневна,седмична графики и какви трябва да бъдат.
Ако някой ми обясни ще съм му много благодарен.
kukuvicata....интересно е факта че не си влязъл в позиция ..при полужение че го прогнозира.
..В интерес на истината и аз бях на същото менение и след
като затворих позицията си от 1.1427 на 1.1280..реших че съм излязъл рано ...
..и след като прочетох това което си писъл реших отново и го направих на 1.1277..затворих я току що на 1.1236..
..и продължавам да мисля че ще удари 1.1210...
успешна търговия.
Коментар