If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
driverf1, da znae6 4e si mnogo prav... Moje bi 4ak 1.18 ottuk e smelo (zasega), no potencial ima....
Korekciata ot poslednite 2 sedmici e v poslednata si faza, taka 4e za tazi sedmica sledia kraia i i na4aloto na poslednata pani4eska valna 5 za ataka na 1.3x.
Vazlovo za men sega e analiza na parvata korekcia ot 2898 do 2334. Utre (vsa6tnost ve4e e dnes) 6te se zaema po-dobre s tova i 6te si napravia izvodi za tova dali ni 4aka dalbok zigzag do 1.19 ili flat do 1.2334
Uspeh i blagodaria za iz4erpatelnia otgovor
P.S. Zasega predpo4itam da ne si postaviam celi.... Prosto sledia i si broia. Sravniavam s indikatorite, Fibo nivata i po tova se orientoram koga dvijenieto svar6va. t.e. ne se rakovodia ot tova dali e stignalo 2335, 2250 ili kvoto i da e
mvp,здравей,
аз се ориентирам по индикаторите малко по-различно от общо приетото,разгеждайки ги комплексно.
В общи линии мога да ти кажа какво забелязвам.....На месечната графика се очертава една корекция в
която сме в момента.На седмичната има цикли на корекции които колкото наближават към настоящия
момент,толкова стават все по-стръмни.Примерно корекцията започнала на 26.05.2003 от ниво 1.1933
е стигнала до 1.0761 на 01.09.2003.Това е разлика от 1172 пипса,която първа от 25.02.2002 насам
закача от долната страна Bollinger Bands.Сега смятам,че в тази корекция трябва да го закачи по
обедително(в смисъл да се движи по-дълго време с него),което е признак за достигане на по-ниско
ниво.След това смятам,че трябва да отиде до 1.34-35,което трябва да видим най-късно до края на
април и ако там се заформи подобаващата фигура,която очаквам на месечната,дългосрочния тренд
трябва да смени посоката си,разбирасе след няколко месечни флуктуации.
Има и друг сценарий.....Да падне до 1.2020-40 МА 20 на седмична,да се отблъсне до 1.35 ,обръщане
посоката и хайде надолу до незнам къде.....
Успех!
„Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
Джеси Ливърмор
Kuks, ima nad kakvo da se zamislia, no samo edno ne6to da iztakna. Za men dvijenieto ot 2334 ima zna4enie predimno kato parva cel na valna C ot korekciata. Taka, 4e ne mislia, 4e 76.4 (mislia, 4e tova ima6 predvid, a ne 61.8) niama da izdarji...
A i niama kak da se razvie o6te valna i 1/3 samo do tam
mvp, да, прочетох го, ама не коментирах, защото търговията ми днес не ми дава право да говоря... само губещи позиции.
1.2445 е 61.8% от цялото движение от 1.2334 (19-януари low) и вече вчерашния връх 1.2616 (където минава и МА21 на дневната графика - 1.2614)...
Притеснява ме естествено че индикаторите все още не дават реални сигнали за ново силно движение нагоре, но всичко това което виждам ме кара да мисля, че след като не затворихме американската сесия под споменатото ниво, шанса то да удържи е голям... (говоря за 1.2445)... Ентрито на 1.2439 е просто малка застраховка - за която надявам се няма да съжалявам. А стопа на 1.2404 - това е свързано с принципите ми на търговия - да не губя повече от колкото мога да понеса...
За мен сигнала ще стане ясен само в случай че Parabolic SAR на 30мин обърне посоката (т.е. даде сигнал за покупка), както и някои други незначителни неща, които ако описвам тук писанието ще стане още по-скучно...
Ако тръгне нагоре важна е зоната 1.2565/80 (преди която стоповете на дългите позиции задължително трябва да се преместят на по-високи нива, както и евентуален пробив над споменатата МА 21 на дневна графика.
Коментар