dimitаra ситулацията е крайно неприятна особено за тези накупили върхове. Имайки предвид майсторското отиграване на новините в петък. Пазара успя да изненада всички. Ще си позволя да направя един малко пообстоен анализ на ситуацията започвайки от дългосрочният тренд или за мен това е дневна графика. На дневната графика се забелязва началото на низходящ импулс който може да се очаква да завърши около 1.1953 за момента Болинджър долна граница. Има една сериозна съпротива на нива около 1.2040 където освен зона на косолидация от преди няколко дни както и дългосрочна зона на съпротива за миналата година сега имаме и не безивестната ЕМА144. Така че тази зона 1.2080 -1.2040. Се оказва голямата поткрепа за еврото в момента. Пробив на тази зона ни праща за тест на Долният болинджър на дневна графика. Сега да слезем и на средносрочната графика в моя случей H4. На H4 отдавна вече сме достигнали и преминали долният болинджър а стохастиката която ползвам навлиза във свръх продадено състояние. Въпреки това на H4 може да се очакват още два бара надоло за да може стохастиката да навлезе трайно във свръхпродадено състояние. Това движение мисля че ще съвпадне имено с долната граница на зоната на подкрепа на еврото 1.2040.
От всичко изложено по-горе мисля че идеята какво ще става с еврото изкристализира до падане до 1.2040 като единствено пробив там ще даде ясни сигнали за пропадане към 1.1950. Но според мен на този етап пробив на тази зона преди 31.1.2006 не може да се очаква. За това очаквам в понеделник да осъмнем на 1.2040. От където да поемем пътя към 1.2170 за закъснели пътници който да си натоварят долари малко преди заседанието на ФЕД. Надявам се този анализ на ситуацията да ти свърши работа. Моята позиция по въпросният анализ е да се копуват долари около 1.2170 мисля че за сега по-нагоре няма да пребиваваме. Желая успешна седмица на всички и късмет.
От всичко изложено по-горе мисля че идеята какво ще става с еврото изкристализира до падане до 1.2040 като единствено пробив там ще даде ясни сигнали за пропадане към 1.1950. Но според мен на този етап пробив на тази зона преди 31.1.2006 не може да се очаква. За това очаквам в понеделник да осъмнем на 1.2040. От където да поемем пътя към 1.2170 за закъснели пътници който да си натоварят долари малко преди заседанието на ФЕД. Надявам се този анализ на ситуацията да ти свърши работа. Моята позиция по въпросният анализ е да се копуват долари около 1.2170 мисля че за сега по-нагоре няма да пребиваваме. Желая успешна седмица на всички и късмет.
Коментар