IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• dimitаra ситулацията е крайно неприятна особено за тези накупили върхове. Имайки предвид майсторското отиграване на новините в петък. Пазара успя да изненада всички. Ще си позволя да направя един малко пообстоен анализ на ситуацията започвайки от дългосрочният тренд или за мен това е дневна графика. На дневната графика се забелязва началото на низходящ импулс който може да се очаква да завърши около 1.1953 за момента Болинджър долна граница. Има една сериозна съпротива на нива около 1.2040 където освен зона на косолидация от преди няколко дни както и дългосрочна зона на съпротива за миналата година сега имаме и не безивестната ЕМА144. Така че тази зона 1.2080 -1.2040. Се оказва голямата поткрепа за еврото в момента. Пробив на тази зона ни праща за тест на Долният болинджър на дневна графика. Сега да слезем и на средносрочната графика в моя случей H4. На H4 отдавна вече сме достигнали и преминали долният болинджър а стохастиката която ползвам навлиза във свръх продадено състояние. Въпреки това на H4 може да се очакват още два бара надоло за да може стохастиката да навлезе трайно във свръхпродадено състояние. Това движение мисля че ще съвпадне имено с долната граница на зоната на подкрепа на еврото 1.2040.
    От всичко изложено по-горе мисля че идеята какво ще става с еврото изкристализира до падане до 1.2040 като единствено пробив там ще даде ясни сигнали за пропадане към 1.1950. Но според мен на този етап пробив на тази зона преди 31.1.2006 не може да се очаква. За това очаквам в понеделник да осъмнем на 1.2040. От където да поемем пътя към 1.2170 за закъснели пътници който да си натоварят долари малко преди заседанието на ФЕД. Надявам се този анализ на ситуацията да ти свърши работа. Моята позиция по въпросният анализ е да се копуват долари около 1.2170 мисля че за сега по-нагоре няма да пребиваваме. Желая успешна седмица на всички и късмет.
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Mezdu drugoto nyakoi ot Vas da se zanimava s FIBONACHI? Ako moje nyakoi da mi kaje kakvi sa predimstvata i nedostatacite, che moeto tapo, no uporito gadje me ubejdava che FIBONACHI nyama kak da ni pomaga za predskazvane na trenda. Iskam nezavisimo mnenie.
      dimitara

Коментар

• Kak li ste se darji EUR/USD sledvashtite 48 Hours?
        Ne vyarvam da premina 1.2250. Taka hubavo se nagaltahme s ochakvaniyata che ste poskapva, che sam dosta nazad. Samo da ne padne pod 1.2030 che togava veche sam svarshen. Nemoga da si pozvolya da zatvorya. Mnogo sam nazad veche. Sto ne mu slojih STOP.
        dimitara

Коментар

• Първоначално изпратено от безимен
          Не зная как се дефинира понятието "средносрочен план", но аз си служа с него, когато определям очакваните събития по дневна графика. В момента индикаторите според нея за GBP/USD БИ ТРЯБВАЛО да ни показват влизане с къси позиции...

Сметките, които направих, са:
          - по 4-часова графика - (търся аналогия с описаните в литературата движения) - и те показват предстоящи движения (в по-къси срокове от средносрочните): 1,7829 - 1,7841...
          - по седмична графика: 1,8069.

Като отчетете, че горното БИ ТРЯБВАЛО да се случи, желая успехи, но с вашия изпитан вече стил!

(аз съм скъсил за сега кабела!)
          Понятието "средносрочен план" се определя като тренд-а който се развива на средният от трите таймфрейм-а който ползваш (това е определението в литературата на това понятие). Друго което пише в литературата за "средносрочният план" е че по него се определят правилата за вход в дадена позиция но задължително съобразяване с дългосрочният тренд. Делгосрочният тренд се определя от най-големият таймфрейм който ползваш. Между другото ето и как се определят самите таймфреймове. Дългосрочният таймфрейм се избира първи. Да приемем за нашият пример че дългосрчният таймфрейм е Дневна графика. Как се определя средносрочният таймфрейм ? Ами според литературата трябва да вземем периода на дългосрочният таймфрейм и да го разделим на 5. Ако това е Дневна графика то следва да разделим 24/5 което ни дава че периода на средносрочната графика трябва да е приблизително 5 часа. А сега да се върнем на твоето определение за средносрочен план. Ако за средносрочен план определяш Дневната графика то излиза че дългосрочният план или графиката на която трябва да търсиш тренд-а по който следва да влизаш е равен на периода на дневната графика умножен по 5 което се получава 5 дни. За целта на нашият пример ще приемем че дългосрочната ти графика е седмичната графика. Значи за да влезеш по движение от средносрочната графика то трябва да отговаря на такова от дългосрочната графика. За целта е хубаво да си направиш една филтрираща таблица. Която да съдържа следните колони.
          Дългосрочен тренд. Средносрочен тренд. Краткосрочен тренд.
          Най- изчистен сигнал за вход имаш когато и трите тренд-а съвпадат това е и консервативният варянт на влизане в позиция.
          Агресивният варянт е когато два от трендовете съвпадат.
          А когато вългосрочният и средносрочният тренд са в различни посоки значи че се намираме в корекция на дългосрочният тренд. Което е идеалният варянт за вход при завършване на корекцията по средносрочната графика. Така си осигуряваш вход в пазара с малък стоп и по дългосрочният тренд.
          Безимен предполагам че повечето от тези неща ги знаеш за това пускам този пост като помощ за начинаещите на който със сигурност още не са се изяснили понятията дългосрочен средносрочен и краткосрочен тренд.
          В този ред на мисли искам да попитам има ли софтуер за графики на който може да се задава периода на графиките ? Ако има моля ви насочете ме към такъв софтуер! Желая успешна седмица на всички.
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Някой може ли да ми каже чуждестранен брокер, който търгува със стоки.Най вече ме интересува газ, петрол и метали. Ако имат и демо платформа ще бъде супер. Доста търсих, но уви.

Коментар

• Не зная как се дефинира понятието "средносрочен план", но аз си служа с него, когато определям очакваните събития по дневна графика. В момента индикаторите според нея за GBP/USD БИ ТРЯБВАЛО да ни показват влизане с къси позиции...

Сметките, които направих, са:
              - по 4-часова графика - (търся аналогия с описаните в литературата движения) - и те показват предстоящи движения (в по-къси срокове от средносрочните): 1,7829 - 1,7841...
              - по седмична графика: 1,8069.

Като отчетете, че горното БИ ТРЯБВАЛО да се случи, желая успехи, но с вашия изпитан вече стил!

(аз съм скъсил за сега кабела!)

Коментар

• Хахаха,глеите кво стана сега,с колегите във ф..с зонатъ бяхме се записали в конкурса на стс на маитап,тамъъън вчера направих 21 бона и бях на 3 място и ме изместиха на 5то,после споделих че се излакомих и загубих 10к и станах 10ти,сега пак гледам че и другите са се излакомили като мен и са загубили.хаха сега съм на 3то,изненада ,чакам следващата конкуренция,хаха

Коментар

• Е,колеги май това беше за тази седмица,пазара малко ни изненада както се очакваше,надявам се да няма много опарени,а повече извлекли полза от движенията.Аз не мога да се похваля с добър резултат тази седмица.Останах си дълаг в EUR/$ ,къс в EUR/JPY, къс в GBP/JPY, къс $/JPY и съм скъсил няколко цистерни с петрол-хахаха.Приятен weekend на всички и ако се засечем да почерпите

Коментар

• 125к= 125 000$
                    1пиб= 12,5$

Коментар

• Според мен затваряне на тези нива в понеделник отварянето ще е с гапове и то големи.Нека по компетентните в тази област да споделят своето виждане.

Коментар

• Re: Та фЪПРОСът ???

Първоначално изпратено от bfx
                        Първоначално изпратено от kotaranko
                        Може ли някой от вас джентълмени, да ми каже, какво значи следното!
                        Чета офертата на един Анг. брокер. Та някой неща не са ми ясни :
                        Например EUR - Normal Sred 0.0004 pt
                        До тук добре .. Това е ясно, но следното какво значи ? - Tick Size - 0.0001 pt = 12.5 $ - Е точно това не го разбирам ! ?!

ee 6amane ti li ne si razbral
                        tova zna4i 1 pip e raven na 12,5$ ili otvarq lotove po 125 k

ae uspeh na me4kite
                        Няма шега ! Наистина не разбрах . Сега се светнах, но не много. Какво очакваш от прост търговец като мен Не знам и 20 % от термините които се ползват .
                        Сега ако кажеш и какво е 125 к ще е супер .
                        Лотовете им са по 10 000 или по 100 000 . Тогава какво е 125к?
                        Ай, че се измъчих с тия по телефона и с мейли . Пустите му англичани! Поисках кратка информация, побираща се на една-две страници а са ми пратили цяла библия

Коментар

• niama tankosti
                          priiatel, ima ikonoiki i trend

Коментар

• az sam nov trader' no edno neshto razbrah sas sigurnost
                            barzo nagore -barzo nadolu
                            2-5 dni
                            tarpenie u e aikata

Коментар

• Re: среща?!?

Първоначално изпратено от dimitara
                              Предлагам Ви тази събота или неделя да се видим на по кафе и да си полафим за техниките и тънкостите в занаята. Винаги има какво да научим един от друг.
                              Вие определето мястото и часа.
                              Ima li Burgazlii ta da si spretnem i nie edna drugarska sresta!

Коментар

• Re: ВЪПРОС ???

Първоначално изпратено от kotaranko
                                Може ли някой от вас джентълмени, да ми каже, какво значи следното!
                                Чета офертата на един Анг. брокер. Та някой неща не са ми ясни :
                                Например EUR - Normal Sred 0.0004 pt
                                До тук добре .. Това е ясно, но следното какво значи ? - Tick Size - 0.0001 pt = 12.5 $ - Е точно това не го разбирам ! ?!

ee 6amane ti li ne si razbral
                                tova zna4i 1 pip e raven na 12,5$ ili otvarq lotove po 125 k

ae uspeh na me4kite
                                Ремонти
                                Форум за ремонти

Коментар

Working...
                                X