If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Радвам се, че се подхвана тази тема, която аз преди 3-4 дни опитах да провокирам, но тогава разговорът
се отплесна ... Според мен абсурда на усредняването се състои в това, че трейдъра демонстрира
УВЕРЕНОСТ към каква стойност се движи пазара, което според него е само въпрос на време да се
постигне. В такъв случай, имайки тази 100% сигурна стойност, според него, няма ли по-подходящ
начин да се "разиграят картите", вместо да стои безучастно и да чака? Защото се усреднява при стой-
ности, ясно показващи, че сме сбъркали посоката, трябва да изчакваме да се сменя ...
Systray, абсолютно прав си! Стоп трябва да е точно на мястото, където би следвало да обърнеш.
Към останалите:
Защо си мислите, че стоп от 30п е недостатъчен? И защо ми е да правя по 120п от позиция? Вчера купих USDJPY от 107,15, стоп 106,95. Прибрах 70 п от позицията. За какви 120п ми говорите?
Коментар
Баламата
усредняване vs. стопове
Просто няма как да стане да печелиш по 120-150 пипса от позиция при стоп от 30 пипса. Каквато и правилна посока да сте заели едно движение в обратната отнася стопа, понякога за един пипс. Просто трябва да има начин губещите позиции да се обърнат в печеливши, може би е този с удвояването... Не знам, ще помисля по въпроса.
Като инкасираш 3 4 стопа по 30 пипа , и ако се разсъждаваме по правилото загуба : печалба 1:3
то ти или триябва да правиш печалби от по 100 120 пипа на позиция или да правиш 3 печеливши към
една затворена от стоп.
po debelite knigi pi6e 4e ne trqbva da se dobavq vav gube6ti pozicii,makar 4e sam go pravil i sam se izmakval
na pe4alba.spored men nai dobre e da se nablegne na analiza i na TOCHNOTO VLIZANE.
Ne che sum tolikoz opiten no i az vijdam usredniavaneto malko kato hazarta. Probval sum podobna sistema kato Martingale na futbolni zalozi i ako si mnogo discipliniran moje dori da spechelish. No az falirahE dobre che igrah s mnogo malka sumaNe mojah da poznaia X 13 poredni puti i falirah!!!!!!!!!!!No v sistemata ima hliab-prosto triabva da ia napravia da raboti za kum 20 neuspeshni opita)
Немога да повярвам колко много привърженици намери това усредняване. И аз съм усреднявал, но това е ГРУБА грешка. Има ситуации, когато е полезно, но те са изключение.
Усредняването ми напомня на системата на Мартингейл: при всяка загуба удвояваш залога, като разчиташ на това, че не можеш винаги да губиш.
Обратно на това, което се пише тук, в последно време се кефя да играя с плитки стопове от 20-30 пипса и съм много доволен.
Карлос, това което ти наричаш дисциплина, повечето хора биха нарекли пълно безхаберие. Не се обиждай. За останалото съм съгласен с Systray, но аз не бих нарекъл "системата" ти добра.
vnimanie,
ne otvarqite pisma s prika4eni failove idvashti ot nqkoi ot u4astnicite vuv foruma.
ot moe ime sushto za izprashtani. pismoto sudurza trojanski kon i(ili) virus.
pozdravi i uspeh na si4ki
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Карлос, прав си разбира се. Мога да изпиша 3 страници по темата. За да не разводнявам, ще напиша главното:
1. Влизанията и усредняванията по фундамент и поставят трейдъра в категория "интуитивни играчи". Това са може би 70% от четящите този форум. "Предугаждането" на посока в средносрочен план е напълно достатъчно за голяма сметка и малки суми на игра. Системата ти е добра, ако си постоянно пред екрана. Статистика: 90% са на загуба (но не фалирали).
2. Силно мотивиран да избирам подходящи нива на влизане станах едва, когато започнах да слагам стопове. Сега, ако не мога да сложа близък стоп, просто не влизам. Пестя си нервите.
3. Много хора са ми свидетели, че преди 4 месеца само бях чувал за технически анализ. От 3 седмици въобще не чета новини или календар. Давам си сметка, че и това не е правилно )
4. Явно успяваш да се пребориш с алчността и да добавяш само на подходящи места. Надявам се да продължи дълго )
С други думи мисля, че системата ти е добра, но липсва мотивацията да избираш прецизно входа.
Коментар