If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Systray,
Пуснал съм алигатора с настройките каквито са поставени.
Променям понякога само по цена затваря.
Основно не използвам самия алигатор за вход и изход.
Ползвам сигналите на AO и AC,тяхната ориентация е по точна.
1Правя си тех. анализ на чиста графика-само вълни и фибо,
като започвам от най голяма към по малка и т.н.
2Прехвърлям всичко на седмична(тренд линия,съпротива;подкрепа)
3Всеки сам си избира каква система да прилага(хаос-Бил Уилямс)
4Знаейки посоката използвам сигналите на систематакато
добавям и сигнала на RSI(най вече гледам на седмична),използвам OBV и като времеви цикъл
(разбирай,че изпозвам линията на самия индикатор ,като циклична линия,според периода който гледам)
и много внимавам дали някъде няма да видя различно показание м/у RSI;OBV и MFI.
5Самия алигатор ми показва на по късен етап дали съм влязъл правилно и според това как отваря
уста на седмична(Наклона на линиите,разстоянието м/у тях) и дали AO;AC продължават да дават същите сигнали (и на по малките графики)вземам решения за добавяне.
Money managmenta ми е по различен:
Входа ми е с най малко-0.02л,като не поставям стоп докато не се убедя,че съм уцелил посоката
с определен за самия мен стоп от не повече от120п.
Малката позиция ми позволява да поставя дълбок стоп.
При положение,че посоката е вярна и основните индикатори(АО и AC)показват ръст добавям по
фрактал(който не е в устата на алигатора,и стойноста на бара е над устата)минимум на 1ч и
нагоре.
Добавям при всеки удобен случай по малко-0.05л-0.07л (и за радост на Дон Карлос)без да поставям стоп.
При първи сигнал за обръщане затварям позициите си(пак гледам АО и AC)добавям и сигнал
от RSI.
Сега навярно съм изяснил как ги комбинирам.
Така използвам тези инд. по дългосрочно.
Поздрави
dolara ste se kachva - novinata e sled kato na mars se prezemi korab - kompytara mu podpisal spogodba s marsiancite da targuvat samo v dolari za srok ot10 godini
Na tezi , koito se interesyvaxa ,kakvo mi se e slychilo - naychix che sam zagybil edin priiatel i mojete da si predstavite kak mi se otrazi , zanimavax se s Forex v momenta , kogato mi go saobshtixa i malko predi tova biiax si zatvoril poziciia s dobra pechalba .Izviniiavam se za neiiasniia si post.
D.Y.F-091066
Коментар
Jey Jey
MetaTrader 4
Утре пускат новата версия на MetaTrader-ра. Дали знаете нещо повече? Откъде ще се тегли, дали ще може да се работи на релна търговия с нея или други подробности?
Коментар
Jey Jey
MetaTrader 4
Утре пускат новата версия на MetaTrader-ра. Дали знаете нещо повече? Откъде ще се тегли, дали ще може да се работи на релна търговия с нея или други подробности?
Parvo 4estit praznik na vsi4ki.Dnes e den na hristiqnskoto semeistvo.
Wtoro li4no spored men e vreme za po dalboka korekciq 1.2870>1.2800.
Treto uspe6na sedmica na wsi4ki(i kasi i dalgi)
Иво, не е толкова просто - ако чакаш всички сигнали да ти дадат сигнал, в по-голяма част от случайте е минало голямо движение и не можеш да сложиш стоп. Ако все пак не е така (случвало се е), възниква въпроса на коя графика/за какво двъжение влизаш. И т.н. Моят опит сочи, че е добре да си избереш малко и простички индикатори, които да се допълват един друг или поне да дават сходни сигнали. Обикновено и дават по различно време (един след друг).
Нямам проблем с входа и посоката. Сега съм на money management. Ето и две възможни стратегии (ако някой иска да вземе отношение, моля!) :
1. Влизам с равни части при всеки сигнал от избраните от мен индикатори и излизам по същия начин. Проблем - как се мести стопа.
2. Влизам, слагам стоп на цялата и t/p на някаква част на същото отстояние от входа, на каквото ми е стопа. Другата част се чудя какво да я правя.
Марио, това не е ли твърде сложно? Или правиш като мен - в някакъв момент си избираш посока, вход и таргет и търсиш кой индикатор те подкрепя?
Още един въпрос - какви са ти настройките на на алигатора и дали/как го ползваш за вход/стоп/изход?
Бараков спомена преди време, че е написал собствено ръководство за алигатора, но не мога да го намеря. Ако някой го има, нека ми пише на systray@abv.bg
Абсолютно Systray,
Това не ми пречи да комбинирам и други инд.
Изброявам инд. на основна графика-AO;AC;MFI;OBV;RSI+aligator,fractals,65MA,200MA
За кабела:
дневна-фрактал(използвам върха)1.8671
седмична-1.8978
Притеснява ме АО-има вече 3 върха(последния не е много сигурен)дневна.
седмична-и АО и AC са възходящи-кога ли ще корегират?това е интересно.
RSI-дневна:
горна линия-от 25.10 през 09.11
долна от 07.09 през 06.10
мисля,че ще стигне до долна,след което към горна.
Дано това помогне.
Не съм сигурен,само чертая вурху RSI.
При кабела ме притесняват последните 2 свещи на седмична!!много
Как ще се отрази това,като рамо в/у еврото,може ли това от технична гледна точка да
означава бъдеща интервенция на BoJ?
Какво ще бъде решението на ЕЦБ и БоЯ спрямо $?
Китай започва реформи,с какъв темп ще протичат те?
САЩ също се преструктуират,там всичко ще протича много бързо.
Насочвам вниманието ви-сектор здравеопазване и здравно осигуряване-
в момента ще има нови законопроекти-здравното осигуряване ще се продава на частници.
Коментар