If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Американское издание Wall Street Journal сегодня опубликовало статью о том, что общее мнение о том, что дешевый доллар - это хорошо, может быть обманчивым. Курс доллара снизился по отношению к корзине валют основных торговых партнеров США за последние 3 года на 16%. Согласно экономической теории, это должно сделать американские товары более конкурентными на
международном рынке и привести к росту экономики и занятости.
Тем не менее, растет число экспертов, которые предупреждают, что растущий торговый и бюджетный дефициты приведут страну к кризису, когда падение доллара будет более резким. В результате ФРС придется резко повышать ставки, что погубит экономический рост. Таких примеров очень много. За последнее десятилетие многие страны (например, Мексика и Таиланд), прошли путь от быстрого роста до рецессии из-за коллапса национальных валют. "Может ли такое случиться в США?", - задаются вопросом эксперты Wall Street Journal. Пока этого не произошло. В случае кризиса инвесторы избавляются от облигаций и акций, боясь обесценивания, что ведет к дальнейшим потерям. Цены на американские казначейские обязательства в прошлом году мало изменились, а акции выросли. Сейчас вряд ли стоит предполагать, что ситуация будет развиваться по наихудшему сценарию. Однако стоит учесть, что величина дисбалансов в США просто огромна, что не позволяет исключать вероятность кризиса.
Текущая ситуация, конечно, отличается от той, что была в конце 70-х гг. Инфляция намного ниже и инвесторы уверены, что ФРС удастся удержать ее на этом уровне. В то же время дефицит счета текущий операций США в 1978 год был менее 1% ВВП, а сейчас он достиг отметки в 6%. Дефицит бюджета в 1978 годы составлял 2.7% ВВП, а сейчас - 4.5%. Конечно, США не стоит ставить в ряд с развивающимися странами, в которых происходили коллапсы. США могут занимать за рубежом в долларах, а не в иной валюте. Развивающиеся страны всегда занимают деньги в иностранной валюте, в этом причина их уязвимости. Экономика США слишком важна для всего мира, поэтому коллапс доллара для мировой экономики будет таким же шоком, как и для США. http://www.forexpf.ru/_newses_/newsid.php?news=278754
Петре не се ядосвай нормално е да има различни мнения и мен ме направиха за смях като казах че ще търся 1000п там но това няма значение важното е че аз марио и въобще всички които скочихме там за сега сме доволни и като минимум можем да сложим стоп на нула
Успех
ххх - няма значение дали развиваме импулсна вълна към 230 или сме в корекция.Важното за мен и моите клиенти е, да се изпълни анализът и прогнозата в рамките на няколко дни,да се приберът профитите (на цялата позиция или част от нея) и да има повод за добро настроение.
Това което се опитвам да каже е, че вчера след като писах че нивата са много подходящи за покупка в този крос от нива 189.80/190.40 отговорът на много пишещи тук бе смях.Дано и сега да им е смешно.
Не съм привърженик на стратегията на Дон Карлос, но специално за GBP/JPY тя е много подходяща ако се следи внимателно движението и се ку
пува след корекция от 8-12 фигури. Лихвеният диференциал е около 100 пипса месечно в полза на дългите така, че това позволява достатъчно дълго чакане и добавяне през 5-8 фигури, а лихвата за период от 12м е 1200 пипса(12 фигури).
Това не означава, че препоръчвам на когото и да било да прилага тази стратегия.Аз лично винаги слагам СТОП на 50-80 пипса от входа на 2/3 от позицията и купувам отново на 1-2 фигури отдолу.
Всеки обаче си има маниер и начин на търгуване и решава сам каква тактика и стратегия да си избере.
Успех на всики Спекуланти
Пореден, невиждам защо да е обърнат тренда над 1,2630.
По принцип считам, че трябва да видим връх над 1,366, но в момента не виждам бичи сигнал на графика, по-голяма от 15м.
Колкото до Г&Р - не мисля, че целите, сочени от подобни формации са особено точни.
Petre zdravei ! Pozvoli mi da ne se syglasia s tvyrdenieto t za GBP/JPY . Vsichko beshe porodeno ot poskypvaneto na USD/JPY . No imai vpredvid che GBP/USD shte pada dosta po byrzo otkolkoto USD/JPY shte se kachva....Uspehi
Ако слезе отново до 1.30 тогава на дневна са се образували глава/рамене с цел 1.25+.
Седмична обаче не показва с нищо,че може да слезем безопасно под 1.285.
Реално слизане под 1.28 за мен означава обърнат тренд,а все още нищо не ме кара
да мисля така.
Може би наистина видяхме дъното на 4 или ако не сме го видели не е много надолу от последното.
По Н4 може тази глава и рамене да ни отведат до 1.285 наистина.
Аз съм пас,нещо пак съм влязъл в лоша серия.
Успех и късмет на всички.
Петър, за този пробив на 208 се говори от пове4е от 6 месеца.
Знам, че прилагаш елиът и ми е ясно какво очакваш.
Въпросът ми е за днешното рали - според мен само врачка може да каже дали то е начало на движението към 230 или просто корекция преди ново дъно.
Коментар
GBP/JPY
ххх - ще ти кажа само че таргетът за денят мах. до 24ч. е 193.10/20
Успех на всички Спекуланти
Коментар