IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Доиде време за данъци.

Данъчен не съм съгласен с това, ИП в случая са само един доставчик на услуга те са нещо като банка през която аз нареждам плащания за което плащам около 2п такса от всяка моя поръчка, по твоята логика ако някой ми пусне пари от чужбина в бг банка аз трябва да ги обложа като реализирани тук, твърдя съвсем отговорно че доходите не са получени на територията на РБ, разбира се примера е неудачен защото повечето български ИП пишат на тефтери хаха и от тая гледна точка си прав

Коментар

• Доиде време за данъци.

Не мислите ли, че тези въпроси е по-добре да се коментират през кюто или на имейлите.
      Не е необходимо да разлайваме кучетата !!!

Коментар

• Доиде време за данъци.

Коко, доходите се реализират там където ги получаваш! Ако български ИП ти ги изплаща, тогава това е доход в България!

Коментар

• Доиде време за данъци.

Темата за данъците е много интересна и неясна за самите данъчни що се отнася до търговия като юридическо лице, там има доста варианти за заобикаляне или поне частично намаляване на бремето, за съжаление за разлика от доходите от акции търгувани на нашата фондова борса които не се облагат то валутните подлежът. Съгласно ЗОДФЛ чл. 26 т. 7 и чл.40 физическите лица дължът наистина 20% и е редно да се декларират в данъчната декларация, нещо повече част от посредниците, визирам СТС и други се правят на господ и НЕЗАКОННО се опитват да удържат 20% и 15% за юл при теглене на печалби, а това е задължение на самият данъкоплатец. Така че СТС да си вземат бележка и да не правят престъпления правейки се на държавата.
          Ако търгуваш в чужбина и имаме споразумение за избягване на двойното данъчно облагане няма проблеми.

Друг е въпроса че доходите на форекс не би трябвало да са реализирани на територията на РБ въобще но това е дълга тема

Коментар

• Доиде време за данъци.

Петре, много внимавай с подобни изказвания! В 90% от случаите проверките на данъчните са по сигнал на "доброжелател"!
            В този форум със сигурност имаш няколко "доброжелатели" и не се изненадвай ако някой ден данъчните ти звъннат на вратата!

Коментар

• Доиде време за данъци.

Абе да въпроса е хубав наистина според това което ми обесниха от моя брокер печалбите сам решавам да ли да ги декларирам и как точно тоест брокера не декларира нищо никаде при положение че тои няма да ме издаде че съм скатал 1000-2000 долара от такива игри защо аз да се издавам сам ? Петре как не си плащал данаци по печалбите ти като ти до колкото си казвал не веднъж не играеш със твои пари тоест и приходите ти от тази деиност не са твои ако получаваш някаъв процент за консултански услуги до колкото съм запознат те с данък маи не се облагат може и да бъркам. Така че моля те не подвеждаи хората.
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Доиде време за данъци.

Петре, това че си се скатал от плащане на данъци - хубаво, твоя си работа. Ама барем не го заявявай така, ще те издирят гадовете. Не ги подценявай толкова, вярно че чак много не разбират, ама...

Коментар

• Доиде време за данъци.

Елена - за последните 12г. от както се занимавам с ФОРЕКС лично аз не съм платил 1ст. данък за печалбите/дохидите от тази дейност и нямам намерение да плащам и през следващите 20г. Освен това не съм чул някой друг да е платил данъци от тази дейност. Причините е много прости. 1.Счетоводителите и данъчните неразбират нищо от това.
                  2.Все още в БГ не е регулирано нормативно как се плащат данъци от маржин търговия и коя сума трябва да се обложи с данък.

Прост пример - преди 10г. когато още работех в банка, най-големият ми проблем бяха счетоводителите на банката. Примерно ако фиксинга е 1.5080 лв/$ и аз съм купил на 1.5090 и после съм продал на 1.5100 сумата Х , реално съм на печалба от 0.0010лв. Да ама НЕ. Според тях съм на загуба 0.0010лв. защото съм купил с 0.0010 по-високо от фиксинга. Те си осчетоводяват тази операция по фиксинга, отчитат загуба, а реалната печалба се покрива за черни и бели каси, Мерцедеси, подаръци, екскурзии , любовници и каквото се сетиш още.

Зная че ще ти се стори странно и едва ли ще ми повярваш, но е така

Коментар

• Доиде време за данъци.

Елена , по закона за облагане на физ. лица , и такива фикс. 20 няма , в декларацията е описано...
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Доиде време за данъци.

Здравеите момчета. Искам да ви питам запознати ли сте с това какви данъци се плащат за нашата игра FOREX. За мен тя е изключително нова. Миналата година се включих октомври на шега, и с късмета на начинаещия взех че спечелих 2500. Изтеглих от сметката 2000 малко преди нова година за да неги загубя и да нямам пари за данъчните, както и да е. Досега отлагах но идва вече февруари и трябва да свърша тази работа с данъчната декларация, а предполагам и вие. Срока знам че е 15 април но неми се иска да го оставям за последния момент. Затова се обръщам къв вас, виждам че има доста печени момчета във форума предполагам с по-голяв опит. Моля ако сте запознати да ми отговорите на следните въпроси:
                      1. Търговията на FOREX смята ли се за търговия със валута и ценни книжа или отива към друга категория.
                      2. Данъка които се дължи по таблицата на закона за облагане доходите на физическите лица ли ще е
                      облагането или по някакъв спецялен друг за търговия с акции и валута (тоя въпрос сигурно звучи тъпо, съжелявам.)
                      3.Инвестиционият ми посредник ми приказва за облагане с 20% данък които бел фиксиран а не по таблицата за която стана дума по горе. Това вярно ли е или не.
                      Разбирасе ако изкажете мнение и по други въпроси свързани с данъците около Форекс ще ви благодаря.

Коментар

• Какъв им е проблема ?

supertrader естествено КИКИ изчезна преди седмица и беше краино време да се появи някои друг Тъи че моля никои да не им обръща внимание по скоро тотално игнориране на подобни елементи
                        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Какъв им е проблема ?

На Марлос , Боко и другите подобни никове..Ами този е проблема , и целта -да късат нервите на другите..Доктора е прав изтървали са ги на свобода да вилнеят...Иво , -ДР, Карлос и другите не се занимавайте с тях , няма смисъл да ги поощрявате я им вижте победите , и как успяват да откажат някого и да се освободят от присъствието му във Форума...Нима с течение на времето , на всеки не му е станало ясно например доколко Иво е от КГБ , обаче колко му е да се пусне мухата нали.И друга муха имаше срещу мен от Боко например , че съм провокирал интриги и съм подвеждал Коко и Марио , и Боко всъщност бил оня дето му мислел доброто , защото тази му теза пък бе много лицемерна - та той Боко се появи като антипод на Коко в момента в който последния написа първия си пост тук. Докторе ти ако го прочетеш този пост , успокой се не им се връзвай , те дори не могат да си го представят колко си напред като човек , те да го прочетат и да си го знаят защото могат да разберат , че е написан от друг човек с друг IP адрес .А Боко , Марлос , и ..... си имат цели , едни такива дребни и ситни цели , каквито са им дребни душичките....
                          D.Y.F-091066

Коментар

• блуждаещи електрони

лека и сменете заряда през викенда

Коментар

• майничката

що се отнася до д-р тои прие да се видят само че по професионален навик го прати наи напред на психо

Коментар

• майничката

1.според мен персоните бяха две а не една - просто стила бе различен 2.на мекето и през ум не му мина да се вижда с някого просто изостри заяждането явно са го изкарали извън нерви 3 аз лично бих приел среща ако ми осигурат 3 цицести негърки

Коментар

Working...
                                X