IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• данъчен-Доиде време за данъци.

GGG -логически не би трябвало да удържат през годината ако не закриваш сметка.Но в данъчните закони има толкова пaрадокси и пропуски,че си е е .. м..Даже и данъчния го каза по отношение на сделки с физ.лица.
    Затова казах че е хубаво тук (надявам се Камен не си се обидил-уважавам мнението ти за търговия)да коментираме темата защото всички рано или късно сме на ТОПА през БГ брокер.

Коментар

Iwo к'во заначи да ЗАГАЗИ ИП.Данъчните си правят проверки законно когато си поискат.А в отчетите на ИП си пише всичко.Вижтат те теб-лапал си добре-айде насрещна проверка дали си платил и готово.Просто е като фасула.

Коментар

ако посредника ви загази ще проверяват и вас

Коментар

Но идва един друг въпрос. Ако си примерно 100к напред, но си изтеглил 20к, а с останалите си в позиции на приключването на счетоводната година, как ти се изчислява евентуалния данък.

Коментар

За цяла Европа не знам, но в Германия се плаща. Там удържат данък дори върху лихвите по депозитите.

Коментар

Според мен независимо какво е реалното положение според "данъчните" трябва да се гледа и световната практика: американска и европеиска а също и на тази на острова-UK. Чувала съм че в UK и Европа не се плащат данъци за FOREX както и за реална борсова търговия 1:1 като на нашата БФБ. Но в Америка се плащало според това в кои щат си, но може би е по добре за там да се изкажат хора които в момента са там, аз съм "все още" в БГ.

Коментар

В България все още съществува анкова тайна. Така че без сигнал, не могат данъчните да идат и да почнат да те ровят. Трябва първо да си сгафил или някой да ти има зъб. Иначе в закона е упоменато, че се дължи данук врху доходите на физ. лица, освен ако изрично не е посочено друго. За съжаление форекса и cfd-tata не са БФБ, където данък не се дължи.
                Въпроса е как могат да те хванат ако си регистриран при брокер в чужбина.

Коментар

От данъчна гледна точка всяка сделка при физическите лица трябва да се гледа отделно и печелившите сделки се облагат с данък. По принцип (с определени дребни изключения) законодателството в Бг не признава загубите на частните лица, колкото и логично или нелогично да ви се струва това!
                  Единственият начин да сте чисти пред данъчните е да търгувате, като юридическо лице!

Коментар

• Доиде време за данъци.

В чужбина търгувам през оод регистрирно в САЩ и плащам годишна такса на адвокатска кантора която урежда всички формалности включително и данъчни и за мое учудване до тоя момент не съм имал приспадане на някакви данъци, не знам защо, в същото време имах нужда от малко повече пари тук за един закъсал бизнес и реших да преведа средства които да оформя като заем от американската към българската фирма, които надлежно регистрирах с форма ЧД2 в БНБ е малко след това ми разказаха играта 6м данъчна проверка първо само по ддс а после прерастна в пълна...
                    В България играя пак с оод регистрирано тук и моята счетоводителка се хвана за главата незнаеики какво да осчетоводи и как от всичките поръчки които съм правил. ИП то в бг пък когато реших да изтегля част от парите за да направя две нови сметки заяви че ще удържи 15% данък, аз казах ок но ако случайно загубя утре всичките си пари защо трябва да плащам данък.....и въобще безмислен спор. Реших да се допитам до данъчното и кацнах в Триадица където една леличка ме слуша в продължение на 30м да обяснявам какво е форекс и има ли почва у нас, съгласи се само че трябва да платя данък но на въпроса ми колко се зарови в дебелите книги и щаслива ми заяви че съм престъпник и нямам право да извършвам валутни операции без да съм регистриран като ИП е това ме върна в началната точка но нямах време отново да обяснявам какво е това форекс защото в книгите и такова животно нема.
                    Е хайде дано нещата се оправят след време.

Коментар

индианец ,логически погленднато за да са коректни нещата трябва ИП да изчислява някъкъв данък и то евентуално само за физически лица на база една финансова година.Иначе за мен е идиотщина всякакъв вид удръжки през годината.

Коментар

Ако юни съм на печалба и я изтегля и ми удържат данък, а декември на загуба ?
                        Какво правя - пия едно малко за здравето на държавната администрация ли ??

Коментар

парите,които се печялят на Форекс влизат в приходната част ( юридическо лице)и в разходната ако губиш.В тази връзка КОКО е прав ,че ИП незаконно удържа данък при печалби ако става въпрос за юридическо лице.Юридическото лице може да е на загуба от друга своя деиност и в баланса крайния резултат да е различен.За физическо лице може и да има логика ИП да удържат данъка -не съм сигурен.

Коментар

• Доиде време за данъци.

Темата е много сериозна и мисля ,че за играчите на Форекс пазара мястото за обсъждане е тук.
                            Ще кажа само,че рано или късно всичко се плаща-включително и даниците.Колкото по-късно толкова са по голями лихвите.Рано или късно данъчните ще изучат и тази материя(сугурен съм)-тогава отговори от рода-ми аз не знаех и бла бла бла НЕ ВЪРВЯТ!!!Плащаш или в най-лекия случай огромни проблеми,а в най-тежкия "слънцето на квадратчета"!!!Друг е въпроса как може да се избенат или заобиколят,но търгуването през БГ брокер-просто няма начин.Влизат данъчните при брокера взимат разпечатки кой-к'во печелил/губил и готово.Мърдане няма!!!

Коментар

• Доиде време за данъци.

Здравейте,
                              По темата-данъци в/у печалбата от акции не се плащат.В пресата прочетох за доходи на наши депутати,които обясняваха,че не се плаща данък -за акциите.Не зная дали така стои въпроса и за форекса.
                              Поздрави
                              PS:supertrader-няма нишо такова(за това което пишеш),не поствам,защото ми омръзнаха заяжданията във форума.Прочетох вчерашните-детска градина.
                              ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ-САМО ПАЗАРА ЩЕ ПОКАЖЕ КОЙ Е ПРАВ.
                              Но това,че си познал посоката,не значи ,че си гуру.
                              СКРОМНОСТ И ТОЛЕРАНТНОСТ.
                              Мисля,че от това трябва да се води всеки.
                              В ДИСКУСИИТЕ ДА ПРЕОБЛАДАВА ВЪЗПИТАНИЯ ТОН.
                              Какво повече му трябва на човек-една добра бира и......
                              Ползотворна и приятна почивка на всички
                              Това не е предпоставка за търговия!!

Коментар

• Камен

Да ...
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X