IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• US Economy

Хубаво, щом ти казваш...

Коментар

• US Economy

Ще се връщат 150 млрд $ в САЩ ? Че кой ги иска ? Те си ги печатат и си купуват с тях квото им и трябва. И си умират от страх да не се върнат, щото инфлация и т.н. Кръстят се да не им дойдат обратно.

Коментар

• US Economy

Туй е много, ама много много важно))

Коментар

• US Economy

Данъчната амнистия в САЩ може да привлече 100 млрд. долара в страната
          31 януари 2005

Одобрената данъчна амнистия за мутинационалните компании може да привлече в САЩ близо 100 млрд. долара още в следващите няколко месеца, пише в електронното издание на Файненшъл таймс от понеделник.

Големите парични потоци могат да повлияят и на курса на долара и да предизвикат неговото дългоочаквано повишение.

Според приетата още през октомври миналата година данъчна амнистия компаниите ще плащат данък от 5,25% в държавната хазна, а не досегашните 20-25%, за да приберат средствата си в страната.

Над 700 млрд. долара на корпорациите са натрупани в офшорни банкови сметки с цел избягване на високото данъчно облагане в САЩ. Според анализаторите повече от половината сума ще се върне обратно в страната през тази година.

През миналата седмица 4 фармацевтични компании - Johnson & Johnson, Eli Lilly, Schering-Plough и Bristol-Myers Squibb са репатрирали близо 37,4 млрд. долара.

Коментар

• PPP za chf

10х)) Аз до средата на февруари го виждам да яде здраво бой.
            Успех и на теб!

Коментар

• US Economy

Петре каквото и да си говорим долара ще се движи, независимо от елиот, фундамент, врачувания и тнт на там накъдето чичо Сам реши. Сащ са доста пред европа в технологично и всяко едно отношение тоя двоен и троен дефицит е един балон и все едно го няма, той е както при българските брокери тоест само на тефтер. Трябват пари на САЩ ОК няма проблеми пускат печатницата и дървото в последствие ядат тия които са си купили долари. И така ще е още доста години, но наистина интересното е че за САЩ няма значение в тоя момент какъв е курсът.
              Успех и лека вечер

Коментар

• US Economy

и пак се вдигна

Коментар

• US Economy

покраи ирак брента падна малко

Коментар

• US Economy

komentator - не , за САЩ ставаше въпрос

Коментар

• US Economy

нещо не разбрах за забавените темпове на растеж и ниските лихви, за европа ли говорим?

Коментар

• PPP

Питах за брокер, който плаща суап на 0.1 лотове, иначе ФХЦМ са супер.
                        Във франка съм къс със средна цена 1.1804, чакам да мине пак 1.19 за да добавя, понеже имам малко къси от 1.1723.
                        За края на Февруари не знам, но по принцип смятам че е за надолу.
                        Успех
                        In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• US Economy

KOKO-принципно съм съгласен с този Робърт МакТииър, въпреки че за първи път го чувам,но не съвсем.
                          Все още $ е основна водеща световна валута и това статукво едва ли ще се промени в следващите 5г.
                          Проблемът е друг - в цикличността на възходи и спадове във всяка една икономика.В случая щатската икономика е цикъл на слабост и спад и то по една основна причина - дефицитът в бюджета и търговското салдо.Но също така не са за подценяване терористичните заплахи поради водената от Буш външна политика която не се харесва на много радикални организациии предимно от мюсолмански страни.Освен това забавените темпове на растеж вътре в самата Америка, ниските лихви,покачващите се цени на петрол,злато и други благородни и стратегически метали оказват силен натиск върху американската икономика.Като добавим и намаляването на данъчната тежест точно в този момент и картината става с все по-тъмни краски по отношение на $.

Коментар

• PPP

Аааа. ами както казва Сашко Диков - Това да се чува)) А мен ми се стори, че по едно време те бяха ядосали нещо и питаше за друг посредник. Заблудил съм се))
                            Я кажи как ти се стува франка, как го играеш?

Коментар

• AUS

OK Petre, shte se radvam za MakroEconomy.

Leka!

Коментар

• US Economy

Не знам дали забелязахте изказването в Давос на Бил Гейтс който говореше колко е къс в долари, е това ме накара да се уплаша че и аз съм къс в долари и за това си купих малко за ауд.
                                Между другата Майкрософт направи добро хеджиране на валутният пазар, е не чак като порше които имат повече профит от дългите си евра отколкото от автомобили но все пак.

Коментар

Working...
                                X