IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• bnight

ne sam go pisal az
    ще се опитам да аргументирам "манипулеруемостта" на пазара.
    Дневният форекс оборот е около 1,5 трилиона. $/ХYZ формира 90% от този
    оборот.
    Евро - 38%, йена - 23%, паунд - 13%, франк - 6%, канадец- 5%, оси - 4%.
    Да разгледаме например франка - дневният оборот е 90 милиарда. Средно за
    минута (разбирам колко приблизителна е сметката) - 60 милиона. Очевидно за
    мен е, че фин институция може да отклони $/суиси с 15-ина пипса. Интересно
    става, когато тази възможност бъде използвана в близост до важно ниво,
    над/под което са концентрирани "овчите" стопове. Без изобщо да става дума
    за милиарди, "овчите" стопове изгарят и институцията просто заема мястото
    на дребния спекулант, който учуден остава да гледа как курса продължава в
    неговата посока, но без него.
    Защо фин институция би постъпила така? За да се добере до желания актив на
    добра цена, без да влияе на пазара със своите действия в неизгодна за нея
    посока.
    И накрая любимият ми пример - EURUSD 18.02.2004 - пробив на 1,29 с 30п и
    дневно затваряне 2 фигури надолу. Овча работа...
    Aко не се лъжа спот търговията представлява 1/3 от общия обем -> числата са 3 пъти по-малки,а възможността за манипулация - по-голяма.

Коментар

• bnight

Упражнение, очаква, милиарди.....
      Успех в търговията

Коментар

• bnight

В смисъл с марджин сметка едва ли е възможно да се получи подобен номер.Защото ако искаме да отворим позиция с 4 милярда а марджина е 1:100 сам сметни каква сума трябва за това опражнение.
        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• bnight

bgr а каде мога да налея милярди на пазара и как говорим ако теоретично ги имам.
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• bnight

При наливане на милЯрди промяна на пазара не се Учаква.

Коментар

• Брокери

Дон Карлос има ли брокери при които откритата позиция по марджин сметка да е над Милярд долара примерно. Ако е възможно според вас ако налем един или повече милярда долара как ще го отреагира пазара. Които има идеи нека да помогне. Любопитно ми е защото е интересно има ли таван на максималната сума която може да вкараш в пазара и от какво зависи тя.

Коментар

• 1.2460

Koko, моите уважения, колега, но недей да агитираш хората за покупки. Всеки сам си носи и кръста и риска. Да търсиш дъно на този пазар ....? По-добре изчакай да го видиш формирано(дъното де), и тогава участвай. А на този етап "sell on rallies"...всекиму според риска и фибоначито .....

Коментар

• РРР

Добър и успешен ден на всички. ППП още когато откри тия франкове отбелязах че са си рискови но ти си знаеш най-добре. Дано да излезат. Този месец някои учаква ли качване до 1,30 щото тва 1,2645 ми е много мътно. За днес едната ми идея със слизане от 1,2620 до 1,2580 като чели излиза добре ако продължи нагоре скъсяване от 1,2640 но при обръщането за надоло ако ли не нагоре от 1,2655 цел 1,2730 на първо време. Ако доближим 1,2580 цел 1,2540 това е в краткосрочен план за днес. Но проблема е че нямам достъп до нет в момента защото доставчика ми се оказа голям боклук и сега се прехжърлям на БТК някои да каже ако е при тях как е връската и какво точно плаща предварително благодаря. Късмет на всички.

Коментар

• 1.2460

Варна, той тренда и лани "обърна" по това време на годината, ама ти сигурно си го проспал....
                    1,38-39 до края на годината, даже до края на циганското лято.
                    Успех.

Коментар

• прогнозките

прогнозките:

http://www.chartsignals.com/foam/fxoutlook.htm
                      http://www.forexmanagement.start.bg

Коментар

• РРР

Здравей! При някои брокери частичното затваряне на позиция не води до
                        промяна в салдото, а в промяна на средната цена.
                        Ако да речем имаш къса 200 К от 1.34 и на 1.33 затвориш 100 К, няма да ти
                        прибавят $ 1000 към салдото, а ще ти вдигнат средната цена, така че ако в
                        следващия момент затвориш останалите 100 К, да си получиш всичките
                        пари. По този начин можеш да постигнеш невероятни средни цени, нива
                        които въобще не са достигани. Дано да съм ясен.

Коментар

• EUR/USD

Добър ден , чувствам се добре когато виждам никовете на старите муцуни Успех . Настанало Етрендово време , аз съм по колебанията , та позицията ми е наблюдаваща

Коментар

• EUR/USD

Варна, точно за тековете говоря, Забърсах прахта от дебелите си книги тъйкато въпреки че имах 6 по макроикономика не съм обичал никога тоя предмет, но изчетох отново доста. И стигнах до извода че тъпите бушмени наистина повтарят историята от 81-84г, поедно време заблуден от строителството си мислех че Буш ще повтори подвига на Рейгън и ще убори икономистите но не.
                            Тъпите американци просто правят това което са правили преди и историята се повтаря. Тако че що се отнася до фундамент, ОЧАКВАМ ЛОШИ ИНВЕСТИЦИОННИ ПОТОЦИ.
                            Какво правят то е просто - гонят в ръст в БВП въпреки големият дефицит, те напротив са хепи да е голям, заместват го с повече държавни разходи, предимно за отбрана, и увеличават лихвите. Така че ако съм прав всичко що е инвестиции, строителство дефицит и пр трябва да играем срещу долара, а когато имаме потребление, държавни разходи и бвп за долара.
                            Успех

Коментар

• РРР

Да си призная, пак не ми стана ясно, ама карай да върви.
                              Успех
                              In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• РРР

Намалявах си размера на позицията при падането на юг , затова станаха 1.40 и като си върнах-купих същото количество лотове ср.цена пак е 1.34 .Имам разни сметки , които съм ги замустачил и по тях има такива позиии.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X