IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• bnight

Някой има ли коментар на фундаменталната обстановка?
    Имам предвид, че данните за САЩ са лоши, данните за Япония са лоши, данните за Евросъюза - също ?!
    В петък вероятно нарастването на еврото беше заради съчетаване на надеждите за споразумяване за бюджета на общността с лошите данни за САЩ, но в събота сутринта стана ясно, че надеждите са били напразни...
    Изобщо, бъркотията май е пълна..

Коментар

• bnight

И аз съм съгласен с мнението за игра в рамките поне на 5 дни, а не за краткосрочно влизане/излизане. За съжаление дългосрочното разиграване изисква солиден капита. което за повечето от нас е непосилно. Ето защо по дефолт сме в играта за кратко.
      Не че съм фаталист, но поставянето на стопове или хеджирането трябва да се прилага винаги, когато е възможно.

Коментар

• bnight

Отдавна не съм писал тук за пазара и.т.н ,защото не виждам смисъл от това да се обяснявам после защо така , а не иначе ))) но по ? за психологията се изкуших да се включа )))
        До сега никой тук дори не е намеквал , че това чиста проба комар , но много опасен и за много пари.
        Добрата новина е , че за разлика от обикновенния комар, тук има техники за намаляване на риска , а също и начини за прогнозиране / колкото и да не работят ги има/ . В тоя ред на мисли трябва всеки да си направи сметката добре , дали може да издържа на подобен род дейност. Истината е много простичка - правиш залога и ако си познал движението / дойде добра ръка / печелиш . Не е ли така ?
        Та за тези , които се занимават от скоро да не се притесняват от загубите , да не си мислят , че са тъпи , а да си направят сметката добре , да изградят такъв алгоритъм на работа или с къси стопове за интрадневна игра или дългосрочни движения с цели 8-10 фигури. Според мен ако се научиш да губиш вече си печеливш търговец. Всяка работа в центъра за мен е обречена на неуспех / имам предвид позиции за по 3-5 дни/ . И това си има логичното обяснение - там контрола в/у риска е най-малък. Та това исках да дакажа - добрия търговец трябва да има душа на комарджия ))))) От Борсалино е било, моя грешка.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Светлин

supertrader и да те питам бънито че го водят скалп водят го но според мен идеята на скалпирането не е ли да се вади абслютно всеки пипса а бънито спецялно чака по 20 пипса е каква скалп система е тогава не е ли пак игра в средата ??? А САР системата ти също е красива не отричам изкарва пари но и тя се включва в средата на движението. А според мен склап-а си е чиста проба ловене на върхове и дъна но на малките графики. Успех.
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Светлин

supertrader може ли да кажеш от кога по-точно е този пост или да го пеистнеш пак защото явно съм го
            пропуснал. Благодаря и късмет.
            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• скалпиране

Аз неслучайно те питах, защото и аз така играя. Сутрин си определям нивата на поскрепа и съпротива (предимно суинг хай или лоу) и когато през деня е достигнато някое от тях изчаквам индикации за забавяне а движението. Самото ниво на влизане определям на 1 мин. графика - двеон или 1-2-3 връх/дъно. Играя с 10п стоп и лимит. Най-много харесвам eur/jpy и usd/jpy в европейската сесия.

Коментар

• Светлин

Светлине , накратко скалпирам предимно.Имаше един пост на безименен , играта в средата на терена ти гарантира неуспех.Прав е!
                D.Y.F-091066

Коментар

• supertrader

supertrader, кажи накратко как откриваш и управляваш позиция?

Коментар

• bnight

Знам за 11.7 , че е нарушено вече.А това на къде ще се движи зависи от толкова много фактори !Ако тръгне за юг ще купя много долари обещавам.Но за да го направя трябва индикаторите да ми дадат сигнал , по възможност звук !Приятна почивка ! А тази графика е ей така , за да се види че Сити преиграват , а защо сами си направете извода - вероятно интереси.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• EURUSD

Погледни линиите пуснати от върховрте 1990-1994 как се тестват и в по ново време,което значи,че са
                      актуални.Дори и сегашното дъно.

Коментар

• Alf

Supertrader препоръчвам ти внимателно да разгледаш как се е движил възходящият тренд последните три години на седмична графика. Там има интересна зависимост че по принцип в първото 6 месечие долара си връща позиции като всяка от изминалите три години процентното отклонение е било едно и също в момента това процентно отклонение е нарушено и то много което е първа предпоставка за сменен тренд. От друга страна е че и чисто технически си е в полза на долара. И както демонстрирах миналата Неделя не беше трудно предсказуемо. Та въпроса сега е накаде вярно коригирането на еврото беше малко по ряско от прогнозите ми. Но то и слизането беше малко по ниско от прогнозите ми така че нещата се уравновесяват. Колкото до това дали се е е сменил тренд-а или не ще видим скоро. Късмет на всички и приятна почивка днес и утре. А от понеделник с нови сили и пак срещу акулите .

Коментар

• Alf

Там става въпрос за DEM или DM , виж забравил съм как точно се пише , а ако са забравили и други - значи остава синята , която случайно се подвизава на графиката ти.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• виждане EURUSD

Мисля ,че ако продължи яко нагоре ,движението ще се ограничи от линията на червения канал АА1.

Коментар

• виждане

Не Марио само толкова , това е виждането на много места пише тренда се смени.Е тук поне още не е , може и да се смени - знам ли !А ако не се смени , какво му пречи да отиде към 1.4 , много големи пречки не виждам.Нито пък да мине под южната линия , но пък за там в момента доста бързо се бе устремил , а нали и реални пари се движат те пък не са файлчета само.Чувал съм разбира се че нещата се променят и движението реални и виртуални не се различава много в 21 век.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Графика на супертрейдър

Изложи си сега виждането по графиката
                                Това не е предпоставка за търговия!!

Коментар

Working...
                                X