IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Системи за търговия, които наистина работят

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от katilarium
    netisan,това е покермашина-описанието е едно към едно.Казвам го от опит и то голям(като играч разбира се,не като съдържател на такава).
    И аз така мисля. Въпросът е какво можем да направим за да не ни издои тя нас, а при късмет - ние нея?

Коментар

• FXmio още веднъж да ти благодаря за помощта
      За мен това е перфектното и не се нуждае от подобрения.Ако някои може да го усъвършенства и да му носи по добра печалба,ще се радвам че съм дал началото на нещо в което малко хора вярват .
      За мен е добро а и аз не съм алчен за повече.Между другото точно по метода на индикатора вече се радвам на първата си сделка и първата си печалба на реална сметка .Като понапечеля за добра гощавка ще те викна да го отпразниваме,ако не си се покрил някаде де Засега скромно с печалба от 40 лв само на пробна сметка от 200лв -мисля че е добре.Жалко че не е нещо конкретизирано за да могат и други да разберат как да ползват замисъла ми,но скоро ще го развия подробно като теория

успешен ден и само печалби
      Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• fxmio, мисля че katilarium е прекалено емоционален, обаче е прав.
        Учудва ме твоята "девственост" по въпроса дали някой управлява тази игра ОТГОРЕ. Това не е мое хрумване, и отдавна стои въпросът дали просто не ни манипулират като "прарвоверни играчи". Има един интересен материал на masterforex.org
        Не се сърди! Дори да опонирам с теб, значи си струва.

Коментар

• katilarium , ако това което направихме заедно, те удовлетворява за момента, и съвпада с твойта идея, да продължим ли нататък ? От теб зависи

Коментар

• Третата теза, която не написах е подозрението, че интернет-форексът се е обособил в една виртуална реалност, която донякъде следва логиката и състоянието на реалния пазар, но се управлява софтуерно. Ако трябва да доразвия тази идея, ние всички сме играчи в мрежа, нашите брокери са провайдърите на мрежата, а авторът на играта режисира нейния сюжет, като има 2 основни насоки: да обере максимално съществуващите играчи, и да зариби достатъчно с нови такива. Ако не беше втората, всички отдавна да сме ошушкани : ))
            Netisan, че всички сме играчи в мрежата, както че и нашите брокери са ни провайдери, съм съгласен, но че има някой който "режисира" съвсем не съм съгласен. Всеки брокер по отделно може да прави своите "извращения" спрямо клиентите си, но няма такав който да ги прави спрямо всички едновременно !
            Ако наистина мислиш че има някой който дериджира цялата игра , то тогава предполагам че ще има и кой да го "хакне" както при всяка мрежа .

За мен въпроса е КОГА , КОЯ ВАЛУТА и КАК ДА СЕ ИГРАЕ ? /всъщност въпросите са три / . За мен е интересно ако намеря ЕДИНСТВЕН отговор на трите въпроса. Всяка двойка по-отделно подлежи на някакъв тех. анализ който всички познаваме. Идеята ми е да обединя този анализ на няколко корелиращи се двойки на едно място - за да получа единствения отговор ) Смятам че така ще могат да се избегнат "случайните" движения , били или не режисирани от някой !

Коментар

• netisan,това е покермашина-описанието е едно към едно.Казвам го от опит и то голям(като играч разбира се,не като съдържател на такава).
              Та съм се интересувал от софтуера на тези машини и тои е настроен точно така-60% прибира;40% дава и ето ти ги двете насоки за които говориш.Ако уцелиш момента (40% ) на даване и си готов зарибен,а после даваш докато машината не си вземе нейното.Точно на този принцип мисля да се основава моя стил на игра на FX ,като дебна само момента на даване и тук си много прав за почивките.Почивките-това трябва да е момента на набутване,които е неизбежен за доста голям % от играещите,защото не го осъзнават,но и необходим-иначе целия замисъл отива на вятъра-няма ли постъпления няма и печалби,нали?
              Тук сигурно питате как ще разбера кога е момента на даване - е вече съм забравил всички подробности чрез които стигнах до заключението че има начин това да се предвиди и както в математиката има готови формули и не е нужно да си ги извеждаш сам,така и аз си ползвам моя екстракт за успех без да се затормозявам да помня подробностите
              Разликата е че в заведенията с покермашини винаги има някои които ти диша в врата (дебеловрати чичковци) а тук е малко по-спокоино и не те взимат на сериозно даже с шест цифрена сума,като се имат предвид мащабите на играта
              Че мисълта ми беше,има начин да се предвижда кога е бонуспериода,особено ако има нещо,което дори бегло да ти покаже че момента е настъпил.FXmio ми направи нещо което,комбинирано с минимални знания за форекс,с търпение и с много знание за хазарта,при мен е печелифшо.Ще ви дам и пример за това:които е бил в заведение с покермашини знае че има чакали,които дебнат някои да се набута здраво и когато захапе дървото и си замине налитат като мухи на .... и практиката показва че измъкват успешно печалба.Е тук не можеш точно така,но замисълът е един и същ(бъдете сигурни,4е при всяко по сериозно движение на цената-да кажем повече от фигура- 80% от играчите губят,тоест машината си е взела неиното и ще даде малко за зарибяване на други и даване на втори шанс на 20-25% от загубилите,та да не е толкова очевадно ограбване
              Инайки впредвид и факторите,които по свои си начин държат цената на една валута в някакви рамки,не е трудно да се предвиждат моментите на даване.Всичко друго е за разнообразяване(фина настроика) на основната тенденция,от която гледаите да не се интересувате и не се опитваите да разберете(само ще ви обърка ----много инфо - по-голяма вероятност за грешки)

Може да не съм се изразил много точно,но мисля че ще ме разберете какво исках да кажа

успех и само на плюс

Коментар

• Здравейте всички! Здравей, fxmio и успешен ден,

Един малък коментар по твоето мнение: не мога да се пресиля да откривам позиция против моя си позиция. Това-по въпроса за хеджирането. Макар че, ако имам мнооого дългосрочна дълга на CHFJPY и виждам, че сега точно има скъсяване - защо не. Но засега нямам резерв за толкова далечни перспективи. Сделките ми са в рамките на седмицата. Това дето казваш, да не даваш на пазара да те увлича, си абсолютно прав. Трябва много разумно да дебнеш подходящите моменти за влизане и излизане, а през другото време да гледаш и да си пасуваш.
                Но... акъл лесно се дава, трудно се прави. Да се върнем към въпроса за техническия анализ.
                Третата теза, която не написах е подозрението, че интернет-форексът се е обособил в една виртуална реалност, която донякъде следва логиката и състоянието на реалния пазар, но се управлява софтуерно. Ако трябва да доразвия тази идея, ние всички сме играчи в мрежа, нашите брокери са провайдърите на мрежата, а авторът на играта режисира нейния сюжет, като има 2 основни насоки: да обере максимално съществуващите играчи, и да зариби достатъчно с нови такива. Ако не беше втората, всички отдавна да сме ошушкани : ))
                Та, с две думи, струва ми се, че е дошло времето на един нов технически анализ за нашите трейдинг-платформи, който не се залъгва с "обективни" закони на пазара, а търси конкретните алгоритми на софтуера и принципите на операторската намеса.
                Твоите "огледални графики" са една илюстрация на допускането, че нещата се управляват софтуерно в реално време - различни пазари, различни валутни двойки, а микро-движенията съвпадат.

Коментар

• fxmio, каде се загуби толкова време!
                  добре ли си? как е караш?
                  предполагам че не си в БГ, ако имаш път към Пловдив се обади.

Коментар

• Ето нещо за свободното време - EUR и JPY спрямо USD . просто графиката на USDJPY e обърната. така в "дясната страна " е само USD.

http://www.fxmio.info/mtlive/IBG_Pics/jpy_revers.gif

//-------------------------
                    PS. Всички предишни картинки които съм поствал тука може да намерите на http://www.fxmio.info/mtlive/IBG_Pics/
                    и някои индикатори и експерти използвани на графиките на :
                    http://www.fxmio.info/mtlive/FREE_INDICATORS/

Коментар

• Добро утро и успесхен ден на всички.

Netisan, на всеки може да се случи, и аз съм имал такива моменти. Мойта тактика в такива моменти е да хеджирам , а по - късно след известна почивка от пазара , да седна и поправя нещата. После пак почвка и чак тогава мойе да седна да търгувам нормално. Колкото по често си даваш почивки , толкова по малко грешки се правят, и пазара по-малко те увлича. Дано съм ти полезен .

Именно затова търся равни по ускорение моменти на пазара , когато би трябвало "безопасно" да се търгува . Може и да са млко , но пак не е казано че трябва да 100 % на пазара !!! на всяка цена .

Коментар

• Сега не ми се пише. От 10-на дни съм в противофаза. Т.е. губя. Имах един голям margin call, който можеше да е по-голям, ако имах ресурс.
                        С една дума, не е сега моментът.

Коментар

• Netisan , много ти благодаря за отговора. Наистина много точно си схванал идеята ми. Работа по нея колкото искаш затова и я споделям тук , може някой да има подобни идеи или наблюдения и току виж сме направили нещо полезно .

Успех на всички .

Коментар

• До fxmio:

Най-после намерих малко време да се включа по същество относно системата, която предлагаш (или поне както ми се стори). В нея на първо приближение виждам два големи плюса, от които може да има голяма полза:
                            1. Няма търсене на СРЕДНИ (цени, отклонения и т.п.). Въпросните средни от математически аспект са производна на функцията, по която фактически се движи цената. Вземайки производната вместо самата функция, ние автоматично орязваме голяма част от информацията, която ни носи въпросната начупена крива. Е, да! Тя изглежда "грозна" - но това е, защото не я разбираме. А едни красиви вълнички ни харесват, но не носят инфо..
                            2. Опитваш да увеличиш обема информация от пазара, като комбинираш синхронните движения на свързани (по някакъв начин) цени. Това доколкото ми е известно, е една тера инкогнита на техническия анализ, а освен това е и в тясна зависимост от фундаменталния такъв, защото става дума за различни двойки/пазари.

Ерго, има много какво да се умува и прави по въпроса.

Аз имам и едно важно 3., но не съм убеден доколко говорим на един език, и дали би разбрал тази идея.. Ще видим.

Коментар

• Добър ден.

katilarium
                              видях 4е направи промяна на 30 мин на еур/усд и там се вижда че паунд/долар има по голям оборот (ако е оборот това +53) отколкото долар/иена
                              това е дневното изменение на всяка двойка спрямо цената на отваряне

Коментар

• видях 4е направи промяна на 30 мин на еур/усд и там се вижда че паунд/долар има по голям оборот (ако е оборот това +53) отколкото долар/иена

Коментар

Working...
                                X