IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Системи за търговия, които наистина работят

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хей, здравяйте от мен, и много успехи Ви желая. Гледам че темата започва да се раздвижва , което само ме радва. Не съм на работа от няколко дена и не бях поглеждал тука, а и следващите няколко дена ще е така.

katilarium , не съм иакал да се карам с теб ако така си го разбрал. Просто трябваше да ти вадя думите от устата с ченгел, но ти си се знаеш , не се сърди . Разглеждах системата ти , и макар че ти бях казал че ще я пусна на страничката, все още не сам го направил , малко времето не ми достига, а и искам да вкарам някои допълнения.
    Сигналите които дава хич не са лоши, стига да се съобразяваш и с някой други фактори. Прави впечатление, че най-добрите сигнали са по време малко неудобно за БГ - или много рано сутрин м/у 6 и 8 часа или късно вечер след 20 че и по късно, което само подтвърждава теорията ти "след като другите се наиграят - сме ние". Като стратегия може да се нарече анти-трендова, като може да се помисли и за позиции по тренда тогава вече ще е пълна. за момента много добре "хваща" големите корекции. Това са ми наблюденията за сега.

Сега нямам много време да пиша, но ще се влючвам от време на време за по малко .

FostarFX , за жалост мисля че ме бъркаш с някой друг , няма проблем. Интересно ще е да споделиш какви са тези ценови модели , за които бегло споменаваш.

Форекс Форексов, да така е наистина , прав си за БФБ, та тя е все още
    много млада. Нямам представа дори, дали вече може да се шорти там.
    Тук главно гледаме валутната търговия

Успех на всички !

Коментар

• Драги приятели!
      Относно БФБ мога да кажа, че техническия анализ невинаги е приложим, защото в един момент, когато всичко си е наред, появяват се пикливи Кобоси и с 5000 акции дневен оборот могат да обърнат и MACD, Momentum, i RSI, и Bollinger Bands да потрошат и отгоре и отдолу, и плъзгащи средни да продънят! Търговията прилича на ловене на гупи в аквариум.

Коментар

• Netisan,
        е как не знаеш какво да гледаш?!?!?!?Там си има стрелки за очаквана посока на цената.Върху осцилатора с десен бутон на мишката,та на входни параметри - мапериод1 трябва да е 50,а мапериод2 да е 200.
        Дифф е разликата между двете.За малки графики (м1;м5;м15) е добре да е малка (от рода на 1 до 3 или 4),а за останалите трябва да е повече (от 5 до 10 или 12).Не пипаи другите настроики освен цветовете и готово.Аз съм доволен и си го ползвам.
        Относно покермашините - не ми се говори сега за тях,а и мисълта ми значително изпреварва говора ми,камо ли писането,и се получават едни изказвания ...... За мен съм си го обяснил,но ми е трудно да го обясня на друг.Това ми е проблем и в реал живота.

Моля,не ме караите да обяснявам

просто следваи стрелките и УСПЕХ
        Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium
          http://www.fxmio.info/mtlive/FREE_INDICATORS/

2xMA osscilator

Успех
          Гледам го, но трябва да знам какво да видя! Аз имам един индикатор, който прилича на този по сигнали (DayImpuls). Но тези сигнали аз и така ги виждам.
          В потвърждение на това, което гооворехме за покер-машините, след като комбинацията ми от лотове рухна поради margin-call, а аз коварно я пресъздадох на ДЕМО, сега там имам
          Deposit/Withdrawal: 5 000.00
          Credit Facility: 0.00
          Closed Trade P/L: 63.52
          Floating P/L: 3 353.65 Margin: 4 561.98
          Balance: 5 063.52 Equity: 8 417.17
          Free Margin: 3 855.19
          На ДЕМО всичко е супер. Е, говорим за мини-форекс, където доларите са центове, но ще имат да вземат. Без да ги вземат : ))

Коментар

• http://www.fxmio.info/mtlive/FREE_INDICATORS/

Ето тук е разработено.Не ме караи да обяснявам,че с fxmio едва не се скарахме следствие на моите обяснения.Само да допълня - на по големите графики ( от М30 до MN ) трябва да сменяш на ръка "deff" към по-голяма разлика,което е обяснимо.За сега тактиката е предвидена само за евр/усд
            Накратко е съпоставка на МА200;МА50 и цена
            Разгледаи и ако имаш идея за подобрение сподели

2xMA osscilator

Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium
              ами гледаме кога големите(покермашините) отбелязват големи печалби и малко след това би трябвало да е нашият момент,защото е време да върнат малко за зарибяването и ние използваме това.Това е в общи линии
              Тази идея много ми харесва. Но трябва да се развие в работеща техника, a имам резерви дали едно психологическо "надлъгване" може да се интерпретира програмно. Мисля, че тук рутината и човешкият разум имат предимство. Преди всичко, трябва да се разработи методика за детекция на такива моменти, да ги наречем "лъжесъбития". Аз от едно известно време взех да си разпечатвам графики с мистични движения, имайки доброто желание да ги анализирам на спокойствие и да намеря къде греша. Сега виждам, че могат да послужат и за друго. Има и един друг фактор, който се прокрадва в трейдърските среди, и той е, че брокерите пост-фактум "коригират" някои дефекти на времевите графики, но ако и това е вярно, значи играта е много груба : (
              А и това е само един възможен подход, да не пренебрегваме другите. Не зная за каква точно система дискутирате с fxmio, доколкото разбирам, това е твоя идея, която той е реализирал технически? Останах с впечатлението, че става дума за някакъв прост, но брутален инструмент. Любопитен съм как работи, без да настоявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от fxmio
                Netisan, и аз се радвам да си опонираме. В спора се ражда истината, макар и тя де не се харесва на всички. Аз продължавам да държа на своето , че няма някой който да манипулира FX-са. Ето ти един довод :
                В USA се намира най-голямата борса за валута - www.cme.com . Там , дори и условията на търговия да се различават малко / срочност на контрактите , марджин и т.н. / от тези на форекса , котировките които получавам от там и тези на моя брокер са почти еднакви / 1-2 пипса разлика и то не постоянно / - просто все пак има някакво забавяне докато стигнат до мен чрез брокера ми, а и още кой знае през къде!
                Разбирам твоята позиция. Нека изкажа една друга, която от една страна не е нова, но от друга - противоречи на твоята.

Какво представлява един обикновен брокер? Нека го сравним с чейнджбюро. Чуваш, че доларът паднал - отиваш в чейнча и купуваш $$$. Чуваш след няколко дни, че доларът скочил - отиваш пак и ги продаваш. И ти печелиш, и чейнчаджиите печелят. Дотук всичко е тривиално. Не трябва обаче да бъдем прекалено абстрактни.
                Ако ти си купиш 1000$ от малкото гаражче, това не значи, че те тутакси ще скочат да правят трансфер в банката (или брокерът ще хвърли твоя лот на световните пазари). Напротив, в дадения момент ти вече си си купил Риск, а те са направили някакъв оборот. При достатъчен брой клиенти, те могат така да преразпределят покупко-продажбите на валути , че да печелят само от своя, личен оборот на средства, и без да рискуват да ги инвестират. Ако клиентите са недостатъчно - толкова по-зле за самите клиенти: тичаш на гишето, когато видиш добра котировка, и там ти казват "съжаляваме, в момента няма $$$" (правят ти слипидж).
                Основната идея на тази алюзия е, че световните пазари и котировки за нашите брокери са чисто референтни. Те ще се вкопчват в тях, когато това им изнася, за да те убедят, и ще гледат да стоят далеч от тях, за да не попаднат те самите в незавидното положение на клиенти, купили Риск.
                На тази база те призовавам да преразгледаш убеждението, че котировките на отделен брокер ТРЯБВА да следват в реално време някакви еталонни котировки. Или пък да ме убедиш в това.
                ПП Колкото до конспирациите и манипулациите.. това е една безкрайна тема, нека не се отвличаме, наистина.

Коментар

• Че защо да имам Давай.Аз като не се оправям с компютрите не се и опитвам,но ти можеш

Успех и на теб

Коментар

• Забравих да ти кажа, че ще направя линк на страницата и ще я пусна там в реално време, ако нямаш нищо против

Коментар

• katilarium , системата ти работи по различен начин когато е в реално време , от стрелкичките които ти виждаш на екрана. Днес я пуснах при
                      мен и установих това. Покъсно или най-вероятно утре ще ти обясня и ще внеса необходимите промени за можеш и в "исторя" да виждаш всички сигнали когато ги е имало ).

Успех от мен.

Коментар

• http://www.fxmio.info/mtlive/IBG_Pics/CME_options.PNG

http://www.fxmio.info/mtlive/IBG_Pics/CME_options.PNG

Коментар

• Моето мнение е че борсата,като цяло,е следствие на големите замисли,а не големите замисли да са следствие на борсата

Гледаите как ще се лута между 1.2775 и 80 в продължение на близо 2 часа --- евр/долар

Коментар

• Netisan, и аз се радвам да си опонираме. В спора се ражда истината, макар и тя де не се харесва на всички. Аз продължавам да държа на своето , че няма някой който да манипулира FX-са. Ето ти един довод :
                            В USA се намира най-голямата борса за валута - www.cme.com . Там , дори и условията на търговия да се различават малко / срочност на контрактите , марджин и т.н. / от тези на форекса , котировките които получавам от там и тези на моя брокер са почти еднакви / 1-2 пипса разлика и то не постоянно / - просто все пак има някакво забавяне докато стигнат до мен чрез брокера ми, а и още кой знае през къде! Всеки може да гледа котировките от там , а също така и опциите put call нивата им , обема им , срока им. Прозрачността на всичко това, никак не ме навежда на мисли като че някой може да режисира този пазар . Ако все пак някой го прави - то е или USA или самата борса CME . Но в такъв случай защо да не манипулират и пазара на акции и на всичко останало ? Може да излезе добър бестселър за нова световна конспирация ))

Коментар

• между другото по моите виждания очаквам евр/долар на 1,2720 горе долу до посред нощ

Коментар

• ами гледаме кога големите(покермашините) отбелязват големи печалби и малко след това би трябвало да е нашият момент,защото е време да върнат малко за зарибяването и ние използваме това.Това е в общи линии

Коментар

Working...
                                X