Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо повечето трейдъри губят?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

  Отново личностно заяждане, присъщо на незнаещите. Не усещаш ли, че прекаляваш?
  Айде знаещия.
  Как се изгражда стратегия за ПМО? (каквото и да значи това)
  Колко такива стратегии си изградил.
  Какви пари си направил с тези стратегии. Ако е под 1000лв дневно не ми ги хвали изобщо.
  Ще споделиш ли колко изкарваш от бизнеса? Колко пъти повече от 1000лв дневно е?
  Що не си продадеш бизнеса и да вложиш всичко в трейдинг след като си открил свещения граааааал?
  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

  Коментар


  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

   Отново личностно заяждане, присъщо на незнаещите. Не усещаш ли, че прекаляваш?
   Какво падение, добре им го каза, вече чупят клавиатури според мен хаха
   FinancialMarkets.Zone

   Коментар


   • Тази тема е много интересна, защото може да бъде четена ръка за ръка с есето на Карл Юнг - "Въведение в религиозните и психологическите проблеми в алхимията".

    Коментар


    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

     Има бая да драпаш, докато станеш личност...
     Отново личностно заяждане не по темата.

     Имам въпрос към администрацията на форума:
     Разрешени ли са личностните заяждания или не?

     Защото често виждам изтрити постинги с коментар "Заяждане". От вчера до момента съм рапортувал поне 10 такива постинга, но досега не виждам никаква реакция.
     Last edited by Mateev; 26.01.2020, 11:26.

     Коментар


     • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

      Отново личностно заяждане, присъщо на незнаещите.
      Има бая да драпаш, докато станеш личност...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

       Ти пък откога стана трейдър, че и губещ при това, за да си компетентен?

       Припомням ти първото мнение - с възрастта явно забравяш и след като обсеби темата, я смяташ за бащинийка. Кой знае, не бих се учудил, ако имаш пръст в отварянето и?!
       Отново личностно заяждане, присъщо на незнаещите. Не усещаш ли, че прекаляваш?

       Коментар


       • Първоначално изпратено от Galenti85 Разгледай мнение
        Здравейте, имам няколко съвсем лаишки въпроса , в тази непозната за мен сфера и ще се радвам,ако някой има желание да отговори.
        Отворих си демо сметка в Tr....r.bg и съвсем съзнателно не съм се впускал в изчитане на тонове книги към този момент.
        Избрах си да търгувам с Gold x5 . като идеята ми беше да "заложа" сума близка до 100лв и да оперирам само с нея (най-близката възможна сума беше 161лв) Избрах си ,отново, съвсем съзнателно "стратегия" , която би избрало малко дете - отварях позиция гледайки графиката ,опитвайки се без анализи,чисто визуално да предположа на къде ще тръгне цената. След това изчаквах , гледайки само графата "резултат" и винаги , когато се стигнеше до +9 или повече ( 9 печалба или повече) затварях позицията. Така след около 3-4 такива сделки се оказах на +32лв. А ето и въпросите:
        Ясно ми е че,ако беше толкова лесно всеки щеше да се занимава с това и да е успеше. Явно пропускам в горния случай нещо съвсем базово не знам какво е? Защото в горния пример , от тези 32лв,след като се приспаднат комисионни на платформата,банката и данъци остава ... предполагам около 20лв чиста печалба?
        Ако преположим,че се започне със сметка от 500лв,но винаги се търгува само с161лв (чисто като пример) и се изчаква до момента , в който резултата е на + след което позцията се затваря къде е риска? Единствено,ако резлутата стигне до - 161лв? Или ако борсата затвори и през целия ден не успея да затворя позицията на + ?
        Благодаря!
        Ти пък откога стана трейдър, че и губещ при това, за да си компетентен?

        Припомням ти първото мнение - с възрастта явно забравяш и след като обсеби темата, я смяташ за бащинийка. Кой знае, не бих се учудил, ако имаш пръст в отварянето и?!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
         А темата е, че си много убав, умен и богат, нали? Хем се хвалите, хем помагате, уин-уин ситуация?!...
         Отново личностно заяждане не по темата, присъщо на незнаещите.

         Темата е защо повечето трейдери губят?

         Отговорът е защото нямат стратегии с ПМО и търгуват чисто интуитивно, което води до отрицателно математическо очакване заради разходите за брокера.
         Last edited by Mateev; 26.01.2020, 11:11.

         Коментар


         • А темата е, че си много убав, умен и богат, нали? Хем се хвалите, хем помагате, уин-уин ситуация?!...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
           Д333 с два реда текст е вкарал в обяснителен режим роботягите и всички са се изредили да го опровергават с предълги и съдържателни мнения “по темата”... Гузен, негонен бяга!
           Отново личностно заяждане не по темата, присъщо на незнаещите.

           Коментар


           • Д333 с два реда текст е вкарал в обяснителен режим роботягите и всички са се изредили да го опровергават с предълги и съдържателни мнения “по темата”... Гузен, негонен бяга!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
             На вас май не ви остава време за писане на трейдърски код...

             Набляга се на общите приказки
             Точно незнаещите много често изпадат в личностни заяждания. Независимо каква е темата, те не пишат по нейната тематика, а започват да се занимават с личностни обсъждания и заяждания.

             Вече обаче ви казах какво стои в основата на всичко - хвалбата, хвалбата и пак хвалбата, а в конкретния случай "вижте ме аз колко съм по-добър от дадената конкретна личност, с която се заяждам".

             Коментар


             • На вас май не ви остава време за писане на трейдърски код...

              Набляга се на общите приказки

              Коментар


              • В тази тема има два вида хора - такива, които искат да се похвалят с постиженията си, и такива, които няма с какво да се похвалят. Първите създават дискусията, защото покрай хвалбите си споделят и информация, която е полезна за останалите хвалещи се. Това е и основата на взаимния обмен на знания и опит, който е полезен за всички участници в дискусията.

               Вторите драскачи са тези, които няма с какво да се похвалят. За да се почувстват значими, не им остава нищо друго, освен да започнат да омаловажават постиженията на хвалещите се. За тази цел те използват лъжи, дезинформация, личностни нападки, обиди и прочее други подли и долнопробни номера. Тяхната основна цел е да провалят дискусията и да дискредитират знаещите и можещите.

               Няма да цитирам имена, защото всеки вижда кой от пишещите в коя група се намира.

               Този психилогически проблем на незнаещите и неможещите е превзел цялото публично пространство. Те са хората, които провалят всяка една полезна дискусия. Те са хората, които си доставят удовлствие не със споделяне на знания, защото те нямат такива, а с умишлено осиране на всяка една тема и с умишлено създаване на конфликти, в които те се изживяват като победители.

               А сега ще ви кажа защо според мене ХВАЛБАТА е в основата на всички публични дискусии и изяви. Ами защото това е генетично заложено във всеки един от нас. Важи както за мъжете, така и за жените, само където различните полове се хвалят с различни неща. Жените с красота, цици и сексапилност, а мъжете с мускули, мечове, коне, коли, а напоследък и със знания и пари.

               Имам и доказателства за това мое твърдение. Ако наистина знаещите искаха просто да си обменят опит един с друг, щяха да се отделят на някое тихо и спокойно място, и да го правят това без да им пречат разните тролове и комплексари. И понеже аз дълбоко вярвах в тази моя самозаблуда, създадох такова тихо и спокойно местенце, където знаещите да си обменяме опит. И след това поканих всички знаещи. И сами видяхте какво се получи - знаещите не дойдоха там, а продължиха да се изявяват по всички останали форуми, и този в това число. Както виждате същото го правя и аз.

               Следователно колкото и да ми е тъжно, ще трябва да направя един неприятен извод, с който всъщност си правя и самокритика:
               Знаещите обикалят по форумите с една единственна цел - ДА СЕ ХВАЛЯТ било то със знания, или пък с някакви финансови или други успехи. Хвалбата е под формата на даване на някакви полезни съвети, които наистина са полезни, но зад тях винаги стои и витае неизказаното, което е от типа "видяхте ли ме колко много знам и колко много съм постигнал". Тъпо е, но това стои в основата на успеха на всички социални медии - ХВАЛБАТА за личните успехи и постижения. Това стои и в основата на бума на целия интернет - ХВАЛБАТА, ХВАЛБАТА и пак ХВАЛБАТА.

               Не казвам че това е лошо, защото все пак покрай хвалбата научаваме и нови знания, но трябва да знаем как да ги открием тези знания, защото те обикновено са затрупани под тонове лъжи, измами и дезинформация. Това пък е така защото незнаещите понеже няма с какво да се похвалят, започват да лъжат, мамят, обиждат, оплюват и въобще принизяват знанията и успехите на знаещите и можещите. И понеже незнаещите са мнозинство, то и тоновете боклук и плява са много повече от зрънцето чиста и полезна информация.

               Начинът да се разпознаят знаещи от незнаещи е именно по начина, по който се хвалят за постиженията си. Ако тези хвалби са съпроводени с конкретика и с даване на доказателства, явно говорим за знание. Ако са само празни приказки, не по темата и извън контекста на дискусията, явно говорим за незнание. Колкото до троловете и комплексарите без знания, но с опит да си припишат такива - тях всеки лесно ги разпознава без никакви проблеми.
               Last edited by Mateev; 26.01.2020, 10:17.

               Коментар


               • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
                Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....
                Има да, но те си личат. Троловете не се задълбочават, повърхностни са им темите, много бързо се изчерпват, а от тях се иска да има обем и да са постоянни. Един трол, няма да седне да учи статистика, програмиране или да разработва експерти. Него го интересува да си вземе 50-те стотинки за поста и да изчезва. Тролове има не само за форекс. Тези които бектестват и пишат експерти са истинските ентусиасти.

                Коментар

                Working...
                X