IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Суап числата на FOREX брокерите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Суап числата на FOREX брокерите

Много яко ни прецакват със суапите, друже))
    Скоро и Варчев сигурно ще въвеждат.

Коментар

• Суап числата на FOREX брокерите

Здравейте колеги,
      Предлагам в тази тема да обсъждаме суап числата на брокерите на FOREX пазара. Много малко от търгуващите обръщат внимание на тях, но това е един от потенциалните инструменти за некоректно поведение към клиентите.
      Лично аз търгувам на FOREX пазара от доста години като в България използвам услугите на ИП “Делтасток”. До днес бях като цяло доволен от тяхните услуги и винаги съм ги давал за пример като коректен брокер. Днес обаче бях много неприятно изненадан от излизането на новите им суап чила. Тяхната промяна стана наложителна след решението на Fed за вдигане на основната лихва в САЩ тъй като лихвеният диференциал се увеличи в полза на долара. Напълно нормално е след подобно стечение на обстоятелствата суап числата (или така наречените roll-overs) да се увеличат в полза на долара т.е там където е отворена дълга доларова позиция да печелиш повече от повишения лихвен диференциал в полза на щатската валута. Не можете да си представите какво беше обаче разочарованието ми когато видях новите суап числа на “Делтасток”. Те вместо да се подобрят за дългите доларови позиции се влошават т.е. действа се все едно американците са намалили лихвата. Разбирам да се оставят непроменени, ще го понеса някак си. Но да се действа в обратната посока на правилната е явна подигравка с клиентите. Разбира се всички които сме отворили сметка при FOREX брокер сме се съгласили, че брокерът има последната дума, но някак си не е честно.
      Надявам се този пост и последвалата го дискусия да се забележат от ръководещите ИП “Делтасток”. Абсолютно съм наясно, че те вероятно са се решили на тази стъпка тъй като клиентите им са на нетни дълги доларови позиции и по този начин те си минимизират разходите. Вероятно са се и надявали, че това няма да се забележи и няма да има никакви последствия. Но те трябва да разберат,че не това е начина да се печели от един бизнес. Няма ли коректност рано или късно се стига и до нямане на клиенти. Уважаеми ръководители на ИП “Делтасток” имайте това в предвид.
    Working...
    X