IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

При тебе има обосновка и логика, макар и некоректна. При други, логиката и обосновката липсват тотално. Само се хвърлят числа и се симулира конкретика. Затова ги критикувам и им се подигравам.

Дори не затова само по себе си, а защото едновремено с това са мнителни, надменни, горделеви и двулични
    Благодаря за коментара. А сега би ли отговорил на въпроса ми, който ти задавам поне от 3-4 поста и някак си все го избягваш ?!?!?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Мише, обвиняваш други потребители в тази тема, че не конкретизират, а ти дори слагаш още по-малка конкретика от тях - "няколко години",
      При тебе има обосновка и логика, макар и некоректна. При други, логиката и обосновката липсват тотално. Само се хвърлят числа и се симулира конкретика. Затова ги критикувам и им се подигравам.

Дори не затова само по себе си, а защото едновремено с това са мнителни, надменни, горделеви и двулични
      Last edited by Misho ILIEV; 04.07.2017, 12:39.

Коментар

Моята теза е че в следващите 30г., примерно цената на златото няма да бъде 666-2000$, а ще бъде нещо от рода на 2000-20000$.
        Предполагам, не очакваш населението да се увеличи 10 пъти за 30г. Явно смяташ, че глобално хората ще забогатеят доста и средностатистическият индиец или нигериец ще заживеят охолно като в Западна Европа и ще "консумират" доста злато. Но мене това ме съмнява леко. А и да стане, пак 10 пъти ми се вижда множко.

Коментар

• За мен наистина е нелепо, че смяташ, че златото след 20 години ще се качи заради фактор, който е бил наличен и когато то е консолидирало за период от 20 години. Но твоя работа. Ти си перфектната жертва на хора като трите шестици - златото прави рали /от по-голямото население е/, златото потъва 50% /забравяме фактор1 и намираме нов - я лихвените нива, я високата заплаха от война и тероризъм, я нещо друго/.
          И не знам дали никой друг не си дава сметка, че с политическата обстановка и наличието на тероризъм днес ,както и с безкрайния дълг, спокойно би могъл да се обясни свиреп мечи пазар на капиталовите пазари. Но не се обяснява - защо? Защото го няма. А когато дойде - ще се обясни точно с тези неща. Нещата, които виждаме и докато пазарите правят двуцифрени ръстове за година.

Няма как да не е трагекомично колко наивни и лесно манипулируеми са масите. Тъжното е, че мястото на "масата" не би трябвало да е тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
            sssaaa, между 2011 и 2015 населението на Земята да не е намаляло без да сме разбрали? Питам, защото златото почти наполовина падна, а това си е голямо движение!
            Или пък между 1980 и 2000 да не би да е било в застой, тъй като на практика се движи в рейндж от 200 долара.
            exxs, не е нормално да сравняваш цената на златото в избран от теб период, а в този случай дори е 4-ри годишен или избран 1980-2000г.
            Това за което говоря аз и ти са две коренно различни неща. Моята теза е че в следващите 30г., примерно цената на златото няма да бъде 666-2000$, а ще бъде нещо от рода на 2000-20000$. Аз изчислявам и нещо друго. Тъй като печеля и харча основно в Лев/Евро, смятам, че дори тук ще има още по-голям скок.
            Нарстващата глобална популация, няма начин да я спреш да се храни и да купува стоки. Дори няма как да няма инфлация, което от своя страна допълнително ще допринесе за увеличение на цената на жълтото спрямо всички фиатни хартийки (или цифри в компа).
            Изобщо не говоря за кратък скок/пад в цената. Мен това не ме интересува, тъй като не бода виртуални цифри в компа, а поддържам физическо между 10-20% от портфейла ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Много преувеличаваш нещата.Желая успехи и душевен комфорт по пътя на печеленето на много пари.Иначе за да придобиеш знание трябва да си готов за него тогава учителят сам идва при теб.
              Ето точно тази менторска позиция те издава и дразни с превзетостта си. Ти не познаваш лично никого тук. Хайде дай го малко по-скромно и стига вече с тези изкуствени заучени фрази и нравоучения.

Богатството и златото сами по себе си са просто инструменти. Като лопатата.

Това е форум в който споделяме и се учим да копаем. Защо копаем е съвсем друг въпрос.

Ама йок ти знаеш, че отговорът на всички вселенски въпроси е 42.

Му убу имаме си и поп тука. Ок.
              Last edited by Selena; 04.07.2017, 11:14.

Коментар

Мише, обвиняваш други потребители в тази тема, че не конкретизират, а ти дори слагаш още по-малка конкретика от тях - "няколко години", като в същото време дори си противоречиш "Понеже разходите за добив и населението се увеличават, логично е да очакваме в бъдеще златото да флуктуира в един по-висок обсег. Примерно между 600 и 2100. Краткосрочно, т.е. следавщите няколко години има доста причини да не се качи, а да падне."....сега последно ще пада ли (сега е около 1200$), или ще расте, не успях да разбера (казваш 2100$).
                Лично на мен не ми стана ясно. Моля, конкретизирай рейндж цена за рейндж период.
                Толкова ли сложен въпрос зададох?
                Убеден съм, че разбра какво казвам, но се правиш на тапа

Конкретиката е 1150 за края на годината. Както всеки таргет и този е условен. Вероятността за рали над 1500 тази година я бях дал на 1%. Хайде да съм по-щедър днес, 3%

По принцип хората се впечатляват от подобен тип "конкретика" и затова хора от кабалата и нумерологията я използват много. Но тя е доста безполезна, ако искаш реално да правиш пари. Ако се кефиш на псевдопрогнози, тогава - да.
                Last edited by Misho ILIEV; 04.07.2017, 10:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Веднъж му го казах и настана див вой.

Сега просто не се занимавам, но можем да си простим един два леко отклоняващи се от главното русло поста.
                  Много преувеличаваш нещата.Желая успехи и душевен комфорт по пътя на печеленето на много пари.Иначе за да придобиеш знание трябва да си готов за него тогава учителят сам идва при теб.

Коментар

• sssaaa, между 2011 и 2015 населението на Земята да не е намаляло без да сме разбрали? Питам, защото златото почти наполовина падна, а това си е голямо движение!
                    Или пък между 1980 и 2000 да не би да е било в застой, тъй като на практика се движи в рейндж от 200 долара.

Масово продължава да се живее със старите мантри и схващания, без проява на каквато и да е било проява на критично мислене.
                    А дори и не четеш внимателно какво съм написал. Когато говорех да България, дадох пример, че в страната ни цените на имотите са се увеличили два-три пъти в предното десетилетие /2001-2009/. А всички знаем каква е демографията на България за съответния период. Дори тази наглед "неизменна корелация" напрактика отсъства и е разгромена! Просто за това никой не ви говори по телевизията, защото трудно ще го обясни.
                    Този, който има очи да види, ще го разбере.

И по повод в обвиненията на човека с трите шестици, бих те посъветвал просто да игнорираш. Обвинява в манипулации, липса са на конкретика и тролене. Всичко това е той, не стана ли ясно вече. Разбирай го така: човекът каза два фундамента, поради които златото ще поевтинява /лихви и относителна сигурност/ и два заради, който ще се увеличава /нарастващо население, инфлация/. Той е благословен с мисловна везна и претегля тези фактори, както и може би десетки други по-маловажни, като ти казва крайния резултата: в случая "няма шанс за рали при златото". Ако нещо се объркат нещата, просто ще изтъкне другите два фактора и ще каже, че някак си за взели превез. Тези хора винаги ще обяснят движението след като се случи - и ще го направят по начин, по който почти да им се възхитиш, особено имайки предвид масовата липса на елементарно критично мислене, което битува наоколо. Тъжно, но факт.
                    Last edited by exxs; 04.07.2017, 10:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Това е форум за капиталисти.Форум за печелене на пари.Нямам нищо против християнските ценности но си има други форуми за изповядването им.
                      Веднъж му го казах и настана див вой.

Сега просто не се занимавам, но можем да си простим един два леко отклоняващи се от главното русло поста.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Това е форум за капиталисти.Форум за печелене на пари.Нямам нищо против християнските ценности но си има други форуми за изповядването им.
                        Са Бог и Законите по които живее светът са едно а Християнските ценности друго.Ако не разбираш какво пиша работите са зле при теб.Печеленето на пари също се подчинява на Закони не на простотии от американобритански измислени университети и разни унесесета.Ако искаш да придобиеш знание истинско училищата и книгите са други....Кат ги прочетеш и ако ги разбереш коренно ще се промениш.Желая успехи в печеленето на пари и на капитализма

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

И нека все пак вметна, че е истински забавно как някой се опитва да говори за връзка между цена на злато и население, когато живее в страна с намаляващо население и с чувствителен ръст на ИМОТИТЕ през последните 15 години. Но кой знае връзаката между злато и световно население може и да е по-силна между цена на имотите в държава и брой на населението й, и аз пак да съм се объркал нещо. Всичко е сентимент - общественото настроение спрямо актива. И докато богатството и "престижът" са тясно свързани с имотното състояние, няма никакъв проблем да виждаме десетилетия като предното - градове с 200% ръст и 10% спад в населението. Колко нефундаментално, не е ли? Въпросът е възможно ли е какво ще стане, когато палачинката се обърне и модата и "престижът" в богатството вече е друг?
                          exxx, разбира се, че глобалната популация влияе на цената на жълтото в дългосрочен план. Представи си примерно популацията на Индия и Китай да се увеличи с 30% за следващите 30г., според теб няма ли да се увеличи глобалното потребление на стоки (жилища, храни, технологии, злато и др.), както и на услугите. Не искам да коментирам страна като България, тъй като ние не сме фактор в цената на жълтото, съответно и/или имотите.
                          Абсолютно съм на мнение, че увеличаване на световната популация, влияе пряко върху цената на жълтото, макар това да е много бавен и тромав процес, тъй като жълтото участва пряко в различни сектори. Когато има търсене (разбирай прираст на населението), цената на предлаганата стока започва да се увеличава. Тук не говоря за фиатни стоки (набиваш 100 цифри в компа), а за добив на нещо реално, труднодостъпни, времеемко и с висока себестойност.
                          Last edited by sssaaa; 04.07.2017, 09:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Забележи, че златото флуктуира от 350 долара до 1800 (гледам преизчислено спрямо инфлацията, за да имам реална база за сравнение). Ту нагоре, ту надолу. А населението постоянно се увеличава.

Понеже разходите за добив и населението се увеличават, логично е да очакваме в бъдеще златото да флуктуира в един по-висок обсег. Примерно между 600 и 2100. Краткосрочно, т.е. следавщите няколко години има доста причини да не се качи, а да падне.

Така по-ясно ли е?
                            Мише, обвиняваш други потребители в тази тема, че не конкретизират, а ти дори слагаш още по-малка конкретика от тях - "няколко години", като в същото време дори си противоречиш "Понеже разходите за добив и населението се увеличават, логично е да очакваме в бъдеще златото да флуктуира в един по-висок обсег. Примерно между 600 и 2100. Краткосрочно, т.е. следавщите няколко години има доста причини да не се качи, а да падне."....сега последно ще пада ли (сега е около 1200$), или ще расте, не успях да разбера (казваш 2100$).
                            Лично на мен не ми стана ясно. Моля, конкретизирай рейндж цена за рейндж период.
                            Толкова ли сложен въпрос зададох?

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Няма такова нещо банките отговорността е лична.Пред нашият създател.Живота не свършва с физическата смърт.Ние виждаме нещата само през времето нанашият живот а Създателя вижда цялата картина.Бъди сигурен Сорос ще си плати за всичко.Бог забавя ама кат дойде времето на лечението предписва точните лекарства.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение

Сиктир и на глупостите ти...банките фараоните сорос тръмп саш кога ше върнат заграбеното?копал си 20 годин става земетръса и отиваш да живееш у гората къде е справедливоста тогас
                                Няма такова нещо банките отговорността е лична.Пред нашият създател.Живота не свършва с физическата смърт.Ние виждаме нещата само през времето нанашият живот а Създателя вижда цялата картина.Бъди сигурен Сорос ще си плати за всичко.Бог забавя ама кат дойде времето на лечението предписва точните лекарства.

Коментар

Working...
                                X