IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Да де ама за един месец по точно 11/12 за месеца
    Беше все пак нещо. Сега много се измениха работите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

В България ПИБ имаше продукт, който даваше 11%.
      Да де ама за един месец по точно 11/12 за месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
        Добро утро!

Няма съмнение, че златото се превръща в най-мразения актив. Просто тенеке, нали така?! Напомням, че нивото от 1200 не е пробито все още, което не налага ревизии в официално обявените ми очаквания. Но тъй като вече е опасно близо, разглеждам и алтернативни варинати, които ще се опитам да споделя след няколко дни.

Дотогава, просто искам да обърва внимание на няколко момента:
        - Спадът, който наблюдаваме, макар и по-дълбок от очакваното за мен, все още не е счупил важна подкрепа.
        - Този спад, макар и спад, абсолютно безапелационно разбива фундаменталните теории. Ако погледнете с каква идиотия го обясняват, ще разбрете защо. Хубаво е и да се замисли човек дали в същата тази седмица не можеше да се обясни и 50-доларово рали във връзка с ракетата от Северна Корея. О, и още как! И също щеше да е прието за 'legit explanation'.
        - Тотално разпадане на всякаква корелации: долар и злато; индекси и злато. Ако някой не помни, само преди 3-4 години и двете се водеха като неразривни от фундаменталистите. Постепенно вече забравиха. Сега модата е да го корелират с някоя от лихвите, която им е удобна. И това ще забравят! А и всъщност още има хора, които очакват "апокалипсиса на финансовите пазари" да направи инвестицията им в злато успешна. На никой дори не му минава през ум, че и двете могат да коригират с 30% или дори 40% едновременно. Нека!
        - Човекът, който обвинява в манипулиране отново се доказа като Манипулатор - 7% за един месец? Какна информация дава това? В същия дух можем да говорим и за +6% от началото на годината и +16% за последните 18 месеца! И дори с тези -7% сме няколко долара над нивата, при които бяхме преди избора на Макрон и вдигането на лихвите. Тези толкова "важни" събития за златото, за които то даже не разбра - обаче виждате ли как "джобс репорта" е толкова по-важен, че причинява неколкократно пъти по-голямо движение, като дори се игнорира иначе "важната за златото намялваща политическа стаблиност". Искрено недоумявам как хората се лъжат с тези неща.
        - И не напоследно място, вярвам, че хората наистина имат нужда да разберат, че както няма гаранция за доброто представяне на SP или злато за утре, само защото вчера е било такова, точно така няма гаранция и за следващата година, десетилетие или дори век! Незнайно защо особено за последното се прилага копи/пейст метода от 20ти век. Доста елементарно е и отново отразява липсата на каквото и да е критично мислене.

Успех!
        Щом отделяш 80% от написаното, за да критикуваш другите тези, значи ги приемаш като доста сериозна заплаха

Коментар

• “It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.
          Хенри Форд

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
            Добро утро!

Няма съмнение, че златото се превръща в най-мразения актив. Просто тенеке, нали така?! Напомням, че нивото от 1200 не е пробито все още, което не налага ревизии в официално обявените ми очаквания. Но тъй като вече е опасно близо, разглеждам и алтернативни варинати, които ще се опитам да споделя след няколко дни.

- Спадът, който наблюдаваме, макар и по-дълбок от очакваното за мен, все още не е счупил важна подкрепа.
            - Този спад, макар и спад, абсолютно безапелационно разбива фундаменталните теории. Ако погледнете с каква идиотия го обясняват, ще разбрете защо. Хубаво е и да се замисли човек дали в същата тази седмица не можеше да се обясни и 50-доларово рали във връзка с ракетата от Северна Корея. О, и още как! И също щеше да е прието за 'legit explanation'.
            - Тотално разпадане на всякаква корелации: долар и злато; индекси и злато. Ако някой не помни, само преди 3-4 години и двете се водеха като неразривни от фундаменталистите. Постепенно вече забравиха. Сега модата е да го корелират с някоя от лихвите, която им е удобна. И това ще забравят! А и всъщност още има хора, които очакват "апокалипсиса на финансовите пазари" да направи инвестицията им в злато успешна. На никой дори не му минава през ум, че и двете могат да коригират с 30% или дори 40% едновременно. Нека!
            - Човекът, който обвинява в манипулиране отново се доказа като Манипулатор - 7% за един месец? Какна информация дава това? В същия дух можем да говорим и за +6% от началото на годината и +16% за последните 18 месеца! И дори с тези -7% сме няколко долара над нивата, при които бяхме преди избора на Макрон и вдигането на лихвите. Тези толкова "важни" събития за златото, за които то даже не разбра - обаче виждате ли как "джобс репорта" е толкова по-важен, че причинява неколкократно пъти по-голямо движение, като дори се игнорира иначе "важната за златото намялваща политическа стаблиност". Искрено недоумявам как хората се лъжат с тези неща.
            - И не напоследно място, вярвам, че хората наистина имат нужда да разберат, че както няма гаранция за доброто представяне на SP или злато за утре, само защото вчера е било такова, точно така няма гаранция и за следващата година, десетилетие или дори век! Незнайно защо особено за последното се прилага копи/пейст метода от 20ти век. Доста елементарно е и отново отразява липсата на каквото и да е критично мислене.

Успех!

Нека първо видим дали подкрепата на около 1200 е силна но ако не издържи както аз мисля може да тестваме нивата от около 1150 и на по късен етап нивото от 1000. Аз мисля че има натрупване на фактори които натежават и ще натиснат златото надолу.
            Мисля че финансовата системата като цяло може да понесе още покачвания на лихвата и започващото сваляне на балансите на централните банки което ще засили още златото надолу.

За мен ако има спад на около 1000 мисля да включа златото в портфолиото под формата на акции на добивни компании. Все още смятам че системата не може да устои на нормални лихвени нива и това изчистване на балансите може да продължи много време а и крие много рискове.

Успех!!!

Коментар

• И под 1000 да го закарат златото това ще е до време. Ластика в световната икономика е толкова брутално опънат, че във всеки един момент може да се скъса и да отнесе главата на някой от опъващите го. Понеже сме на територия, където парада се води не от пазарни принципи, а от политиците и централните банкери... техническият анализ, а и фундаменталния бачкат, но на много големи чартове (годишни ++)

Тръмп го избраха, за да пенсионира долара като световна валута за търговия и резерви... ще го видим, но очаквам нещата да станат грозни в даден момент от близкото бъдеще.

и пак казвам на колегите дето 'инвестират' в злато и сребро - > гледайте на това като на застраховка, а не инвестиция.
              ако искате да инвестирате в злато и сребро дебнете акциите на залто добивните компании ако цените продължат надолу ще има добри нива за покупка ( и аз имам 5-6) набелязани за покупка и си ги чакам.... но там трябва да се има предвид, че може в един момент да има национализация....затова няколко компании опериращи в няколко държави/континенти

поздрави и успех
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Добро утро!

Успех!

Last edited by exxs; 09.07.2017, 10:17.

Коментар

И за ктб клиентите им бяха скъпи и видяхте какво се случи
                  Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

мисля 2006 г ли даже бяха към 9% лихвите в бг

гледам в сащ 1984 и 12% е имало
                    http://www.bankrate.com/banking/cds/...tes-1984-2016/

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Нямам идея дали златото е балон или не. Ама скоро научих, че преди 50 години една тройунция злато е струвала 35 долара. До преди премахването на щатския златен стандарт.
                      Сега си представете двама американски дядовци през 1967г. Единият завещава 100 тройунции злато на стойност 3500 долара на правнука си. Другият завещава 3500 долара на правнука си.
                      Първият сега може да получи 1200х100=120 000 долара за златото си, а другият?
                      Ако парите са на влог при 5% лихва, сега ще има 40 135 долара.
                      При 6% ще има 64 470 долара, при 7% лихва ще има 103 099 долара, ама де ги тез лихви?
                      мисля 2006 г ли даже бяха към 9% лихвите в бг

гледам в сащ 1984 и 12% е имало
                      http://www.bankrate.com/banking/cds/...tes-1984-2016/
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Нямам идея дали златото е балон или не. Ама скоро научих, че преди 50 години една тройунция злато е струвала 35 долара. До преди премахването на щатския златен стандарт.
                        Сега си представете двама американски дядовци през 1967г. Единият завещава 100 тройунции злато на стойност 3500 долара на правнука си. Другият завещава 3500 долара на правнука си.
                        При 6% ще има 64 470 долара, при 7% лихва ще има 103 099 долара, ама де ги тез лихви?
                        Злато злато злато другото е ела ма ритни
                        Вся Власть Советам

Коментар

• Нямам идея дали златото е балон или не. Ама скоро научих, че преди 50 години една тройунция злато е струвала 35 долара. До преди премахването на щатския златен стандарт.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ами за мен не е авторитет този човек заради истеричните си кампании, които получавам дори на мейла си. След като вече омръзна в САЩ сега е нападнал Европа. Получих истерична покана през месец декември, че ако не се присъединя към поредната му целева група, след нова година настъпва краят на света. Ми его юли е ...

Не казвам, че няма рационално зърно в тезите му, но този специално е продавач на книги на едро, който през пет минути повтаря колко е велик, какво е работил преди и как има достъп до много специална информация.

Гледам чак в България са го издали и даже ще купя от любопитство българското издание, но към този имам резерви.
                            Подобни хора плащат на маркетингови екипи, които да ги промотират, за да продават!
                            Неговите тези нямат нищо общо с това колко агресивно даден маркетингов екип го промотира!

С други думи, той можеше да не е толкова натрапен, но нещаат да са му пълна глупост! Обратното също е валидно. Натрапен, но в същината си състоятелен!

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Не отделяй никакво внимание на "авторитета"!
                              Няма значение кой казва дадено нещо, а какви АРГУМЕНТИ стоят зад тезата му!
                              Важното е кои получава заповеди от тъмните сили да продава тонове злато в ключови моменти
                              Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Не отделяй никакво внимание на "авторитета"!
                                Няма значение кой казва дадено нещо, а какви АРГУМЕНТИ стоят зад тезата му!
                                Ами за мен не е авторитет този човек заради истеричните си кампании, които получавам дори на мейла си. След като вече омръзна в САЩ сега е нападнал Европа. Получих истерична покана през месец декември, че ако не се присъединя към поредната му целева група, след нова година настъпва краят на света. Ми его юли е ...

Не казвам, че няма рационално зърно в тезите му, но този специално е продавач на книги на едро, който през пет минути повтаря колко е велик, какво е работил преди и как има достъп до много специална информация.

Гледам чак в България са го издали и даже ще купя от любопитство българското издание, но към този имам резерви.

Коментар

Working...
                                X